Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן CX5 -3008 2017

lishaina
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא כמה אלפים. אני מעריך שעוד 3 שנים המאזדה תהיה שווה 120 והפגו אולי 60-80 זה הפרש עצום.

מענין על סמך מה אתה קובע את המספרים הללו לרכב שעוד לא סגר שנה בשוק...

מזכיר לי את המשפט על הנבואה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מענין על סמך מה אתה קובע את המספרים הללו לרכב שעוד לא סגר שנה בשוק...

מזכיר לי את המשפט על הנבואה..

אני מוכן עוד 3 שנים להקפיץ את הפוסט הזה ולראות כמה אני צודק.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

למה שלא תבדוק ביד שניה את שווי מזדה 3 2014 דגם 1.5 ליטר ודגם 2 ליטר וחזור עם תובנות.

כמעט כל הרכבים מודל 2014, קרי בני שלוש שנים, איבדו כ 50% מערכם, כולל מזדה 3 ופיג'ו 308 החדשה שנת 2014.

כך שהספקולציה הסטיגמטית שלך לא באמת משקפת את המציאות.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

פורסם (נערך)
הבעיה הגדולה של ה3008 שהיא תתרסק במחירון. עדיף כבר לקנות רכב Q3/X1 וכו/ כבר יפסידו עליהם פחות. הCX5 שומרת ערך מעולה.

דוגמאות לא טובות, האוודי q3 מתרסקת לרסיסים במחירון והבמוו x1 קורסת במחירון רק לחתיכות גדולות יותר :-), ראה נתונים מחירון יצחק לוי:

Q3 1.4

2017 חדשה: 239

2017 משומש: 195

2016: 158

2015: 135

2014: 120

2013: 98

X1 מנוע 1.5

2017: 245

2017 משומש: 206

2016: 172

X1 מנוע 2 ליטר

2017: 280

2017 משומש: 236

2016: 198

2015: 171

ירידת הערך של ה- q3 בעשרה החודשים הראשונים של 2017 עומדת על 18.5 אחוז! (44 אלף ₪).

המחירון של שנת 2016 משקף ירידת ערך של שנה ועשרה חודשים (מחודש 01/2016 עד חודש 10/2017) אבל עדיין מדובר בשיעור ירידה של 34 אחוז יחסית למחירו כחדש וקצב ירידה של למעלה מ- 19 אחוז לשנה יחסית למחירון של שנת 2017 משומשת (הפסד של 81 אלף ₪ בכל התקופה הזאת)

משנת 2016 לשנת 2015 שיעור ירידת הערך הוא 15 עדיין שיעור ירידת ערך גבוה מאד

משנת 2015 לשנת 2014 יש אתנחתא קלה ושיעור ירידת הערך יורד ל- 12 אחוז לשנה

משנת 2014 לשנת 2013 שוב ירידת ערך בשיעור של 19 אחוז!

בבמוו המצב קצת יותר טוב במנוע ה- 1.5

בעשרה חודשים הראשונים של שנת 2017 ירידה של 16 אחוז ועד סוף השנה המספר ייגדל מן הסתם

משנת 2017 לשנת 2016 ירידה של 30 אחוז בתוך שנה ועשרה חודשים יחסית למחירו כחדש וקצב ירידת ערך של למעלה מ- 16.5 אחוז יחסית למחירון של השנה הקודמת (הפסד של 73 אלף ₪ בתקופה זאת). התחיל להימכר בשנת 2016.

במנוע 2 ליטר שהחל להימכר בשנת 2015 ירידת ערך דומה בתקופה הנ״ל (בכסף זה מתבטא - 82 אלף ₪) ומשנת 2016 לשנת 2015 ירידת ערך של 14 אחוז (בכסף 27 אלף ₪).

