Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן אנשים,

אני שוכר דירה באיזור בניינים ישנים מאוד במרכז ומצב החנייה בהתאם.

בכל העשרות בניינים שגרים בהם בחיי לא הייתה לי שום בעיה עם השכנים ואני שכן שקט ונחמד.

רוב דיירי הבניין הם פולנים/רוסים זקנים שמאוד אוהבים לקטר על כל דבר (לא להעלב אני עצמי פולני ורוסי).

יש מתחת לבניין 7 חניות טאבו של דיירי הבניין וחנייה אחת משותפת לכולם (בדקתי את הטאבו של הבניין אצל בעל הדירה שאני שוכר ממנו).

על החנייה השתלטה איזו אישה ממורמרת עם הפונטו שלה. לפעמים בלילה כשאני חוזר ממשמרת ערב אין חנייה גם לא בשכונות הסמוכות לשכונה שלי ולכן אני נאלץ להחנות בחנייה של האישה הזאת. זה גרם לה להיות מאוד מסוכסכת איתי ולפעמים היא אפילו דופקת לי על דלת הדירה ב5 לפנות בוקר בבקשה שאני אזיז את הרכב שלי ולא אחנה שם יותר לעולם.

אני משתדל להיות שכן טוב אבל זה נורא מציק לי שהיא חושבת שהיא יכולה להפוך חנייה משותפת לחנייה הפרטית שלה :roll:.

כמה שכנים ניגשו אלי ואמרו לי שזה לא יפה שאני מציק לאישה מבוגרת עם עניין החנייה שלה ושהדבר הנכון לעשות זה לוותר לה ולא להיות ילד קטן (שלא תטעו היא בסך הכל בת 55 ולא נכה או משהו).

מה הייתם עושים במצב כזה?

דבר שני התחלתי לשטוף את הרכב מתחת לבניין בברז של הזבל, אני גר בקומה רביעית בלי מעלית ככה שאין מצב שאני הולך עכשיו לרדת 4 קומות עם דליי מים. אז אני ממלא את הדליים בעזרת הברז של הזבל, לוקח לי כ4 דליים לשטוף רכב ואני עושה את זה פעם בשבועיים. חוץ ממני שותפים מתחת לבניין את הרכב עוד בן אדם אבל אני מתעלם מזה כרגע.

פנו אלי בתלונות מספר שכנים שאני מעלה להם את החשבון של המים ב8 דליים שלי ושזה לא מקובל עליהם. הצעתי לשלם מחצית מהחשבון המשותף של המים אבל הם סירבו והציעו לי לשלם את כל החשבון כל חודש (למה מי מת שאני אשלם על כל הבניין במיוחד על המערכות להשקיית מים?).

היום הגיע איזה שכן ואמר שהם מתכננים להגיש תלונה נגדי כי אסור לשטוף רכבים מתחת לבניין.

מה הייתם עושים במצב כזה?

עריכה אחרונה על ידי Alkash
  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי החלק הראשון - הייתי שוקל בלהגיע איתה להסכמה של "לחסום" אותה .

אני בטוח שאשה בת 55 פחות "דינמית" ממך .

לגבי החלק השני - אתה טועה ובגדול, תשקיע 20 שקל בשטיפה חיצונית ועזוב מלהשתמש ברכוש של אחרים.

לגבי החלק הראשון - תחשוב על זה, דבר יפה כפי שהיית רוצה שידברו עם אמא שלך , גם כשהיא טועה .

פורסם

לגבי השכנה - כנראה צריך להעמידה במקומה.

לגבי המים - השכנים צודקים. אם יש מד מים לרכוש המשותף תסתדר עם הועד ותשלם להם עוד כמה לירות כל חודש צמורת המים, ושלום על ישראל. אם התשלום הוא כ"צריכה נוספת" בחשבון של כל דייר זו בעיה, כיון שהצריכה שלך מתחלקת בין כל הדיירים, ולמרות שמדובר בסכום זעום זה לא תקין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מאוד נסחף. קודם כל דיברתי אליה יפה מאוד עד היום והזזתי את הרכב מתי שהיא ביקשה כי לא היה לי כוח לריב איתה.

