רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
שלום חברים , תחנה מומלצת לדלק 98 באיזור חיפה והקריות ? אני מכיר את תפוז , מיקא (חוצות המפרץ) ומנטה ליד הגרנד קניון. כרגע ממלא במנטה ליד הגרנד קניון , למישהו יש ניסיון ?
הודעה אחרונה מאת kfirg, -
רוצה לסכם את המירוץ מנקודת מבט של האזרח הפשוט שבא להנות מתרבות מוטורית בארץ הקודש. פתיחת שערים תוכננה לשעה 8:00 ותחילת המקצים ב 10:00, אני הגעתי בשעה 9 וחצי וראיתי תור ענק של אנשים שמחכים להיכנס, עמדנו שם קרוב לשעה עקב ארגון לא נכון וחוסר סדר. כל אחד שהגיע עם הכרטיס חיפשו אותו באופן ידני וזה האריך משמעותית את התור, מקווה שבאירועים הבאים המצב ישתפר. אני אישית אין לי בעיה עם התורים האלה אבל אני שומר שבת וכל דקה חשובה. המושבים בטריבונות היו מסודרים ולא היה חסר מקומות ישיבה, כולם נהנו מתצפית טובה ומי שרצה יכל לרדת למטה לצלם. קצת תמונות מהחניון קהל: אחרי כל הבלאגן סוף סוף החלו המקצים, קשה לי לזכור מי התחרה נגד מי ומה הנתונים של כל הרכבים, אז אני אעלה …
הודעה אחרונה מאת Ami.Z, -
נתנו* לכל אחד ממובילי הדעה שלנו 130,000 ש"ח לבזבז על מכונית, בתנאי אחד - אסור שהיא תהיה משעממת. אלה המכוניות עליהן הם בזבזו את התקציב. איפה הייתם שמים את הכסף במקום על משפחתית אפורה (גם אם היא צהובה, היא עדיין אפורה). *לא, לא באמת. אפילו שקל הם לא ראו מאיתנו.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בסוף החודש הכריזה פולסטאר, שהייתה עד היום חטיבת הביצועים של וולוו, על יציאה לדרך עצמאית כמותג לכל דבר. כעת היא חושפת את ה-1, הדגם שיוביל את המהלך. וכן, גם מאיתנו לא נעלמת האירוניה שהוא ממש דומה לדגם של וולוו.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
אתם מאלה שינהגו בזהירות בשביל לתת דוגמה לנהגים אחרים (וגם בשביל הזהירות של עצמכם) או שאתם נוהגים איך שבא לכם ולא ממש דואגים להאם הנהיגה שלכם נותנת דוגמה רעה או טובה לאחרים? אני חושב שאנשים כה רבים לא מודעים לגמרי שהנהיגה שלהם משפיעה על איך אחרים לומדים אחד מהשני בגלל שאנשים הם חקיינים בהתנהגויות. אז כן, המצב בכבישים מדאיג אותי מאוד..
הודעה אחרונה מאת nimo, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
7.5 ק"מ שאורכה מבחינת זמן הוא 30-40 דקות? מדובר על סיאט איביזה 2012 עם גיר רובוטי. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת roei1234, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם המערכת אמורה לעבוד בכל בלימת חירום? נניח נסיעה של 30 קמ"ש, מישהו קופץ לכביש ואתה חזק על הבלם, אם המערכת עובדת מרחק העצירה לא גדל? במידה ולא, האם זה יכול להעיד על צמיגים שחוקים?
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
אני רותח. לרגל מכירתה הקרבה של מכונית הסיטרואן של ידידה שלי, אמרתי לה לקפוץ למוסך מורשה של לובינסקי על מנת להוציא את תדפיס היסטוריית הטיפולים שהלכה לאיבוד במרוצת השנים. אציין שמדובר במוסך "מונזה" בעפולה, מורשה יבואן, בו היא טיפלה פעם אחת וכן קרובי משפחתה מטפלים בו בקביעות ונשמע שמרוצים מהשירות. הפקידה אליה ניגשה ידידתי אמרה לה שעלות הוצאת פלט הטיפולים היא 50 שקלים. למה? ככה. כנראה מאותה הסיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים - כי הוא יכול. ידידתי שילמה את הסכום וקיבלה את היסטוריית הטיפולים. באמת, לובינסקי, באמת? אין לכם בושה? אין לכם תודעת שירות מינימלית??? איזו תחושה נראה לכם שנשארת אצל הלקוח אחרי שמבקשים ממנו 50 שקלים על שני קליקים בעכבר והדפסת שני דפים במדפ…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 1 תגובות
- 770 צפיות
רציתי לדעת אם כדאי לי למכור רכב משומש, בן 10, דרך יד 2 באופן פרטי או דרך חברה כמו "ענק הרכבים". השאלה שלי כמה אני אקבל אם אמכור לענק הרכבים לדוגמא, הבנתי מהם שאתה מגיע עם הרכב והשמאי בודק את הכל ולאחר בדיקה מכנית , חשמלית וכל זה אומרים לך כמה השווי של הרכב. לעומת זאת במכירה פרטית ביד 2 המכירה תיקח זמן ואולי אקבל פחות ... מה אתם ממליצים לי לעשות??!
