Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוהב,

דווחו פה על כמה בעיות במחשב גיר בקליאו - אבל לא בהכרח מעיד על תקלה כללית.

סך הכל מנוע-גיר זריזים אבל כן גם לגיר הכפול מצמדים יש קטעים של השהיות שונות שיכולות קצת להציק(אני כבר למדתי שזה קורה להעביר לידני).

מכה בזמן העברת הילוכים או יציאה מהמקום יכולה בקלות להעיד על תקלה בתיבת ההילוכים(תיבה אוטומטית לא אמורה לתת מכה או זריקה קדימה כשהיא תקינה - ייתכן ויש תקלה בתיבת ההילוכים) כמה קילומטרז הרכב עשה?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוי, החופש הגדול.

כפי שכתב בגירה פה או בשרשור אחר, די לעשות סמטוחה מבולגנת מכל דבר.

מנועים משווים לאותו נפח, קפיש?

1.4 אטמוספרי מול 1.4 טורבו.

2.0 אטמוספרי מול 2.0 טורבו.

לא משווים 1.4 ל-2.0 בשום קומבינציה.

זה כמו לערוך מבחן השוואתי מקיף בין פרה לחתול. מה הקשר?!

.

נפח הוא מדד מגוכח להשוואה, הוא לא משקף לחלוטין כלום.

אתה ברצינות חושב שיש מקום להשוואה בין מנוע 1.2 שבקושי מצליח להזיז i20 למנוע 1.2 שמצליח לגרום לבהמה כמו אוקטביה להרגיש רכב זריז?

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל ידידי, קרא שוב את השרשור ונסה להבין את ההקשר שמסביב למה שכתבתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני אוהב,

דווחו פה על כמה בעיות במחשב גיר בקליאו - אבל לא בהכרח מעיד על תקלה כללית.

סך הכל מנוע-גיר זריזים אבל כן גם לגיר הכפול מצמדים יש קטעים של השהיות שונות שיכולות קצת להציק(אני כבר למדתי שזה קורה להעביר לידני).

מכה בזמן העברת הילוכים או יציאה מהמקום יכולה בקלות להעיד על תקלה בתיבת ההילוכים(תיבה אוטומטית לא אמורה לתת מכה או זריקה קדימה כשהיא תקינה - ייתכן ויש תקלה בתיבת ההילוכים) כמה קילומטרז הרכב עשה?

איך ההעברה לידני פותרת את הבעיה ואיך אתה מרגיש השהייה?

קרה לי באסטרה שהייתי על 20 קמש והעברתי לראשון במצב ידני וזה הרגיש כמו בעיטה בגיר

והרכב עשה 86K ק''מ

פורסם
והיא בעייתית? כי אם לא אז אשקול להחליף

תגיד לי אם זה מה שאתה מרגיש

לפעמים מרגישים את העברת ההילוכים ממש חזק וזה נותן פוש קטן כלפי הגב, כנ''ל יציאה מהמקום, הרכב קופץ קדימה וזה גם גורם לכאבי גב.

וזה בלי קשר לטורבו לאג

לא קורה לי דברים כאלה.

פורסם
^

רק תיקון- התיבה באסטרה J היא לא איטית*, אלא להפך- מהירה. כלומר, ממהרת להעלות הילוכים כדי לשמור על סל"ד נמוך במיוחד. אתה יכול למצוא את עצמך ב-60 קמ"ש על הילוך שישי, שזה מוגזם לכל הדיעות. למעשה זה החלק הכי רע באסטרה, שיש בה עוד כמה מאפיינים חלשים אבל לחלוטין לא דיל-ברייקרים, כמו התיבה הנ"ל.

ועדיין, להרבה מאוד אנשים שלא מחפשים את האפס למאה זה לגמרי מתאים. כנראה שלפות"ש גם פה זה לא מתאים- מקובל לחלוטין.

*למרות שהכוונה שלך ברורה לגמרי.

תשמע זה שילוב של העלאת הילוכים מהירה וקצת עקשנות לא לרדת חזרה למטה

הDSG שיש לי גם ממהר לעלות הילוכים (יש מקרים שב60 הוא כבר בהילוך 7) אבל בשום צורה זה לא מעיק על הרכב להאיץ

פורסם

המדדים להשוואה הם כוחות סוס ומומנט לעומת משקל עצמי בין רכבים שונים.

אחרי זה אתה צריך לקחת בחשבון את כל אלפי המשתנים האחרים כמו -

סוג תיבת ההילוכים ואיך היא מכויילת.

מתלים - רכים? קשים? זווית גלגול.

צמיגים!

יכולת בלימה

וכך הלאה וכך הלאה.

השוואה בין 1.4 טורבו ל 2 ליטר אטמוספרי עם תיבה רובוטית כפולת מצמדים היא אמנם השוואה בין תפוחים לתפוזים ולכן יותר לעמוד על השוני מאשר להשוות אבל זו בדיוק כוונת פותח השרשור.

