Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום גבירותיי ורבותיי, לפני שבוע מכרתי את הגולף וכעת עומד לרכוש רכב חדש יותר.

לאחר כמה ימים שאני משוטט באתר יד2 ואפילו הגעתי למצב שאני בודק מודעות בעיתון מרוב ייאוש,

נתקלתי בשתי אופציות שעומדות כרגע על הפרק (לא משנה איזה רכב)

שני המוכרים דורשים כמעט מחירון 40K ש"ח, יש לי כרגע 30K,

האם יש לי סיכוי "להוריד" אותם למחיר הרצוי או שאני מפתח ציפיות לשווא.

יש לציין שאני יודע להתמקח ולנהל משא ומתן.

ספרו על ההצלחות

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

זה למעשה די משנה איזה רכב.

יש רכבים שגם הבעלים יותר שמחיר המחירון הוא רק בסיס למיקוח והסיכוי לכסח אותם ב10K הוא גבוה מאוד.

יש רכבים שהמחירון משקף את מצב השוק כמעט במדויק ואין סיכוי שתצליח להוריד 10K ממחיר הרכב.

אז כן, מאוד משנה איזה רכב וכל עוד לא תשתף ברכב שעליו חשבת, הסיכוי שתקבל תשובה קרובה למציאות לא קיים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

זה מאוד משתנה בין מוכרים.

אם אחד מהם רק חושב על לשדרג אם יקבל מחיר טוב הוא לא יתפשר.

לעומתו המוכר השני כבר קיבל את הרכב החדש ורוצה להיפטר מהישן.

תתקשר,אם לא רחוק סע לראות את הרכב.

כמו כן,ככל שהרכב מפורסם יותר זמן "לרוב" המחיר יורד.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תלוי ב - 3 גורמים

1. כמה המוכר גמיש להורדה או כמה הוא לחוץ למכור.

2. כמה המחירון באמת משקף את הרכב (סוג הרכב).

2. כושר ההתמקחות שלך ("באתי לקנות, יש לי X מזומן לא באתי לבזבז זמן", ועוד).

היה רכב שקניתי בפחות 5 אלף ממה שהמוכר רצה והיה רכב שהצלחתי להוריד את המוכר ב - 500 שקל ולא שקל פחות.

שוב, זה תלוי.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

שלב ראשון במיקוח כמה ידיים עבר הרכב(כולל סוג היד) ואיזה ק"מ הוא צבר , תחפש איפה יש הצדקה להוריד מהמחירון וזה עוד בלי להתסכל על הרכב - נקודת הפתיחה שלך. בנוסף כמה זמן נשאר לטסט האם עוד חודש או שנה ? לפני כמה זמן היה טיפול אחרון ? בן כמה המצבר ? האם ומתי הוחלפו צמיגים ? גם אלו פקטורים שמשפיעים.

פגשת את המוכר ועכשוו אתה עובר על הרכב - מה המצב החיצוני של הרכב ? האם יש קילוף צבע , פגיעות כלשהם ? פה גם יש מקום להורדה. כנל לגבי מצב פנים הרכב. חפש בלאי כי סביר להניח שיש , בלאי סביר הוא מונח יחסי ודמגוגי , מבחינתך כקונה אין דבר כזה חפש איפה להוריד.

שלב שלישי קח את הרכב לטסט , אילו דפקטים התגלו ברכב ? גם כאן יש מקום להוריד במחיר.

פורסם

בוריס ילצין צודק. חשוב לברר את הנתונים של הרכב ומשם לבנות את "הקייס" שבגללו יש טעם להוריד במחיר.

שים לב שרכב שמור היטב בלי תאונות כנראה לא ימכר ב-25% מתחת למחירון, כך שאתה לוקח סיכון מסויים בקניה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

האם יש לי סיכוי "להוריד" אותם למחיר הרצוי או שאני מפתח ציפיות לשווא.

אתה שואל אנשים שאתה לא מכיר, שינחשו מה הסיכוי שלך להוריד במחיר אוטו שלא ראו?

מה מטרת השרשור הזה?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם היה מגיע אלי קונה כמו המגיב לפני, כנראה שהוא היה עף מכל המדרגות. מהר מאוד.

רכב אחד שלי קניתי פעם ב-20 אלף שקל פחות ממה שביקשו. איך? לא יודע, הצעתי, זרם.

רכב אחר שלי מכרתי פעם ב-500 או 1000 שקל פחות ממה שדרשתי. למה? כי הוא רצה את האוטו, והמחיר היה הוגן.

שני רכבים נוספים, הגעתי, ראיתי, שילמתי את מה שדרשו בלי להגיד מילה, ועוד הרגשתי כאילו "גנבתי" את המוכר.

הכל תלוי. במצב ברכב, במצב השוק, ברכב עצמו, במוכר, בקונה... אפילו במצב הרוח של המוכר/קונה.

תשובה חד משמעית לא תקבל. מצטער.

Ford Focus estate ; Subaru XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...