Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור מצבר 12V עופרת בטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מנסה ליצור מערכת 48V קטנה ואני משתמש בדברים הבאים:

סוללת ליתיום 36V 10AH של אופניים.

מצבר 12V 8.5AH עופרת.

חשבתי לחבר ביניהם בטור על מנת לקבל 48V.

אז כשאני מנסה לחבר בחיבור טורי (מינוס לפלוס ופלוס למינוס) יש לי ניצוצות מאוד חזקים שאין לי מושג למה הם קורים.

אני מחבר בצורה הזו:

פתחתי את סוללת הליתיום מלמטה איפה שהפינים שמתחברים לבקר (באופניים).

שלפתי את הפלוס והמינוס.

חיברתי את הפלוס של הליתיום למינוס של העופרת.

ואת המינוס של הליתיום לפלוס של העופרת.

ברגע שאני סוגר מעגל יש קצר מאוד חזק ועצבני שאפילו שרף לי את הכבל שחיברתי בין הסוללה למצבר.

מה שאני לא מבין זה מה לא בסדר ? בסך הכל חיבור טורי רגיל בלי שום צרכן ופשוט ברגע שמצבר העופרת והסוללת ליטיום "מתחברים" נוצר פיצוץ (שלא גרם נזק לא לסוללה ולא למצבר אז ככה שהכל עובד בינתיים).

האם למישהו יש ניסיון עם מה שאני מנסה לעשות ויכול לעזור לי ?

פורסם (נערך)

אז כשאני מנסה לחבר בחיבור טורי (מינוס לפלוס ופלוס למינוס) יש לי ניצוצות מאוד חזקים שאין לי מושג למה הם קורים.

קודם כל אני מציע שתפסיק מייד את מה שאתה עושה. נשמע שקיצרת סוללת ליתיום 36V למצבר 12V. שניהם יכולים להתפוצץ לך בפנים, וזה ממש לא נעים.

לצורך העניין, חיבור סוללות בטור אומר את הפלוס של אחת למינוס של השנייה, וזהו. המינוס (של הראשונה) והפלוס (של השנייה) הם המינוס והפלוס של ה-48V.

לא רצוי לערבב סוללות מסוגים שונים כל כך.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

רחמנא ליצלן... חיברת אותם בטור ואז קיצרת אותם. התוצאה היתה זרמים היסטריים שגרמו לניצוצות ושרפו את הכבל והסיבה שאתה איתנו ולא בבית חולים היא כנראה בזכות זה שהיית מספיק קלולס בשביל לחבר אותם בכבל אומלל שלא עמד בעומס ותפקד בתור פיוז.

מעבר לזה, מריח לי שאתה מנסה "לשפצר" את האופניים החשמליים שלך בשביל למות בכביש. יש דרכים יותר טובות להתאבד שגם לא מערבות אנשים זרים חפים מכל פשע בדרכים וגם לא שורפות בניינים.

פורסם

כל עוד הסוללה של האופניים משמשת לזה ולא לנסיעה בכביש מהיר נגד הכיוון, זה בסדר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...