Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפריטיף:

הנ"ל מחליפה יונדאי I35 שבילתה אצלנו כשנתיים בשעמום ואמינות מופתית.

"נאלצנו" לבחור רכב אחר בגלל שינוי תפקיד בעבודה שאילץ אותנו לבחור רכב מקטגוריה גבוהה יותר,

האפשרויות הדלות היו אוקטביה 1.4 או אוונסיס 1.8(או מאזדה 5 למרובי צאצאים).

נבחרה אוונסיס בצבע כחול פחם מטאלי.

איבזור, איכות, קוקפיט:

למעט הסטנדרט השולט אציין מספר דברים,

מצלמת רוורס בהירה ומדויקת עם קו ירוק וקו אדום וצפצוף קירבה. מקלה את החיים ברוורס.

ממשק בלוטות' נח ומהיר.

מושבים קדמיים נוחים ונעימים.

מע' סטייה מנתיב(שניתנת לניתוק) עובדת יפה.

מע' מקורית דמוי מובילאיי עובדת מצוין ולא היסטרית בכלל.

מתגים למיניהם, כוונון הגה/מושבים, מערכת שמע, חשמל למיניו בעלי הנדסת אנוש טובה-אין תלונות.

הגה נעים למגע, דשבורד מחומר נעים, מסך מגע עובד סביר.

חיצונית הרכב נאה אך נחבא אל הכלים, אף אחד לא ישים לב שזו לא הקורולה של השכן...

בצד הפחות טוב:

המראה המרכזית גדולה ומרגיש כל הזמן שהיא תקועה במרכז שדה הראייה.

פתיחת/סגירת הרכב ללא מפתח מגמגמת לעתים.

מזגן(מפוצל), גרוע ולא מספק! עד כדי מצב שביקשנו שהרכב יילקח לבדיקה, הכל תקין, המזגן מחורבן, לוקח לו המון זמן לקרר את הרכב, כשכבר מקרר הוא בסדר.

רעשי רוח כבר ממהירות תת אוטוסטרדה שמגיעים מהמראה השמאלית.

בחלקים מהדשבורד ישנו סוג של כיסוי גומי דק שכבר התחיל להתקלף ב...2 מקומות!כרגע באזור פתחי המיזוג ובאזור מסך המגע.

קיפול המראות מתבצע בלחיצה על כפתור נפרד ולא באופן אוטומטי.

התנהגות, מנוע וגיר:

נוחות יפנית סבירה, כל עוד הכביש סביר-הנוחות סבירה, ברגע שיש בורות/קפלים/באמפים הרכב חוטף ועמו גם הטוסיק של היושבים בו, המצב סביר פלוס מקדימה וסביר מינוס מאחור.

התנהגות, שוב, יפנית טיפוסית, ניטרלי עם רמות אחיזה גבוהות, כשלוחצים מקבלים תת-היגוי, שום דבר שעזיבת גז או התערבות המערכות האלקטרוניות לא יתקן. פשוט, קל ומשעמם.

הגיר הוא גיר רציף שהונדס להתנהג "כמו" גיר רגיל בנסיעה רגילה כך שיש 7 הילוכים והמעבר ביניהם קליל וטוב.

במידה וחזיר גז מתיישב על ההגה הגיר מתנהג כמו גיר רציף קלאסי וננעל על סל"ד בהתאם למידת חזירות הגז באותו רגע.

המנוע(1.8 עם 147 כ"ס) מספק את הסחורה, לא ממש מעיף את הרכב אך לא חסר כח.

שילוב יעיל מנוע/גיר.

צריכת הדלק לא ממש נבדקה(ככה זה כשלא משלמים על דלק...), בגדול בין 100% נסועה בעיר כמעט בלי גז של האשה לבין 100% נסיעה מחוץ לעיר בפול גז של האיש צריכת הדלק סביב 1:10 וזה טוב לגמרי.

