Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן CX5 -3008 2017

lishaina
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבט מהיר ביד 2 מראה שלא חסרות גם מאזדה CX5 חדשות לחלוטין למכירה.. , הבועה מתנפצת ואנשים מגלים שמשום מה הלוואות צריך להחזיר..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מבט מהיר ביד 2 מראה שלא חסרות גם מאזדה CX5 חדשות לחלוטין למכירה.. , הבועה מתנפצת ואנשים מגלים שמשום מה הלוואות צריך להחזיר..

כולן ללא יוצא מן הכלל מהדגם הקודם.

מה שמצחיק הוא שאנשים כל כך חיים בסרט שהם באמת ובתמים חושבים שיצליחו למכור אותן במחיר של חדשה יד-0 מהיבואן ומודל חדש..

או לחלופין, במחיר גבוה ב15-25K ש"ח ממחיר של יד-1 0ק"מ של הדגם הקודם.

פורסם
מאחר ועשיתי גם כן נסיעות מבחן בשני הרכבים הנ"ל (3008 אקטיב דיזל, CX5 הבסיסית) אנסה לתרום קצת מניסיוני.

ה-3008 רכב מאוד נחמד והמנוע סוחב סבבה, אך הוא ממש לא הרגיש לי חזק או זריז במיוחד, ממש לא.

ההשוואה שלי היא לרכב שהוא אמור להחליף, קאמרי 2008 קשישה, והקאמרי מרגישה הרבה יותר זריזה בכל מצב.

גם הפיאסטה 2014 של אישתי מרגישה זריזה יותר.

ואם נמשיך בהשוואה אז גם ה-3008 2011 של אבי מרגישה זריזה יותר.

כך שבאמת אני לא מבין על מה כל הרעש והצילצולים, הדיזל סבבה וכנראה בעיקר בהשוואה לדיזלים אחרים, אך ביחס למתחרות אני לא חושב שהוא זריז או חזק במיוחד וזה בסדר גמור, הוא לא אמור להיות כזה.

הוא אמור להיות חסכוני ואת זה הוא כנראה עושה (הממוצע ברכב המבחן היה 1:15).

גם מבחינת רעש קצת התאכזבתי, לא בגלל שהוא רועש במיוחד, אלא בגלל שבאתי עם ציפיות גבוהות מאוד לאחר קריאת מבחני רכב וחוות דעת (גם כאן בפורום).

בפועל המנוע שקט בנסיעה רגועה אך ברגע שלוחצים בהחלט שומעים אותו וברעש דיזלי אופייני.

אולי אני צריך לעשות נסיעת מבחן חוזרת (המבחן היה בסוף 2016) אך כך לפחות אני התרשמתי.

מבחינת רעשי כביש הוא בסדר, אך שוב הוא לא ממש שקט כפי שפיתחתי ציפיות ואני יכול להעיד שהקאמרי שקטה ממנו משמעותית.

מבחינת תא הנוסעים הוא מעוצב יפה מאוד ודיי אהבתי.

קצת פחות אהבתי שלא ניתן לשלוט במזגן אלא רק דרך מסך המגע.

גם הישיבה בו לא הרגישה לי גבוהה מספיק, אולי בגלל קו חלונות גבוה ואולי הוא פשוט נמוך, בפועל הרגיש לי לא מספיק "ג'יפון" וזה קצת מציק לי אישית.

סה"כ התרשמתי לחיוב מהרכב אך לא כפי שציפיתי, לא ואוו ולא הפיל אותי לריצפה, ובטח ובטח שלא הרגיש לי "זריז" או "פרימיום" כפי שהוכנתי מראש.

אולי שווה לעשות נסיעת מבחן חוזרת על דגם הפרימיום?..

ל-CX5 הגעתי גם כן עם ציפיות גבוהות מידי (תודות למבחני רכב) וגם שם התאכזבתי פה ושם, אך פחות מאשר ב-3008.

נתחיל במנוע, הוא דווקא עלה על הציפיות שלי עם פעולה חלקה ושקטה (הרבה יותר מה-3008 דיזל אגב) והגיר עובד מעולה בניגוד לדגם הקודם. הזינוק לעומת זאת עדיין מאכזב קצת ביחס לקאמרי אך עדיין מספק (ובכל מקרה מרגיש זריז יותר מה-3008, גם בעליות לאוניברסיטה).