דבר שני 4 דליי מים לשטיפת רכב מהברז של הזבל בבניין ו"שימוש ברכוש של אחרים." זה שמיים וארץ. למזלנו אנחנו כבר לא ברוסיה הקומוניסטית שכל שכן סופר לשני כמה הוא שחק את השטיחון של הכניסה לבניין. במיוחד שהצעתי פתרון הוגן והוא תשלום מחצית מחשובן המים של הבניין כהשימוש מים שלי מסתכם ב10₪ וגם פה ממש נסחפתי.

פורסם
לגבי השכנה - כנראה צריך להעמידה במקומה.

לגבי המים - השכנים צודקים. אם יש מד מים לרכוש המשותף תסתדר עם הועד ותשלם להם עוד כמה לירות כל חודש צמורת המים, ושלום על ישראל. אם התשלום הוא כ"צריכה נוספת" בחשבון של כל דייר זו בעיה, כיון שהצריכה שלך מתחלקת בין כל הדיירים, ולמרות שמדובר בסכום זעום זה לא תקין.

התשלום של המים לגינה יוצא מחשבון הועד בית. בגלל זה הצעתי לשלם מחצית מהצריכה של כל הבניין ועדיין נענתי בדרישה של לשלם את כל החשבון. למרות שיש לנו מערכות השקייה בבניין שצורכות פי 100 יותר מים ממני.

פורסם

בתכלס הם לא חייבים לך כלום.

הצעת להם הצעה, הם לא הסכימו.

שחרר.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

יש לנו במשפחה את אותה הבעיה, שכנים מתלוננים שאני ואבא שלי שוטפים את הרכב מהמים המשותפים אז במקום להלחם איתם מצאנו פתרון משלנו. לקחנו כמה צינורות השקיה וחיברנו אותם וכל פעם שאנחנו רוצים לשטוף אנחנו מורידים אותם מהחלון ישר אל החניה (גם כמוך גרים בקומה רביעית ואחרונה), פותחים את הברז ושוטפים כמה שרוצים. נכון זה קצת עבודה אבל עדיף מאשר להתמודד עם שכנים חלאות, אנחנו משלמים על המים האלו ואף אחד לא יכול להגיד כלום.

פורסם

שחרר.

גם אני לא חייב להם כלום. פספסת את הקונצפט של בניין המשותף. בית משותף זאת לא תוכנית כפי בקשתך.

עם לשכן אחד מותר לשטוף את הרכב ולשכן אחר מותר לשטוף את האופניים שלו מצינור שהוא מחבר כל סופ"ש כשהוא חוזר מטיול שטח ולשלישי מותר לשטוף את הרגליים של כל המשפחה כשהוא חוזר מהים. גם לי מותר למלא 4 דליים כדי לשטוף את הרכב שלי פעם בשבועיים לפעמים גם חודש.

פורסם

אלקש - אם בבניין מקובל שכל אחד משתמש במים כרצונו זה סיפור אחר. אבל, עקרונית, אתה, וכנראה אחרים לוקחים מהרכוש המשותף.

במצב דומה לשלך (רק 3 קומות) הייתייורד עם שני דליים - אחד של 10 ליטר והאחר של 20 ליטר - ושוטף את הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי החניה -אתה צודק ב 100 % , אני נתקלתי גם מספר פעמים באנשים שניסו "לכבוש חניות". אם הייתי במקומך הייתי מחנה שם במידה ולא היה לי מקום אחר . אם היא הייתה דופקת לי ב 5 בבוקר בדלת הייתי מסביר יפה שבפעם הבאה תוגש תלונה במשטרה על הטרדה.

לגבי המים - יש לנו אותו סיפור בבניין , אחד מהשכנים גר בקומה 3 ושוטף את הרכב מהצינור של הבניין. כמות העניים שנפתחה עליו הייתה מדהימה, ברגע אחד הפך לעוכר הבניין . עצתי -עזוב הסדרים כספיים , תראה אם אתה יכול לקנות לך צינור שירד מאחד החלונות למטה ,ככה לא תזדקק לאף אחד ותימנע מכל ההערות העוקצניות והמבטים המגעילים

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד ידידי, כשרוצים להשתמש במשהו שעולה כסף, קודם כל מבררים כמה זה עולה ולמי צריך לשלם, אחרי זה צורכים.

אתה החלטת שאתה משתמש במים של הבניין, וכשהגיע החשבון, שלא לטעמך, אתה מתרעם על המחיר ששאר הדיירים דורשים.

