Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהגתי ככה כשרק קיבלתי רישיון. לא יכול לדבר בשם אחרים אבל אצלי זה נבע מחוסר ביטחון, חששתי שמתי שאגיע לסוף נתיב ההשתלבות(התמזגות הנתיבים) הנתיב לא יהיה פנוי או שלא יתנו לי להיכנס ואז אאלץ לעצור או לברוח לשוליים, אז העדפתי לעבור בהקדם כשהנתיב היה פנוי.
האמת שלפי חוק מותר לך לצאת מנתיב האצה גם לפני שהוא נגמר ובתנאי שאתה לא מפריע לתנועה הזורמת בכביש שאליו אתה משתלב.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שום דבר ש 3,500 סל"ד ומעלה לא יכולים לפתור ; גם במנוע של ליטר.

נכון. התשתית בשורק בעייתית במיוחד! לא מבין למה לא עשו נתיב ארוך כמו ביציאה מהתחנת דלק בנשרים.

בדיוק זו הייתה הכוונה שלי. מילא מחלף זכרון הידוע לשמצה בנושא זה - מחלף ישן שנבנה בשנות השישים בסטנדרטים של אז; כל תכנון התנועה במחלף שורק-יסודות דפוק לגמרי, מי שאחראי לתכנון התנועה שם צריך לקבל מכות. היציאה מכביש 7 מזרח לכביש 6 צפון מסוכנת מאוד - נתיב ההאצה בסוף הלולאה מתחבר בעיקול ללא שדה ראיה, מה שמשאיר בערך חמישים מטר להאצה. אחרי שפעם אחת כמעט היה לי שם מפגש לא נעים עם משאית, אני מקפיד להתגלגל שם לאט יחסית, באופן שמשאיר לי מרווח בטחון להאט ולתמרן במידת הצורך.

חזיר דיזל

פורסם
האמת שלפי חוק מותר לך לצאת מנתיב האצה גם לפני שהוא נגמר ובתנאי שאתה לא מפריע לתנועה הזורמת בכביש שאליו אתה משתלב.

כן, אבל בהחלט מוטב לעשות שימוש באורכו המלא של נתיב ההאצה כדי:

להאיץ לפחות למהירות התנועה בנתיבי הנסיעה, אם לא מעט יותר ממנה.

להשתלב בזווית קהה ככל הניתן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כן, אבל בהחלט מוטב לעשות שימוש באורכו המלא של נתיב ההאצה כדי:

להאיץ לפחות למהירות התנועה בנתיבי הנסיעה, אם לא מעט יותר ממנה.

להשתלב בזווית קהה ככל הניתן.

נכון! מסכים במאה אחוז.

פורסם

המגיבים כאן הזכירו מחלפים/השתלבויות שייתכן שבהן נתיב האצה קצר, אף פות"ש הזכיר את כביש 5.

מנסיעה יומיומיות על הכביש פות"ש צודק, בכביש נתיבי ההשתלביות ארוכים ונמשכים ממחלף למחלף למרחק רב מאוד של מאות מטרים, נהגים המשתלבים בתנועה במקום להשוות מהירות ולהשתלב בחוכמה, סוטים מיד לנתיב הימני ולעיתים אף ממשיכים בכוח האינרציה לנתיב האמצעי.

אם היו משתלבים במהירות שהייתה מספיקה הורדה של הרגל מהגז מאליה, אך הם עוברים נתיב כאשר הם במהירות של כ 50 קמ"ש, כאשר הם נכנסים לנתיב שבו נוסעים 90-100 קמ"ש.

לעיתים הם עושים זאת בגלל בעיה נוספת, רכב שנוסע לפניהם במקום להאיץ, מלטף קלות את דוושת הגז במקום לתפוס מהירות שמותאמת לסביבה.

פורסם

אפשר, כאמור, גם להגיע למהירות מעט גבוהה מזו של התנועה אליה משתלבים. מקסימום לאחר ההשתלבות ניתן להוריד את המהירות, וזה משהו שאפשר לעשות מהר יותר מאשר לצבור מהירות.

