Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. ריכוז - עד שתצבור עוד מימנות הפחת את המסיחים למינימום: בלי מוזיקה, בלי שידברו איתך, תתרכז נטו בנהיגה.

2. מהירות - למרות מה שחושבים בארץ אין חובה לנסוע במהירות המסימלית המותרת (או 10 קמ"ש מעליה). אם 100 מהיר לך מדי אז תפחית מהירות עד שתרגיש בנוח עם השלטים והנהגים מסביב. כיןן שאתה לא נוסע בשמאלי לא תחשוש לנסוע במהירות שנוחה לך אם מישהו ממהר, שיעקוף אותך. כאשר תיסע במהירות הנוחה תוכל גם לזהות בזמן אם אתה על נתיב יציאה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בעקרון התראה קולית על סטייה מנתיב שנויה בפורום במחלוקת, בשרשורים אחרים, וטוב שהמחלוקת תישאר בשרשורים אחרים, ולא בשרשור הזה. בכל אופן, לא חשבתי שהעניין שנוי במחלוקת: המערכת עוזרת למי שאיבד לרגע את הריכוז בכביש, זה לא אמור לקרות אל קורה.

אני לא חושב שהמערכת תעזור איכשהו לנהג שמתאר חוסר התמצאות בנתיבים לבעיה הזאת.

אגב, אפשר לפנות לחברי הפורום בבקשה להתלוות אליך בנהיגה. אני יודע שזה הצליח בעבר.

אני חושב שיש גם ארגונים למלווים למי שאין מלווה בסביבתו.

עוד אוסיף: בהחלט אפשר לנהוג במהירות נמוכה יותר, אבל לא להגזים עם זה. לא יותר מ-20 קמ"ש מהמותר בכביש פנוי.

גם אני נגד התעסקות בעזרי ניווט בזמן הנהיגה. למד את סדר היציאות לפחות בכבישים מהירים. אפשר לרוב לראות בתצוגת רחוב של גוגל מפות את צורת המחלף.

פורסם (נערך)

אוקיי תודה.

נסעתי שוב היום,לילה שעה 22:00, כביש 4 עדיין מבלבל אותי, שוב מרגיש לי חשוך והשלטים לא הכי נראים מרחוק.

איילון דרום דווקא היה סבבה גמור היום. ראיתי את שלטי היציאות והסימונים לנתיבים שלהם, נמנעתי מהיציאות הלא נכונות בזמן ויצאתי ביציאה שלי.

אני ימנע מנסיעות לילה ביומיים הקרובים. שישי-שבת אני עובד בבקרים, אני יראה אם אני תופס את הכביש יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי Blakey85
פורסם

נראה שנהיגה עם מלווה לתקופה מסויימת תעזור לך להגביר את הבטחון.

מחזק את מה שאמרו לפניי: בלי עזרי ניווט (למד קודם את הדרך בגוגל מפות), בלי הסחות דעת.

טריק קטן: כשאתה מתקרב לאזור לא ברור מבחינת שילוט או סימונים, כדאי להאיר לפרק זמן קצר באורות גבוהים. בד"כ שניה - שתיים מספיקות כדי להבחין במה שצריך. זאת כמובן כל עוד לא מסנוורים אף אחד.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

בתיאוריה זה נכון. מעשית אין מצב לנסוע בכביש בין עירוני מרכזי כמו כביש 4 באורות גבוהים לאורך זמן, להוציא זמנים בהם הכביש ממש שומם.

הפתרון שלי - בהתאם לצורך, "לשפוך" אור לשניה-שתיים היכן ומתי כשצריך. אני עושה את זה בעיקר כשאני מתקרב מרחוק לרכבים שעומדים בשוליים, כדי להבחין מה קורה שם (קורה המון בכביש 6 - מכת מדינה ממש).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
הפתרון שלי - בהתאם לצורך, "לשפוך" אור לשניה-שתיים היכן ומתי כשצריך. אני עושה את זה בעיקר כשאני מתקרב מרחוק לרכבים שעומדים בשוליים, כדי להבחין מה קורה שם (קורה המון בכביש 6 - מכת מדינה ממש).

את זה גם אני עושה.

אני נוסע עם אורות דרך כמה שרק אפשר. אבל כשיש רכבים אחרים בסביבה אני:

א. מסתכל לתוך השטח המואר על ידי אלומת האור שלהם.

