רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז קפצתי למסלול החדש בפאצל כדי לטעום קצת נהיגה. לשם שינוי, כשאני מאחורי ההגה ולא במושב הנוסע. הרכב שנבחר למשימה הוא מאזדה מיאטה NC משודרגת - מתלים עדיפים, כיווני גלגלים ספורטיביים, מערכת פליטה וצמיגים אוחזים. קיבלתי את הצמיגים הרבה מעבר לטמפ' האופטימלית שלהם (הבעלים של הרכב ירד מכמה סשנים על המסלול), מה שגרם לי לוותר על נהיגה "נכונה" כבר בהקפה הראשונה עקב מחסור רציני באחיזה ולעבור לסגנון הנהיגה האהוב עליי - נהיגת שעשוע עם הרבה משחקי זנב
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בכדי להגדיל את היקיף המחירות הצנוע של הרכב פיג'ו 208, החליט היבואן להקצות 50 רכבים ברמת גימור חדשה S-Line, זאת בעצם גרסת הדגם הבסיסי ברמת הגימור Access, בתוספת של חבילת עיצוב ספורטיבית הכוללת: חישוקי גלגלים קלים בקוטר "16, פסי קישוט המעטרים את הרכב במראות הצד והפגושים וכן בצידי הרכב, כן הוסף ספויילר אחורי. הרכב מקבל את מערכת המולטימדיה של היבואן הכוללת מסך "7, מצלמת רוורס, תוכנת הניווט וויז, רדיו אינטרנטי, אפליקציית חנייה ואפליקצית השרות של היבואן. מחיר בתקופת ההשקה לדגם 1.2 טורבו אוטו' הוא: 84,900 ש"ח. תקופת ההשקה במחיר הנ"ל היא עד 15.08.2017 או לכמות מוגבלת של 50 מכוניות. מחיר המחירון שנקבע לרכב הוא: 98,900 ש"ח, מחיר הזהה למחיר המחירו…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 תגובות
- 981 צפיות
יש לי מצלמת דרך לרכב שרואים מה שהיא מצלמת אבל בזווית דקה יחסית ולא רואים לרוחב כולו, יש מצלמה שמצלמת לרוחב?
הודעה אחרונה מאת idan10, -
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ראיתי שקיימת מצלמה באזור המראה הפנימית .מה תפקידה .הבנתי שאין ברכב מובילאיי. ראיתי כמה סרטים ביוטיוב שהיא מחוברת לקרוז קונטרול .והיא מאפשרת למערכת לבצע בלימה ומאיצה לפי מצב הרכב שנוסע מלפנים .ניסתי לנסוע עם המערכת עובדת אבל לא הייתה שום בלימה ומתוך חשש לגרימת תאונה פשוט סגרתי את המערכת .
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 8 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הי, אשמח אם תוכלו לעזור לי במשהו, בתקווה שאתם יודעים. היום (שישי) באיזור 22:20 בטעות עליתי על נת"צ ביציאה למחלף רבין (כפר שמריהו) לכיוון דרום. באמת שלא היתה לי כוונה לעלות על הנת"צ, משום חשבתי שחייבים לעלות עליו כדי לצאת מכביש החוף לכיוון המחלף. הבעיה שבדיוק בנקודה בה יצאתי היתה מצלמה, ואני חושב שחלפתי על פניה. יש לכם מושג אם מצלמות נת"צ פעילות מחוץ לשעות התחבורה הציבורית? הרי בשעות האלה הנת"צ משמש כשול הדרך, ולכן תיאורטית ייתכן שארצה לרדת לשולי הדרך ממש ליד המצלמה במקרה ויש לי פנצ'ר פתאומי. אני שואל את זה בגלל שיש לי בעיה לקבל דואר לדירה שלי, ואני רוצה לדעת אם ייתכן וקיבלתי דו"ח, כדי שאוכל לברר את זה. תודה רבה, רועי.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
מאז אתמול אני מנסה לזהות את הרכב שראיתי, ללא הצלחה... אשמח לעזרה! אז אתמול עברתי ליד בית של זוג שרק התחתן, וליד הבית ראיתי רכב מוזר עם קישוטים, כנראה נשכר לכבוד האירוע המשמח. בגלל שמאוד מיהרתי, וגם בגלל שאני קצת אהבל, לא עצרתי לצלם, אז אנסה לתאר מהזיכרון: - שחור, מאוד - נראה בפרופיל דומה ל-Chrysler 300 - עם גריל הרבה יותר מחודד כלפי מטה, ופחות רחב - מכסה תא מטען אנכי מאוד, לוחית רישוי בפגוש ולא במכסה תא המטען - מעין פסלון בדומה ל-Spirit of Ecstasy של רולס רויס מעל הגריל, אבל לא הצלחתי לזהות את הצורה. למען הסר ספק - ממש לא מדובר ברולס רויס... הושיעו!