ה- 3008 הקודם לא הפסיד יותר משני ה״כוכבים״ הנ״ל בוודאי שלא יותר מה- q3. שיעור ירידת המחיר של ה- 3008 החדשה בינתיים נמוך יותר משמעותית מהנ״ל, ירידה של 13.5 אחוז בלבד בעשרה חודשים (פרימיום דיזל חדשה 2017: 165 אלף ₪, משומשת שנת 2017: 143) השאלה מה יהיה בהמשך, אבל נראה טוב הפעם, נראה שבאמת יש שינוי לטובה.

ודרך אגב ציינתי גם את המחירון של הבמוו x1 שני ליטר, מאחר ולאחרונה עברה לי מחשבה לרכוש אחת כזאת משומשת שנת 2016 עם כלום ק״מ, הרכב דרך אגב מדהים, לא נהגתי בו רק בחנתי באולם התצוגה, חשבתי שהפרמיה הנדרשת בעבורו היא רק בגלל הסמל, כמה טעיתי, ברמת החומרים והעיצוב הפנימי אין בכלל מה להשוות לעומת הג׳פונים העממיים, הוא רמה או שניים מעליהם, גם בשאר התחומים הוא נמצא בחוד החנית למרות גודל חיצוני קטן יחסית, הן במרווח הפנימי, הן נפח תא מטען ושימושיות תא המטען (פיצול משענת מושב אחורי 40-20-40) תנוחת נהיגה מעולה ותנוחת ישיבה במושב האחורי מצויינת, המושב האחורי מאד גבוה ומספק שדה ראיה מצויין, תחוש מאד אוורירית ברכב (היה גג פנורמי) מאד אהבתי.

אבל אחרי שנוכחתי בשיעור ירידת הערך הטעם הטוב הפך לחמוץ, יש לי דברים חשובים יותר לעשות עם הכסף שלי למרות אהבתי לרכבים.

דרך אגב הסיבה שהגעתי לאולם התצוגה של במוו היא בכלל המיני קאנטרימן, מה להגיד לכם נדלקתי על הרכב הזה אחרי שראיתי אותו במציאות בנסיעה, העיצוב החיצוני מאד בולט ומיוחד. באולם התצוגה התרשמתי מפנים איכותי מאד ומעוצב, גם ברמה גבוהה יותר מהג׳יפונים העממיים, המרחב הפנימי גדול בצורה מפתיעה, התחושה פחות אוורירית מה- x1 בגלל גובה נמוך יותר, תא במטען קטן יותר אבל מספק. אין משענת יד במושב האחורי במפתיע.

אבל יש לי חשש מירידת המחיר שלו, הקנטרימן הקודם התרסק מגודל של מיני מגודלת לגודל של מיני משנות ה- 60 :shock:

הרכבים הללו מתאימים לאנשים פחות מחושבים ממני.

אבל האמירות הכלליות שכל הרכבים קורסים במחירון ממש אינן נכונות, יש רכבים ששומרים מחירון הרבה יותר טוב מאחרות, בשוק הג׳יפונים אכן מאזדה cx5 מתבלטת, ממש לא יורדת 50 אחוז אחרי 3 שנים, למעשה אחרי 5 שנים ועשרה חודשים! היא ירדה רק כ 40 אחוז (מחירון שנת 2012 כחדש היה 161 וכעת המחירון כמשומש הוא 97, באוודי כאמור ירידת הערך בשנה ועשרה חודשים בלבד היא 34 אחוז...)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בכלל הבטחון הזה במספרים ובשיעור ירידת הערך היחסית בין שתי מכוניות שאחת מהן לפחות חדשה לחלוטין, קצת מגוחך. יכול בהחלט להיות שהמזדה תאבד פחות ערך מאשר ה 3008, יכול להיות שלא בהתחשב בגירסת הדיזל שקיימת באחרונה ואיננה בראשונה, אבל ההפרש הזה שנלקח כנראה מהדורות הקודמים ( ועתירי הבעיות בפז'ו ), במיוחד שיעורו, לגמרי שאפו לכותב.

