רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מקלרן BP23
מאת LotusElise- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
https://www.topgear.com/car-news/supercars/take-look-inside-mclarens-upcoming-three-seat-hypercar-bp23 מקלרן מפרסמים שהם עובדים על המכונית הבאה שלהם עם נהג מרכזי כמו ב F1 משנות ה 90 בטח כבר כל המכוניות כבר נמכרו. אומרים על ה 720S שהוא כבר מהיר כמו P1 אפילו שיש לו 300 כ"ס פחות. מעניין מה הם מתכננים לנו הפעם ואיך זה ישפיע על קיה פיקנטו של עוד 10 שנים. מה שטוב במקלרן זה שהם לא שייכים לייצרן גדול אז כל מה שהם ממציאים הם מוכרים לכל מי שמוכן לשלם. אז ממש יכול להיות פטנטים שלהם בדגמים קרובים של יונדאי
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
צהריים טובים. בבעלותנו פג'ו 308 שנרכשה בנובמבר 2014. הרכב טופל בקפדנות. לאחר כשנה וחצי עקב תקלות מנוע חוזרות, המנוע הוחלף במסגרת האחריות. לציין כי לא היה חוסר שמן, או תקלה אחרת הנובעת מרשלנות. נאמר שהפגם במנוע הוא פגם ייצור. כעת לקראת מכירה בטרייד אין, מפחיתים מהמחיר הראשוני שהוצע (שאף הוא נמוך משמעותית מהמחירון) עוד 5000 ש"ח. בלובינסקי מתחייבים למחיר מחירון בטרייד אין בהתאם להסכם שלהם. האם יש כאן קייס לתבוע פגיעה בערך הרכב לאחר החלפת מנוע? האם לספוג את העלות? להמשיך בלובינסקי ולו רק בגלל ההתחייבות למחיר מחירון? נניח להמתין ל 308 החדשה?
הודעה אחרונה מאת zepnik, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להפקיד את הרישון לפני נסיעה לחו"ל. השאלה שלי היא לגבי חישוב ההחזר. ממה שאני קורא באתר של משרד התחבורה אני מבין שההחזר הוא יחסי לתקופה לפי ימים. אבל מקריאה בפורום עולה שההחזר הוא לפי חודשים שלמים. כלומר שאם אני מקפיא את הרישיון באמצע החודש למשך חודשיים את ההחזר אני מקבל רק על חודש אחד. מישהו מכיר את העניין ויכול לאמת, אם ההחזר הוא לפי חודש אקפיא כבר ביום חמישי.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
כחדשה, עאלק
מאת daido1- 0 תגובות
- 951 צפיות
לא אני בחרתי את הכותרת החביבה, הזכויות שמורות ל ynet. http://m.ynet.co.il/Articles/5022690 חלק גדול מהרמאויות שנסקרות במאמר המצויין הזה, ידועות ונדונות כאן בהרחבה בשרשורים השונים. ובכל זאת, אני מוצא שני יתרונות חשובים במאמר: 1. ריכוז תמציתי במקום אחד של התחלואים הכי כואבים, גם של היצרנים, וגם היבואנים בארץ. 2. הנגשת המידע החשוב באופן ברור לכלל הציבור, כולל אנשים שלא מודעים לדברים ולא גולשים ב carsforum (יש כאלה?? ) נושא שאני באופן אישי תוקף רבות הוא הראשון במאמר- בטיחות. מקומם אותי שמחלקות השיווק של היבואנים פשוט עושות עבודה מצויינת ב"הצנעת" הפערים בין דגמים שנמכרים בחו"ל לבין הדגמים ה"מסורסים" בארץ! הערה לעורך: את רמאות מס' 8 - "איכות, עלאק" - מ…
הודעה אחרונה מאת daido1, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אישתי לא נהגה מזה זמן מה, וכיום היא במצב שהיא מסכנת את עצמה והסביבה, לאחר דרישה מצידי ללכת למורה נהיגה (כי היא מעוניינת לנהוג ברכב עקב עבודה שקצת מרוחקת מהבית) היא הסכימה, אך מבקשת ובצדק שהלימוד יהיה על הרכב הקיים ולא של המורה נהיגה, כדי שתסתדר עם הרכב גם בעתיד. שוחחנו עם מורה נהיגה וקיבלנו הצעת מחיר: רכב של מורה הנהיגה: 140 שקלים רכב שלנו: 100 נשמע לי קצת מוגזם בהתחשב בכך שהדלק-בלאי וכ'ו נופל עליי. דעתכם בנושא? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