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
בנושא אבזור הבטיחות העלוב של הלאון הנוכחית, אני מודה שחפרתי מספיק בחודשים האחרונים. מיצינו. אבל... לפי מספר פרסומים בהם נתקלתי בזמן האחרון, עולה כי... " לדברי אנשי צ'מפיון מערכות בטיחות מתקדמות יצטרפו למפרט של הלאון כבר בתחילת 2018, אבל נשאלת השאלה הגדולה מדוע לחכות עד אז ולא לכלול את המערכות האלה כבר כאשר הגיע הדגם המחודש ארצה, בדומה למה שנעשה בגולף ובאוקטביה " ( http://www.thecar.co.il/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9F-1-0-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8/ ) השאלה המסקרנת היא עד כמה צ'מפיון יעשו מאמץ ליישר קו עם רמות האבזור שמוצעות בחו"ל,…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
דברים פשוטים שלא דורשים כשרון טכני (למשל להחליף מסך מולטימדיה זה גדול עליי)
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מיצובישי ישראל מתחילה להציע חבילת שיפורי שטח לפאג'רו תחת השם "דקאר פרו" ובמחיר השקה של 20,000 ש"ח. כל הפרטים בידיעה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 1 תגובות
- 494 צפיות
אהלן, ברכב שלי יש את המערכת הנ"ל של אופל, היא סבבה וכו', אבל החסרון הבולט זה תמיכה בעברית, שירים בעברית לא מוצגים כמו שצריך אלא ג'יבריש או קוביות. יש דרך כלשהי להתקין עברית במכשיר? באופל לא יודעים לתת תשובה ממש, בטענה ש"עוד מעט" יהיה.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 9 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
מכרתי את הרכב שלי למישהו אחר, לאחר זמן מה הוא נדרש לחדש את הרישיון וגבו ממנו תשלום כפול, בטענה ששנה קודמת האגרה לא שולמה. אני שילמתי את האגרה באינטרנט ולכן לא מופיע "שולם" על הרישיון, אבל יש חותמת של מכון הטסטים שבדק את הרכב בטסט השנתי. לפי הכתבה הזו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4671871,00.html מכון הטסטים בודק בעצמו אם האגרה שולמה, אחרת לא מעביר טסט. הקונה פונה אלי ומבקש הוכחה ששילמתי על מנת שיבטלו לו את התשלום הכפול. אני מאוד רוצה לעזור לו ולא יודע איך. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת nirfun, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, שאלה שעלתה לי לראש לא מזמן אם באמת יש גיל מסוים שאתה כבר "חייב" להחזיק בו רכב? גיל 16, גיל 18, אחרי צבא, 24? או שבכלל וואלה לפי הצורך למען הסדר אני מדבר על אדם ממוצע מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
מאזדה חשפה תמונות של שני קונספטים אותם היא תציג בתערוכת טוקיו. מצד אחד, השמירה על המתכון הקיים רומז על זה שהיא "מצאה את המתכון" שלה. מצד שני, אחת התמונות עשתה לנו קצת פחות שמח. יכולים לנחש?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בינינו, גם לפני מתיחת הפנים, פיג'ו 308GTi הייתה אחת המכוניות הכי מעניינות בקטגוריה. עכשיו היא מקבלת מערכות בטיחות ומשאירה את כל שאר הדברים כמעט אותו דבר. כן, גם את המחיר.
