Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים העיצוב המכוער נועד להעביר מסר מסויים. ע"ע המשאיות של גרומן.

לא רק במשאיות, להרבה מוצרים שנועדו לבעלי מקצוע יש עיצוב ברוטלי ומופשט, כדי להעביר מסר של "באנו לעבוד, לא לשחק", ולהראות לקונה פוטנציאלי שמדובר בכלי קשוח ואמין, לדוגמא מחשבי תחנות עבודה כמו Dell Precision או Lenovo P50/P70.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתה לזה גם גרסת וואן, BESTA, לא בטוח אם הובאה לארץ. היה דגם של מזדה, שיוצר ברישיון.

יובאה בהחלט, אני לא אשכח את הרכב הזה בחיים -

מנוע של ~80 כ״ס עם ההילוכים הכי קצרים שנתקלתי בהם

מעבר להילוכי low של רכבי שטח. אין סיבה בעולם להשתמש בהילוך ראשון,

ולהילוך החמישי מגיעים עוד לפני שהספקת לומר ״קיה בסטה״.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הi800 נראת סבבה לטעמי, אין בה את העיצוב המרובע שיש לרוב המסחריות.986399946678138ee6b0d6f95f966693.jpg

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
יש גם מסחריות יפות. לפחות בעיניי. לפחות אחת.

בתמונה זו קיה בונגו, היא הגיעה לארץ כיונדאי כלשהי לפני כעשר שנים. מקסימה לגמרי לטעמי.

[ATTACH=CONFIG]492454[/ATTACH]

הרכב הזה עדין נמכר בקוריאה.

וטעות קטנה, הרכב יוסא לישראל תחת השם קיה סופר טראק, ליונדאי היתה גרסה מתחרה שנקראה H1 והיתה מבוססת של הואן של יונדאי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
יובאה בהחלט, אני לא אשכח את הרכב הזה בחיים -

מנוע של ~80 כ״ס עם ההילוכים הכי קצרים שנתקלתי .

היה לי באיזה מקום קטלוג של בסטה, זכור לי שהיו לה רק 68 כ"ס ומהירות מקסימלים באיזור 110 קמ"ש. תקופת הדיזלים הישנים שרעדו, הרעישו ולא סחבו, היתרון היחיד שלהם - סולר היה אז זול מאוד.

פורסם

נפח תמיד יבוא על חשבון צורה, בדיוק כמו שבמכוניות על אין מקום לסנדוויץ' מאחורה אבל הן נראות נפלא. רכב מסחרי מיועד לשימושיות מירבית, המראה פחות קובע, בטח אם אתה צריך לעבודה שלך להכניס כמה שיותר קרטונים למשל אבל אין מקום, אז אתה לא אומר לעצמך, "אמנם הרכב המסחרי שקניתי לא יעיל כרכב מסחרי אבל הוא נראה מה זה סבבה". :wink:

פורסם

הייתה לזה גם גרסת וואן, BESTA

Das ist ze BESTA?! Vat ist ze Worsta?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשנות ה-90 המאוחרות גרתי בעכו, והייתי נוסע הרבה לחיפה במוניות שירות ׳מוניות הגליל׳ (גליל אלק- תבקש להגיע אם נהג שלהם לכרמיאל הוא לי ידע את הדרך) נישאר בנושא:

צי הרכב היה אז מהכי טוב להכי גרוטאה בסדר הבא: טרנספורטר עם טורבו (איזה כיף היה לעלות על אחד כזה עם שעונים באור סגול ומחט מחוג אדומה),מרצדס ספרינטר (היו בודדים) מרצדס וויטו, טרנזיט דור 4, מיצובישי l400 (הילוכים בהגה), טרנספורטר בלי טורבו (איזה עגלות) טרנזיט דור 3 (happy face trany) ועם באמת אין מזל אתה נכנס במילוי של הגרוטאה מספר 1 מיצובישי L300 עם מושבים חצי, כמו בכיתה ג׳. בדכ גם המזגן לא סחב בכלל, ואלו גם היו המכוניות הראשונות שראיתי 940אלף קמ על השעונים שלהן.

כביש הקריות של אז היה שדה קרב של מוניות שרות (לא יודע מה הולך שם היום),

קאיה בסטה לא היה, איזה מזל. נהגתי על אחת כזאת חדשה, כל הזמן בדקתי שההנדברקס לא משוך, יש רצועת רעש במקום רצועת כח, מעביר הילוכים כל הזמן ואין הילוך מתאים בתיבה כולה.