מה המשעמות בנטו |? תודה,
הודעה אחרונה מאת arik1950, -
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
עכשיו, אחרי שמשרד התחבורה מסבסד את ההתקנה, המחיר יוצא 600 ש"ח כעבור שנתיים (בלי להכניס אם אני לא טועה את ההוזלה הנוספת בביטוח חובה) מובילאיי יוצאים בנוסף במבצע על הדגם של 2900 במחיר 2100. מה דעתכם? שווה? נראה לי שכן. אשמח לשמוע בעד ונגד. ליאור.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כותרת
הודעה אחרונה מאת ישה, -
מסע פולו באירופה 1 2 3
מאת Major_Katz- 3 עוקבים
- 41 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני חלקכם ראיתם את השרשור שלי, אבל אני הבעלים של פולקסווגן פולו "יאנג" 2011. מי שלא ראה, זה השרשור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?622278-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95-2011-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94 בשנה הבאה (בסביבות אפריל) אני מתכנן להוציא את הרכב לאירופה למסע של 3 חודשים. המסע הזה הוא טיול השחרור שלי. החלטתי לעשות משהו קצת פחות שגרתי מהודו/דרום אמריקה ולהגשים חלום - רודטריפ חוצה מדינות עם הרכב הפרטי שלי! נזכרתי שקראתי פעם בפורום על איזה זוג חברים שעשו מסע עם המיאטות שלהם באירופה. זה השרשור למי שלא ראה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?…
הודעה אחרונה מאת שי, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
כבעלים של 2 רכבים מתוצרת דאציה שאחת נירכשה כחדשה מהסוכנות בפתח תיקווה והשניה משומשת החלטתי להשתדרג בדאסטר אוטומט דיזל. הענין היה למכור את הרכב המשומש בשוק הפרטי פגישה עם מנהל הסניף בנשר(סלבה) הוחלט לתת להם את הרכב בטרייד אין סוכם מחיר שהיה סביר לשתי הצדדים כל התהליך היה צפוף מאוד בגלל החגים , סלבה דאג לי לרכב בהספקה מהירה ולענות לכל השאלות גם מחוץ לשעות העבודה כל העניין עם הטרייד אין הלך חלק בלי יותר מידי בעיות בדרך וכמו שסוכם ברגע שהרכב הגיע לסניף הבאתי את הרכב הישן וקיבלתי את החדש פה ניכנס נציג נוסף בסניף (מורן ) שאחראי על כל הלוגיסטיקה בקבלת הרכב. גם פה קיבלתי הסבר מפורט למרות שאני מכיר את הרכב ולא יצאתי עד שהיתי מרוצה וגם פה ניכנס נציג נוסף (אלעד) שאחרא…
הודעה אחרונה מאת RomanGLX10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
זה ההודעה שפתחה את השרשור שכתבתי לפני 5 חודשים: פני כשנתיים עת חגג הרכב 120K דיווחתי על אחזקתו ומאז מדי פעם המשכתי בפוסט. היות והרכב חגג גיל ארבע לפני כחודשיים והיום החליט להתקלקל בפעם הראשונה בדרך (אלטרנטור) אז הרכב הוכנס לטיפול 240 כ800 קמ לפני הזמן. אז כמו עד היום אין הרבה מה לספר:תחזוקה שוטפת של טיפולים במורשה. רפידות קדמיות ואחוריות הוחלפו 3 פעמים,דיסקים מקוריים עדיין(הזוי). הוחלף מסרק הגה במשופץ עקב רעשי חופש (700 שח) סליל הצתה (450)והיום אלטרנטור (מקורי 1600). הרכב עובר חיים לא קלים-דרכי עפר,גז כשצריך,כפרים בצפון..... אין קרקושים,אין בחבושים רק מדי פעם על במפים חריקה קלה מגומיות מתלה וזהו. בשרשור הקודם סיפרו לי שיונדאי לא מתקלקלת עד שמגיעה לגיל 5 ואז ה…
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
