Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון: הסעת ילדים (חברים מהגן)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שזו טיפה היסחפות.

ברור שכיסא טוב ייתן הגנה טובה יותר, אבל לדעתי, לנסיעות קצרות במהירות עירונית (בטח מהגן הביתה בשכונה), הסיכון לילד שחגור טוב בבוסטר הוא די שולי. גם אם תעשה תאונה ב-30 קמ"ש, האנרגיה שהגוף יספוג נמוכה משמעותית מזו שהוא יספוג בתאונה של 100 קמ"ש.

כמו שכבר נאמר, לכיסא יש יתרון הן בתחום האכיפה (ילד ישן / בלגניסט), והן בתחום ההגנה הצידית. אם הילד גדול מספיק לשבת בבוסטר, לא מתחמק מחגורת הבטיחות ולא נרדם בחמש דקות האלו, נשאר רק יתרון ההגנה הצידית, שבמהירויות נמוכות לזמן קצר לטעמי הוא שולי.

הרי גם תמיד אפשר לקנות רכב בטוח יותר, ותמיד אפשר להתווכח מי ישב במושב האמצעי באמצע ומי במושב האחורי, שהוא הרבה פחות בטוח אם מישהו יכנס בך מאחור.

לדעתי, רכיבה על אופניים / קורקינט / סקטים / רולרבליידס מסוכנת יותר מנסיעה קצרה במהירות עירונית ברכב בטוח עם בוסטר וחגורה. וגם את הסיכון הזה אנחנו נאלצים לקחת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני חושב שאתה מגזים מעט, עם מבחינה חוקית יליד בן 5 מספיק בוסטר אז יש סיבה מוצדת לכך.

בדקו וחקרו זאת וכנראה שההשפעה של כסה יעודי ויקר היא לא כ"כ גבוה.

בכל אופן לטרמפיסטים מזדמנים הייתי זורק בוסטר לתא המטען וסוגר עניין, כמובן שאתה יכל להמשיך בשלך כל אחד עם ההחלטות שלו..

2017 Type R

פורסם

לא הבנתם אותי נכון

בהחלט לנסיעות קצרות ואקראיות אמליץ להשתמש בבוסטר.

אבל הילדים שלי לא נוסעים רק נסיעות קצרות ואקראיות, ולכן לא העברתי אותם לבוסטר (למרות שהגדולה עברה את הגיל החוקי).

זאת לעומת הורים שברגע שמבחינה חוקית מותר לעבור לבוסטר, מייד מעבירים. מה שאומר שגם בנסיעה לאילת או חיפה - ת''א, הילד בבוסטר.

זה לא טוב!ז

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שתי הערות לדיון שלכם:

1. אמנם החוק מגדיר לפי גיל, אבל מה שחשוב הוא משקל + גובה. לאו דווקא הילדים שלכם נופלים למשבצת החוק- חלקם יתכן ועדיין לא אמורים "לעלות" שלב או ההפך, גדולים מספיק עוד לפני שהגיעו לגיל החוקי.

2. מסתבר שבשנים האחרונות עודכנו הרבה קביעות שהשתרשו בענף בטיחות התינוקות\ילדים, בכל מה שנוגע למעבר בין סל-קלים, כיסאות ובוסטרים. למשל, ב-2016 השתנתה ההמלצה הקבועה שניתן להפוך את כיסא תינוק מגיל שנה לכיוון הנסיעה- כעת, ההמלצה היא למשוך כמה שיותר, אם ניתן, כי בכיסא הפוך לכיוון הנסיעה סיכויי השרידות שלו גבוהים יותר (האירופאים הגדירו את גיל שנתיים כגיל שניתן להפוך, ואילו ה-NHTSA מחמירים אף יותר וקבעו את גיל 3, אם כי אני לא מבין איך בדיוק יכנסו הרגליים של אותו ילד...).

זו דוגמא אחת שמחמירה, אבל אני קראתי ממש לאחרונה על המלצה שדווקא הוקלה- בעבר ניתן היה להשתמש בסל-קל רק אם מישקלו של הילד לא עולה על 18 ק"ג, אבל עכשיו האירופאים הגיעו למסקנה שאפשר להעלות את המשקל ל-25 ק"ג (כאן כבר נכנס עניין הגובה, והשפעות מבנה הסל-קל על עמוד השדרה של הילד. זה כבר עניין אחר).

בקיצור, שימו לב לדברים האלו, הם מתעדכנים על בסיס מבחני ריסוק וסטטיסטיקות של תאונות.

• תוכן חדש...