Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אכפת לי ספורט מוטורי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני עורך ימי מסלול בפצאל (בעיקר באמצע שבוע) אחת לשבועיים-שלושה כאשר המחיר הוא סביב ה- 300 שח. מספר ההקפות שכל אחד מספיק לעשות ביום כזה נע סביב ה- 50 הקפות לערכתי. רוב החברה שבאים ממשיכים ישר מהמסלול לעבודה מלאי אדרנלין.

הימים מתפרסמים בעיקר בין חברים ובקבוצות וואטסאפ יעודיות ולא בדף הפייסבוק שלי מסיבה אחת, שליטה על סוג האנשים שבאים. מעדיף לעשות יום אחד פחות אבל עם אנשים ממושמעים, בוגרים שבאים להנות מנהיגה ולא חבורה של מופרעים (נתקלתי גם בכאלה) שאני צריך לשמש כגננת.

פתחתי בזמנו שרשור כאן בפורום עם תמונות מימי מסלול שאירגנתי ומספר חברי פורום פנו אליי בפרטי. בסופו של דבר, מי שרוצה להגיע, יודע למצוא את האנשים שמארגנים את אותם ימים.

מי שמתעניין, מוזמן לפנות בפרטי כמובן.

למנהלים; מקווה שלא עברתי על שום חוק בפורום, מנסה להנגיש את זה לחברי הפורום.

קישור לשרשור שפתחתי:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?643442-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A4%D7%A6%D7%90%D7%9C

סרטון מיום מסלול של מועדון מיני:

עריכה אחרונה על ידי Philip R
  • תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני משתתף קבוע אצל פיליפ בימי המסלול, התחיל מזה שקניתי רכב ספורטיבי שאוהב לזרוק אז לקחתי איתו הדרכה לחצי יום, ומאז במקום לפחד מהרכב אני נהנה כל רגע.

אחרי ההדרכה התחלתי להתעניין בימי המסלול ופיליפ תמיד פירסם והציע ימי מסלול. פעם בצפון בדלתון ולרוב בפצאל.

הקבוצה מאוד איכותות ,אנשים אחלה וקיימת אווירה סופרטיבית טובה, וכמובן גם הרכבים של חברי הקבוצה מגוונים ומאוד מעניינים.

שלא תחשבו שהקבוצה הזאת היא רק פורש ורכבים יקרים. היו אנשים גם עם POLO 1.4 והתסדרו יופי גם עם מפלצות על אותו המסלול.

הינה סרטון קצר שערכתי מהיום מסלול האחרון שהייתי בו:

[video=youtube_share;WEUZuPOk9xE]

פורסם

כן, זה יקר. כמו בכל מקום בעולם. את זה כתבו פה אנשים במשך שנים, כשכולם התלוננו על זה שאין מסלולים בארץ, וכמו בשרשורים של "מה לא הייתי קונה אם היה לי כסף", סיפרו איך היו פוקדים את המסלולים בכל שני וחמישי.

היי! מישהו זוכר את הכתבה ההיא שלי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אני עורך ימי מסלול בפצאל (בעיקר באמצע שבוע) אחת לשבועיים-שלושה כאשר המחיר הוא סביב ה- 300 שח. מספר ההקפות שכל אחד מספיק לעשות ביום כזה נע סביב ה- 50 הקפות לערכתי. רוב החברה שבאים ממשיכים ישר מהמסלול לעבודה מלאי אדרנלין.

אני במקרה בא מתחום האופנועים, ואני ממש לא מבין למה רכב משלם 300-400 שקל (המצב כיום בבית שאן ובפצאל) ואופנוע 100 שקל רק (200 עם הדרכה צמודה, 400 שקל אם הוא רוצה free pass לעלות מתי שבא לו כמה שבא לו)

ולפני שמישהו מתחכם לענות שזה קשור לכמויות, אז זה לא. (גם בימים של 8 אופנועים, ולא חסר כאלו על המסלול שילמנו אותו דבר כמו בימים שדחסו 60 אופנועים, שזה 100 שקל כניסה)

אולי זאת כתבה מעניינת לפעם הבאה...

פורסם
מה שאתה כותב פשוט לא נכון.

