Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי זה לא נדיר . בוודאי לגבי מילוי אוויר

4 דוגמאות :

1) פגשתי מכרה בתחנת דלק ליד האוויר "אמרו לי שחסר" . "כמה זמן לא מלאת ?" לא יודעת , ממלאת רק כשאומרים לי"

היה חסר כ15 PSI לכל הצמיגים

2) שאלתי קרובת משפחה "מתי את ממלאת אוויר ? " תשובה : "בעלי אומר להם בטיפול השנתי לבדוק אוויר"

3)שיפוצניק שעבד אצלי וראיתי בעין חוסר ענק בטנדר שלו . חיברתי מד לחץ אוויר ומדדתי 10 PSI בכל הצמיגים

4)לחבר התפוצץ צמיג בנסיעה ומזלו שזה קרה בעיר במהירות נמוכה . "בן כמה הצמיג ? " 8 שנים "

אי החלפת שמן זה באמת מקרה קיצוני

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרבה הצער הרבה מהרכבים בארץ חווים הזנחה במהלך חייהם. אני עדיין נוטה להאמין שרוב הרכבים מבקרים במוסך לפחות אחת לשנה (וגם זה לא עדות לאחזקה טובה), אבל מצד שני גם מכיר לא מעט סיפורי הזנחה ומשוכנע שכל חבר פורום שמע או מכיר בעל רכב שנוקט ב"תחזוקת שבר". כמה חבל שתחזוקת השבר הזו מתגלה יקרה פי כמה מתחזוקה נורמלית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
השאלה שלי איך אוטו כזה שלא עבר שום תחזוקה במשך שלוש שנים עבר כל פעם טסט ?

היא רכשה את הרכב מחברת ליסינג, הרכב עבר השבחה ויישור קו שכללה צמיגים סיניים חדשים, רפידות בלמים ומצבר.

עם נסועה לא גבוהה של 8K ק"מ בשנה - יש מצב שהרכיבים הללו עוד נשארו שמישים ולכן היא עברה טסט.

התמיהה שלי היא לא על הטסט, אלא ההתנהלות, כאילו בנאדם נוסע ברכב, וזה משהו שיש לו השפעה בטיחותית על הסביבה והיא חסרת מודעות לזה.

המינימום שאני הכרתי זה טיפול פעם בשנה לפני הטסט ושימוש בחלפים וצמיגים מאיכות ירודה.

אבל התעלמות כזו? בחיים לא נתקלתי.

פורסם
האמת שאני עדיין בשוק!

ידידה ספרה לי שברשותה יונדאי I20, שנקנתה מליסינג לפני 3 שנים, והיא רוצה להתייעץ לגבי לחץ אוויר בצמיגים כי דיברו ברדיו על החשיבות וכו'.

מפה לשם, מסתבר שמהיום שהבחורה רכשה את הרכב היא לא טפלה בכלום - לא שמנים, פילטרים, בלמים, מילוי אויר, צמיגים. כלום.

לטענתה הרכב מפגין אמינות פטסטית והוא לא רואה מוסך.

העניין מאוד פשוט.

1. קח את הידידה שלך לסיבוב :-P לתחנת הדלק הקרובה ותתחיל ללמד אותה איך ממלאים נכון אוויר בצמיגים, בדיקת שמן מנוע ונוזל קירור.

2. תכניס לטלפון הסלולרי תזכורת כול שנה על הגעת מועד הטיפול הקרוב+רשימה של דברים סטנדרטים שמבצעים בכול טיפול.

איזה כייף לי :)

פורסם

ועם כל מה שמתארים בשרשור הזה ועם כל מה שאנחנו מכירים, המשטרה מחפשת איזה נהג שנסע 10-20 קמ"ש מעל המותר, ולא מחפשת רכבים שלא מטופלים בזמן או חמור מכך - עם ליקויים בטיחותיים כמו צמיגים או בלמים. עצוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
אנלוגיה טובה , ההימנעות מטיפולי שיניים ממש מגפה , אני מכיר יותר מדי בני משפחה וחברים שנמנעים מרופא השיניים עד שכל העסק מתפוצץ להם בפנים גם מבחינה כלכלית... השאלה שלי איך אוטו כזה שלא עבר שום תחזוקה במשך שלוש שנים עבר כל פעם טסט ?

במשך 3 שנים ו 25,000 קילומטרים אין בלאי כזה רציני, ברוב המקרים רפידות מחזיקות הרבה יותר ולכל שאר חלקי הגומי הזמן הזה לא גורם לנזק כולל הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם

בן דוד שלי עם מאזדה 3 2008 אשר אישתו היא הנהג העיקרי לא הגיע למוסך שלוש שנים

מדובר ברכב שעושה 5 ק"מ ביום הלוך חזור לעבודה ולאסוף את הילדים

אחרי שלוש שנים הבעל (בן הדוד) החליט ללכת לעשות טיפול, כאשר החליפו לו שמן במוסך ראה שהשמן נראה כמו צמיג עכור ושחור

איך שהו הרכב ממשיך לסוע אבל אמרתי לו ששלוש שנים לא להגיע למוסך נראה הזוי, הוא הטיל את האשמה על האישה אבל ביננו נשים מה יודעות בקושי לתדלק (מודה שיש נשים שלא כאלה)

אז באמת אחת לשנה טיפול לא יקרה כלום..

פורסם

כישורים בסיסיים לחיים שהתפספסו איפה שהוא. לא נראה לי שמדובר במצב הנפוץ.

באופן פרדוקסלי, דווקא אלה שקנו רכב חדש מטפלים, לא בגלל הבנה/ידיעה אלא בגלל הכניסה למעגל השירות, עם תזכורות טלפוניות, טיפול ראשון חינם וכיו"ב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חוסר תרבות מוטורית, חד וחלק.