עדיין לא נפתח פה שרשור על התאונה המזעזעת הלילה בכביש 4. מתוך הכתבה: "מחקירת המשטרה עולה כי במכונית הלקסוס השחורה שעצרה בשולי הדרך היו שני זוגות - אחד מהם, בעל ואישה מאשדוד שנישאו לאחרונה. הם שבו ממסיבת יום ההולדת של האישה. ככל הנראה, לאחר מחלף יבנה לכיוון צפון התפתח עימות על הכביש בין נהג הלקסוס לבין נהג מכונית הפולקסווגן פאסאט שבה ישבו נהג ונוסע נוסף.בשלב מסוים, החליטו הנהגים לעצור בצד כדי להתעמת. נהג הפולקסווגן עצר כאשר חצי מהמכונית בלטה לנתיב הימני וירד עם הנוסע. מכונית הלקסוס עצרה כמה מטרים לפניו. שני גברים ירדו ממנה. מעדויות שבידי המשטרה עולה כי בין הצדדים פרץ עימות חריף. כאמור, אחת הנשים שהיו במכונית הלקסוס יצאה לכביש כדי לנסות להרגיע את הצדדים. באותה השני…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 0 תגובות
- 670 צפיות
נתקלתי בדיווח הזה ב http://www.bbc.com/news/business-41053740 VW engineer jailed for emissions scandal A former Volkswagen engineer who helped develop a device that enabled cars to evade US pollution rules has been sentenced to more than three years in prison and ordered to pay $200,000. הש.ג. הולך לכלא.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
אהלן אנשים, אני שוכר דירה באיזור בניינים ישנים מאוד במרכז ומצב החנייה בהתאם. בכל העשרות בניינים שגרים בהם בחיי לא הייתה לי שום בעיה עם השכנים ואני שכן שקט ונחמד. רוב דיירי הבניין הם פולנים/רוסים זקנים שמאוד אוהבים לקטר על כל דבר (לא להעלב אני עצמי פולני ורוסי). יש מתחת לבניין 7 חניות טאבו של דיירי הבניין וחנייה אחת משותפת לכולם (בדקתי את הטאבו של הבניין אצל בעל הדירה שאני שוכר ממנו). על החנייה השתלטה איזו אישה ממורמרת עם הפונטו שלה. לפעמים בלילה כשאני חוזר ממשמרת ערב אין חנייה גם לא בשכונות הסמוכות לשכונה שלי ולכן אני נאלץ להחנות בחנייה של האישה הזאת. זה גרם לה להיות מאוד מסוכסכת איתי ולפעמים היא אפילו דופקת לי על דלת הדירה ב5 לפנות בוקר בבקשה שאני אזיז את ה…
הודעה אחרונה מאת KnowsNothing, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב הזה ? האם יש בו בעיות בגיר כמו דגמים אחרים ? תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קצת היסטוריה... בהמשך לפוסט שפירסמתי בעבר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?639134-%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A7-2016-%D7%A9%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%94-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A6%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%9D ניגשתי למוסך מאיר בראשון, ביקשתי לדבר עם מנהל השירות, המתנתי כ-3 דקות ובחור לבבי בשם יואב, יצא לפגוש אותי והכניס אותי למשרדו, הסברתי את השתלשלות הדברים, הראתי את החוות דעת מהפנצ'ריה, ציינתי שהרכב משרת ילד נכה, כך שאני מבקש לא להריץ אותי למוסך סתם, אלא אם אפשר להכין את הרקע מראש.(הגעתי ללא הרכב) יואב אמר שיבדו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