פורסם

וכמובן אם דיברנו על טרנספורטר, איך לא נזכיר את הכיעור המושלם של הקרפטר? המדהים הוא שהנ"ל הוא בעצם מרצדס ספרינטר, וגרסת המקור יפה בהרבה! Crafter.jpg

נ.ב.

מזל שהדור הבא יפה בהרבה, ומיישר קו עם שאר הדגמים...

Screen-Shot-2016-11-02-at-15.06.00.jpeg

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לL300 יש גרסת 4X4 שנראית מעניינת.

jcr:content.jpg

85153d9636cd8b30a77ad72bd9650cdd.jpg

ככה אתה יכול לברוח מהמשטרה בשטח טכני קשה עם הילדים שחטפת.

נכון, על טעם וריח אין להתווכח. ונכון, כבר כתבתם בעבר לא פעם, שרכב מסחרי צריך להיות תכליתי ופונקציונלי ופרמטרים כמו עיצוב (ובטיחות!?) לא ממש רלוונטיים לגביו, וחבל. אבל, כל פעם נשברים שיאים חדשים, לדעתי. קחו לדוגמא את הניסאן NV שמשווק בארה"ב.

[ATTACH=CONFIG]492350[/ATTACH]

זה דומה לפורד טרנזיט משנות ה80 עם חזית של GMC סאוונה.

לניסאן יש קטע עם עיצובים מכוערים ומוזרים, לא רק במסחריות.

בכל אופן, רכב מסחרי לא קונים בגלל האתסטיקה. העיצוב שלו אמור להיות שימושי ולא מתחכם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לL300 יש גרסת 4X4 שנראית מעניינת.

jcr:content.jpg

85153d9636cd8b30a77ad72bd9650cdd.jpg

ככה אתה יכול לברוח מהמשטרה בשטח טכני קשה עם הילדים שחטפת.

זה דומה לפורד טרנזיט משנות ה80 עם חזית של GMC סאוונה.

לניסאן יש קטע עם עיצובים מכוערים ומוזרים, לא רק במסחריות.

בכל אופן, רכב מסחרי לא קונים בגלל האתסטיקה. העיצוב שלו אמור להיות שימושי ולא מתחכם.

גם לדגם הבא, L400. ביפן ובעוד מדניות קוראים לסדרה Mitsubishi Delica. מדובר ברכב עם מכלולים כמו ברכבי שטח 4 על 4 רציניים, פופולרי מאוד אצל חברות שמאגנות טיולי שטח.

פורסם
וכמובן אם דיברנו על טרנספורטר, איך לא נזכיר את הכיעור המושלם של הקרפטר? המדהים הוא שהנ"ל הוא בעצם מרצדס ספרינטר, וגרסת המקור יפה בהרבה! [ATTACH=CONFIG]492514[/ATTACH]

נ.ב.

מזל שהדור הבא יפה בהרבה, ומיישר קו עם שאר הדגמים...

[ATTACH=CONFIG]492515[/ATTACH]

פולקסוואגן הפסיקו את השת"פ המסחרי עם מרצדס, והקראפטר הנוכחי מיוצר בשת"פ עם חברת מאן.

קיימת אפילו גרסת מאן לקראפטר שנקראת TGE.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שת"פ עם מאן כבר היה להם בשנות ה 80, מסחרית LT הייתה משותפת עם משאית קלה של מאן.

maxresdefault (1).jpg99100508-MAN-VW-8-136-Pritschen-Lkw-gelbgruen.jpg

פורסם
גם לדגם הבא, L400. ביפן ובעוד מדניות קוראים לסדרה Mitsubishi Delica. מדובר ברכב עם מכלולים כמו ברכבי שטח 4 על 4 רציניים, פופולרי מאוד אצל חברות שמאגנות טיולי שטח.

מטיול חברה בגאורגיה:

IMG_6827.jpg

IMG_6856.jpg

IMG_6828.jpg

פורסם
הקראפטר הנוכחי מיוצר בשת"פ עם חברת מאן.

.

מה זאת אומרת שת"פ עם MAN? האחרונה נמצאת בבעלות 75% של פולקסווגן. ואגב, גם סקניה נמצאת בבעלות פולקסווגן...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...