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
סיפור שהיה כך היה, ביקשתי לערוך נסיעת מבחן ב 3008 פרימיום. הנציג החביב של סוכנות פג'ו בחיפה, הסביר לי שעל מנת לבצע נסיעת מבחן אני חייב להגיע לסניף ולחתום על הזמנה של רכב ולשלם מקדמה של 2000 ש"ח. הסברתי לו שאני לא יכול ולא מתכוון להגיע לסניף, והוא הסכים לבצע נסיעת מבחן דרך הטלפון/ווטסאפ. לפני שנתתי לו כרטיס אשראי, שאלתי אותו 3 פעמים אם ניתן יהיה לבטל בלי קנס בטלפון, בלי התחכמויות, והוא טען 3 פעמים שלא תהיה שום בעיה: "כמובן, זכותך לבטל". בבוא היום, סוף שבוע שעבר, כשהודעתי לו שאני מבטל את ההזמנה, פתאום השתנתה הגרסה, אי אפשר לבטל, אתה חייב לבוא פיזית לסניף, לחתום על טופס (עלק) ומשם, סחבת... המנהל בחופש, אישתו ילדה, סבתה שלו התחתנה, הוא בדרך לישי…
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
טוב אז ככה רציתי קצת לשתף אתכם מהרשמים שלי לגבי הרכבים . 3008 דגם הפרימיום מנוע 1.6טורבו בנזין מגיע 165 כ"ס ו24 קגמ. CX5 דגם לקשרי מנוע 2.0 אטמוספרי רגיל מגיע עם 165 כ"ס ו19 קגמ . טוב אז ככה התחלנו נסיע ראשונה על ה3008 (רצינו גם דיזל אבל לא הביאו לנו ) אבל לא חשוב . הרכב ניראה מדהים חיצונית ובמיוחד מבפנים בגוון הלבן אפרפר רכב פשוט קפץ כמה וכמה מדרגות בעיצוב ,לגבי איכות ההרכבה ומגע חללי ברמה הגבוה ! . מתחילים בנסיעה מקבלים הסברים ,הגעתי באמת במטרה שהפעם אני באמת מוכן לקנות את ה3008 אבל האכזבה הגיע מהר מאוד ! לי אישית , הרכב לא היה שקט כמו שנאמר היה מאוד רועש תזזיתי ברמה מעצבנת רעש כביש רוח וזה בנסיע עם מיזוג , היגויי לא מתקשר אבל נעים ו…
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני רוצה להבין עניין כלשהו: כאשר חיפשתי לאשתי את סוזוקי סוויפט החדשה, כולם השמיצו כי לרכב יש 3 כוכבי בטיחות בישראל ורמת בטיחות 6 בגלל מוביל איי. אם משאירים את אמצעי הבטיחות האקטיבית בצד ומשאירים רק את הבטיחות הפאסיבית, הרי שבמבחן ריסוק (חזית חזית / פגיעת צד) הבטיחות היא 5 כוכבים או 3 כוכבים? אז מה זה משנה כל הבטיחות האקטיבית אם אידיוט יעבור ברמזור אדום ויכנס ברכב מהצד??? או טמבל יעקוף על קו לבן ותהיה תאונה חזיתית?
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אנו מתלבט באם לקחת רכב צמוד מהעבודה. ההפרש בנטו עומד על 2,350 ש"ח לחודש + החזר שנתי של עלות טסט וביטוח. אין פגיעה בהפרשות הסוציאליות בגין הרכב הצמוד. הנסועה השנתית שלי היא 35K לערך. נראה לי כי בסכום כזה אין מה להתלבט והרכב הצמוד הרבה יותר כלכלי (גם בהשוואה לעלות אחזקת רכב משפחתי בן 3-4 שנים).
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אלי מסכם תשעה חודשים עם מיצובישי לנסר ספורטבק. משפחתית זולה, פשוטה, בסיסית ואפילו קצת מיושנת, אבל כזו שבסך הכל עושה את העבודה. בואו לקרוא מה הוא חושב עליה.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 751 צפיות
Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/311797265211 קשה לי לאמין שזה עובד אבל מישהו יכול להגיד להמליץ ?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 1 תגובות
- 726 צפיות
אהלן חבר'ה, אז ראיתי שיש שירשור בנושא בנעוץ של הפורום אבל לא נראה לי הגיוני לעבור 800 עמודים כדי להתייעץ על המוצרים הבאים: https://www.amazon.com/gp/product/B01C89GCHU/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A7K6H818001EY&psc=1 https://www.banggood.com/VIOFO-A119-1440P-160-Degree-Wide-Angle-Car-DVR-With-GPS-Black-p-1068196.html?p=RY131515131064201710 https://www.amazon.com/dp/B00X528FNE/_encoding=UTF8?coliid=I2NEL3JSBDM7LT&colid=1U4F3WHJDRFH1 מה מבין השלושה הכי טוב? הכי זולה שזה ב - YI יש לה המון ביקורות מעולות.. נשמע אופצייה טובה, אך אמרו לי שמסוכן כי יש לה סוללות? השנייה פורסמה באחד האתרים וגם שם המליצו עליה , אין לי מושג לגביה. השלישית והאחרונה יש לה הכ…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, כמו בכותרת. לא נמצאה הגדרה מדוייקת ב"לקסיקון" דעתכם, או הפניה למקורות..
