רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
הדור השני של וולוו XC60 מנסה להידמות ככל האפשר לאחיו הגדול. האם הוא הצליח להפוך מרכב ש"שווה את הכסף" לרכב "שווה"? כל התשובות במבחן.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם, כיום אני לא מתנייד על רכב ספורט אולם בעתיד הלא רחוק ככל הנראה אחזור לזה. היום, כאשר נתקלתי במספר שלוליות ענק שאותם עברתי ברכב בעל מרווח גחון מכובד בחשש מוצדק, גרמה לי לתהות מה הייתי עושה עם רכב אחר?נמוך יותר...(לא זכור לי שנתקלתי בבעיה זו בעבר). השאלה מה עושים עם רכבים נמוכים יותר?רכבי הספורט?היום חלפתי על פני מספר "מכשולים" שכאלו ,שבמידה ווהייתי מחליט לא לצלוח אותם בשלל חשש אמיתי לחדירת מים למנוע, לא הייתי יכול לעשות זאת, ללא עבירה בוטה על חוקי התנועה (נסיעה נגד כיוון התנועה), או פשוט להעמיד את האוטו ולבוא לאסוף אותו מחר , מאחר ומדובר בנתיב חד סטרי עם אי תנועה ארוך.
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
ראיתי ביונדאי אי20 (2014) שכאשר ההילוך ברוורס, עובד רק פנס אחורי אחד (בצד הרחוק מהנהג). האם זה תקין (גם מבחינת הרכב וגם מבחינת החוק)? לא שני הפנסים צריכים לעבוד? אם כן, למה משמש הפנס המקביל לו בצד האחורי השני (הצד הקרוב לנהג)? ממש אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, חניתי באזור עם שלט שאסור לחנות בתל אביב, גררו לי את האוטו + השאירו לי דוח על סך 250 שקל. האם זה חוקי? לפי מיטב ידיעתי זה או דוח או גרירה לא? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז פורד החליטו לבדוק כמה "רגעי באזז" מפיקים בני אדם מנהיגה במכונית ספורטיבית מול שלל פעילויות שאנשים רגילים קוראים להן "כיפיות". כמו למשל ריקוד סלסה... על מה לעזאזל הם חושבים שם? התשובה, אגב, היא "יותר". אם זה מפתיע מישהו. מי שכן הפתיעה, היתה העובדה שהמחקר הזה בעצם אומר שמכונית ספורטיבית אשכרה תגרום לכם להיות בריאים יותר. הא לך, מאמי! ואת רצית מיניוואן...
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום , התחדשתי ברכב קודיאק ויש לי כמה שאלות : - אני רואה שיש אדים בפנסים הקדמיים , לא הרבה מאוד אבל רואים ף האם זה בסדר ? - במפרט כתוב שיש הגנה מתדלוק שגוי , מה בכוונה ואיך זה עובד ? - בכל הפרסומות לקודיאק היה בתא מטען פנס נשלף , וברכב שקניתי אין , האם בכל הדגמים בישראל מוותרים על היתרון הזה ? או שזה מקרה מיוחד ? ידוע לי שאוכל לשאול בצמפיון אבל אתמול קיבלתי את הרכב והיום הסוכנות סגורה עד יום ראשון , אז אני נעזר בכם תודה ,
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 930 צפיות
או שאולי זה הפוך בגלל הרכיב הנוסף (הבטרייה)? אם אני לא טועה יש הנחה בטסט. נכון? אם כן כמה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
תאונת הדרכים בשומרון 1 2 3 4 6
מאת TroisCentsSix-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 75 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
תאונת דרכים קשה ומצערת היתה הלילה בשומרון. גולף ישראלית ופאביה פלסטינית התנגשו חזיתית. בגולף סה"כ היו 6 אנשים. הנהג נפצע קל וכך גם תינוק שהיה ברכב. 2 ילדים נהרגו והשלישי נפצע קשה, כמו גם האם. ברשת שפע תגובות על הנהיגה הפרועה של הפלסטינים (מה שנכון) ועל כך שזה פיגוע (ממש לא). אפס תגובות על הסעת ילדים לא חגורים מאחור. אם היו חגורים אף אחד לא היה נהרג. זו גולף חדשה. התנגשות חזיתית מלאה בלי offset, שזה המצב האופטימלי לרכב. מעניין אותי לשמוע דעות לא מתלהמות-פוליטיות של חברי הפורום. למה לא מתייחסים לזה בכלל בתקשורת.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי. יש לי בגולף קיפול מראות חשמלי. לאחרונה שמתי לב שהמראה השמאלית שלי מתקפלת לאט יותר מהימנית.. כלומר הן מתחילות בו זמנית, אך המראה השמאלית במהלך הקיפול נתקעת לשנייה ואז ממשיכה.. (אני משער, לא ממש יודע, שבמידה והקיפול בנוי על גלגלי שיניים מפלסטיק, אולי איזה גלגל אחד או שניים נשחקו, האם זה ייתכן ?) האם זהו דבר נפוץ ? מה לדעתכם הבעיה אם בכלל זו בעיה ? הרכב שלי באחריות.. האם לדעתכם זהו דבר שניתן להשתמש בו מטעם האחריות ?