פורסם

חבר מכר לאחרונה CX5 מודל 2012 עם 70,000 ק"מ ב 92,000 שח. זה משקף ירידת ערך של כ 40% במשך 5 שנים. לכל הדעות זו שמירת ערך מעולה (הכל כמובן באופן יחסי לשוק).

פורסם

במדינה הקטנה שלנו יש עודף רכבים ממה שצריך להיות ואף מותג היום לא שומר ערך , היום מי ששומר ערך זה רק הסוכנויות הרכב שמוכרים מוצר אחד במחיר של 2 והגלגל הזה לא הגמר בשנים הקרובות .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אבא שלי מכר CX5 לאחר 4 שנים ב42 אלף מתחת למחיר שקנה כחדשה. שמירת ערך מעולה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

פורסם
דוגמאות לא טובות, האוודי q3 מתרסקת לרסיסים במחירון והבמוו x1 קורסת במחירון רק לחתיכות גדולות יותר :-), ראה נתונים מחירון יצחק לוי:

Q3 1.4

2017 חדשה: 239

2017 משומש: 195

2016: 158

2015: 135

2014: 120

2013: 98

X1 מנוע 1.5

2017: 245

2017 משומש: 206

2016: 172

X1 מנוע 2 ליטר

2017: 280

2017 משומש: 236

2016: 198

2015: 171

ירידת הערך של ה- q3 בעשרה החודשים הראשונים של 2017 עומדת על 18.5 אחוז! (44 אלף ₪).

המחירון של שנת 2016 משקף ירידת ערך של שנה ועשרה חודשים (מחודש 01/2016 עד חודש 10/2017) אבל עדיין מדובר בשיעור ירידה של 34 אחוז יחסית למחירו כחדש וקצב ירידה של למעלה מ- 19 אחוז לשנה יחסית למחירון של שנת 2017 משומשת (הפסד של 81 אלף ₪ בכל התקופה הזאת)

משנת 2016 לשנת 2015 שיעור ירידת הערך הוא 15 עדיין שיעור ירידת ערך גבוה מאד

משנת 2015 לשנת 2014 יש אתנחתא קלה ושיעור ירידת הערך יורד ל- 12 אחוז לשנה

משנת 2014 לשנת 2013 שוב ירידת ערך בשיעור של 19 אחוז!

בבמוו המצב קצת יותר טוב במנוע ה- 1.5

בעשרה חודשים הראשונים של שנת 2017 ירידה של 16 אחוז ועד סוף השנה המספר ייגדל מן הסתם

משנת 2017 לשנת 2016 ירידה של 30 אחוז בתוך שנה ועשרה חודשים יחסית למחירו כחדש וקצב ירידת ערך של למעלה מ- 16.5 אחוז יחסית למחירון של השנה הקודמת (הפסד של 73 אלף ₪ בתקופה זאת). התחיל להימכר בשנת 2016.

במנוע 2 ליטר שהחל להימכר בשנת 2015 ירידת ערך דומה בתקופה הנ״ל (בכסף זה מתבטא - 82 אלף ₪) ומשנת 2016 לשנת 2015 ירידת ערך של 14 אחוז (בכסף 27 אלף ₪).

ה- 3008 הקודם לא הפסיד יותר משני ה״כוכבים״ הנ״ל בוודאי שלא יותר מה- q3. שיעור ירידת המחיר של ה- 3008 החדשה בינתיים נמוך יותר משמעותית מהנ״ל, ירידה של 13.5 אחוז בלבד בעשרה חודשים (פרימיום דיזל חדשה 2017: 165 אלף ₪, משומשת שנת 2017: 143) השאלה מה יהיה בהמשך, אבל נראה טוב הפעם, נראה שבאמת יש שינוי לטובה.

