Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם המים הייתי רוכש צינור ארוך ומוריד אותו פעם בכמה זמן שאני שוטף.

עם החניה הייתי מסביר לה בנימוס שזו לא חניה שלה לפי חוק ושאם היא רוצה תתקשר למשטרה. אם הייתה מצלצלת ב-5 בבוקר הייתי מגיש תלונה במשטרה.

אם השכנים היו מבקשים להתחשב בה הייתי מסביר בנימוס שהתחשבות היא דו-צדדית ושהיא תתחשב גם בי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כל אדם, שתתן לו את החיים שעברו האנשים האלו - יגיע בבוא העת להיות זקן ממורמר. לא?

שלא יקרה גם לנו...

ונשאלת השאלה מה הוא חוט השני הזה שיוצר את התופעה הזו של זקן ממורמר? האם הזקן הממורמר נפוץ בהרבה מהזקן מסביר הפנים/העולץ/הלא ממורמר?

היש בניין שגרים בו זקנים לא רשעים בישראל?

ולבחור הצעיר.

בהנחה ויש לך עוד שמונה חודשים, בהצלחה רבה

פורסם

תשמע. אתה נשמע בחור מאוד בסדר ומאוד הגיוני.

גם ההצעה שלך לשלם חצי מהחשבון מים של הבניין הרבה יותר מהוגנת.

הקטע עם החנייה, אתה צודק.

אבל תנסה להתסכל בעיניים שלה - בא איזה שכן חדש. והחליט להחנות בחנייה שאתה מחנה בה כבר 20 שנה.

אצלי בבניין יש את אותו העניין והחלטתי לא להתעמת עם הבן אדם. אני פשוט מחפש חנייה בחוץ.

פורסם

הברז זבל מיועד לשטיפת הבניין ולא לשטיפת מכוניות.

כול בניין היה פותח עיניים על השכן הזה שמשתמש בברז לשימושו הפרטי.

בתכלס הדיירים צודקים.

תשתמש בפתרונות שטיפה אחרים:

1. מכון שטיפה.

2. צינור מים מהחלון (פחות מומלץ כי יש חוק נגד זה)

3. שטיפה עם ONR שמיועד בדיוק לאנשים שגרים בבניין.

פורסם
כל אדם, שתתן לו את החיים שעברו האנשים האלו - יגיע בבוא העת להיות זקן ממורמר. לא?

שלא יקרה גם לנו...

ונשאלת השאלה מה הוא חוט השני הזה שיוצר את התופעה הזו של זקן ממורמר? האם הזקן הממורמר נפוץ בהרבה מהזקן מסביר הפנים/העולץ/הלא ממורמר?

היש בניין שגרים בו זקנים לא רשעים בישראל?

יש לי שכן אחד, בחור אופטימי ועליז (אפילו בגילו הלא צעיר), מסביר פנים ושמח לעזור.

מצד שני, יש לי שכנה, ממורמרת עד עמקי נשמתה, שלא משנה מה תעשה לא תהיה בסדר. לפחות היא שומרת את המרמור לעצמה רוב הזמן.

לפות"ש:

להבנתי מדובר באנשים שממזמן איבדו את הרציונאליות, אם הם לא מוכנים לקבל את הצעתך לתשלום מחצית מחשבון המים. ניסיון להסביר לרוב לא יפעל במקרים כאלו. יש שתי דרכים להתמודד עם הבעיה: לוותר או להתנגד.

אם תבחר לוותר זה אמנם יפגע קצת באיכות חייך, אבל לא תצטרך להתמודד עם שטויות.

אם תבחר להתנגד, תצטרך קצת להתמודד עם השטויות שלהם, אבל מניסיוני אחרי זמן קצר הם יניחו לך כשיראו שאתה עומד על שלך ויפנו להתמרמר על משהו חדש שיצוץ. לדוגמא, תעד את שאר השכנים שמשתמשים במים הציבוריים, והמשך לשטוף את הרכב. אם מישהו יפנה אליך, תסביר לו בצורה יפה ומכובדת שאתה משתמש במים ציבוריים כמו שכנים אחרים, שלא מדובר בעבירה על החוק בשום צורה ותציע לו להתלונן. בסיכוי גבוה הוא לא יתלונן, וגם אם כן, קשה לי להאמין שימצא מישהו שממש יטפל בתלונה כזו (כאילו, משטרת ישראל תשלח ניידת? העירייה תשלח פקח? ואפילו אם כן, יש לך תיעוד של דיירים נוספים, כך שקשה לי להאמין שבאיזושהי צורה תיפגע מתלונה כזו). במקרה הגרוע ביותר מישהו יעשה לך נו נו נו.

אחרי פעם או פעמיים כאלו, הם יבינו שאין עם מי לדבר ויתייאשו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
הברז זבל מיועד לשטיפת הבניין ולא לשטיפת מכוניות.