לא אומר שהשכנים הם מלאכים, אבל בוא, היגיון בריא בנאדם.

לגבי האישה יש לך 2 אופציות.

או שתגיע להסכמה עם האישה ועם הוועד.

או שתלך איתם ראש-בראש. (למטבע יש 2 צדדים).

במקרה ובחרת להתנגח, גש לטאבו תוציא אישור שהחנייה היא של בעל הדירה שלך,

צלם אותו ותדביק בלוח המודעות של הבניין עם הודעה:

"לכל הדיירים שלום,

החנייה בX הינה נכס רשום של X בעל דירה X ורשומה בטאבו על פי חוק.

מצ"ב הוכחה, רכב חונה ללא רשות יגרר על חשבון בעליו, ו\או ידרש לתשלום עבור כל הוצאה שנגרמה באופן עקיף או ישיר לבעל החנייה או מי מטעמו. (מבלי לפגוע בזכויות)."

את הנוסח המודייק כמובן שעדיף שעוכר דין יכתוב, אבל הרעיון ברור.

אישית ? זה בדיוק מה שהייתי עושה אם החנייה היא של בעל הדירה ולא מעניין אותי אם היא בת 50 או 70.

החנייה עבורי, ואני אחליט אם אני מוותר עליה או לא, לא אף אחד אחר.

לגבי המים - משלם את החשבון, אומר סליחה טעיתי ופעם הבאה משקיע 30 שקל בשטיפה.

כנראה לא היית מעורב בסכסוך שכנים בעברך שאתה מתנהג ככה, אמליץ לך לסיים סכסוכים כאלו, כי כולם מפסידים בהם.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

ברוך הבא לתל אביב (אני מניח?) ולתופעה הידועה בשמה "זקנים מרושעים".

אין לזה פיתרון. מדובר לרוב באנשים ממורמרים, ששונאים את כל העולם, וימצאו כל דרך אפשרית להאשים אותך (או כל מי שנקרה בדרכם) בבעיות שלהם.

צודק כל מי שכתב שהמים זה רכוש משותף, אין ספק שעוד כמה שקלים בחודש ישברו את וועד הבית. בייחוד כשהבחור הציע לשלם חצי מחשבון המים המשותף. ממש פגיעה נוראית בשאר הדיירים.

הפיתרון הכי טוב הוא לעבור דירה. אם הגעת לבניין שאנשים מתקטננים איתך על כמה שקלים בחודש מחשבון וועד הבית, כנראה שהוא נבנה על איזה בית קברות אינדיאני, ופשוט נכנסת לאיזה סכסוך בן חמישים שנה על איזו שטות שאף אחד כבר לא זוכר, וכולם כל כך שונאים את כולם שבכלל לא משנה מה עשית, הם גם ישנאו אותך. יש בניינים כאלו. מניסיון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

שחרר.

ברוך הבא לתל אביב (אני מניח?) ולתופעה הידועה בשמה "זקנים מרושעים".

אין לזה פיתרון. מדובר לרוב באנשים ממורמרים, ששונאים את כל העולם, וימצאו כל דרך אפשרית להאשים אותך (או כל מי שנקרה בדרכם) בבעיות שלהם.

צודק כל מי שכתב שהמים זה רכוש משותף, אין ספק שעוד כמה שקלים בחודש ישברו את וועד הבית. בייחוד כשהבחור הציע לשלם חצי מחשבון המים המשותף. ממש פגיעה נוראית בשאר הדיירים.

הפיתרון הכי טוב הוא לעבור דירה. אם הגעת לבניין שאנשים מתקטננים איתך על כמה שקלים בחודש מחשבון וועד הבית, כנראה שהוא נבנה על איזה בית קברות אינדיאני, ופשוט נכנסת לאיזה סכסוך בן חמישים שנה על איזו שטות שאף אחד כבר לא זוכר, וכולם כל כך שונאים את כולם שבכלל לא משנה מה עשית, הם גם ישנאו אותך. יש בניינים כאלו. מניסיון.

אכן תל אביב. כיף לקבל קצת הבנה. כבר הרגשתי השכן המרושע בעולם. לצערי אני מקבל את הדירה מהקבלן רק בעוד 8 חודשים. ככה שיש לי עוד שנה לפחות לסבול את הזקנים הממורמרים.

• תוכן חדש...