הודעה אחרונה מאת roni_bel, -
בחודשים האחרונים נוחתות על שולחן המערכת כמעט מדי שבוע הודעות לעיתונות על "סיכום אירועי ספורט מוטורי" או פרסומים על "אירוע שיתקיים בסוף השבוע הקרוב". איפה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 671 צפיות
היי לכולם, אני מחפש קורס לנהיגה על קרטינג. קורס בן מספר מפגשים כל מפגש שעתיים-שלוש. חשוב לי שהכלי יהיה חזק 20 כ"ס לפחות ועדיף 2 פעימות. מישהו מכיר משהו? תודה, מנואל.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הציעו לי B4 2015 עם 70,000 באזור ה-75 K. הוא היה בהשכרה אבל לטענת איש המכירות זה רכב שמנהלים לוקחים ולא צעירים ולכן הוא שמור יותר. יש עדיין אחריות יבואן לשמונה חודשים. להתרחק או לבדוק?
הודעה אחרונה מאת erez1111, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הנה כתבה מעניינית: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5075603,00.html מסופר בה על נציג מוסך שלקח רכב להעביר טסט ללקוח, ובדרך ביצע עקיצה בכך שביקש מהבוחן לפסול את צמיגי רכב. זאת כדי שיוכלו למכור ללקוח צמיגים חדשים. מה המסקנה? לא להתפתות לעסקאות בשטח. כי מי שמתפתה - אוכל אותה, אוכל אותה בחזק ואוכל אותה בגדול.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 583 צפיות
הכלה המיועדת היא טויוטה האוריס. נמאס לי מהמתקנים בדולר וחצי באיביי ואני מחפש אחד קצת יותר רציני שלא יפול באמצע הנסיעה. אשמח לקבל המלצות
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכם. לרגל התרחבות המשפחה מ3 ילדים ל4, התחלתי לחפש רכבים גדולים יותר. מתוך סקרנות ושיעמום התחלתי לחפש דברים שלא חשבתי שקיימים... אני חיפשתי איזה אפשרות לנצל את המרחב הסטיישני אצלי באוטו לעוד 2 כיסאות. אבל במקום זה מצאתי משהו שעל פניו נראה כגאוני. נותרת שאלה החוקיות. מחד, זה כמו כיסא ילדים לכל דבר שמתחבר לרכב - ואפילו ברמה הרבה יותר בטוחה מחיבורי ה ISO. מאידך... הרכב הופך מרכב 5 מקומות לרכב 6 מקומות. כאשר ברישיון רשום שהוא 5. מה דעתכם ?! להלן בסרטון הדגמה.
הודעה אחרונה מאת zivk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
לחילופין, אם יש פה מישהו עם גישה אשמח לבדוק איתו משהו. תודה
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
יצאתי מבית דגן לכיוון צפון (נתניה) ובטעות פספסתי פנייה, הוויז הכניס אותי למאין מעקף כזה (איפה שהתחנת רכבת) שיש שמה מקטע שנקרא הנתיב המהיר מאין מחל כזה שאחרי מטרים ספורים מתפצל לשני נתיבים, אחד רשום נתב מהיר והשני רשום הנתב המהיר 412 תל אביב יהוד ראשלצ כביש 1.. לכל נתיב היה מאין מצלמה בכניסה למקטע שמצלמת לוחית זיהוי בשלט לפני רשום מחיר מקטע: 7 ש"ח אני נסעתי במסלול הימני שאחרי שאתה יורד במחלף אתה ישר יורד לכביש 1 כיוון צפון. הכתובת שלי במשרד הפנים לא מעודכנת.. ואני מפחד שיבוא לי אזה עוד שנה עיקול על תשלום שצבר מאה ריביות... איך אני מברר מי החברה שבבעלותה הכביש והאם אנ אמור לשלם ואיך?