כול בניין היה פותח עיניים על השכן הזה שמשתמש בברז לשימושו הפרטי.

בתכלס הדיירים צודקים.

תשתמש בפתרונות שטיפה אחרים:

1. מכון שטיפה.

2. צינור מים מהחלון (פחות מומלץ כי יש חוק נגד זה)

3. שטיפה עם ONR שמיועד בדיוק לאנשים שגרים בבניין.

באמאש'ך, שמונה דליים זה (בהיסחפות מוחלטת) 10₪ בחודש. שמתחלקים על כל הבניין. כלומר, ברמת השקל-שניים לדירה. להזכירך, מדובר על ת"א, לא שכונת עוני קשה בירוחם. האלטרנטיבה היא להוריד צינור מקומה רביעית או לרדת עם 4 דליים במדרגות.

לא מדובר פה על מישהו שפתח מכון שטיפה לכל החבר'ה, או שעומד כל יום חצי שעה עם צינור פתוח. כמה קטנוני ומשועמם (שלא לומר, מרושע) צריך להיות בשביל "לפתוח עיניים" על מישהו שמשתמש ב-10₪ בחודש? ועוד מציע לשלם חצי מחשבון המים החודשי של הבניין? למה לא להיות נחמד לפעמים?!? אתה גם תספור כמה פעמים הוא הדליק את האור בחדר המדרגות? גם זה כסף! יכול להיות שהוא משתמש במדרגות בלילה יותר ממך, ועוד גר בקומה רביעית, אז הוא מדליק את האור פעמיים כל פעם שהוא עולה הביתה!!! הפרזיט!!!

אני מסכים איתך

פורסם

ברז אשפה מיועד לשטיפת חדר זבל/ חדר מדרגות. סוף סיפור.

זה לא משנה אם זה דלי אחד או 20 דליים, צריכה להיות הסכמה של כול הדיירים לגבי הדייר שמשתמש במים משותפים לשטיפת רכב.

סוף סיפור.

לי לא אכפת איך הוא ישטוף את הרכב, מצידי שיחבר צינור לברז משותף וישטוף מהבוקר עד ליום למחרת.

בסוף זה קנס 250 ש"ח.

לא יקרה כלום אם הוא יזרוק צינור מהחלון או שימלא דליים בבית ויוריד אותם במדרגות.

ככה רוב האנשים עושים ואני ביניהם.

אני 10 פעמים עולה ויורד במדרגות. גם זה אחלה ספורט בבוקר. :-D

פורסם

הקטע עם החנייה, אתה צודק.

אבל תנסה להתסכל בעיניים שלה - בא איזה שכן חדש. והחליט להחנות בחנייה שאתה מחנה בה כבר 20 שנה.

אצלי בבניין יש את אותו העניין והחלטתי לא להתעמת עם הבן אדם. אני פשוט מחפש חנייה בחוץ.

אני לא מסכים איתך בקטע הזה.

השתלטות על רכוש משותף זאת עבירה פלילית.

חנייה משותפת לבניין היא משותפת.

למה צריך לעניין אותי שמישהי השתלתה על החנייה 20 שנה?

אני יוצא לא בסדר כי אני מונע מכבודה להמשיך לעשות את עבירה לעוד 20 שנה?

איך וותק של עבירה הופך אותה ללא רלוונטית ולא להפך ליותר חמורה?

אם גנבתי חודש אז זה נורא, אבל אם גנבתי 20 שנה אז זה לא בסדר להפסיק אותי כי כבר התרגלתי?

פורסם (נערך)

לגבי המים - נניח שמדובר ב-100 ליטר בחודש, מדובר בסד"ג של 60 אג' (כן, קצת יוצר מחצי ש"ח) לחודש. החישוב לפי 10 דליים של 10 ליטר הדלי, ומחיר 6 ש"ח לקוב.

הבעיה היא במראית העין ומבחינת הדיירים האחרים יש כאן פתח לניצול נוסף של הרכוש המשותף.

כדי לסבר את האוזן - בעבר התגוררתי בשכונת "סביוני דניה" שליד אוניברסיטת חיפה. היה לנו ברז גינה ליד הכביש המוליך לנשר, ונאלצנו להתקין עליו מנעול, כיון שתושבי נשר היו באים למקום כדי לרחוץ את רכביהם על חשבוננו.

לגבי הזקנים הנרגנים - בבקשה, אל תעליבו אותנו, זקני הפורום :-D.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ברז אשפה מיועד לשטיפת חדר זבל/ חדר מדרגות. סוף סיפור.

זה לא משנה אם זה דלי אחד או 20 דליים, צריכה להיות הסכמה של כול הדיירים לגבי הדייר שמשתמש במים משותפים לשטיפת רכב.

סוף סיפור.

לי לא אכפת איך הוא ישטוף את הרכב, מצידי שיחבר צינור לברז משותף וישטוף מהבוקר עד ליום למחרת.