אבל כן, מעבר לניצול אורכו של נתיב ההאצה יש גם פשוט בעיה של נהגים שמאצים בחששנות. אני חושב שנהגים רבים חונכו לחשוב על האצה חזקה כמשהו ש"הורס את הרכב" ולכן הם מורגלים להאיץ בעדינות רבה, גם במצבים שדורשים האצה מהירה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

וישנה התופעה של כאילו היוצאים מצומת לכביש מהיר (כביש 4 בין פארידיס לחיפה למשל).

הם יוצאים כשהרכב על הכביש המהיר קרוב מאוד, ובמקום להאיץ ולהשתלב במהירות הרכבים שרק עכשיו העמידו אותם בסכנה (כמו שעושים הנהגים במקומות אחרים בעולם), הם משייטים בשאנטי על 40 קמ״ש עם מבט מזוגג

וטלפון ביד.

פורסם
כנהג מקצועי (נהג סמיטריילר) אני חווה את זה מידי יום ביומו. יש גם את אלו שנוסעים בנתיב כזה ממש לאט וגם כשהוא נגמר הם נכנסים ביחד איתך לכביש בלי שום מודעות שהם אלו שאמורים לתת זכות קדימה או לפחות להשתלב בחוכמה תוך כדי האטה או האצה.

יש גם את אלה שקשה להם להחליט, לצאת מהנתיב או להשאר בו.

פורסם (נערך)

הערה לגבי זכות הקדימה שה"משתלבים" צריכים לתת.

נכון, הם צריכים להשתלב בזהירות תוך כדי הפרעה מינמלית לתנועה, מצד שני אפשר ורצוי לעזור להם להשתלב.

לא פעם יוצא לי להתקל בנהגים שפשוט מסרבים לתת לזולת להשתלב בביטחה.

הם מאיצים בכל כוכם הרבה מעבר למהירות התנועה כדי לנסות להשיג את הרכב שעוד שניה או שתיים משתלב לנתיב שלהם. יוצא ששני הרכבים נוסעים במקביל אחד לשני לזמן ממושך עד שאחד מהנהגים מרפה כי פשוט נתיב האצה נגמר.

כאשר אני בנתיב המהיר אני משתדל להאט או לעבור לנתיב השמאלי כדי לעזור לנהגים שמנסים להשתלב בביטחה כל עוד הם עושים זאת בצורה מסודרת. יש יוצאים מן הכלל שמנסים להשתלב בצורה ביריונית תוך זלול מרגיז בכל הנהגים סביב.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

התופעה שפות"ה העלה אמיתית והרבה פעמים די מסוכנת. רציתי להעלות תופעה נוספת כדי להוסיף לאין-תרבות נהיגה, "לעומת זאת" עוד חוסר איכפתיות מהאחר. שימו לב לנהגים רבים שדרכם אל היציאה מהדרך, מדוע רוב הנהגים בוחרים להמשיך בנסיעתם עד כמה שאפשר ורק שם לשבור ימינה ליציאה. ברור שנתיב היציאה מתחיל כבר 50 מטר ויותר לפני שביצעו פניה חדה, אבל למי מהם איכפת שהם בנסיעה יחסית איטית ומפריעים לאלה שמאחריהם הממשיכים ישר.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)

זאת בדיוק הבעיה של הישראלי המצוי. במקום לבדוק ולהבין לפני יציאה את המסלול המתוכנן על הוויז, פשוט נוסעים ואם תהיה בעיה יהיה את מי להאשים - את הוויז כמובן. יש רבים שמהססים להצטרף ליציאה מהנתיב שמשמאל וקצת מזגזגים, אותם אפשר אולי להבין. אחרים חוצים שני מסלולים בשנייה האחרונה אל היציאה כי הוויז "חישב מסלול מחדש" בשנייה האחרונה . ידועים המון סיפורים בהם השימוש הלא נכון בוויז גרם לבעיות שונות ומשונות, ראה תכנון מסלול של שתי חיילות שהציבו "בית ליד " כיעד והגיעו לכפר ערבי עוין, וכ'ו וכ'ו.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לא רק שזה מעצבן זה גם מאוד מסוכן. וזה לא קשור בכלל ל- 2 דקות. לא זו הפואנטה. נתיב השתלבות/האצה אמור לספק לרכבים פרק זמן מספק בכדי להשתלב לכביש אחר מבלי להפריע. אם אני נוסע בכביש הראשי ונהג שמשתלב גורם לי להוריד רגל מהגז הוא מפריע ולמעשה לוקח לי את זכות הקדימה שהוא אמור לתת לי. הרבה נהגים לא יודעים את החוק או לא מבינים איך משתלבים. נסעתי באיטליה שבוע שלם בכבישים בין עירוניים והנהגים שם יודעים לתפקד עם העניין הזה יופי. אפשר ללמוד מהם הרבה!