אם אתה רוצה להתחרות בקרטינג - הליגה של ספרקו מפורסמת על ידי המארגנים שלה, יש גם פרסומים של התאחדות קרטינג או איך שלא קוראים להם - שמארגנים תחרויות של 2 פעימות.

אם אתה רוצה להשתתף בימי מסלול - בפיד הפייסוש שלי יש שלוש פרסומות לפחות בכל רגע נתון של לפחות שלושה מארגנים.

אם אתה רוצה להתחרות - קמה הליגה של ראם, או לפחות אמורה לקום. ואם אתה רוצה להתחרות נגד השעון - הליגה של לאון גם פורסמה לפחות בפייסבוק.

כן, אין קהל (אם כי אולי היה אפשר לבוא לאירוע בפצאל בשבת האחרונה - לא בדקתי). מניח שזה נובע מהמגבלות החוקיות המציקות שיש בארץ, וגם מזה שהמסלול בפצאל הוא לא ממש user friendly לקהל.

כן, יש ימים של מועדונים. לזה הם קיימים. חלקם, כמו מועדון אלפא רומיאו, די פתוחים לציבור. ולא נמנע מאף אחד אחר לפתוח מועדון, כדי לעבוד באופן מסודר מול המדריכים והמסלול.

כן, זה יקר. כמו בכל מקום בעולם. את זה כתבו פה אנשים במשך שנים, כשכולם התלוננו על זה שאין מסלולים בארץ, וכמו בשרשורים של "מה לא הייתי קונה אם היה לי כסף", סיפרו איך היו פוקדים את המסלולים בכל שני וחמישי.

וכן, בסופו של דבר, בג'ימקאנות של העשור האחרון בערך, אתה רואה שמות שחוזרים על עצמם. לא כי נמנע מאחרים להרשם. אפילו אני, בתור נהג די גרוע, לא מקושר מדי ולא כלום, השתתפתי באחת מהג'ימקאנות במשמר דוד לפני כמה שנים.

אתה רואה את אותם השמות, כי זו בדיוק הקבוצה המצוממת שגם רוצה וגם יכולה להוציא את הסכומים הנדרשים על הספורט. וזה, כמובן, כולל לא רק את התשלום על ההשתתפות, אלא גם עלויות אחזקה בסדר גודל של מאות עד אלפי שקלים לכל סופש מוטורי כזה.

כל הכבוד על תגובה מושקעת שמתייחסת בפרוטרוט לכל הדברים הכי שוליים שדיברתי עליהם...

את ליגת הקרטינג של ספארקו אני מכיר, אפילו התחרתי בה.

לפרסם בפיד הפייסוש לחברים זה נחמד, אבל - אם אני אחזור על דוגמה שכבר נתתי - זה כמו לפרסם לו"ז נסיעות של הרכבת בפיד הפייסוש.

אני לא רוצה להתחרות, אבל אני מכיר המון אנשים שרוצים ולא יכולים. כי כל האירועים האלה הם של קליקות סגורות. אתה ודני מספרים על כמה הכל מפורסם ופתוח, ולרגע לא עצרתם לחשוב אולי אתם בתוך אותה קליקה.

היה פרסום של ליגה כלשהי (לא זוכר אם של ראם) כאן בפורום ע"י מישהו שפתח שרשור, שזה מעולה. רק שזה כבר אירוע בסדר גודל באמת רציני ולאנשים מהשורה אין אפשרות להגיע אליו (סביב 80K שקלים אם אני זוכר נכון).

ימי המועדונים כשמם כן הם - ימים של מועדונים. והגיוני שהם יהיו סגורים להשתתפות של מועדונים מסוימים בלבד.

התלונה על המחירים הייתה הערת שוליים, ואם כבר נגענו, אז בוא - בעמוד הבא פיליפ כותב על מחיר של 300 שקלים ליום מסלול. איך זה חי באותו עולם עם מחירים שהגיעו לאוזניי שהיו גבוהים פי שניים ושלוש אפילו? יש יקר, ויש לנצל את הלקוחות שלך. ובבקשה, די עם "בכל העולם". בכל העולם הארנונה לא יותר גבוהה מאשר בערד (או פצאל), בכל העולם המסלולים הרבה יותר מפותחים ומתופחים מאשר פיסות אספלט באמצע המדבר בלי שום מתקן פיטס ולפי איך שזה נראה אפילו שירותים או מים זורמים. ואתה יודע מה? הנה לינק לאתר של המסלול האחרון שהייתי בו, ויותר ספציפית, לחלק שמדבר על כניסה חופשית לרכבים ואופנועים לאימון ככה, חופשי, בלי כסף. למרות שיש להם שירותים (הם נורא נורא רחוקים מהפיטס, אבל היי, זה בחינם).