ובכלל הרכב שקט מאוד עד 120 קמ"ש, ללא רעשי רוח וכביש. מעל 120 קמ"ש זכור לי המהום מעצבן שנראה לי שבא מכיוון המנוע, נסבל אך מפר את השקט הכללי שממש טוב.

מבחינת איכות תא נוסכים, הרכב מרגיש טוב יותר מה-3008 ובהפרש ניכר (גם לדעת אישתי שלא כל כך אכפת לה "משטויות" כאלו).

כאן שוב אני מסייג כי ההשוואה הנכונה היא מול הפרימיום שעליה לא נהגתי (לא הייתה זמינה לנסיעות מבחן).

ועדיין, הרכב הרגיש טוב מאוד ואיכותי, לומר שזה מרגיש "פרימיום" לא נראה לי, גם לא בהשוואה ל-X1 (שראיתי מספר ביקורות בחו"ל שציינו שהאיכות טובה יותר מ-X1 ו-Q3), ומכאן שוב קצת התאכזבתי.

ובכלל, תא הנוסעים אומנם איכותי אך שוב לא עשה לי וואוו, אולי בגלל חוסר אבזור פה ושם.

מבחינת נוחות, הרכב מרגיש נוח מאוד ולדעתי קצת יותר מה-3008 (שנוחה בפני עצמה) אך קצת קשה להשוות לאחר כל כך הרבה זמן.

ושוב, הקאמרי יותר נוחה... (מעצבן אבל נכון)

גם הישיבה ב-CX5 הרגישה לי גבוהה ושולטת יותר מאשר ב-3008 ובכלל נעים מאוד לנהוג ולשבת ב-CX5, גם מאחור ובעיקר מקדימה.

בסופו של דבר ה-CX5 השאירה עלינו רושם טוב יותר מה-3008 אך בהחלט מפריע לי חוסר באבזור ובייחוד אבזור בטיחות אשר ככל הנראה היה גורם לי לשלוף את פינקס הצ'קים הרבה יותר מהר.

בינתיים אני עדיין מתנדנד בין בחירת הג'יפון שיחליף את הקאמרי ובאמת שכל רכב מצליח לאכזב אותי מכיוון קצת אחר.

זה נשמע כאילו הקאמרי רכב מושלם, איזו מכונית פרימיום מינימום סידרה 5, לא היא לא, פשוט היא הרבה יותר נוחה, שקטה, זריזה ומרווחת משאר הג'יפונים שבדקתי במחירים של עד-170K ש"ח.

ואני מניח שכל משפחתית גדולה (סטייל מאזדה 6, סקודה סופרד, יונדאי סונטה, טויוטה קאמרי) תרגיש לי אותו הדבר, אך מה לעשות שהאישה רוצה "ג'יפון"...:roll:

אבל זה כבר לא שייך לשרשור :)

רק חבל שהשוות מנוע דיזל בסיסי למנוע בנזין כי הרושם שלך היה אחר לגמרי מהביצועים אם היית משווה את 3008 בנזין למאזדה בנזין.

פורסם
רק חבל שהשוות מנוע דיזל בסיסי למנוע בנזין כי הרושם שלך היה אחר לגמרי מהביצועים אם היית משווה את 3008 בנזין למאזדה בנזין.

מהניסיון שלי עם ה-3008 הקודמת (ובתנאי שלא הרסו את המנוע/גיר מאז) אתה בהחלט צודק.

לפחות מבחינת מנוע/ביצועים ה-3008 בנזין לוקחת בגדול את ה-CX5 2L.

פורסם

יש מבצע בחודש אוקטובר על דמי פיז׳ו כולל ה-3008 להבנתי (לא יודע אם על דגם הפרימיום גם) של טרייד אין במחיר מחירון ועל היתרה הלוואה ללא ריבית והצמדה + ביטוח חובה חינם. אם זה כך, נראה שהמדיניות הנוקשה של לובינסקי לגבי ה- 3008 מתרככת, אולי ההקצאות גדלו.

http://www.gear.co.il/כתבות_רכב/NO2-2017-10-08-מבצע-אוקטובר-פיג'ו

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אגב מנועים, דיזל, 3008 ומה שבניהם, יש צפי למתי אמור להגיע הגיר 8 הילוכים החדש והמנוע 1.5 החדש?

