Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיקר ההשוואה תעשה אל מול קליאו ספורט 03, מפאת קוצר זמנים (תק' מבחנים כמעט אחרונה 8)) אין כרגע תמונות (יש הרבה סווירלס והרכב דורש פוליש וואקס)

נרכשה סקורפיון 14 שאם נלך לפי חודשי עליה לכביש עדיין לא עברה שנתיים וחצי אפילו, כלומר הרכב כמעט חדש, הקליאו הגל זיזים החם היה מורגש בעיקר בסלד הגבוה כך שבנסועה רגועה הרכב היה רגיל לחלוטין ולא הורגש כרכב ספורטיבי.

בעקרב הטורבו נכנס לפעולה יחסית מוקדם סביב ה2K סלד, כעיקרון הרכב מורגש שהוא חלש מקליאו ובהילוכים 2-3 היא מהנה, מעבר לכך מורגש שחסר תוספת כח משמעותית (הרכב סטוק לחלוטין)

הצליל מהאגזוז מדהים אם כי גם באספקט הזה הקליאו עולה עליה.

באסקפט של דיילי דרייבי יש חסרונות ויש יתרונות, היא תיכנס כמעט לכל חניה, אבל הסעה במושבים האחוריים קשה, היא מאוד צפופים ותא המטען מספיק בקושי לתיק לחד"כ.

בכל הנוגע לסביבת הנהג ותנוחה נהיגה היא הרבה יותר מאובזרת ויותר נגישה, ואפילו ידית ההילוכים שמיקומה הפתיעה אותי, נוחה.

הרכב מאוד נוקשה, כל מהמורה או בור בכבישים המשובחים של ארצנו מורגש טוב טוב בתוך הרכב, כיאה לרכב יחסית חדש אין קרקושים ורעשים והכל עומד חזק ויציב.

תא הדלק קטן מאוד, מה שמצריך תדלוקים יחסית תכופים, צריכת הדלק סבירה ועומדת על כ1/10-9 (רוב הנסועה שלי בתוך העיר)

כל נושא הנהיגה בה עוד לא באמת נבחן כי לא היה לי (וגם לא יהיה לי זמן בחודשיים הקרובים), אבל יש לי בעיה אחת קשה עם הרכב שאחרים אולי יראו בו יתרון אבל אני ממש לא אוהב את זה

הוא פאקינג מנקר עיניים, אין רמזור/חניון שבו לא שאלו אותי אודות הרכב, והצליל מהאגזוז מושך הרבה מבטים.

הקליאו ואפילו המגאן (היתה לי לתקופה יחסית קצרה של חצי שנה מגאן RS 09) היו סליפריות לחלוטין ואף אחד למעט מתי מעט ברחוב הבינו על מה אני נוהג.

בקרוב כשיהיה לי זמן כשהרכב יקבל את הטיפול הנכון חיצונית יועלו גם תמונות

בברכת נתראה בדרכים מפותלות 8)

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תתחדש ותהנה. לא יודע אם שלך עם מדבקות וקישוטים, אבל לי היתה 3 שנים אחת בצבע אפור מטאלי ללא מדבקות או משהו אחר מנקר עיניים, וגם נטולת קיטים, ודווקא לא ניקרה עיניים בכלל (טוב, חוץ מהמספר המגניב). למעט שאלות בתחנות דלק וכו, דווקא לא הטרידו אותי.

לגבי נוחות על הכביש, השנתון שלך דווקא סביר (הישנות יותר די מתרסקות) ואם כבר עכשיו לא נוח לך כל כך, עדיף שלא תקטקט אותה ב esse esse כי הצמיגים הרחבים יותר משפיעים ביג טיים. לי דווקא היה נוח יחסית. מוזר קצת מה שכתבת לגבי תא המטען. לי לא היה חסר מקום למשל לקניות חודשיות בסופר או משהו בסגנון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תודה. בינתיים כל מי שנהג את הרכב אמר שמדובר במכונית מאוד מהנה לנהיגה. אשמח לשמוע את התרשמות כשתגיע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