ולגבי הג'ימקאנות - שוב, אפילו נכתב בכתבה (אבל נראה שלא התאמצת להבין אותה עד הסוף), שאין לי ולו שמץ של טענה למשתתפים באירועים האלה - הם הדלק של התעשייה וברור לי לחלוטין שבמרוצים מסודרים, אל אחת כמה וכמה ליגות, רוב השמות יחזרו על עצמם.

אתה מדבר על לשחק כדורגל בקבוצת ליגה ג' כזו, שהיא אמנם לא הטופ, אבל דורשת המון השקעה ומשאבים. אני מדבר על להיפגש עם החבר'ה בשבת במגרש שבשכונה. הבעיה היא שכרגע יש יותר מידי אנשים שאין להם אפשרות לדעת מתי המגרש פנוי, אם בכלל.

אם אתה כבר מודע לזה שיש עמותות ברבים, שמתקיימים מרוצים, ובא לך גם, תפנה לעמותות למינהן ובקש להיות ברשוימת התפוצה שלהם.

פספסת רק מרוץ אחד לבנתיים

:smile:

ברור שמי שמקושר מסובסד, ככה זה עובד, תכף תבקש גם ספונסר...

שוב, אני לא הנושא פה. כאמור, אני יכול לפנות ויודע למי אני צריך לפנות כדי לנסות ולהיכנס לימי המסלול האלה. אין לי שום בעיה. אני מנסה לגרום לכך שהם יונגשו ל... גברת כהן מחדרה אם תרצה.

"ברור שמי שמקושר מסובסד"?! זה נראה לך הגיוני?! שוב, אני מזכיר - רשיון לנהיגה ספורטיבית הוא משהו שהמדינה דורשת, לא עסק פרטי. נראה לך הגיוני שעלות של טסט (לרישיון נהיגה, לא רישוי, למרות שגם זה יכול להיות. למה לא) יעלה לי 50 שקל ולך אותו טסט עם אותו בוחן יעלה 500 שקל? אולי אני נאיבי, אבל ממש לא נראה לי.

אוקיי אז אני דיברתי על פצאל היות וערד בחיתולים.

אז מה תרצה שיעשו שם? לפרסם בדף שלהם מספיק? או שהם צריכים כרזות באיילון שחס וחלילה לא תפספס?

מי צריך לרדוף אחרי מי?

בתור התחלה, הייתי רוצה שיפרסמו אירועים קרובים כמו שהם מפרסמים אירועים שכבר נגמרו.

מעבר לזה, הנקודה היא לא מי צריך לרדוף, ולמה בכלל שמישהו יצטרך לרדוף? אלא שיפסיקו להתחבא ולהסתתר. לא כי אז אחרים "לא יכולים לשחק", כלומר גם כי אז אחרים לא יכולים לשחק, אבל בעיקר כי כרגע, מעבר לפרגון עצמי לא יוצא מזה כלום. בטח ובטח שלא קידום הספורט המוטורי העממי.

תפנה לקאדילק מחר ותשאל אותם מתי המירוץ הבא ותשתתף.

מי לקח לך את הכדור ואמר לך שאין משחק?..

קאדילק (ולא רק) כבר פנו אלי בעקבות הכתבה. אבל זה בדיוק מה שאני מנסה למנוע, את השתרשות שיטת הפה לאוזן הזו. אני מאוד מעריך ומודה להם שהם פנו אליי, אבל כאמור - אני לא הנושא. אלא אבא שלי, ואחיין של חברה שלי, שאין להם את "ישראל ישראלי יחסי ציבור סוסיתא" בטלפון אבל מגיע להם ללכת לגרזן במסלול לא פחות ממני.

בנימה אופטימית יותר, בעקבות פרסום הכתבה פנו אלי כמה גורמים בבקשה ורצון לקדם את הנושא. אז אני שם על זה את הכתפיים שלי ומקווה מאוד שנצליח להוציא מזה משהו שיהיה ראוי להיקרא "ספורט מוטורי עממי".

