Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אישתי לא נהגה מזה זמן מה, וכיום היא במצב שהיא מסכנת את עצמה והסביבה,

לאחר דרישה מצידי ללכת למורה נהיגה (כי היא מעוניינת לנהוג ברכב עקב עבודה שקצת מרוחקת מהבית) היא הסכימה, אך מבקשת ובצדק שהלימוד יהיה על הרכב הקיים ולא של המורה נהיגה, כדי שתסתדר עם הרכב גם בעתיד.

שוחחנו עם מורה נהיגה וקיבלנו הצעת מחיר:

רכב של מורה הנהיגה: 140 שקלים

רכב שלנו: 100

נשמע לי קצת מוגזם בהתחשב בכך שהדלק-בלאי וכ'ו נופל עליי.

דעתכם בנושא?

תודה

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם ההתעקשות לצבור ניסיון ברכב שלכם, תיסע אתה כמה פעמים עם אשתך. ואם מבחינתה אתה לא סמכות בנושא הנהיגה, אין מה לעשות, כמה שיעורים היא תצטרך לקחת? 10? אני מניח שהשתתפות עצמית שלכם במקרה של תאונה עולה יותר מ 1000₪, והמבין יבין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבעיה היא שהיא חושבת שהיא נוהגת טוב :)

אין לי כל כך איך להתווכח עם זה, להדליק אורות באמצע הנסיעה זו טעות מינורית עבורה

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

אז אתה לא סמכות...

הסכימה לקחת כמה שיעורים - זאת כבר התקדמות. תשחרר כסף לשיעורים בלב שלם - שווה כל שקל.

עריכה:

בקשר להודעה שהיתה כאן מקודם ונמחקה - אשתי נוהגת יותר שנים ממני ולא פחות טוב ממני. והבן שלי בקרוב מסיים לימודי נהיגה ומוציא רישיון. הוא ינהג כמה שיותר כאשר אני או אשתי נהיה לידו. ואם לא יקשיב להערות שלנו , יצטרך לקחת שיעורים נוספים על חשבונו, אחרת לא יוכל לנהוג ברכב המשפחתי.

ועוד משהו - כל הילדים שלנו ( 4 ) הולכים לחוג שזה המקצוע של שנינו ( שלי ושל אשתי ). יכולנו ללמד אותם את המקצוע, אבל מה? אנחנו לא סמכות מספיק טובה בשבילם - לכן משלמים למורים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המחיר נשמע דווקא הוגן, אני מתפלא שהמורה מסכים לזה. נו טוף.

לדעתי אין שום סיבה לנהוג על הרכב הפרטי, אלא אם מדובר באיזה רכב נדיר/מגודל/מוזר. כל הקומפקטיות דומות זו לזו.

אשתי חזרה לנהוג (עדיין לעתים רחוקות מדי) אחרי תאונה שהתרחשה לפני כ-8 שנים, ולשנינו היה ברור שזה יקרה רק אחרי רצף של שיעורי נהיגה ומעבר על התיאוריה. כ-10 שיעורים (5 כפולים) בערך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שוחחנו עם מורה נהיגה וקיבלנו הצעת מחיר:

רכב של מורה הנהיגה: 140 שקלים

רכב שלנו: 100

נשמע לי קצת מוגזם בהתחשב בכך שהדלק-בלאי וכ'ו נופל עליי.

דעתכם בנושא?

תודה

אתה משלם למורה הנהיגה בעיקר על זמנו - הבלאי לרכב זניח. אתה משלם לו על האלטרנטיבה (בזמן שהוא משרת אותך יכל לקבל תלמיד אחר בתשלום מלא)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי מי שהציע שפות"ש יהיה המלווה של אשתו: יש לכך כמה חסרונות בהשוואה למורה:

1. המורה אמור להיות נהג מקצועי. פות"ש אינו כזה, ולא יהיה רגיש לניואנסים שהמורה יגלה מייד, ואני בטוח שיש בנהיגתו שגיאות מובנות שכלל לא חש בהן.

2. לא בריא ליחסים הזוגיים. כל הערה של פות"ש עלולה להתפרש על ידי אשתו כהתגרות או התנשאות.

3. אישית הייתי מעדיף שימוש ברכב של המורה, שהשחיקה והנזקים יהיו על חשבונו. וגם הדוושות הכפולות יכולות להציל מנזק.

4. הערה ל-vladclar - זה שאתך ואתה בעלי מקצוע עדיין לא הופך אתכם למורים מוכשרים. אני לא יודע במה מדובר, אבל נראה שאתם נוהגים בחוכמה.

הסיפור מזכיר לי את אבא שלי, שבגיל 77 קנה את המחשב הראשון שלו. היה ברור שלא אני אדריך אותו, כיון שיעברו לא יותר מ-10 דקות עד שאאבד את הסבלנות או אכנס אתו לאיזה ויכוח מטופש. או סתם נסטה מהנושא. לבן שלי (שהיה כבן 10, אבל שליטה מוחלטת במערכת, בודאי ברמה של מתחילים) לא היה זמן. בסופו של דבר נמצא איזה סטודנט שישב אתו כמה שעות ונתן לו את הביטחון הדרשו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. והחשוב ביותר, אני לא מורה נהיגה, זה שאתה יודע לנהוג לא אומר שאתה יודע ללמד.

2. בדיוק.

3. הרכב שלי (סך הכל פיאט בראבו) הוא "חללית" מסתבר, היא רוצה להיות מורגלת בו (ובצדק).

הגענו ל90 ש"ח לשעה, נשמע לי סביר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

1. זה ריענון נהיגה, לא צריך להתחיל ללמוד נהיגה מהתחלה - רק להיזכר ולצבור בטחון. יש לא מעט מדינות בהן ההורים מלמדים את ילדיהם נהיגה על הרכב המשפחתי ( וזה חוקי ). הייתי במדינות כאלה, ונוהגים שם לא פחות טוב. כאן אסור ללמד על רכב פרטי, אבל במקרה המדובר כבר יש רישיון נהיגה בתוקף.

2. זאת הסיבה לשלם למורה.

4. אנחנו מורים מוכשרים שמלמדים ילדים אחרים. אבל כמו בסיפור שלך עם אביך והמחשב, כל משפט שנאמר לילדים שלנו, לא מתקבל כראוי ע"י "התלמיד", לכן אין ברירה - צריך מורה אחר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

בתקופה שבה אני למדתי היה מקובל שהורים לימדו את ילדיהם, כלומר היית נתקל בזה מפעם לפעם. הרכב היה צריך לעמוד באיזה סטנדרד מינימום (מזכרון קלוש נפח מנוע 1200 סמ"ק), ההורה באיזה דרישות (דומני ותק בנהיגה, אולי גם איזו הכשרה נוספת, אבל את זה באמת איני יודע), והיה צורך להתקין ברכב דוושות בלם ומצמד מול מושב המדריך (לא יודע לגבי שאר ההתקנות של רכב הוראה, למשל כפתור לצופר וכמה נורות התראה מול המורה). במקום שלט ה"ל" הכחול-לבן היה מותקן על הפגוש שלט משולש לבן עם מסגרת אדומה והכיתוב "ל הדרכה".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...