נראה לי ששלושה חודשים הם מספיק זמן לקבל איזשהו רושם ראשוני על הרכב

אז ככה, קצת מעט אחרי שהרכב ולאחר בירורים (הרכב נרכש באוטודיל וההיסטוריה קצת עמומה), היד הראשונה והשניה שניהם שדרגו לאברת' חדשה. ובאחד מהידיים הקודמות הותקן דוד אחורי פתוח של אוטואיטליה, הסאונד מטמטם ביחוד אם אני נמצא במנהרה או מתחת לגשר (אני מבטיח להעלות סרטון בקרוב)

אני המשכתי את המלאכה והותקן ברכב מערכת ניהול מנוע, לגבי הנתונים אני קצת סקפטי אבל בעל הסדנא טוען לתוספת של 35 כ"ס (מה שאומר שהיא כרגע עם 170 - עד כאן זה נשמע הגיוני), ותוספת של 9 קגמ (פה אני מאוד סקפטי בנושא)

מה שכן לאחר התקנת התוכה, הרכב נהיה מאוד אגרסבי ובועט, יש תוספת כח כמעט לכל אורך רצועת הסלד (מתחיל איפשהו סביב 2500-3000 סלד)

בצריכת הדלק הורגש שיפור מינורי, והרכב עושה כיום כ9 קמ לליטר אל מול 10 ל100 קמ שלפני התוכנה, הצריכה יחסית גבוהה על אף נהיגה רגועה ביומיום בגלל שאני עובד 5 קמ מהבית, ולמעט אחת לשבוע שאני צריך להגיע לאונ' מרבית הנסועה היא עירונית. בכביש מהיר הנתונים קצת משתפרים יותר ומחשב הרכב מראה צריכה של 7 ליטר ל100 קמ

חסרונות שמורגשים ברכב:

תא מטען סופר פצפון, לקחת את אמא לקניות זה לא ענין של מה בכך, תא המטען מצריך תכנון איך להניח את הדברים בכדי שהמקום יספיק

תא הדלק מאוד קטן, ובנסיעות ארוכות יש צורך בתדלוקים תכופים (35 ליטר בסהכ שמספיקים בהערכה גסה ל350 קמ - אולם אני תמיד מתדלק בערך ברבע האחרון כשנותר עוד 7 ליטר מה שאומר שמדי 280 קמ +/- הרכב נכנס ללגום 98 )

בכדי להסיע מאחור זה לא פשוט אם הנוסעים אינם בגודל סטנדרטי של גובה ומשקל

הרכב נרכש עם 34KKM על השעון וכרגע הוא נושק ל37KKM, בקרוב אתחיל להיערך עם חלפים לטיפול 10K המתקרב אלינו לטובה

אחד הדברים שכנראה דורשים טיפול ואני בוחן את אופן הגישה אליהם זה מערכת הבלימה, מורגשת שם דעיכה גדולה מאוד בשימוש חזק, ולאחר הציפס הם לא מותאמים, סביר להניח שבשלב ראשון אתחיל עם רפידות מחוזקות וחריטה לדיסקיות, באם זה לא יספיק אחליף גם את הצלחות למשופרות

קטונתי מלפרט על היתרונות, ואני בטוח שיש רבים וטובים שעשו זאת לפני ועכשיו לקצת תמונות

17425169_10155291793833938_735187932461259340_n.jpg

17903952_1648750168483492_1720863562983765392_n.jpg

17991854_1648751475150028_7498763712984427702_n.jpg

17992068_1512710482073843_1840455796109597847_n.jpg

17904363_1512722188739339_8772982722963462247_n.jpg

מגאן RS 225 למכירה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ממשיך לעדכן

בשבוע שעבר חגגנו 6500 קמ משותפים וזה אומר שהגיע לו טיפול 40 אלף

הטיפול הגיע בזמן, לא מזמן התלוננתי שהסט אפ בלימה לא תואם את הרכב כרגע וצריך לחשוב על שדרוג בנושא

אז הרפידה נגמרה לה והדיסק דרש חריטה, שניהם נצבעו בכחול ונזרקו לים ובמקומו לאחר התלבטות בין טארוקס לבין זה של אסה אסה הוחלט להשאר נאמן למקור וללכת דווקא על זה של האסה אסה