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 1 תגובות
- 803 צפיות
לאחרונה הזמנתי נאבה ופילטר אוויר לרכב שלי מebay. שני המוצרים בעלות של פחות מ75 דולר ז"א שאמורים להיות פטורים ממס להבנתי. היום קיבלתי טלפון לגבי הנאבה בטענה שנדרש לקבל אישור משרד התחבורה בעלות 180 ש"ח, האם זה חובה? לגבי פילטר אוויר,האם גם שם ידרשו אישור כלשהו?
הודעה אחרונה מאת save, -
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אפריטיף: הנ"ל מחליפה יונדאי I35 שבילתה אצלנו כשנתיים בשעמום ואמינות מופתית. "נאלצנו" לבחור רכב אחר בגלל שינוי תפקיד בעבודה שאילץ אותנו לבחור רכב מקטגוריה גבוהה יותר, האפשרויות הדלות היו אוקטביה 1.4 או אוונסיס 1.8(או מאזדה 5 למרובי צאצאים). נבחרה אוונסיס בצבע כחול פחם מטאלי. איבזור, איכות, קוקפיט: למעט הסטנדרט השולט אציין מספר דברים, מצלמת רוורס בהירה ומדויקת עם קו ירוק וקו אדום וצפצוף קירבה. מקלה את החיים ברוורס. ממשק בלוטות' נח ומהיר. מושבים קדמיים נוחים ונעימים. מע' סטייה מנתיב(שניתנת לניתוק) עובדת יפה. מע' מקורית דמוי מובילאיי עובדת מצוין ולא היסטרית בכלל. מתגים למיניהם, כוונון הגה/מושבים, מערכת שמע, חשמל למיניו בעלי הנדסת אנוש טובה-א…
הודעה אחרונה מאת mrraz, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ההטבה תיכנס לתוקף בתחילת 2018. כל מערכת בטיחות תקבל ניקוד, וכל נקודה תזכה את הרוכש ב־250 שקל. המטרה: עידוד מעבר ממערכות מתריעות למערכות אקטיביות המשתלטות על הרכב http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3718316,00.html
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן אנשים, אני מסתבך עם העניין בכל רכב שיש לי זאת המדבקה הרלוונטית היחידה שמצאתי בתוך הרכב, מה אני אמור להבין ממנה? מה קוד הצבע של הרכב? תודה מראש. [ATTACH=CONFIG]492228[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
פעם ראשונה אי פעם מתחדש ברכב מהניילונים (3008 פרימיום דיזל, השבוע אמור להיות מוכן למסירה ) איך מתרחשת המסירה? מה לבדוק ברכב? כל עצה תועיל תודה! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עיקר ההשוואה תעשה אל מול קליאו ספורט 03, מפאת קוצר זמנים (תק' מבחנים כמעט אחרונה ) אין כרגע תמונות (יש הרבה סווירלס והרכב דורש פוליש וואקס) נרכשה סקורפיון 14 שאם נלך לפי חודשי עליה לכביש עדיין לא עברה שנתיים וחצי אפילו, כלומר הרכב כמעט חדש, הקליאו הגל זיזים החם היה מורגש בעיקר בסלד הגבוה כך שבנסועה רגועה הרכב היה רגיל לחלוטין ולא הורגש כרכב ספורטיבי. בעקרב הטורבו נכנס לפעולה יחסית מוקדם סביב ה2K סלד, כעיקרון הרכב מורגש שהוא חלש מקליאו ובהילוכים 2-3 היא מהנה, מעבר לכך מורגש שחסר תוספת כח משמעותית (הרכב סטוק לחלוטין) הצליל מהאגזוז מדהים אם כי גם באספקט הזה הקליאו עולה עליה. באסקפט של דיילי דרייבי יש חסרונות ויש יתרונות, היא תיכנס כמעט לכל חניה, אבל הסעה במושבי…