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אתה פשוט כותב דברים לא נכונים. וזה לא יעזור שתנסה לבטל את התגובה שלי כאילו התייחסתי רק ל״שוליים״.

מה בעצם לא היה בשוליים של הכתיבה שלך?

כסף? כן, יש עלויות שונות אצל מארגנים שונים. אצל אחד אתה נמצא עם שלושה אנשים על המסלול ואצל האחר עם שישה. אצל אחד זה יותר ״אקסקלוזיבי״ ואתה נוהג רק עם אנשים ספציפיים, אצל האחר זה פתוח. אצל אחד זה 4 שעות ואחר זה 6. כולל הדרכה או לא כולל. ומה הבעיה?! מישהו מונע ממך להרשם לזול יותר?

נגישות של ימי מסלול? כן, המסלולים לא מתנהלים כמו מסלולי הקרטינג ועובדים רק מול קבוצות מסודרות. ואו. ביג דיל. צריך לשלם את ה-300 - 400 שח למדריך ולא למסלול ישירות. ממש קשה ליצור קשר עם פיליפ שהגיב כאן, או כל מדריך אחר. בהחלט צריך להיות בקליקה הסגורה שנקראת ״כל מי שיש לו אינטרנט בישראל״.

פרסום של האירועים? עמוד פייסבוק שכל אחד יכול לעקוב אחריו, שנקרא ״ספורט מוטורי בישראל״ פרסם את הליגה ואירוע הפתיחה שלה. גם מי שמארגן אותה פרסמו הודעות דומות. ממש קליקה סגורה. בטח אם נקח בחשבון שיש לעמודים האלו אלפי עד עשרות אלפי עוקבים.

אתה מדבר על לשחק כדורגל בקבוצת ליגה ג' כזו, שהיא אמנם לא הטופ, אבל דורשת המון השקעה ומשאבים. אני מדבר על להיפגש עם החבר'ה בשבת במגרש שבשכונה. הבעיה היא שכרגע יש יותר מידי אנשים שאין להם אפשרות לדעת מתי המגרש פנוי, אם בכלל.

כאמור, פשוט לא נכון. והכתיבה התוקפנית שלך (״לא התאמצת להבין עד הסוף״) לא מוסיפה לך קרדיט ולא מחזקת את הטעונים הלא נכונים שלך. אפילו האנלוגיה שלך לא נכונה. מכיוון שהחבר׳ה שאני מכיר, שמשחקים כדורגל או כדרוסל באופן קבוע, לרוב משחקים עם אותם האנשים - כלומר מתארגנים כסוג של מועדון, ולרוב - אם הם עברו את גיל 20 - גם שוכרים מגרש - כלומר עושים בדיוק מה שעושים מועדני הרכב והמדריכים בארץ.

ומצטער, אבל אני לא מבין את תגובות ה״איך לא ידעתי שזה קורה?!!!״ לא כשהן מגיעות כטוקבק בטמקא ולא כאן. כנראה שליגת זמן מטרה לא בעלת תקציב פרסום גדול במיוחד, ולא תשמע בגלגלצ שיש מרוץ עוד שבוע. בין זה לבין טענות לא מבוססות על ״קליקה סגורה עם אירועים רק לחברים״ המרחק רב. מאוד.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ואתה יודע מה? הנה לינק לאתר של המסלול האחרון שהייתי בו, ויותר ספציפית, לחלק שמדבר על כניסה חופשית לרכבים ואופנועים לאימון ככה, חופשי, בלי כסף. למרות שיש להם שירותים (הם נורא נורא רחוקים מהפיטס, אבל היי, זה בחינם).

לא הבנת.

הכוונה פה היא לימי מסלול פתוחים, לא לימי מסלול בחינם.

העלות היא 70-80 יורו לסשנים של 25 דקות.

פורסם (נערך)
כ

שוב, אני לא הנושא פה. כאמור, אני יכול לפנות ויודע למי אני צריך לפנות כדי לנסות ולהיכנס לימי המסלול האלה. אין לי שום בעיה. אני מנסה לגרום לכך שהם יונגשו ל... גברת כהן מחדרה אם תרצה.