התמונה גדולה מדי לפורום אבל כך זה נראה כרגע

http://www.interload.co.il/upload/2384298.JPG

בין היתר בגלל שנבדקו הבלמים הגיע הזמן לרענון נוזל בלמים לנוזל DOT4

גם בגזרת השמן מנוע לאחר כל מיני המלצות על מוטול וכדומה הוחלט להשאר נאמן למקור כפי שהקפדתי גם בימי רנו עם השמן של ELF והוחלט להשתמש בסלניה אבארת

לאחר הטיפול שמתי לב לשיפור משמעותי בצריכת הדלק, אני לא מאמין יותר מדי למחשבי הרכב אבל עודכן לי עוד 90 קמ בטווח המחשב לאחר תדלוק מלא

בין לבין שכחתי לספר שבמוצש שקדם לטיפול שבוצע בחמישי שעבר מת לו המצבר והוחלף בחדש לכזה של בוש, בקבוצה של האברת זה הפך למכה הגדולה של הקיץ עם עוד כמה חברים שזה קרה להם בתקופה האחרונה

מה השלב הבא ? על הפרק החלפת הדוד האחורי של אוטואיטליה במקורי של מונזה באם זה יצא לפועל אעדכן עם וידאו של לפני ואחרי

בברכת גדישה נעימה בסופש ג

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תודה רבה על העדכונים, מעניין לקרוא.

למה החלטת בסוף להפטר מהדוד של אוטואיטליה? נראה שמאוד אהבת אותו בהתחלה.

איך הבלימה לאחר החלפת המכלול?

באיזה שמן מנוע השתמשת ? (דרגה ותקן)

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)
תודה רבה על העדכונים, מעניין לקרוא.

למה החלטת בסוף להפטר מהדוד של אוטואיטליה? נראה שמאוד אהבת אותו בהתחלה.

איך הבלימה לאחר החלפת המכלול?

באיזה שמן מנוע השתמשת ? (דרגה ותקן)

לענין הדוד

בנסיעה אגרסבית הפיצוצים והרעש מהדוד של אוטו איטליה מדהים, אולם המונזה לדעתי נשמע הרבה יותר טוב.

כך או אחרת הדעות חלוקות והיו כאלה שעשו את המעבר לדודים של אוטו איטליה ולהפך (מודנה/מונזה מקוריים)

אני עוד מתלבט בנושא ולא בטוח שזה יצא לפועל, היו לי עלויות גבוהות מאוד החודש גם בפן האישי כך שיכול להיות שההזדמנות תמסמס לה (יש לי קונה לדוד שלי ומישהו הציע למכירה מונזה)

באם תרצה להבין את ההבדלים

מונזה

סרטון קצת יותר רציני של הדוד של אוטואיטליה יש בפייסבוק שלהם

אני פשוט בעבודה ולא יכול להכנס מהמחשב לפייסבוק

תרשום AUTO ITALIA

לענין הבלימה, זמן הבלימה התקצר משמעותית, בטיולים הבלמים לא מתחממים ומאבדים יכולות גם אחרי סשן נהיגה ארוך יחסית

בסט אפ בלימה הקודם קרה לי כבר שאיבדתי יכולת לבלום כמו בהתחלה (וזה הגיוני בהתחשב בכך שהם התחממו) מה שמצריך התאמות בנהיגה בין אם לקחת טווח בלימה ארוך יותר, ובין אם שמירה על מהירות בה אני יכול להעזר אף יותר בהורדת הילוכים (בכל מקרה אני תמיד בולם עם הגיר בנוסף לבלמים - אחד היתרונות גדולים שיש לגיר ידני להציע בעייני, ולא לא ניסיתי גירים רובוטים / אוטומטיים כך שלא יכול להעיד איך זה עובד שם)

השמן ששומש הינו SELNIA ABARTH

https://www.amazon.co.uk/d/Automotive/Unbekannt-Selenia-Abarth-10-W-50-2-Litre-Jar/B003TNL4XC

עריכה אחרונה על ידי Yony_S

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...