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
הידעת? פעם מכוניות נמכרו בלי פנסים בכלל, והיום חלק מהיצרניות משתמשות בלייזרים. כן אותם לייזרים שאתה משתמש בהם כדי לשגע את החתול שלך. זיו, אסף בשבילנו מדריך שמרכז את ההיסטוריה של הפנסים, ומסביר מה מותר ומה אסור היום.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים , הגומי בלחצן "נעילה" במפתח של הרכב שלי רנו קליאו 2012 נקרע ועכשיו קשה מאוד ללחוץ על הכפתור כדי לנעול את הרכב . היכן אפשר להזמין את המעטפת הזאת ? חיפשתי באיביי ומצאתי זולים מאוד אבל ללא סמל הרנו על המפתח כי זה חיקוי סיני זול .
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
שלום, אני רוצה להזמין את שני החלקים האלו: http://www.ebay.com/itm/322347767285 ואת זה: http://www.ebay.com/itm/322347759323 בעבר הזמנתי את אותו חלק במחיר גבוה יותר ובארץ הוסיפו לי רשימת חרטא של עמלות והמחיר קפץ ל 2000+- , איך אני יכול לדעת כמה יעלה לי להביא את שני החלקים כולל תשלום מעמ וכולל כל העמלות שאוהבים לדחוף במדינה שלנו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בעודי ממתין לקבלת הרכב, התעוררה בי הסקרנות לגבי לוח המקשים ומיקומו. מכיוון שלא נשאלתי אני מניח שיותקן לפי שיקוליו של המתקין התורן בכנות. בעלי סיאט שקיבלו באחרונה את רכבם. איזה לוח מקשים קיבלתם ( עגול או מלבני, משוקע או מודבק על גבי הדש.) ואיפה מיקמו אותו (ימין, שמואל)? האם ניתן להחליף את לוח המקשים לפי בחירתי ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך שהוא הבוקר חשבתי לעצמי, למה כל האנשים שיש להם הטבות מביטוח לואמי (מדינה) ברכישת רכב חדש, רוכשים בעיקר רכבים לא ירוקים. למה שהמדינה לא מעודדת בסיבסודים שלה את הרכבים ירוקים... ותודה, יש המון מבחר היום.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קצת לשתף בחוויה לא נעימה שעברתי בחברת יונדאי ת"א: ביקרתי ביום ראשון בשבוע שעבר בסוכנות יונדאי באשדוד, קיבלתי הסבר על הרכב שרציתי לקנות (I35) וביקשתי לעשות נסיעת מבחן על הרכב, אמרו שיצרו קשר ואכן אחרי 5 טלפונים תיאמנו נסיעה ברביעי בבוקר בסוכנות בת"א כי לאשדוד לא מביאים את הרכב כל יום....(כל החברה הענקית שמוכרת מאות מכוניות כל חודש יש רק כמה רכבים בודדים להדגמה בארץ). חייב לציין שכל התאום הטלפוני התנהל במין חצי אפלה."... רגע...לא יודע איפה האוטו, אולי בראשון....רגע...." התקשרתי גם בשני וגם בשלישי כדי לודא שאכן אני מגיע לנסיעת מבחן ואכן קיבלתי גם SMS שמאשר את הפגישה עם הכתובת של הסוכנות. הגעת בבוקר לסוכנות בת"א, ו....אף אחד לא ידע שהייתי אמור להגיע. קצת צעקות, קצת עצבים, …
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