תיקונים/טיפולים:

פעם אחת נדלק חיישן לחץ אוויר בגלגל, נעשה ריסט למחשב והנורה לא נדלקה שוב.

הרכב עבר 13k ק"מ, טיפול ראשון יגיע ב 15K.

בינתיים אמינות מופתית.

דיז'סטיף:

לטעמי האישי, מכונית אפורה, יעילה, לא ממש מצטיינת בשום תחום, איכות הגימור הפתיעה מאד לרעה.

מרגיש שהרכב לא קיבל ממהנדסי טויוטה את תשומת הלב הראויה ונפל בין הקורולה העממית לבין הקאמרי למנהלים.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

קטע לגבי הקילופים! אצלי קצת התבאסתי כשלאחרונה במגאן שלי הכפתורים של המזגן החלו להתקלף מעט (גם מעין שכבת גומי דקה שמכסה אותם). אם הייתי קונה רכב חדש ומשהו היה מתקלף אחרי פחות משנה בהחלט הייתי מתבאס אך זה עניין של זוית ראיה על הנושא.

המנוע נשמע מעט מיושן, הגיר נשמע דווקא מעולה במיוחד שהוא לא רובוטי כמו הרוב היום שמגיעים עם בעיות כאלו או אחרות!

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

רק אלוהים יודע איזה בנאדם שפוי בדעתו מעדיף אוונסיס על אוקטביה 1.4 (אני משער Style לפי התמחור ).

אם המצלמה כל כך טובה ומדויקת, אולי באמת עדיף לגאול את הרכב הבינוני משהו הזה מיסורי הקיום שלו, ולתת רוורס חזק לתוך קיר בטון (;-

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אין שום דבר 'להיט' באוקטביה 1.4. כלום. נוחות נסיעה של קרש, אבל מה שמתואר פה מבחינת חוסר איכות, ומזגן לא טוב, לא מקובל בכלל.

למה אוקטביה 1.8 או גולף 1.4 לא ממוצבות בליסינג מול אוונסיס קשה לי להבין. להם באמת יהיה ערך מוסף.

האוונסיס לא נפלה בין הכסאות. זה דגם אירופאי ולא קשורה בכלל לקאמרי האמריקאית.

פורסם
רק אלוהים יודע איזה בנאדם שפוי בדעתו מעדיף אוונסיס על אוקטביה 1.4 (אני משער Style לפי התמחור ).

אם המצלמה כל כך טובה ומדויקת, אולי באמת עדיף לגאול את הרכב הבינוני משהו הזה מיסורי הקיום שלו, ולתת רוורס חזק לתוך קיר בטון (;-

תתפלא...שפוי++

יש עוד שיקולים בעולמנו הצר.

במקום העבודה גם דרגה אחת וגם 2 דרגות מתחת מקבלים אוקטביה(ברמות גימור פחותות), ההדיוט המצוי לא רואה שום הבדל בין אוקטביה כזו או אחרת וזו לצערנו עוד דרך של בידול בין הדרגות. וזה ממש לא עניין של עליונות וכ"ו, יותר עניין פרקטי בהתנהלות היום יומית בעבודה(מקום החניה, זיהוי בכניסה לכל מיני מקומות ועוד ועוד).

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לאוקטביה יש שילוב מנוע גיר נהדר, דיפון פנימי וסלון בהיר ממש יפה בדגם סטייל, מיזוג אחורה ותא מטען של משאית. ולאוונסיס יש בידול בשקל שבעים בכניסה לחניה. יופי.

יש לי ספורטאז' EX לבן ב 180 אש"ח, ולמנהלת המשרד שלי יש ספורטאז אורבן לבן ב 135 א"שח. הו לא! מיש מומקין קידה אבאדאן.בחניה הפרטית התת קרקעית שלנו היא חונה צמוד אלי. אכן צר עולמכם כעולם נמלה. Grow the F up

פורסם

כן. לפעמים יש כל מיני דברים בתרבות ארגונית שאתה חייב שיהיה לך ככה.