עד תחילת שנות ה 60' לא היה יבוא סדיר של מכוניות פרטיות לישראל, והסיבה היתה מחסור קריטי במטבע זר, וגם המעט שהיה יועד לרכש ביטחוני. בתחילת שנות ה 60' רמת החיים החלה לטפס במהירות, האיום הקיומי על מדינת ישראל הצעירה הוסר, העליה הגדולה סיימה את חבלי הקליטה שלה וכסף החל להצטבר בידי הציבור. בתחילת שנות ה 60' הוחל ביבוא חופשי לחלוטין של מכוניות פרטיות, והוחל גם בייצור מקומי נרחב - אוטוקארס (סוסיתא) וא.אילין (קונטסה, לארק). לאחר פרק זמן לא ארוך נוצר היצע מכוניות משומשות, ונולד ענף כלכלי שלם - מסחר במכוניות. מאחר וכמו בכל שוק משוכלל המחירים נקבעו אמנם על ידי ביקוש והיצע, אך בכל זאת נוצר צורך בקביעת מחיר שוק שיהווה נקודת פתיחה, הופיעו מחירוני רכב משומש, שהופיעו על ידי זוג שמ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
במשטרת התנועה הגבירו את האכיפה של אי שמירה על נסיעה בנתיב הימני וחילקו מאות דו"חות בשווי 250 שקל ושש נקודות. לצורך השוואה, הממוצע החודשי לפני כן עמד על 300 בחודש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5020184,00.html נראה לכם שיהיה שינוי אמיתי בקרוב?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 885 צפיות
היי. אני גר בצפון ומע״צ (לדעתי) החליטה לשפץ קטע בכביש מהיר (בינעירוני), הכביש עבר קירצוף והוסרה ממנו שכבה או כמה ונותרו אבני חצץ שעפות לרכבים מהרכבים מקדימה..(למרות שיש שמירת מרחק גדולה). מה שמטריד אותי הוא שהכביש נשאר מקורצף כבר כשבוע והחצף עף וגורם לנזק לרכבים. האם חובת הקבלן או מי שעושה את השיפוץ לכביש מחובתו לנקות את הכביש המקורצף מאבני החצץ ? למי אני אמור להתלונן על כך ?
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
3008 החדשה
מאת lishaina- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב אז ככה לאחר שנים של קניית רכבים יפנים וקוראנים , אבי חושב לקנות את ה3008 החדשה בגירסת הפרימיום טורבו בנזין . ובמהלך השבוע צריך לקבוע נסיעת מבחן אין כל כך ניסיון עם הרכבים מהקבוצה הזו . על מה לכדי לשים דגש בנסיע מה לבדוק ? דבר נוסף הפרימיום נועלת 205/55/19 אז מדוע מוצע ה225/55/18 כאופציה /יש יתרון ? האם יעניין הנוחות לא רלוונטית כיוון שהן על חתך 55 כנל מה לגבי שטח הצמיג 205/225 ?
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
מה יותר מרשים אתכם? 1 2 3
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
כבר כמה שנים שכל סגמנט אפשרי בשוק הרכב הוליד סגמנט של קרוסאוברים/ג'יפונים/SUVים שמבוססים עליו. חלק מהמשיכה של הרכבים הללו, היא גם הרושם שהם משאירים על הסביבה. אבל אנחנו רוצים לדעת, איך הקרוסאוברים מתמודדים מול המתחרים עתיקי היומין שלהם - מכוניות הספורט/קופה/מעוצבות. מי מהם מרשים יותר? אם הייתם מקבלים תקציב נתון וצריכים להתחשב בפרמטר אחד ובודד, במי אתם הייתם בוחרים? אאודי Q5 או A5? יונדאי טוסון או וולוסטר? פולקסווגן טיגואן או שירוקו? פורשה 911 או קאיין? מאזדה מיאטה או CX-5? שברולט קאמרו או... בסדר הבנתם.
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
וולוו חושפת את ה-XC40 החדש, ויותר משהיא רוצה שהוא יהיה SUV עירוני מגניב ואופנתי, היא רוצה שתשלמו עליו כמו שאתם משלמים על טלפון - מחיר חודשי קבוע, שכולל הכל. אבל ה-כ-ל.
הודעה אחרונה מאת ash156, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, בסלריו שלנו - אוט' - תיבה רובוטית - העברת ההילוכים נראית לי איטית. האם יש עוד שמרגישים כך? לפני שאגש למוסך שלהם לבזבז זמן יקר ובסוף יגידו לי שזה מה יש.. תודה.