רוצה לקנות רכב אבל הבעיה היא שיש לו אגזוז לחץ והוריש מפריע לי , בשביל להחליף צריך להחליף רק את הסופיות או את כל האגזוז וכמה זה עולה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Roahei, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
היי, אז רישיון קיבלתי לפני חודשיים. אוטו לפני שבועיים. עם התחלה מעט איטית מסביב לשכונה, נסעתי לעבודה על הכביש המהיר פעם ראשונה כי מדובר במרחק סה"כ. בלילה. אני מגיע למקרים בהם אני נכנס לכביש, מתמקם בצידו הימני, ואילו הנתיב בהמשך הופך ליציאה מה שגורם לי לעבור נתיב. זה לא מתיישב איתי טוב, כי לפעמים זה מתגלה מאט מאוחר ואני צריך לבצע שינויים לא נעימים כאלה, כמובן עם הסתכלות במראות וכו. יש לזה פיתרון כלשהו? חשבתי על התמקמות דווקא בנתיב יותר אמצעי ופחות ימני שיהפוך ליציאה. זה נראה לי כמו הכרת הכביש בעיקר. אני מתקשה גם להסתכל על הכביש, גם לקרוא שלטים שעוברים לי מול הפנים ב 100 קמ"ש, וכול זה עם סנוור קל של אורות דרך משקפיים (למי שמכיר). זה כמובן מתעצם בזה שא…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי קאיה ספורטאז דגם EX שנת 2013. 64000 ק"מ נכון לרגע זה. לפני שמונה חודשים בדיוק תוך כדי נסיעה הרכב התחיל להתחמם. מסתבר שמאוורר מזגן הפסיק לפעול. הגעתי למוסך ללא הפעלת מזגן ( הרכב לא מתחמם) לאחר בדיקה הסתבר שהמאוורר נשרף וגם הפיוז נשרף. הוחלף מאוורר חדש בעלות של 1600ש"ח כולל עבודה. היום לאחר 8 חודשים בדיוק הסיפור חזר על עצמו. המאוורר הפסיק לעבוד והרכב התחיל להתחמם. הפסקתי מזגן ונסעתי למוסך. נאמר לי שהמאוורר נשרף ושהם ידברו עם מי שסיפק את המאוורר.לא מזמן הודיעו לי שאין אחריות. גם לא לאחר שבוע לדבריהם כל שכן לאחר שמונה חודשים. מה דעתכם? האם סתם חוסר מזל ששני שאווררים נשרפו? אגב מהחלפת המאוורר הראשון על לרגע זה עברו 8 חודשים וקרוב ל 9000 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת אביב105, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 48 תגובות
- 22.1 אלף צפיות
בעקבות הכתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4994452,00.html המוכר קיבל צ'ק בנקאי שהתברר כמזוייף האם יש דרך לוודא שהצ'ק הוא אמיתי? האם יש דרך אחרת, בטוחה יותר, לקבל את הכסף?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
כזה עוד לא ראיתי. עמדה לידי בצומת התשבי פלואנס ברמת גימור "שעטנז ליסינג", ברמת אבזור נמוכה אבל עם חישוקי סגסוגת 16 אינטש. משהו הציק לי בעין. לקח כמה שניות עד שהבנתי: מקדימה צמיג סיני כלשהו במידה הנכונה (205/60), מאחורה צמיג Goodride במידה 205/55 (!), M+S (!!), קוד 91V (נדרש 92!!!). מעניין אילו צמיגים היו מורכבים בצד השני... לצערי לא הספקתי לצלם וגם לא קלטתי את שם החברה, אבל אני יכול להשבע שאני לא מדמיין. מעבר לחאפריות האיומה, אני חושב שיש כאן גם פוטנציאל לבעיות בטיחות מכיוון שהמידות השונות עלולות לבלבל את מערכות ABS/ESP, לא כך?
