Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכתב מלפניי יומיים שבו מונחים שוטרי מתנ"ע למתן דוחות על סך 500 ש"ח ו6 נק' לנהגים שמסתכלים אל תוך הרכב בזמן נהיגה.

מודגש שמעכשיו אין חובה על השוטר בכל שלב שהוא, לראות טלפון נייד ברשותו של הנהג כדי לתת לו דו"ח.

IMG-20171130-WA0004.jpg

קיצר - הולך להיות שמח.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מניח שזה לא כל נהג שהסיט מבט להחליף תחנה אלא נהגים כאשר נוהגים בצורה מוזרה, מחוץ לנתיב, מנותקים. במקרה כזה לא צריך לטרוח לזהות טלפון ואפשר, לדעתי בצדק, לתת דו"ח על סיכון משתמשים אחרים.

מקווה שזה אכן המקרה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1. הכוונה ברורה: כולנו תמיד יודעים אם הנהג מלפנינו בטלפון: מאט, סוטה, דרך החלון רואים ש"נשען ימינה" (בד"כ המחזיק טלפון נמצא לימין הנהג). במובן הזה אני בעד החוק - מהדברים היותר מעצבנים שלא רק שהכל פקוק אז ההוא במקום לנסוע עסוק בטלפון.

2. בפועל כל נהג שסתם מתוך חוסר ריכוז/עייפות או ויכוח סוער עם הנוסע שלידו, וינהג בצורה "מחשידה" (מעט, סוטה), פוטנציאלית יקבל דו"ח. במקרה הרע מבט למוט הילוכים וכו'.

3. מעניין שהולכים לכיוון הזה לאחר שבד"כ ההעדפה היא לאכיפה עם תיעוד (מצלמות) חד משמעי. מסתמכים פה על "מילה של שוטר" שתהיה בתחרות עם 50$ מצלמה מ- Ebay ולאט לאט נראה ריבוי של מקרים שבהם המילה הזאת נשברת.

4. מה שמוביל לכך שכמו שהקידמה הביאה את הטלפונים היא גם זו שתביא את הפתרון: היום זה מערכת בקרט שיוט אדפטיבית, ומחר זה מכוניות סמי אוטונומיות, מה שנקרא Hands free חוקי שבמילים אחרות מאפשרות בצורה חוקית התעסקות בטלפון. לכן משטרת התנועה נמצאת פה במלחמה אבודה מראש בטחנות רוח. ולכן פתרון הביניים (עד שהרכב האוטונומי יגרום לסגירת משטרת התנועה) הוא חינוך - לפחות לזה יש השלכות רחבות יותר.

פורסם (נערך)

בוקר אור,

כיצד הייתם ממליצים למקם את הטלפון ברכב על מנת להימנע מקבלת הדוח הזה ?

מצד אחד חוק מוזר אך מצד שני מנסים להילחם בתופעת השימוש בטלפון.

פיצ'ר נחמד שקיים בקורולה-שמות אנשי הקשר שמתקשרים ,מופיעים על צג לוח המחוונים

יחד עם זאת ,על מנת להתקשר מן הרכב ,חייבים ללחוץ על ספר הטלפונים המופיע על צג המגע של מערכת המולטימדיה- חויג קולי היה פותר את הבעיה והופך את כל פרוצדורת החויג לקלה ונגישה הרבה יותר ,כנראה שהיצרן \היבואן חושבים אחרת .

מדי פעם אני גם משתמש בווייז , הטלפון נצמד לתושבת מגנט הממוקמת על מסך המולטימדיה ליד צג השעון.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Uri-V

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם

ההנחיה הזאת באה מכוונה טובה אבל אני לא חושב שהיא ישימה ותגרום להרבה בעיות.

בדרך כלל אכיפה של שוטר היא שחור או לבן בלי מקום לפרשנות. עברת על קו הפרדה לבן, לא עצרת בעצור, נכנסת באין כניסה.

פה מדובר על פרשנות של השוטר. לדוגמה, מה אם הסתכלתי למטה על לוח השעונים לבדוק מה המהירות שלי? הסטתי מבט ימינה למראה?גם אז אני אמור לקבל דוח לפי ההנחיה? הרבה פתח לבעיות.

פורסם

אני כמעט כל יום נתקל בתופעה הזאת של נסיעה אחרי מישהו שמסמס או רושם הרכב מעט טיפה עושה ימינה שמאלה לא מגיב לזרימת התנוע ובעיקר רואים את הנהג כל שניה עם הראש מטה. ומה אם כל המתאפרות בבוקר פחד אלוהים לעמוד בפקק ולראות מישהי אחריך עיניים בתוך המראה של הסך שמש ולא על הכביש וכלי קוסמטיקה בידיה.

ברור שצריך לשים סוף לזה.

ראיתי גם תירוץ של אמאהות שאומרות שזה בסדר להציץ על התינוק שלהן בזמן הנסיעה מדי פעם , אז לדעתי זה ממש לא בסדר כי שניה אחת והכל יכול להגמר רע. צריכה להציץ עצרי בתחנת דלק או במקום מיעוד ותציצי בכביש זה מסוכן .