באחת יש מנוע עם נפח קטן יותר ותיבת הילוכים מסורסת אבל החל מסל"ד מסויים מגדש הטורבו מתערב ואז הרכב מגיע מהר מאוד לשיא המומנט שלו ומשלים את הפער.

בשניה יש מנוע עם נפח גדול יחסית ותיבת הילוכים זריזה יותר אבל המנוע צריך להתאמץ ולטפס בסל"ד בכדי לגייס את הכוח שלו.

באחת גיוס הכוח מגיע מאוד מהר אבל בהשהיה של טיפוס לסל"ד מסויים (ברוב הגודשות המשפחתיות אני שם לב שזה איפשהו בין 1400 ל1800 סל"ד) ועד אז צריך לחכות קצת - עדיין מנוע 1.4 ללא גדישה הוא יחסית חזק בכדי להזיז משפחתית ממוצעת מהמקום.

ובשניה יש יחסית הרבה כוח כבר מהרגע הראשון אבל בשביל לקבל עוד כבר צריך להביא את המנוע לטורים גבוהים.

במקרה של היונדאי והאסטרא - בעיני, ההבדלים העיקריים הם תיבות ההילוכים - בייחוד אם נתוני המומנט, כוחות הסוס והמשקלים דומים זה לזו.

סקודה אוקטביה 1.2TSI היא מכונית כבדה למנוע עם נפח קטן שכזה ובעיני ביציאה מהמקום היא הרגישה לי חלשה קצת, היה לי חסר כוח - אבל היא מחפה על זה בתיבת הילוכים מאוד זריזה וגיוס מומנט בסל"ד נמוך

תיקחו את אותו המנוע ותשימו אותו בפולו - חיוך על הפנים כבר בגרסא הכי עממית שיש.

לפותח השרשור - אתה לא נהנה כי הציפיות שלך גבוהות מידי מהאסטרא. שמעת "טורבו" ודמיינת מטוס אבל בשתי השניות הראשונות שלך על הכביש עם הרכב הזה אתה פותח עם מנוע 1.4 על מרכב אמנם לא כבד במיוחד אבל גם לא קל במיוחד ואז גם יש לך תיבת הילוכים עצלה שמורידה עוד מהציפיות.

תנסה באמת מנוע 1.8 או 2.0 גודש - זה כבר ליגה אחרת.

אם אתה רוצה להשאר באותו הקונצרן - תעשה נסיעת מבחן על שברולט מאליבו 2.0 גודשת

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפות"ש, מרגיש לי דיי מוזר מה שאתה אומר, נהגתי על אסטרא 2012 ועל 2017 ואני עם לאון ידנית ביומיום, כמו כן יצא לי לנהוג על CX5 ועוד משפחתיות עם מנוע 2L אטמוספרי. האסטרא לא מרגישה איטית לאומת הטמוספרי, במצב ידני היא דיי זריזה(מה שאתה חווית במצב ידני שבא בביטוי שלך "בעיטה בגב" זה בגלל חוסר התאמה של מהירות להילוך, שמור על מהירות מתאימה להילוך וסל"ד בטווח שגבוהה מ1500 והיא תרגיש לך הרבה יותר חייה וזריזה)

פורסם
לפות"ש, מרגיש לי דיי מוזר מה שאתה אומר, נהגתי על אסטרא 2012 ועל 2017 ואני עם לאון ידנית ביומיום, כמו כן יצא לי לנהוג על CX5 ועוד משפחתיות עם מנוע 2L אטמוספרי. האסטרא לא מרגישה איטית לאומת הטמוספרי, במצב ידני היא דיי זריזה(מה שאתה חווית במצב ידני שבא בביטוי שלך "בעיטה בגב" זה בגלל חוסר התאמה של מהירות להילוך, שמור על מהירות מתאימה להילוך וסל"ד בטווח שגבוהה מ1500 והיא תרגיש לך הרבה יותר חייה וזריזה)

אני נוסע על ידני גם בIX35 ובחיים לא הרגשתי בעיטה

זה רק באסטרא, אפילו במצב אוטומט יש בעיטות

פורסם

יש הבדלים גדולים גם בין היצרנים עצמם מבחינת התנהגות.

אצלי בעבודה יצא לי לנהוג על כמה אסטרות 1.4 מוגדשות והן פשוט לא מגיבות, וההשוואה שלי היא גולף 1.4 מוגדשת 122 כ"ס שהיתה לי בעבר. (זריזה מאד מול "עגלה" )

האופל פשוט מסורסת וההבדל גדול מאד, אז כמו שכתבו לך קודם - יצרנים שונים רכבים עם התנהגות שונה

קובי

:-)

• תוכן חדש...