כשאומרים לכם את המילים האלו "תרבות מוטורית", אתם ישר חושבים על פרארי, נורבורגרינג, 0-100 ולואיס המילטון. אבל בעיני תרבות מוטורית זה להיות אחראי לרכב שלך, להבין שהוא לא יתחזק את עצמו לבד ולהיות מודע באופן כללי למה מתרחש בו (וזה כולל גם דברים במהלך נסיעה, כמו אורות גבוהים ללא צורך או בלי אורות בכלל בחושך). הזכרתם צמיגים, וזו הזדמנות מצויינת לכתוב שוב משהו שכתבתי כאן בעבר;

נסו את "מבחן הצמיגים" על מכרים שלכם, כאלו שלא מחוברים לרכב כמוכם. תשאלו אותם מתי מילאו אוויר בפעם האחרונה ומה לחץ האוויר שצריך להיות ברכב. למתקדמים, אפשר לשאול מי היצרן של הצמיגים. הייתי כותב שתתפלאו מהתשובות שתקבלו, אבל זה לא מפתיע בכלל.

ועזבו דפוקים כמוני, ששומעים דפיקות של ברגים שתקועים בצמיג ויודעים שפנצ'ר ממשמש לבוא. השבוע קפצתי לפנצ'ריה לאחר ששמעתי את הרעשים האלו- בשני צמיגים- ואכן היו תקועים ברגים שלאחר הוצאתם התחיל לדלוף אוויר שדרש תיקון (בשני הצמיגים). אבא של אשתי שאל אותי איך אני בכלל שומע את הרעשים האלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא ממש נתונים מדוייקים, אבל ע"פ מה שאני קורא ושומע מאנשים התמונה המצטיירת היא שרכב נרכש חדש מוחזק למשך תקופת האחריות אצל הקונה/חברת ליסינג, אחרי זה יוצא לשוק ורוב האנשים מחליפים רכב משומש כל שנה. הרכב הופך להיות מוצר חד פעמי שמשתמשים וזורקים והיחס בהתאם.

תוסיף על זה את המוטו הלאומי לא לצאת פראייר ולספר לחבר'ה שקנית רכב שהכניס אותך למוסך וזה מה שמקבלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דווקא יצרנים עושים צעדים בכייון הזה:

יש היום בכל רכב חדש מערכת TPMS.

להרבה מכוניות יש התראת טיפול בלוח שעונים.

אפשר לעדכן את הנוהל של מכוני טסטים - כמו שרכב עם נורת check engine דולקת לא עובר טסט, גם רכב עם נורת טיפול דולקת לא צריך לעבור טסט.

פורסם

^

בוקי, אתה צודק. אבל אני מדבר על אחריות אישית של אנשים, שהולכת ונעלמת.

אני לפעמים קורא בפורום בריטי של אסטרות, שם עלה שרשור של אחד שהתלונן שאין לו חיווי על מחסור בנוזל שטיפת שמשות (וספציפית באסטרה הנוכחית, לא היה מלכתחילה - GM חסכו כנראה). נו באמת, מה יקרה אם תרים מכסה מנוע פעם בשבועיים ותבדוק לא רק משהו זניח כמו נוזל שמשות, אלא "חלילה" גובה שמן ונוזל קירור מנוע?

אפילו כאן בפורום, במקום של חובבי רכב, קראתי פעם שמישהו כתב ש"במכוניות מודרניות לא צריך להרים מכסה מנוע". אני בעצמי עליתי בעבר על נזילת נוזל קירור רק בגלל שאני בודק גובה נוזלים אחת לשבוע\שבועיים. זה שבסופו של דבר הרכב היה מתריע על בעיה- סביר להניח. אבל למה לחכות עד אז, ומי מבטיח לי שבשלב ההוא כבר לא תהיה בעיה חמורה יותר?

אני אתן דוגמא לאובדן אחריות אישית ממקום אחר לחלוטין; לפני כשבוע בזמן נסיעה באוטובוס, הנהג לא עצר בתחנה לנוסעת שטענה שלחצה על הכפתור. הוא אמר: "אבל לא נדלק לי חיווי על עצירה (השלט "עוצר" לא דולק)", היא אמרה: "אבל לחצתי". עכשיו, אני מאמין לה שלחצה, ופשוט לא נדלק. זה קורה גם לי לפעמים, כשהכפתור לא תקין או סתם לא לוחצים מספיק חזק.

אבל למען השם, מה כל כך קשה להרים את העינים ולראות שהשלט "עצור" נדלק? טיפה אחריות אישית. מה, כל החיים שלנו נהיו "שגר ושכח"?

פורסם

עזוב, כשיש אמצעים טכנולוגיים צריך להשתמש בהם:

קח דוגמא, הייתי פעם טכנאי מכונות צילום.

יצרן מכונה מסויימת קובע שיש להחליף סט מתכלים, תוף, מערכת פיתוח וכו' כל 100.000 צילומים.

באין התראה, כמה אנשים אתה חושב החליפו בזמן? תשובה אף אחד. רק שהיא מתחילה לצלם שחור מחליפים.

כשיש התראה או המכונה ננעלת אחרי 100.000 צילומים, אז מחליפים בזמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התראות בלוח שעונים זה נחמד אם הנהג טרח לקרוא את ספר הרכב ולהבין במה מדובר. יש אנשים שכל עוד זה נוסע כרגיל, מעניין להם את התחת שנדלקה איזו מנורה.

אחרי שהרכב יתקע הם יקללו את כל מי שקשור ישירות ובעקיפין לרכב הזה חוץ מהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...