מסוכן משתי סיבות:

1. זה שמשתלב עושה את זה במהירות נמוכה.

2. זה שנוסע ממש ממהר להגיע הבייתה כדי להכין חמין לשבת ולא נותן להשתלב.

קרח שחור, מה הכוונה ב"ככה זה עובד בהולנד"? אתה מתכוון לפינוי הנתיב הימני כדי לתת מקום למשתלבים? זה בסדר גמור, אני לא חושב שזו הייתה התלונה כאן.

בהולנד, לא מחכים להגיד לקצה הנתיב כדי לעבור נתיב.

כך שנתיבי ההאצה מתפנים מאוד מהר. וזה לא שיש להם מכוניות מהירות במיוחד. נהגתי על מרצדס GLE והייתי בין המיוחדים על הכביש. הם פשוט מבינים משהו שאנחנו לא מצליחים להבין. סע במהירות סבירה בנתיב בימני (רק אני שמרתי על מהירות, כולם עקפו אותי...) וברגע שמישהו מאותת, אל תילחם בו. מאידך, אם אתה מנסה לעקוף, עשה את זה מהר וחזור לימני.

המגיבים כאן הזכירו מחלפים/השתלבויות שייתכן שבהן נתיב האצה קצר, אף פות"ש הזכיר את כביש 5.

מנסיעה יומיומיות על הכביש פות"ש צודק, בכביש נתיבי ההשתלביות ארוכים ונמשכים ממחלף למחלף למרחק רב מאוד של מאות מטרים, נהגים המשתלבים בתנועה במקום להשוות מהירות ולהשתלב בחוכמה, סוטים מיד לנתיב הימני ולעיתים אף ממשיכים בכוח האינרציה לנתיב האמצעי.

אם היו משתלבים במהירות שהייתה מספיקה הורדה של הרגל מהגז מאליה, אך הם עוברים נתיב כאשר הם במהירות של כ 50 קמ"ש, כאשר הם נכנסים לנתיב שבו נוסעים 90-100 קמ"ש.

לעיתים הם עושים זאת בגלל בעיה נוספת, רכב שנוסע לפניהם במקום להאיץ, מלטף קלות את דוושת הגז במקום לתפוס מהירות שמותאמת לסביבה.

כאן ההבדל הגדול בין ישראל ובין הולנד (אני לא משווה את איטליה, כי הם לא פחות משוגעים מאיתנו...)

גם אם יצא לי לעקוף מישהו על 100, זה שהגיע מאחורי לא הבהב לי ולא נצמד ולא עשה שום קולות עד שסיימתי בבטחה! את העקיפה. מעבר לזה, כשהייתי מנסה לחזור לימני, משאיות היו מסמנות לי שעברתי אותן, כך שאוכל להיכנס ללא חשש.

המסקנה שלי מנהיגה אינטנסיבית בכבישי הולנד, היא שני דברים:

1. אין לנו כבוד אחד לשני בכביש ומחוצה לו. (הייתי בלפחות 20-30 חניונים. לא יצא לי לראות אפילו פעם אחת! מישהו שחונה על הפסים או חוסם יותר מחניה אחת.)

2. אנחנו לא מבינים את המשמעות של הכביש בכלל. גם אם אתה בשיא המהירות, זה שתלחיץ את זה שלפניך, או תעקוף אותו מימין (במיוחד מנתיב האצה או האטה, המועדף במיוחד...), רק יגרום להאטה בכביש...

פורסם

דווקא את איטליה נתתם כדוגמה? נהגתי שם שבוע והם שמים פס גדול מאוד על כל חוקי התעבורה.

קו הפרדה רצוף זה בגדר המלצה בשבילם [ברמה כזו שאחרי יומיים חזרתי ללפטופ לבדוק את חוקי התעבורה שלהם, אמרתי אולי יש פה משהו שאני לא יודע].

באופן כללי נהגו כמו בהמות גסות.

• תוכן חדש...