המנוע וגיר החדשים באמת נראים מעניינים, וסביר להניח שימצאו את דרכן ל3008 מתישהו אבל ממה שראיתי אין שום מידע בעניין כרגע.

ה-1.5 החדש יגיע ל-3008 בדצמבר, באירופה. בתחילה רק עם תיבה ידנית.

ה-1.6 ימשיך להמכר עם תיבה אוטומטית EA6, עד אשר יוחלף ב-1.5 עם EA8. לא ברור מתי.

ה-GT עם ה-2.0 טורבו-דיזל יקבל את ה-EA8 בפברואר.

פורסם
רועי5, אני לא בטוח שהוא רמז את מה שאתה הבנת..

לדעתי סתם רצה לשתף שיש אחת בלוח יד-2 כי יש פה הרבה מתעניינים ברכב.

אגב גם אני כבר הספקתי לראות אותה, מדובר על רכב דיי חדש בצבע לבן (לדעתי הכי יפה ל-3008 ) עם ריפודים לבנים (שוב, לדעתי הכי יפה בבהיר וזו הייתה ההעדפה שלי באם ארכוש רכב כזה), ועם מנוע הבנזין שלדעתי האישית עדיף.

המחיר שהוא מבקש הוא 160K (חיי בסרט), קצת מוגזם כאשר ניתן לרכוש חדשה ב-170K כך שלדעתי ניתן להוריד אותו ל-150K בכיף (אם הוא באמת רוצה למכור).

במחיר כזה זה נראה דיי אטרקטיבי, כך שמי שרוצה ומעוניין ב-3008 לכו על זה!

אגב מנועים, דיזל, 3008 ומה שבניהם, יש צפי למתי אמור להגיע הגיר 8 הילוכים החדש והמנוע 1.5 החדש?

נראה לי קצת יבאס אותי אם ארכוש את הרכב בתחילת 2018 ומתישהו במהלכה יגיע הדגם המחודש.

על פניו נראה כמו שיפור מהותי, לא?

https://www.motor1.com/news/144573/2018-peugeot-308-facelift-debut/

כשכותבים בצמוד ל"אכזבה" ואתה עוד "תשמע על זה" ( קצת לא ברור אבל נמתין בסבלנות ), על אוטו כזה שנמצא ביד שניה, הראש הקונספירטיבי שלי מחבר את זה למה שאני הבנתי, בדיוק אגב כפי שהבנתי שמי שלא יודע לתכנן מערכת מותחנים כנראה לא יודע לתכנן מנועים, למרות שהכותב בכלל לא התכוון לזה לדבריו.

פורסם

זה נשמע כאילו הקאמרי רכב מושלם, איזו מכונית פרימיום מינימום סידרה 5, לא היא לא, פשוט היא הרבה יותר נוחה, שקטה, זריזה ומרווחת משאר הג'יפונים שבדקתי במחירים של עד-170K ש"ח.

ואני מניח שכל משפחתית גדולה (סטייל מאזדה 6, סקודה סופרד, יונדאי סונטה, טויוטה קאמרי) תרגיש לי אותו הדבר, אך מה לעשות שהאישה רוצה "ג'יפון"...:roll:

אבל זה כבר לא שייך לשרשור :)

אתה ממש לא היחידי שחושב כך.

מעבר ל LOOK שיש לקטגוריית הג'יפונים להציע, אין להם שום יתרון בנוחות נסיעה, שקט, זריזות או מרווח פנים ביחס למכונית פרטית - אלא להפך. האוירודינאמיות, הצמיגים המגודלים, המתלים שרחוקים מלתת תחושת נוחות כמו שיש במכונית פרטית - כולם רחוקים... מה לעשות שאנשים כנראה התרגלו לנסוע במכוניות לא נוחות - אז ג'יפון בשבילם זה באמת SAME SAME.

היתרון שיש לג'יפונים נעוץ ב-2 דברים: הראשון - הודות למושבים יחסית גבוהים ומבנה גבוה יותר ממכונית פרטית, קל להכניס זעטוטים למושב האחורי ולמי שיש ילדים מבין על מה אני מדבר. השני - להיות אופנתי.