, אם המשטרה שלנו היתה באמת רצינית בקשר ללוחמה בתאונות ולא רק לסחוט כסף זה היה יוזמה ל רעה אבל ברור לכולנו שזו תהיה סתם השלמת הכנסה לשר המשטרע שלנו.

פורסם

טלפון שלי נמצא בחלק שמאלי, מעל לוח שעונים של הרכב. שם הוא יושב, בדרך כלל עם וויז דלוק. זה עכשיו קנס? שעון חכם - אתה עונה לשיחה דרך השעון ומדבר ממנו, לא צריך להסתכל לשום מקום, חוץ מכביש - קנס או לא?

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

חלאס עם ההיתממות.

רואים בבירור מי עם נוהג עם הראש קבור למטה ולא מסתכל על הכביש, וזה לא נראה כמו הורדה שנייה של המבט כדי לסדר את המזגן. אני נתקל בהתנהגות הזו על בסיס קבוע וצריך להשחיל את כל מי שנוהג ככה.

רק שניידות כבר בקושי רואים על הכבישים, אבל זו סוגייה אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראיתי גם תירוץ של אמאהות שאומרות שזה בסדר להציץ על התינוק שלהן בזמן הנסיעה מדי פעם , אז לדעתי זה ממש לא בסדר כי שניה אחת והכל יכול להגמר רע. צריכה להציץ עצרי בתחנת דלק או במקום מיעוד ותציצי בכביש זה מסוכן .

אין מקום להשוואה בין כתיבת SMS למבט חטוף על תינוק [במושב הקדמי, לא אחורי- לזה יש מראות וכו'].

חלוקת תשומת הלב שונה לחלוטין.

זריקת מבט לכל כיוון למעשה אינה ניתנת להשוואה אפילו לקריאת SMS- פה תשומת הלב שלנו מוסחת לחלוטין מהכביש, שלא לדבר על כתיבת SMS.

עריכה- לגבי המילה המודגשת אני בעד בכל מקום, לפעמים זה שווה דו"ח :wink:

פורסם

מאמין שלא יוכלו לאכוף את זה וזה יתמסמס לו בדיוק כמו שצץ.

השוטרים בעצמם לא ידעו איך להגיב על כל דבר.

הדרגים הבכירים במדינה הזו ובכל תחום, פשוט צריכים ללכת הבייתה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יאללה, הבן אדם שממציא סטארט-אפ בנושא כנראה יקודם על ידי משרד התחבורה.

מישהו ממציא מערכת לקיבוע הראש שתספק שתיה לנהג, שתספק לו חיווי אפילו מבלי שהוא ימצמץ עין ?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

אני רואה איך אנשים יתחילו להתקין גם מצלמות דרך פנימיות, כי כמו סירטונים שראינו שוטרים שמנסים להלביש דו''ח על אי עצירה בתמרור - שלא הייתה, יכל להיות שהמצב יהיה דומה.

אני הכי בעד להעיף מהכביש נהגים מסוכנים וחוק והאכיפה כנגד מי שנתקע על השמאלי מבורכת ומאד צודקת.

את החוק הנ''ל קשה לי לראות איך יאכפו, מה גם שיש דבר נורא הרבה יותר מהעבירה הזו, סטייה וגנבה של נתיבים, במיוחד בכיכרות. זה מרגיש כמו מכה לאומית ממש, כאילו העם הנבחר לא מצליח להשאיר בנתיב שלו.

מספיק תג מחיר של 500 ש''ח והמשטרה תוכל לממן לעצמה s- class כרכבי סיור אם נגיד יעשו מבצע אכיפה בקריות למשל (לדעתי הנהגים הגרועים בארץ)

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

תקנה הזויה! ובעיקר מסוכנת במדינה דמוקרטית. כשקיים המושג ניצול סמכות לרעה התכוונו לתקנות מהסוג הנל.

באכיפה בסיסית, כשאתה מאשים אדם בעבירה כלשהיא חייבת להיות לו הזכות להתגונן, זה א ב במדינת חוק וחופש, בתקנה הנל אין אף דרך להתגונן - ולא משנה מה.

נראה או לא "כ

מו הורדה שנייה של המבט כדי לסדר את המזגן" ע"פ התקנה החדשה מותר לתת על זה דוח! ואת השוטר לא אמור להיות מעניין אם זה היה המזגן או לא, משום שהתקנה קובעת שאין להסיט מבט. זהו. לא צריך פירוט למה.

השוטר בדוח לא ירשום למה וכמה ואם זה היה המזגן או הטלפון - יהיה רשום עבירה על תקנה 21ג/2424: נהגת בלא זהירות בכך שבעת נסיעה מבטך היה מופנה לתוך הרכב למטה ולא לדרך.

זה שערוריה לא פחות.

פורסם
יאללה, הבן אדם שממציא סטארט-אפ בנושא כנראה יקודם על ידי משרד התחבורה.

מישהו ממציא מערכת לקיבוע הראש שתספק שתיה לנהג, שתספק לו חיווי אפילו מבלי שהוא ימצמץ עין ?

חובה מדגמי 2019, מותנה בפירוק כל הרכב והרכבתו מחדש בהתקנה מקומית

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...