הודעה אחרונה מאת yosiba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, בכשרון רב הצלחתי לדפוק את הרכב בעמוד. הרכב בן שנה וחצי. אודה לחוות דעת על הנזק והמלצות לתיקון. האם שווה לערב ביטוח בנזק כזה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 22.1 אלף צפיות
התחדשתי מלפני שבוע באיוניק חדשה, בניתי על צריכת דלק נמוכה ואני לא מבין איך הצריכה לפי המחשב דרך וכנראה גם בפועל היא 12\1, חשוב לציין שבינתיים הנסיעה הייתה רק בתוך העיר הצפופה, ולהבנתי זה אמור בתןך העיר לקחת פחות האם יש בעיה תודה
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
אהלן כולם הקדמה קטנה למי שעומד לבקר: גיסי בלי רכב, והוא חייב רכב אשתו באופן בהול, לא יכול להשכיר (גם לא רוצה) היום הגיעה אל קיצה הרפתקה ארוכה כבת שלושה חודשים של מציאת כלה חדשה לגיסי. הוא התלבט רבות בין טויוטה אוריס לבין הנ"ל והכף הוכרעה לנ"ל. הבחור לקח הלוואה מהבנק ע"ס 75K שסגרה הלוואה קודמת (לאחר מכירת הרכב הקודם הופקדו 26.5K ועוד 5K שסגרו את ההלוואה הישנה). ראינו כמה רכבים, ונסגרנו על שניים. שניהם בנתניה - טעות מס' 1*. הגעתי למפגש עם "בעל הרכב", ולקחנו את הרכב הראשון לבדיקה. אני רציתי מבדק בהרצליה או קומפיוטסט ברעננה. המוכר לא רצה, ואמר לי בוא נלך לקומפיו קאר ברח' הכדר - טעות מס' 2**. בדיקה זריזה באינטרנט לא העלתה משהו מחשיד, הלכנו. עיקרי ה…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 1 תגובות
- 696 צפיות
בוקר טוב ...רציתי לדעת מה התהליך ברכישת ביטוח צד ג וחובה לרכב מייבוא אישי משומש. לעינייננו מוסטנג 2009 gt . הבנתי שרק במקיף צריך ההערכת שמאי Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ba6Ra6K, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לפני כשבוע מכרתי את הפולו שליוותה אותי במשך 3 שנים. סיפור הקניה של הרכב הוא מנוגד לדרך שבה הייתי אמור לרכוש את הרכב או כל אדם אחר היה עושה. היתה ברשותי הונדה ג׳אז ששימשה אותי גם כן 3 שנים ורציתי לעשות טרייד ולעלות לסיויק ידנית. סיכמתי בסוכנות ביום חמישי על מחיר וקבענו כי ביום למחרת אגיע עם הרכב שלי לצורך בדיקה לסיכום העסקה. בבוקר שישי התקשרתי לסוכנות וניסיתי לדבר עם הסוכן אולם הוא היה עסוק. ביקשתי שיחזור אלי. שלוש פעמים חזר הריטואל והוא לא חזר אלי. עדיין נתתי לו צ׳אנס - אחרי שסיימתי את הסידורים של אותו יום שישי התחלתי בנסיעה לכיוון הסוכנות. תיארתי לעצמי שעד שאגיע לשם הוא כבר ייצור עמי קשר - הרי נפגשנו ביום קודם, סגרנו מחיר והכל היה למעשה סגור. כאשר הגעתי לאזור הת…
הודעה אחרונה מאת kissos, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמו בכל שנה מוטור טרנד בוחר את הרכב הכי כייפי לנהיגה ומסכם את הארוע בהאצה ל 400 מטר,השנה בנוסף לפרארי.מקלארן,פורשה ושות. צורפה גם מכונית משפחתית 4 דלתות ,שעשתה לכולן בית ספר.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 561 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- yor2
- עידן מ
- פריג'י
- yoav911gt2
- הרקוליטו
- zvigolden
- גולדן191
- beresford
- גרנד פריקס
- פינדר
- davemustaine87