לצערי טרם מצאתי ג'יפון שנותן תחושת נסיעה רכה כמו מכונית פרטית, כולל ה CX5 (דור קודם) ועוד ג'יפונים קטנים וגדולים שיצא לי לחוות אותם כנוסע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מבחינת נוחות ה-3008 נוחה בדיוק כמו גולף אם לא יותר. בעניין הבחירה בין המאזדה והפיג'ו אני לפחות לא מוכן לקנות מכונית שנמכרת לחברות ליסינג ב-20% פחות מהמחיר שמוצע לי ובנוסף הרכב הופך להיות המוני מה שעושה אותו לפחות יחודי ומעניין בעיני. ה-cx הוא רכב נאה למראה כמו גם המאזדה 3 למשל, אבל שרואים אותן בהמונים בכל צומת הן מאבדות חלק גדול מהחן שלהן בעיני. גילוי נאות : אשתי נוהגת ב-3008 דיזל בתשעת החודשים האחרונים. מכונית מדהימה לדעתי.

פורסם
ללא קשר לרכב, אני חייב לציין כי רמת הכתיבה מתאימה יותר למעריב לנוער..

חסרים מבחני רכב שהבאתם כאן תוכן שיווקי סטייל גד בירון וג. יפית?

פורסם
חסרים מבחני רכב שהבאתם כאן תוכן שיווקי סטייל גד בירון וג. יפית?

בתחילת השרשור העלה חבר הפורום - lishaina,

את חוות דעתו האישית בלבד מנסיעות מבחן שביצע בשני כלי הרכב.

באם כבוד חבר הפורום zepnik,

יכול ומסוגל לכתוב ולתרום מהידע שקיים אצלו

והוא שונה מהנכתב ע"י פותח השרשור.

הנך מוזמן להביע זאת בשרשור הנוכחי או לפתוח שרשור נוסף.

בטוחני שמרבית חברי carsforum ישמחו להשכיל

ולקבל גם את חוות דעתך.

פורסם

אז קפצתי היום שוב פעם לראות את ה-3008 והפעם בגירסת הפרימיום.

ההרגשה בתא הנוסעים בהחלט טובה יותר מהאקטיב.

הדיפונים על הדלתות נאים ומרגישים מעולה.

פחות אהבתי את ריפודי המושבים המשולבים בד מאחר וחלקי הבד הרגישו זולים, בהחלט יכלו לבחור בד נעים/איכותי יותר.

אך סה״כ הרכב מרגיש נעים ומהודר אם כי פחות מה-CX5, למרות המופע האור קולי..

מה שמאוד אכזב אותי היה גובה התקרה, היא כל כך נמוכה עקב החלון בגג שזה פשוט מגוחך.

אני לא גבוה במיוחד (1.84) ואני אוהב לשבת גבוה יחסית (בטח כאשר מדובר בג׳יפון) וזה פשוט היה בלתי אפשרי.

ברגע שהעלתי קצת את המושב הראש פגע בתקרה, כך שנאלצתי להוריד את המושב כמעט עד סופו מה שיצא תנוחת נהיגה לא אופטימלית מבחינתי וקצת מפספס את הקטע של ג׳יפון.

אז גם גיליתי קו חלונות גבוה יחסית, מכסה מנוע גבוה ולוח שעונים גבוה, וסה״כ התקבלה שאני יושב נמוך מידי ״בתוך״ הרכב, פספוס!

עוד דבר מוזר הוא מבנה משענות הראש, הן גבוהות מאוד וכאשר כיוונתי אותן לגובה שלי הן כמעט נגעו בתיקרה וברגע שהגבהתי את המושב הם נמחצו כנגד התיקרה, מוזר מאוד אך בעיקר חוסם את שדה הראיה מהמושב האחורי.

המושב האחורי מרווח בדיוק באותה המידה כמו ב-CX5, משמע לא הצלחתי להכניס את מושב הבטיחות ושני בוסטרים (שנכנסים בקלות בקאמרי).

אגב גם במושב האחורי הראש שלי נגע בתקרה, רק ששם לא ניתן להוריד את גובה המושב... ;)

תא המטען נראה דיי קרוב בגודלו לזה של ה-CX5 אך לזה של ה-3008 אין בליטות של בתי הגלגלים מה שמשאיר חלל נקי, גדול ויעיל יותר.