ודרך אגב ציינתי גם את המחירון של הבמוו x1 שני ליטר, מאחר ולאחרונה עברה לי מחשבה לרכוש אחת כזאת משומשת שנת 2016 עם כלום ק״מ, הרכב דרך אגב מדהים, לא נהגתי בו רק בחנתי באולם התצוגה, חשבתי שהפרמיה הנדרשת בעבורו היא רק בגלל הסמל, כמה טעיתי, ברמת החומרים והעיצוב הפנימי אין בכלל מה להשוות לעומת הג׳פונים העממיים, הוא רמה או שניים מעליהם, גם בשאר התחומים הוא נמצא בחוד החנית למרות גודל חיצוני קטן יחסית, הן במרווח הפנימי, הן נפח תא מטען ושימושיות תא המטען (פיצול משענת מושב אחורי 40-20-40) תנוחת נהיגה מעולה ותנוחת ישיבה במושב האחורי מצויינת, המושב האחורי מאד גבוה ומספק שדה ראיה מצויין, תחוש מאד אוורירית ברכב (היה גג פנורמי) מאד אהבתי.

אבל אחרי שנוכחתי בשיעור ירידת הערך הטעם הטוב הפך לחמוץ, יש לי דברים חשובים יותר לעשות עם הכסף שלי למרות אהבתי לרכבים.

דרך אגב הסיבה שהגעתי לאולם התצוגה של במוו היא בכלל המיני קאנטרימן, מה להגיד לכם נדלקתי על הרכב הזה אחרי שראיתי אותו במציאות בנסיעה, העיצוב החיצוני מאד בולט ומיוחד. באולם התצוגה התרשמתי מפנים איכותי מאד ומעוצב, גם ברמה גבוהה יותר מהג׳יפונים העממיים, המרחב הפנימי גדול בצורה מפתיעה, התחושה פחות אוורירית מה- x1 בגלל גובה נמוך יותר, תא במטען קטן יותר אבל מספק. אין משענת יד במושב האחורי במפתיע.

אבל יש לי חשש מירידת המחיר שלו, הקנטרימן הקודם התרסק מגודל של מיני מגודלת לגודל של מיני משנות ה- 60 :shock:

הרכבים הללו מתאימים לאנשים פחות מחושבים ממני.

אבל האמירות הכלליות שכל הרכבים קורסים במחירון ממש אינן נכונות, יש רכבים ששומרים מחירון הרבה יותר טוב מאחרות, בשוק הג׳יפונים אכן מאזדה cx5 מתבלטת, ממש לא יורדת 50 אחוז אחרי 3 שנים, למעשה אחרי 5 שנים ועשרה חודשים! היא ירדה רק כ 40 אחוז (מחירון שנת 2012 כחדש היה 161 וכעת המחירון כמשומש הוא 97, באוודי כאמור ירידת הערך בשנה ועשרה חודשים בלבד היא 34 אחוז...)

שכחת משהו מאוד חשוב, אצל אודי ובמוו המחיר שהם רוצים הוא רק למשא ומתן. X1 נסגר על 205 על הכביש Q3 ב200. עכשיו תחשב מחדש את הירידת ערך שלהם.

פורסם

אי אפשר להתווכח על שמירת הערך של הCX5 פה בארץ (תופעה יחודית...), אבל ועוד איך אפשר להתווכח על חיזוי העתיד בכל הנוגע ל3008 שהוא רכב שונה לחלוטין מהדגם הקודם (שלהזכירכם כלל לא היה ג׳יפון, לא באמת) יש לו דגם דיזל יחודי, זה רכב שלא מפסיק לקצור שבחים וכו וכו

מציע לכל נביאי הזעם לחכות...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
זה לא כמה אלפים. אני מעריך שעוד 3 שנים המאזדה תהיה שווה 120 והפגו אולי 60-80 זה הפרש עצום.

אבל בעצם אתה לא יכול להתבסס על נתון שאינו קיים.