הודעה אחרונה מאת tomcoh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, בוקר טוב לכולם. הרכב הבא צולם בבנגקוק. לא הצלחתי לזהות יצרן או דגם. למישהו יש רעיון? על פניו נראה רכב מעניין. מסקרן לדעת מה הם הנתונים שלו.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
קצת תמונות מיום מסלול באמצע שבוע בפצאל, אין דרך טובה מזו להתחיל את הבוקר.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו שמע ? מישהו מכיר ? מסתבר שזאת חברה וותיקה עם מוצרים סופר מתקדמים ושומעים רק על מובייל איי למה ? חברה נוספת שעוסקת בתחום כבר קרוב לעשרים שנים היא Foresight, אשר צברה התעניינות בלתי מבוטלת במסגרת הדוכן שהציבה בתערוכת CES 2018. אולי משום שאנשיה מצהירים כי יש להם יכולת להמשיך ולפעול כרגיל במצבים בהם מקבילתם תתקשה עד מאוד : https://hwzone.co.il/משוכללת-יותר-ממובילאיי-foresight-שואפת-גבוה/?utm_source=wysija&utm_medium=email&utm_campaign=Weekly+Newsletter
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
ללא ספק מדובר בסיכון מקצועי של אדם בתפקידו. מכיוון שמדובר באדם שיוצר משרות באנגליה והרים את החברה הכושלת מהקרשים, כנראה שתהיה הקלה בעונש, שכן ללא רשיון הוא לא יוכל לבצע את התפקיד במלואו. http://www.dailymail.co.uk/news/article-5301127/Lotus-boss-BANNED-road-speeding-102mph.html
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
במוו ישראל מודיעה על התחלת מכירה מוקדמת של ה-X3 החדש במחיר שמתחיל ב-335,000 ש"ח. הדגם יגיע ארצה בשלוש גרסאות עיקריות, כולל גרסת ה-M40i.
הודעה אחרונה מאת hissi, -
האם זה "בסדר" שאדם פרטי יפקיע מקום חניה מהרחוב ,לצורך כניסה לחנייה הפרטית שלו ? רוצה לומר - דמיינו רחוב, עם מצוקת חנייה, שחונים בו משני הצדדים. באותו רחוב יש לך מספר בתים, עם חניה פרטית וכניסה אליה - דה-פקטו גוזלים שטח חנייה מהציבור, על מנת לאפשר כניסה לחנייה הפרטית (שלרוב, אותה חנייה, יכולה להכיל רכב אחד בלבד). שורה תחתונה - על מנת לא לחסום את היציאה מהחנייה - נגזל מהציבור מקום חנייה. אף אחד לא משלם ארנונה על השטח הזה. אף אחד לא משלם מס שבח על השטח הזה. הוא לא שייך לאף אחד ובו זמנית הוא כן שייך - לבעל החנייה. זה נראה יותר מדי פרוץ מכדי להיות אמיתי. מה אני מפספס פה ?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 942 צפיות
היי, אני רוצה להזמין הגה ללא כרית אוויר ליונדאי קופה, זה ההגה: https://www.ebay.com/itm/173058434437 במבחינת המכס אני יודע המחיר מעל 75$ אני אצטרך לשלם עמלות בארץ, מבחינת אישורים אני צריך אישורים מיוחדים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מוקדם יותר היום חברת פורד הודיעה שהיא לוקחת אחריות על בעית אטם ראש המנוע שאינו מתאים, גורם לעשן לבן, מיספיירים ויכול לגמור מנועים (ובטח כבר גמר כמה)
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם מישהו מכיר את המוצר הזה: https://multimac.co.uk/p/multimac_1320_4_seater מדובר בספסל שמחברים למושב האחורי ברכב ויש בו מקום לארבעה מושבי בטיחות לילדים. זה לא זול (בלי תוספת יעלה לי בערך 7000 ש"ח, לא כולל משלוח), אבל זה יכול לחסוך לי צורך ברכב 7 מקומות... מישהו מכיר? השתמש? יודע אם זה חוקי בישראל? תודה!
הודעה אחרונה מאת save, -
- 1 תגובות
- 910 צפיות
הי זכור לי שפורסם פה בעבר קובץ עם נתונים על מכירות/מסירות רכב חודשי/שנתי בישראל. יש אחד מעודכן לשנת 2017? לפי דגמים. תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מעוניין לקנות נורות LED של חברת auxbeam מסוג H7. מה ההספק המומלץ (watt) לקניה שלא ידפוק לי את החיווט של הפנס?
הודעה אחרונה מאת motya, -
יצא לי לנסוע על רכבים בארץ ובחו"ל כמובן. בארץ ברוב הרכבים ניתן למצוא את הקודנית המעצבנת הזו, שצריך להקיש קוד, על מנת שנוכל להניע את הרכב. מצד שני, בהונגריה לא יצא לי לראות רכבים עם קודנית. האם אתם מכירים מדינות שכן משתמשות בדבר המסריח הזה?.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 36 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, האם מישהו יודע האם מצלמות המהירות/רמזור החדשות שהוצבו בחיפה (כניסה דרומית למנהרות הכרמל, שמחה גולן, וולקן) פעילות? וסתם שאלה באופן כללי, איזה אחוז פחות או יותר ממצלמות המהירות אכן פעילות וקיימת בהן מצלמה?
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 538 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מה רע בשביט?
- sperial
- lanosforce
- daniel.asu
- גולדן191
- gollu
- Alloytoy
- David32
- ארז 1
- shlomiko
- om2
- bigfoot7375nadav