לסיכום, חבל שהגג נמוך מידי ובהחלט הייתי מוותר על התוספת של החלון בגג, מיותר לגמרי.

פורסם

^^^

אלון שלום,

בכל השוואה שלך לרכב/ג׳יפון שאתה בוחן יוצא שהקאמרי שלך יוצאת כשידה על העליונה.

אז באמת בכוונה טובה, אם כל הכבוד לרצון האישה, ממליץ לך להישאר בסגמנט המנהלים, יש מבחר רב ואיכותי שיענה על כל דרישותכם למעט הגובה.

מאזדה 6

סונטה

סופרב

אופטימה

קאמרי

אם איני טועה הזכרת גם ירידה בשנתון לרכב יוקרתי כגון ב.מ.וו x3 באותה מידה תוכל לחפש סדרה 5 או אאודי a6.

זה נשמע שהלב שלך נמצא בסגמנט הזה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם (נערך)

אלון זאת משימה לא פשוטה למצוא ג׳יפון חדש :-)

מה שנשאר על הפרק זה הג׳יפונים החדשים שצריכים להגיע לישראל בחודשים הקרובים.

סקודה קארוק, מיצובישי אקליפס קרוס, אופל גרנדלנד, אופל קרוסלנד x, סיטרואן c3 אייר קרוס, הונדה crv (טרם ידוע לי מתי בדיוק הוא יגיע).

למעשה חוץ מההונדה crv לא נראה לי שאף ג׳יפון מהנ״ל יתאים לך בצורה מיטבית מבחינת הגודל ל- 3 ילדים.

באופן אישי,

אופל גרנדלנד זאת אופציה שלא חשבתי עליה אבל לאחרונה בדקתי אותה, מדובר בג׳יפון שמתבסס על הפיז׳ו 3008, אבל הוא פותר בשבילי שתי בעיות שקיימות ב- 3008, העיצוב החיצוני טוב יותר לטעמי ואני מתחבר אליו יותר וההגה בגודל וצורה רגילה (מעניין אם גם רמת התגבור של ההגה פחותה).

הוא צפוי להגיע עם מנוע ה- 1.2 בנזין וייתכן שעם מערכות אבזור ובטיחות במחיר נוח יותר מגירסת הפרימיום של הפיז׳ו.

(אני מקווה שלפחות תהיה הפרדה בין רמת אבזור הנוחות לרמת אביזרי הבטיחות האקטיביים דבר שיאפשר רמת מחיר נמוכה יותר לרמת אביזרי הנוחות ואני מקווה שגג פנורמי לא יהיה ״בילט אין״ כחלק מחבילת האבזור. למעשה אביזרי הבטיחות האקטיביים פחות מעניינים אותי מאחר ואני צופה שהם יהיו אצלי במצב מבוטל בכל מקרה עקב צורת הנהיגה שלי. אל דאגה למעלה מעשרים שנה אני ללא תאונה אחת).

מבחינת המרחב הפנימי וגובה ספי הדלתות הוא נראה דומה ל- 3008 שזה עלול לפגוע (ספי הדלתות, המרחב סביר).

באופל אני חושב שהסחירות בעייתית (וכנראה גם שמירת הערך- לא בדקתי במחירון) אבל מנגד היבואן שלמה יוצא במבצעים טובים.

גם הסיטרואן c3 אייר קרוס מעניינת אותי, אני אוהב את העיצוב שלה בתמונות (גם כאן אותה בעיה של סחירות אבל מנגד יש מבצעים טובים) וגם האופל קרוסלנד x מעניינת אותי (מבוססת על הפיז׳ו 2008 מאחר ולי הגודל הקטן יותר יכול אולי להתאים (מצריך בדיקה).

אם יביאו גירסה מאובזרת יותר של הקיה נירו ייתכן שהיא גם תבוא בחשבון בעיקר בגלל החסכון בדלק (זה הרכב היחיד שלנו וזה פרמטר משמעותי, למרות שמבדיקה נוספת שעשיתי לאחרונה הפנים נראה לי פשוט ומשענות היד, המרכזית ועל הדלת, היו נמוכות מדי).

לא פשוט.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...