ב. נותן הבהובים קצרים כדי לקבל "הצצה". בשילוב עם שינוי מיקום הרכב ניתן להשתמש בזה גם כדי להאיר כל מיני נקודות חשוכות בצד הכביש.

אגב, כשלומדים כיצד להשתמש נכון באורות הדרך, מגלים שאפשר להשתמש בהם הרבה יותר ממה שנראה על פניו, ועדיין לא לסנוור אף אחד. אתה נוסע בכביש מספר 4 ואין אף נהג אחר לפניך במסלול שלך, אבל יש נהג מנגד. אתה מעמעם אורות, אבל באיזה שלב אתה יכול לחזור לאור דרך?

התשובה היא הרבה לפני שהוא חולף על פניך, מאחר ועיקר האלומה של אור הדרך משתפכת היישר לפנים, ולכן היא לא יכולה לסנוור נהג שנמצא באלכסון לרכבך. כאשר הרוחב של כל הכביש (כל אחד בנתיב הימני בצד שלו) מפריד ביניכם, זה הבדל גדול.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אני גם בעד שלא תתעסק עם WAZE ודומיו, עדיף גם ללא זרוע. *לפחות לא בהתחלה עד שתצבור בטחון.

העיניים שלך צריכות להיות על הכביש ועם כמה שפחות הסחות

עם האורות של הרכבים מאחוריך מסנוורים אותך - יש לך מעין "מתג" במראה האמצעית זה "מצב לילה".

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אין לי מה להוסיף לעצות המועילות של החברים שמעליי.

מה שכן יש לי תהייה -

מקריאת דבריו של פותש, מדובר בבחור בן 28 שעושה רושם כאילו לא ישב ברכב כנוסע שמגלה עניין מינימאלי בנעשה סביבו. עם כל הכבוד לכביש 4 (ובכל זאת כביש 4 זה לא הפריפריק של פריז, גם לא הטבעתי של מנצ׳סטר הלא הוא ה-m60) מספיק ניים דרופינג.

עניין מינימאלי בנהיגה כנוסע היה מונע את פתיחת השרשור לא כך?

לעיתים אם אני נוהג בתפקיד הסעות את בנותיי, אל אחת מחברותיהן ואיני יודע את הדרך, אני מופתע מביתי בת העשר שאין לה עניין מיוחד בנהיגה או במכוניות, אומרת לי מראש לפני צומת מאיזה נתיבים בו אני יכול לפנות, כדי שאתכנן את מיקום הרכב בנתיב מבעוד מועד.

פורסם

57mm, לא, הייתי ראש קטן מאוד בכל הנוגע לגאוגרפיה, הכרת הארץ, כבישים וכו'. הייתי מכיר מספרי אוטובוס וזה הספיק.

עם הייתי מסתכל מהחלון זה על הנוף ולא על שלטי היציאה וכו'. או בכלל נרדם באוטובוס. אני אשם בחוסר אכפתיות כרונית. איזה מזל יש לי שהוויז קיים עכשיו, כי בטח פעם הייתי אוכל הרבה מאוד חצץ במצב דומה.

לגבי הWaze אגב, אני עדיין צריך אותו. הוא יושב בכיסא ליד הנהג ואני לא טורח להסתכל עליו, רק להקשיב להוראות שלה.

כן אני כבר מתחיל להבין את הדרך, וכנראה אוכל לנסוע בלעדיו לעבודה, אבל זה מרגיע כמו בשיעורים לדעת לאיפה אתה מכוון.

תודה לכולם.

פורסם
זה מרגיע[...]לדעת לאיפה אתה מכוון.

לדעת לאן לכוון בוודאי עוזר. למשל כשאתה קם להשתין בלילה ואין לך כוח להדליק את האור. :grin:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

57 מ"מ, לא מנסים להשוות את המבנה, אבל מבחינת נפח התנועה כביש 20 הוא בערך פי 4 מהקטע העמוס ביותר ב-m60 שהזכרת (נחשב לכביש המהיר בעל התנועה הכבדה בעולם, שני רק לאותה טבעת של פריז, שאינה כביש מהיר). הוסף לכך את חוסר הסבלנות והסובלנות של הנהגים הישראליים בהשואה לבריטיים ותבין מה מקשה על נהג חדש בישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...