פורסם

מתחילים בנסיעה מקבלים הסברים ,הגעתי באמת במטרה שהפעם אני באמת מוכן לקנות את ה3008 אבל האכזבה הגיע מהר מאוד ! לי אישית , הרכב לא היה שקט כמו שנאמר היה מאוד רועש תזזיתי ברמה מעצבנת רעש כביש רוח וזה

בנסיע עם מיזוג

חייב לציין (כמו אחרים פה) שזה עומד בסתירה גמורה גם לרושם שלי מהרכב (ויצא לי לנהוג בדיזל פה בארץ באוטומטית ובחול בידנית) כמו גם כל מה שתקרא במבחנים לרכב הזה.

גם אני מקבל את הרושם שהמשחק היה מכור מראש אצלך (״רצתי מהר לראות את הCX5 וכבר בכניסה לרכב אתה מרגיש משהו אחר לגמרי״ ״הוא בכלל זריז אפילו שהוא לא טורבו והכי טוב גם״ ״חשבתי שהפעם אני לוקח סיכון וחוסר לצרפתים, אבל הפעם אין להם סיכויי בכלל״)

הכל בסדר, וזה שאתה מעדיף את המאזדה זה גם בסדר (סה״כ רכב מצוין), אבל לפיזּו לא היה שום סיכוי אצלך.

פורסם (נערך)

אנחנו העדפנו (באופן די נחרץ, לאחר לבטים קטנים ראשוניים) cx5 על 3008 - כי גם אנוכי וגם אשתי התחברנו הרבה יותר למאזדה בנסיעת המבחן וסרטונים/מבחני דרכים שראינו בעיקר באתרים מחו"ל.

אמנם 3008 מיוחד בפני עצמו, אך הcx5 הרגיש לנו הרבה יותר איכותי הן מבחינת החומרים והן מבחינת נוחות הנסיעה עצמה.

הרכב מוכיח עצמו בגדול וכיף גדול להתנייד עמו.

מעבר להנאה מהרכב ביום יום, היינו לפני כשבוע בחיפה (הגנים הבהאיים) והרכב צלח עליות בלי מאמץ ועם נוחות מרשימה.

ישבנו 4 מבוגרים וילדה.

מבחינתי עניין הסחירות זה רק בונוס לרכב מעולה.

נ.ב

יש לציין, שפחות התחברתי לcx5 הקודם לאחר נסיעת מבחן לפני כ6-7 חודשים - הוא נותר בזמנו בין המועדפים(עם שני ג'יפונים נוספים), אך החלטתי לא להתחדש עד שלא אהיה שלם עם עצמי.

המתנתי לcx5 החדש ולשמחתי הגדולה רכשתי אותו בלב שלם.

עריכה אחרונה על ידי hi1983
פורסם
חייב לציין (כמו אחרים פה) שזה עומד בסתירה גמורה גם לרושם שלי מהרכב (ויצא לי לנהוג בדיזל פה בארץ באוטומטית ובחול בידנית) כמו גם כל מה שתקרא במבחנים לרכב הזה.

גם אני מקבל את הרושם שהמשחק היה מכור מראש אצלך (״רצתי מהר לראות את הCX5 וכבר בכניסה לרכב אתה מרגיש משהו אחר לגמרי״ ״הוא בכלל זריז אפילו שהוא לא טורבו והכי טוב גם״ ״חשבתי שהפעם אני לוקח סיכון וחוסר לצרפתים, אבל הפעם אין להם סיכויי בכלל״)

הכל בסדר, וזה שאתה מעדיף את המאזדה זה גם בסדר (סה״כ רכב מצוין), אבל לפיזּו לא היה שום סיכוי אצלך.

מסקנתך שמראש הוא ידע במה בוחר - לא בהכרח נכונה.

גם אני הרגשתי שוני באיכות הרכבים - בעיניי cx5 החדש הרבה יותר איכותי מ3008 מבפנים וכך גם הרגיש לי (יחסית לcx5 הישן שהיה סביר בתחום זה).

זכותך לחשוב אחרת, אבל זוהי הייתה גם תחושתי וממש לא הייתי בקטע "רק מאזדה".

• תוכן חדש...