זה מוגיע לאבסורד של סוג כסא וגובה המשענת, סוג מכשיר טלפון אצלך על השולחןוגם סוג הרכב.

אני זוכר פעם באתי לאיזה מקום ונתנו לי פאקינג ליאנה, כאשר למקבילים שלי הייתה אוואו. ישר קיבלתי מלא אנטי מעמיתי כי "מי הוא בכלל שקיבל 1600?".

גם אצל חבר היה קטע דומה. הוא בא מתפקיד קודם עם סיוויק 1800 ובחברה אחרת בקבוצה היה מגיעה לו 1600.

חבר אחר ביקש להזמין הונדה אקורד. לא אישרו לו, כי המנכ"ל נסע באקורד. הביאו לו צאזדה 3 2 ליטר פרימיום.

פורסם
לאוקטביה יש שילוב מנוע גיר נהדר, דיפון פנימי וסלון בהיר ממש יפה בדגם סטייל, מיזוג אחורה ותא מטען של משאית. ולאוונסיס יש בידול בשקל שבעים בכניסה לחניה. יופי.

יש לי ספורטאז' EX לבן ב 180 אש"ח, ולמנהלת המשרד שלי יש ספורטאז אורבן לבן ב 135 א"שח. הו לא! מיש מומקין קידה אבאדאן.בחניה הפרטית התת קרקעית שלנו היא חונה צמוד אלי. אכן צר עולמכם כעולם נמלה. Grow the F up

אתה יודע, בשלב הראשון עוד עניתי לך בנימוס, אין לך שמץ ידיעה על איזה אירגון מדובר ולמה יש חשיבות לסוג הרכב, כל מה שרשמת ידוע וברור, היו כאן שיקולים אחרים.

אם אתה מתכנן להמשיך לענות בניבולי פה קלילים, אנא, במקום אחר.

תודה!

•  

פורסם

ראשית, אכן נוחות הנסיעה באוקטביות הביסיות היא לא מספקת, למי שזה חשוב לו. שנית, קצת נכנסת בו חזק מידי. יש מקומות שזה חשוב. לראש המשרד שלנו, למשל, יש רכב שטח לא חדש. אבל באמת שהוא לא צריך משהו fancy כי כולם יודעים... לשותף בינוני במחלקה אחרת יש Q7 חדש. כי הוא צריך שידעו, מה לעשות...

ולפות"ש: תמיד חיבבתי את הרכב הזה, לא יודע למה. משהו בעיצוב החיצוני שלו תמיד מצא חן בעיני בכל הדורות. מאכזב לשמוע על המזגן, אבל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש לי אוונסיס 2000 בת ארבע. אני יד ראשונה. המזגן מעולה ++ ולמעשה הוא המזגן הטוב ביותר שהיה לי. מוציא קרח.

המנוע 2000 מאוד חזק במיוחד בעליות.

כנראה שעם מנוע 1.8 זה קצת גבולי.

פורסם

מרגיש שהרכב לא קיבל ממהנדסי טויוטה את תשומת הלב הראויה ונפל בין הקורולה העממית לבין הקאמרי למנהלים.

זה דגם שרץ מ2009, אחרי מתיחת פנים שניה (לדעתי לא מוצלחת), כשלא נראה מחליף באופק, שזה הגיוני לאור הדעיכה של סגמנט מכוניות מנהלים.

כנראה שזה מה שטויוטה יעשו בהמשך, יוציאו דגם עולמי אחד, שיחליף גם את האוונסיס וגם את הקאמרי, כמו שפורד עשו עם מונדאו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מתנצל אם נסחפתי. לא ייאמן לאן הגענו

פורסם

הקאמרי הוא רכב משפחתי אמריקאי והאוונסיס רכב משפחתי אירופאי. הם לא מיועדים לאותם השווקים.

המשווק בארץ הוריד את האוונסיס רמה מאחר והיה צריך רכב למשבצת שבין הקורולה והקאמרי.

• תוכן חדש...