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 1 תגובות
- 650 צפיות
היי קניתי רכב מסוג יונדאי ix35 שנת 2010 סוג מנוע דיזל סולר לפי מה שהבנתי צריך להשתמש בשמן מנוע שונה מרכב רגיל או ממנוע בנזין. אפשר לדעת איזה שמן מנוע אני צריך לקנות בשביל הרכב שלי? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 1 תגובות
- 791 צפיות
מתלבטים אשמח לתובנות ממנוסים בשנתונים של 2011 עד 2014 מטיילים המון בשטח
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום בערב נכנסתי לחדרה ויש באחד הצמתים(אם נוסעים לכיוון כביש 4 דרום) מצלמת רמזור שהיא גם מהירות. נכנסתי לצומת במהירות של 50 קמ״ש אך פתאום הגיע מאחורי רכב במהירות גבוהה אני מעריך בין 70-80 ויצא מצב שנכנסנו לצומת ביחד (אני בנתיב הימני והוא בשמאלי) והיא צילמה. איך יודעים למי לשלוח את הדו״ח ? אם ישלחו לי דוח איך אפשר להוכיח שלא ביצעתי את העבירה ? אין לי מצלמת דרך. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת d30DK, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 24.4 אלף צפיות
שלום לכולם, עלתה בי שאלה שחיפשתי לה תשובה ולא מצאתי, ברכב של אבא שלי , מאזדה 6 2013 הכניסה וההנעה הם בכפתור ולא במפתח. אם קורה מצב שהמצבר נגמר, איך נכנסים לרכב? הדלתות נפתחות רק כאשר אתה פותח דרך הכפתור או דרך השלט, אין מפתח. אם אין מתח אז איך אני נכנס לרכב?
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אני נוהג על 2 רכבים כעת, אסטרה טורבו 13 ויונדאי IX35 2.0 רגיל מבחינת האצה, הם מרגישים לי אותו דבר, חוץ מהדחיפה הזו של הטורבו , הנתוני האצה שמדדתי בערך שווים .. שניהם מגיעים ל100 בערך שנייה לפה או לשם מקסימום. מה ששמתי לב זה שיש לאג רציני באסטרה, אני לוחץ על הגז, לוקח לרכב בערך חצי שנייה רק להעלות את הסל''ד לפי הלחיצה, ורק אחרי עוד חצי השנייה, מרגישים את ההאצה ... ביונדאי אני רק לוחץ על הדוושה בצורה כבדה , תוך פחות מחצי שנייה כבר הרכב טס לי קדימה והסל''ד ישר עולה למספר . יש סיבה להבדל הזה? גם בהאצה וגם באיטיות של שעון הטורים של האסטרה? הדילאי הזה מחרפן אותי ... מקווה שזה לא ככה גם בA3 ובגולפים (דילאי כזה מורגש)
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הגיע זמני להתייעץ אתכם, שואל בשביל חבר שרוצה למכור הונדה איינסייט 2012 הקמ" בערך 120 אלף, והצבע מעל הדלת קצת דהוי ויש כמה שריטות מעטות על הרכב. אמרתי לו שאולי שווה לו להשקיע בצבע ואז הוא יוכל לדרוש יותר - מה דעתכם שווה לו את זה? כמה הייתם מבקשים על הרכב הזה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
מי מהם מומלץ באזור השרון? התנסויות לחיוב או לשלילה עם אחד מהם? הסניק צריכה להיכנס בשבוע/שבועיים הקרובים לטיפול ראשון, ואני מתלבט בין המוסכים - ממחקר אינטרנטי זריז לא שמעתי הרבה לטובה או לרעה על אף אחד מהם, כך שאם למישהו כאן יש ניסיון איתם אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 704 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- psxr
- nechmya
- santiago
- 1enzo
- FROGIE
- Camaro 92
- שחר 1
- FuriousLift
- יש לי סילברדו
- fatboy1340
- asix
- עוזי ל