Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדריך - מערכות תאורה ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן כללי גם בתאורה ביתית , הרבה יצרנים ומשווקים בכלל לא מתמצאים בתפוקות אור, הארה, טווחים, עוצמות ושאר ירקות.

ניסיתי למצוא ערכים (ב קנדלה, למי שזוכר שיעורי אופטיקה) לעוצמות ולגוון (בקלווין) - קדחת.

בטסט לפני שלוש שנים ללאון קופה+ שהייתה מצויידת בקסנון מקורי, לא הצליח הבוחן לבדוק עצמה בכלל וטען שהתאורה חלשה מידי אפילו שבעין רואים כמה היא מסנוורת ולמרחק. הוא העביר אותי אחרי שטענתי שהמכשיר שלו לא מכוייל לגוון האור שמפיק הקסנון.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בינתיים לא יצא לי לבדוק את מה שהבטחתי שם, בין היתר כי גוסטבאבטר מכר את האוטו שלו (וכי אני סתם עצלן ומחפש תירוצים).

בטח, אני אשם, ברור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

התקנת לדים היא בכלל חוקית ברכב?

באחד הטסטים האחרונים, היו מותקנות אצלי נורות לד במספר הרכב האחורי. (העבירו אותי אבל הבוחן ביקש שאחליף אותם)

אני נוטה לראות לא מעט רכבים, שלא בהכרח נוסעים על אורות גבוהים אבל האורות שלהם מאוד בוהקים ומסנוורים...

פורסם

עניין החוקיות הוא אפור, זה כתוב בכתבה.

אתה צריך לעשות הפרדה בין "פנסים מסנוורים" לבין התקנת לדים. נורות לד טובות שמיועדות לפנס שלך לא יסנוורו אנשים, פשוט כי הן לא מאירות ישירות לתוך האישונים שלהם. מצד שני, גם אם תשים נורת הלוגן של H7 בתוך פנס שאמור לעבוד עם נורות H4, היא תסנוור, כי היא לא מיועדת לעבוד בתוך הפנס הזה.

אם לא קראת את הכתבה, תקרא אותה. זיו הסביר שם הכל מצוין.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה זה אפור, 50 גוונים של אפור.

מילא אור מסנוור, אבל מה מסנוור או מפריע בתאורת לוחית רישוי?

לי אף פעם לא אמרו מילה בטסט לגבי תאורת לד ללוחית רישוי או אפילו אור חניה.

אני בעד תאורה מחמיאה, ולא תאורת עץ אשוח בטיימס סקוור.

פורסם
התקנת לדים היא בכלל חוקית ברכב?

באחד הטסטים האחרונים, היו מותקנות אצלי נורות לד במספר הרכב האחורי. (העבירו אותי אבל הבוחן ביקש שאחליף אותם)

במידה ומדובר בנורות לד לבנות או צהובות, אני לא רואה פה שום בעיה.

במקרה של נורות כאלו, מניסיון אני ממליץ להשקיע מעט ולרכוש נורות של פיליפס או אוסרם, ולא להתפשר על נורות זולות מאיביי שבד"כ מרצדות.

אני עצמי עברתי טסט לפני שבועיים עם זוג נורות אוסרם led driving בתאורת הלוחית.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה הקטע בנורות של ספורטאג' מהדגם האחרון, ועוד כמה רכבים בעיקר יוקרתיים או קרוסאוברים, שכל פעם שהרכב מקפץ על מהמורה הנורה מתחרפנת ומתחילה לסנוור וחוזרת למקומה בסיום הקפיצה?

פורסם
Ahbarony יש לך טעות דווקא ההלוגן יצא נחות מהלד תראה את הסירטון ב14.32, יש טבלת השוואה מלאה של המנורות שנבדקו.

תקח סרטון אחר שבו הוא משתמש רק בפנס עם עדשה ומשווה H7 שהיא הרבה יותר רלוונטית מH4 ופנס רפלקטור של לאדה. מבחינתי זה המבחן. פנס הלוגן נותן 32LUX בזמן שלד נותן 19.

• תוכן חדש...