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 90 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לייבא פורד מוסטנג מהשנים 2016-2017 ולאחר חישובים שונים הזדעזתי לגלות שאחוז המס המשולם על רכב חדש/משומש גבוה משחשבתי והוא 116% עד 131% לרכב בנזין ממוצע! למה אנשים עדיין רוכשים רכבים חדשים בכמויות אדירות? לא מספיק משלמים אגרת רישוי שנתית של 1,000-4,500 ש"ח, גם נדרש לשלם מס מטורף על הרכב. פורום הרכב הזה מכיל המון משתמשים שיכולים להעלות את המודעות לנושא. כדאי שנעלה את רמת המודעות לנושא וננסה ככוח צרכני גדול להציף את הנושא ולשנות את רוע הגזירה. אני מאמין שזהו נושא רגיש בכמעט כל בית בישראל. אני יודע שאני לא הראשון שרושם/מדבר כך, אבל לא הגיע הזמן לשינוי בנושא? אני לא רושם על כך כי משעמם לי, אלא כי אני אזרח ישראלי שעובד קשה למחייתו ולא יכול לר…
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
[h=1]משטרת ישראל בוחנת רחפנים לניטור שימוש "בסמארטפון"[/h]האח הגדול לא מפסיק להשתכלל . http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/897/174.html?hp=1&cat=324
הודעה אחרונה מאת ron_man, -
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הגדרתי אותו על פי ההוראות - ביטלתי את תדרי ה X/K והשארתי את ה KA. הבעיה היא שכל דקה אני מקבל התראת שווא מה KA. אשמח לכל עזרה. נ.ב רכשתי את הגלאי בארץ והוא international ולא האמריקאי.
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
יש תופעה מעצבנת (ומסוכנת) שאני נתקל בה כמעט כל יום בדרך לעבודה על כביש 5. אחרי מחלף שנכנס לתוך הכביש, יש נהגים שבוחרים להימלט מנתיב הכניסה/יציאה שממנו הם הגיעו בהקדם האפשרי, גם אם הנתיב ממשיך עוד כמה ק"מ טובים ויש הרבה זמן לצאת ממנו, גם אם אין רכב אחר לפניהם שחוסם/מאט אותם שהם צריכים לעקוף, וגם (!) אם הנתיב משמאלם לא פנוי (הרי בדיקת שטחים מתים זה לחלשים, נכון?). התופעה הזאת גורמת לנסיעה על הנתיב הימני הקיצוני בקטעים האלה למלחיצה למסוכנת. לא מבין למה הם חושבים שאסור לשהות בנתיב יציאה יותר מכמה שניות אם אתה לא רוצה לצאת במחלף הבא. כאמור, אני נתקל בזה כמעט כל יום. השאלה שלי היא כמה זה קורה לכם.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 101 תגובות
- 25.1 אלף צפיות
אז ככה אישתי היום עשתה תאונה ,פעם ראשונה ב20 שנה שיש לה רשיון .נסעה באדום כי הרכב שלפניה התחיל לנסוע גם באדום. בקיצור נכנס אוטו לצומת ונכנס בה. ( ברור לכולם שהיא אשמה) היא הייתה עם הילד ברכב . הילד בוכה היא בוכה ובפניקה מתקשרת אליי (יש דיבורית ברכב )ומנסה תוך כדי בכי להסביר לי שהיא עשתה תאונה ולאן להגיע, ואז אני שומע גבר ואישה צורחים עליה שהיא הרסה להם את הפנס באוטו החדש שלהם . היא אומרת להם שאני מיד מגיע והם ממשיכים לצרוח עליה.ואז הגבר צועק לתוך הדיבורית שהיא הרסה לו את הפנס. סיננתי כמה איומים וקללות בסגנון ארגון פשע ואמרתי להם להתרחק ממנה ולחכות 5 דקות. כשהגעתי למקום ראיתי את אישתי רועדת הילד מפוחד ואז הזוג האלה מתחיל לצעוק עלי. מזל שבורכתי בקול עבה חזק ומפחיד כשאנ…
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 770 אורחים (הצג רשימה מלאה)