Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג על 2 רכבים כעת, אסטרה טורבו 13 ויונדאי IX35 2.0 רגיל

מבחינת האצה, הם מרגישים לי אותו דבר, חוץ מהדחיפה הזו של הטורבו , הנתוני האצה שמדדתי בערך שווים ..

שניהם מגיעים ל100 בערך שנייה לפה או לשם מקסימום.

מה ששמתי לב זה שיש לאג רציני באסטרה, אני לוחץ על הגז, לוקח לרכב בערך חצי שנייה רק להעלות את הסל''ד לפי הלחיצה, ורק אחרי עוד חצי השנייה, מרגישים את ההאצה ...

ביונדאי אני רק לוחץ על הדוושה בצורה כבדה , תוך פחות מחצי שנייה כבר הרכב טס לי קדימה והסל''ד ישר עולה למספר .

יש סיבה להבדל הזה? גם בהאצה וגם באיטיות של שעון הטורים של האסטרה?

הדילאי הזה מחרפן אותי ... מקווה שזה לא ככה גם בA3 ובגולפים (דילאי כזה מורגש)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בדיוק ההבדל בין אטמסופרי למנוע טורבו עד שאתה מגיע לסלד שהטורבו כיביכול נפתח בותלוקח זמןצלאומת מנוע גדול שהתגובה היא מהירה חוץ מזה שאתה יכול לנהל את המחשב מנוע באסטרה ככה שהרכב יגדוש מוקדם יותר

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

אתה צריך לנהוג על מגוון רחב הרבה יותר של רכבים.

כרגע הרכבים שלך בסיסיים ומקטגוריה פשוטה וזולה.

ברכבים אחרים עם מנועים אחרים גדולים ככקטנים, ההבדלים משמעותיים ביותר.

היופי במנוע מוגדש הוא בכך שאין לך בורות בזמן העלאת ההילוכים והרכב תמיד "מושך".

כמובן שיש קונפיגורציות שונות, יכול להיות רכב עם טורבו לאג גדול ויכול להיות רכב עם טורבו לאג ממש קטן עד לא קיים.

זה תלוי בעוד גורמים רבים אחרים, תיבת ההילוכים, גודל הטורבו, גודל המנוע, תכנון החלקים ותכנת ניהול המנוע.

תיבה כפולת מצמדים DSG לדוגמא, רחוקה שנות אור לטובה לעומת תיבה פלנטרית פשוטה ברכב עממי לדוגמא.

לכן, עלייך לנהוג על מגוון נוסף של רכבים ולקבל חוות דעת.

פורסם

הוא עוד כנראה לא חווה את ה SQ7 החדש עם טורבו חשמלי בנוסף לזוג הקיים... :lol:

פורסם

מספיק שיחליף את האסטרה אפילו באיזו לאון 1.4 והוא ירגיש בהבדל. יש בעיה מבחינת ביצועים (חלשים יחסית) עם שילוב הגיר מנוע העצל שיש באסטרה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מספיק שיחליף את האסטרה אפילו באיזו לאון 1.4 והוא ירגיש בהבדל. יש בעיה מבחינת ביצועים (חלשים יחסית) עם שילוב הגיר מנוע העצל שיש באסטרה.

הבנתי אז אתה אומר שהאסטרה פשוט עצלנית ...

מה לגבי פולו 11 עם טורבו וDSG? מחליפה טובה לאסטרה?

הוא עוד כנראה לא חווה את ה SQ7 החדש עם טורבו חשמלי בנוסף לזוג הקיים... :lol:

איפה אני ואיפה החלום

תחליף את האסטרה לגולף GTI :wink:

איזה רכב יש לך?

פורסם

אני אגיד לך בדיוק למה היא מרגישה לך איטית. כנראה אתה רגיל לנסוע בסל"ד גבוה. היתרון של מנוע טורבו הוא בסל"ד נמוך - איפה שרוב האנשים נוהגים. כנראה שאתה נהג קצת יותר "עצבני" ולכן כאשר נוסעים על הטורים הגבוהים - לא שמים לב ליתרון הטורבו.

אם תשווה את הנסיעה בסלד 1500-3000 אתה תרגיש הבדל משמעותי בין שני הרכבים.

פורסם

באסטרא שלך יש מנוע 1.4

ביונדאי 2.0

שניהם סוחבים אותו דבר לדבריך.

אז הנה לך ההבדל בין טורבו לאטמוספרי: 600 סמ"ק פחות ללא פגיעה בביצועים.

מה ההבדלים בצריכת דלק בין שני הרכבים באותם תנאי נסיעה?

יום טוב גם לך

פורסם

לדעתי תנהג ברכב עם תיבת dsg ותרגיש מיד את ההבדל.

יש הבדל ניכר בהאצות. הם הרבה יותר נמרצות ממנוע אטמוספרי, במיוחד כיף לראות את המחט מקפצת במהירות במעבר החד מהילוך להילוך... תענוג!

פורסם
לדעתי תנהג ברכב עם תיבת dsg ותרגיש מיד את ההבדל.

יש הבדל ניכר בהאצות. הם הרבה יותר נמרצות ממנוע אטמוספרי, במיוחד כיף לראות את המחט מקפצת במהירות במעבר החד מהילוך להילוך... תענוג!

גם לכפולות מצמדים יש את החסרונות שלהן(מבלי להתייחס לאמינות) - היה לי שנה ו25 אלף קילומטר עם איביזה 1.2 עם DSG ועכשיו אני אחרי כמעט 10 אלף קילומטר על קליאו עם EDC, לתיבות האלה במצבים מסוימיים יש השהיות מעצבנות שלא תמיד קיימות בגירים אוטומטיים שונים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

^ noknok

מוזר.. :shock:

נהגתי שנתיים באיביזה 1.2 DSG ואני נוהג בגולף 1.4 DSG שלוש שנים ומעולם לא שמתי לב להשהייה שנובעת מהגיר, כי הגיר מחליף אותם במהירות הבזק.

ההשהייה לדעתי בגלל הטורבו וזה קורה גם בליאון 1.8 שלקחתי לנסיעת מבחן.

• תוכן חדש...