בסוף זה קנס 250 ש"ח.

לא יקרה כלום אם הוא יזרוק צינור מהחלון או שימלא דליים בבית ויוריד אותם במדרגות.

ככה רוב האנשים עושים ואני ביניהם.

אני 10 פעמים עולה ויורד במדרגות. גם זה אחלה ספורט בבוקר. :-D

אתה מתעקש לא להבין את ההבדל בין "לא בסדר" ברמה העקרונית וברמה המעשית. זה כמו שתקבל דו"ח מהירות על 111 קמ"ש בקטע של 110 בכביש 6. או שהמעסיק שלך ינזוף בך כי ניהלת שיחה פרטית מהטלפון במשרד. לי לא ברור מי מרוויח מהקטנוניות הזו - זה בדיוק המקום להיות נחמד כאשר ההפסד של אחד זניח לחלוטין עד לא מורגש, והרווח של השני משמעותי.

אתה גם מתעלם מההצעה שלו לשלם חצי מחשבון המים המשותף, מעל ומעבר לצריכה הפרטית שלו. מה שהופך את זה, לפחות לדעתי, להכי בסדר בעולם בכל צורה שהיא, גם מהבחינה העקרונית החשובה כל כך.

אם עושה לך את זה להיות קטנוני ולהיטפל לאנשים רק בגלל עיקרון - ברכותי, זכית! רכוש לך דירה קטנה בת"א, וחכה שתעבור את גיל 70. יש לך את זה.

לגבי הזקנים הנרגנים - בבקשה, אל תעליבו אותנו, זקני הפורום :-D.

זה לא זקנים נרגנים, שיקטרו עד מחר באופן כללי על "הנוער של היום", זו מדרגה אחת מעל - אנשים שיחפשו אותך אישית ויתחילו להתלונן במוקד של העירייה כי הדלקת אור בחדר מדרגות ב-00:01 או משהו.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

לפות"ש, אתה בטוח שהוועד הוא זה שמשלם עבור המים מתוך שעון נפרד?

עד עכשיו גרתי בשלושה בניינים שונים (ומכיר גם בתי חברים), בכולם יש שעון כללי שממנו מתפצל מים לכל הדיירים כל אחד עם שעון משלו וצינור עבור הבניין ללא שעון.

בתאגידי המים (או בעבר בעירייה), מחסרים מתוך השעון הכללי את צריכת כלל שעוני הדיירים וזאת הצריכה המשותפת שאותה מחלקים בין כלל הדיירים לחשבון שלהם ישירות.

ז"א שאם אתה מכניס כמה שקלים לוועד זה לא אומר שאתה מפצה כל דייר בנפרד עבור הצריכה שלך.

בבנין הקודם שגרתי בו היה דייר שהיה יורד כל יום (ממש כל יום) ומנקה את רכבו עם דלי מים, אף אחד לא העיר לו בגלל שבאמת לא שווה לריב על שני שקלים בחודש, אבל איפה עובר הגבול?

הברז בפח זבל מיועד לשטוף את הדלי של הזבל ולא מעבר לזה.

לגבי החנייה, אם לגברת הנכבדה אין טאבו, אז זה שהיא ותיקה בבנין לא נותן לה זכות יותר, בעיר כמו ת"א שבה מצוקת החנייה גדולה אם כל ההבנה אין אפשרות להחנות בחוץ כמו שהציעו פה.

פורסם

לגבי החניה, תעמוד על זכותך לחנות כמו כל אחד אחר בבנין. אתה משלם שכ"ד ומיסים ולא אורח שם. תסביר לה יפה שבפעם הבאה שהיא מטרידה אותך אתה תגיש תלונה במשטרה ואחרי זה לתביעות קטנות. לגבי המים, זאת לגמרי קטנוניות של הוועד כי מדובר בעלות של גרושים. קו"ב עולה פחות מעשרה שקלים. שיעשו את החשבון כמה עולים 4 דליים ויבינו כמה שהם מגוחכים, אבל יכול להיות שבחוק הדיור יש תקנה שאוסרת שטיפת כלי רכב בחניה משותפת. בקטע הזה הייתי מייעץ לך להשקיע את ה-50 שקלים במכון שטיפה ולא להיכנס סתם למריבות וסחיבות דליים.

פורסם

1. אתה לא צריך לצטט אותי כי זה לא נותן כלום.

תרשום תגובה כמו כולם ללא ציטוט.

2. אתה מתקשה להבין שברז אשפה מיועד למטרה ספצייפית.

3. ידוע לכולם שהחיים כדייר בבניין הם חיים קשים למי שרוצה לטפח את הרכב.

4. יש פתרונות אחרים לשטיפת רכב, יש את ONR שמיועד בין היתר לאנשים שגרים בבניין או שלא יכולים להשתמש בצינור מים.

• תוכן חדש...