Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

באפשרותי לקחת רכב ממקום העבודה, עלותו מהנטו היא כ 3800 ש"ח כולל הכל.

החסרון הוא שיש כמה דגמים בודדים שניתן לקחת וכולם מזעזעים לטעמי (מזדה 3,קורולה,אסטרה) כולם כמובן בגרסאות הכי ערומות שיש.

מה דעתכם ?

במידה ולא לוקחים ליסינג:

מה לדעתכם יהיה הרכב הכי מוצלח ומשתלם לעשות בו בין 30 ל 40 אלף בשנה כאשר רובם יהיו על כביש 4 ויכללו עמידה בפקקים.

נסיעה יום יומית של כ 60 ק"מ לכיוון, שלוקחת בממוצע כ שעה ורבע, כך שרכב נוח זה יתרון.

חסכון בדלק זה יתרון עצום, דיזל/היברידי ? (מה לדעתכם בכלל הרכב הכי חסכוני שאפשר למצוא היום?).

מה בדבר עלויות אחזקה ואמינות ?

לצורך ההתמקדות נגדיר כמה תנאים:

אין חשיבות לגודל הרכב (רכב שני), כל עוד יש מושב אחורי שאפשר מידי פעם לקחת ילדים לגן וכו...

עם נסוע כ"כ גבוה אין כוונה להחזיק את הרכב ליותר מכמה שנים בודדות (אלה אם כן קונים רכב עד שימות, לא ממש חשבתי על אופציה כזאת האמת).

במידה והרכב חדש עליו להיות באזור ה 150 אלף.

במידה ומשומש עד 100 אלף.

דיון פורה לכולם :)

2017 Type R

פורסם (נערך)

כל רכב שתקנה תמכור אח"כ לגריטה ( כמעט). דווקא זה מקרה קלאסי לקחת ליסינג אבל אם הצורה של הרכב לא לרוחך , הייתי רוכש רכב דיזל כלשהוא. רנו פלואנס דיזל משומשת ואח"כ מוכר אותה בפרוטות.

היו פה כבר מספר דיונים בנושא נסועה גבוהה. חפש אותם.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

דווקא בגלל הפקקים הייתי נמנע מדיזל ומעדיף את ההיברידיות.

בפקקים המנוע החשמלי יתן לך תוצאות טובות יותר מדיזל לדעתי.

אם חיסכון זה הדבר שמניע אותך ויש נסיעה נכבדת בפקקים יאריס היברידית תהיה הטובה ביותר לסיטואציה הנוכחית.רכב אמין מאוד בהנחה שעושים את הטיפולים בזמן(מניסיון).

לדעתי כאשר הקילומטראז בסדר גודל כזה אחזקה של ליסינג הופכת ליותר משתלמת אבל עדיין זה תלוי בהצעות שתקבל.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

לא בטוח שמי שעבורו מזדה 3 או אסטרה הן "מזעזעות", כדבריו, יהנה מאוטו מסוגו של היאריס. בכל מקרה ובהתחשב בעלות שציין לגבי ליסינג ממקום העבודה, נדמה לי שליסינג פרטי יהיה פתרון בכלל לא רע, ודאי יאפשר לו מבחר מענין בהרבה.

פורסם

ליסינג פרטי בכזו נסועה יעלה לו הרבה כסף (רובם מגבילים ל20K בשנה),

לדעתי זה מקרה קלאסי שרכב מהעבודה יהיה שווה את ההוצאה (ובכל אופן המאזדה 3 ליסינג עדיין מאובזרת למשעי, והשכן קיבל אפילו את ה2.0 ליטר).

פורסם

המספרים שלי די דומים לשלך - עלות ונסועה שנתית דומים.

איך שלא סובבתי את המספרים, הליסינג יצא שווה ערך לכל הפחות וברוב הרכבים הרלוונטיים לשימוש שלי (רכב ראשי - משפחתי לפחות ואוטומטי), ליסינג יצא משתלם יותר.

מכיוון שאצלך מדובר ברכב שני, אולי בכל זאת תצליח לקבל חסכון כלשהו בוויתור על הליסינג, בעיקר אם אתה מוכן לרכב ידני.

לדוגמא - פיג'ו 208 דיזל בת שנה-שנתיים תעלה לך בערך 50000-60000, איתה תצליח לחסוך 1000 ש"ח בחודש בחישוב גס מאוד.

קקטוס דיזל 2016 תעלה לך עשירייה יותר אבל היא גם תתן חסכון דומה.

דרך אגב, מאזדה 3 לא מזעזעת בכלל, היא מאובזרת יפה כבר בגירסת הבסיס.

אני אישית אוהב את האסטרה, אך הגירסה הבסיסית אכן פשוטה מדי.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

לדעתי, כל מי שנוסע 30 אלף קילומטרים בשנה +, ויש לו אפשרות לקחת רכב ליסינג ממקום העבודה - שווה ליסינג תפעולי בהמעביד.

הוצאות דלק גבוהות וירידת ערך מוגברת בגין קילומטראז' כפול מהממוצע מוחקות את כל היתרונות של רכב בבעלות פרטית.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

3800 ש''ח מהנטו זה לא מעט בכלל. צריך גם לקחת בחשבון שסכום הפקדה לפנסיה קטן גם הוא בהתאם. כלומר בפועל אתה משלם יותר מהסכום הזה, פשוט הפגיע בהכנסה תבוא מאוחר יותר.

הייתי בוחן מכונית מיני פרטית דיזל/היברידית.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

הוצאות דלק + ביטוחים + שני טיפולים בשנה+ אגרת רישוי ברכב חסכוני יעלו מעל 2000₪ בחודש. ירידת ערך כנראה תהיה 1500₪ כל חודש ( אולי יותר ). במהלך התקופה של 3 שנים צריך להחליף גם סט צמיגים. כמובן, בסוף יש התעסקות במכירת רכב עם קילומטראז' אסטרונומי.

ליסינג יעלה אותו דבר, אבל יחסוך זמן, התעסקות וכאב ראש. בנוסף בליסינג אפשר לקבל רכב עם פחות פשרות ( דלק וסחירות לא שיקול ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
3800 ש''ח מהנטו זה לא מעט בכלל. צריך גם לקחת בחשבון שסכום הפקדה לפנסיה קטן גם הוא בהתאם. כלומר בפועל אתה משלם יותר מהסכום הזה, פשוט הפגיע בהכנסה תבוא מאוחר יותר.

הייתי בוחן מכונית מיני פרטית דיזל/היברידית.

לא תמיד יש פגיעה בזכויות הפנסיוניות ושאר ההפרשות, צריך לבדוק כל מקרה לגופו בהתאם להסכם של השכיר.

מזדה 3 היא הרע במיעוטו במקרה הזה, הייתי בודק אם יש אולי אפשרות לרדת בקטגוריה ולחסוך מעט עלויות, הערך המוסך של משפחתית "גודל מלא" על פני סופר-מיני כרכב עדיף לשיוט ומרחקים מתבטל עקב השהייה המרובה בפקקים.

פורסם

לא הייתי אומר נכונה, אבל החסכון שתקבל ברכב פרטי במקרה הספציפי לא שווה ויתור על הנוחות של ליסינג.

פורסם

באוויס ובאלבר יציעו לך רכבים עם 25 אלף קילומטר בשנה.

בתוספת 10 אש"ח נוספים (בערך) תוכל לעשות גם 35K, והמחיר ייצא נמוך מעלות הרכב שתקבל מהעבודה.

אני בדיוק מנהל את אותו התהליך. נסועה של 30K שנתי וניסיון להמנע מרכב על שמי (מכירה של רכב עם קילומטרז' גבוה היא התעסקות שלא כלכך בא לי עליה)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...