ואם גברת כהן מחדרה תחשוק במשחק כדור יד? האם נציגי אליפות ישראל בכדור יד יאלצו לפנות אלייה? או שהיא תצטרך לפנות אליהם, דרך עמוד פייסבוק שלהם? דרך גיגול "אליפות ישראל בכדור יד", דרך הגעה לאחד מהמגרשים שבהם משחקים כדור יד ולשאול איך נכנסים לתחום הכדור יד?

למה זה שונה כשמדובר ברכבים?

מי שמתעניין להתחרות\להתאמן, מוטלת עליו החובה לברר איפה כמה ולמה, ולא הפוך.

אני באמת לא מבין את הטענה שלך על היעדר פרסום לאנשים "רגילים"...

"בנימה אופטימית יותר, בעקבות פרסום הכתבה פנו אלי כמה גורמים בבקשה ורצון לקדם את הנושא. אז אני שם על זה את הכתפיים שלי ומקווה מאוד שנצליח להוציא מזה משהו שיהיה ראוי להיקרא "ספורט מוטורי עממי"."

ספורט מוטורי עממי, זה אולי גרוטראלי. לא להתחרות באליפות ישראל בליגת טיים אטאק.

עריכה אחרונה על ידי dj_dani
פורסם

אביה, אתה צודק במאה אחוז. פספסתי את הדף הזה. אכן מחיר לעשירי תבל (לא באמת, למי שפספס).

אתה פשוט כותב דברים לא נכונים. וזה לא יעזור שתנסה לבטל את התגובה שלי כאילו התייחסתי רק ל״שוליים״.

אתה לא יכול להגיד שאני כותב דברים לא נכונים ואז להצדיק את מה שאני כותב... למשל:

מה בעצם לא היה בשוליים של הכתיבה שלך?

כסף?

שניה, אני חייב לעצור אותך. כי ממש בהודעה הקודמת כתבתי "

התלונה על המחירים הייתה הערת שוליים

"

כן, יש עלויות שונות אצל מארגנים שונים. אצל אחד אתה נמצא עם שלושה אנשים על המסלול ואצל האחר עם שישה. אצל אחד זה יותר ״אקסקלוזיבי״ ואתה נוהג רק עם אנשים ספציפיים, אצל האחר זה פתוח. אצל אחד זה 4 שעות ואחר זה 6. כולל הדרכה או לא כולל. ומה הבעיה?! מישהו מונע ממך להרשם לזול יותר?

אז אני כותב דברים לא נכונים או שכן יש מארגנים שגובים מחירים הגיוניים וכאלה שגובים מחירים פחות הגיוניים? אף אחד לא מונע ממני להירשם לשום דבר. האם זה הוגן שישנם מדריכים שמפרסמים מחיר X ומדריכים אחרים שמפרסים מחיר 3X? לדעתי לא. לכן אני עושה מה שבכוחי כדי להביא את זה לידיעת הקוראים שלי.

*זאת ההתייחסות האחרונה שלי לנושא העלויות והכסף, כי - בפעם האני-לא-יודע-כמה - זה לא הנושא העיקרי.

נגישות של ימי מסלול? כן, המסלולים לא מתנהלים כמו מסלולי הקרטינג ועובדים רק מול קבוצות מסודרות. ואו. ביג דיל. צריך לשלם את ה-300 - 400 שח למדריך ולא למסלול ישירות. ממש קשה ליצור קשר עם פיליפ שהגיב כאן, או כל מדריך אחר. בהחלט צריך להיות בקליקה הסגורה שנקראת ״כל מי שיש לו אינטרנט בישראל״.

כן. ביג דיל. זאת בדיוק הטענה שלי. ומילא שזה קורה במסלול פרטי (שגם צריך לעמוד בחוקי אי הפליה או שירות שווה לכולם או משהו כזה), אבל כזה קורה במסלול של הממשלה ממש נשגב מבינתי איך אתה בסדר עם זה. ואתה עוד פעם לא מסוגל להכניס את עצמך לנעליים של אנשים אחרים. לך אין בעיה לפנות לפיליפ שהגיב כאן. יש הרבה אנשים שלא מכירים אותו.

פרסום של האירועים? עמוד פייסבוק שכל אחד יכול לעקוב אחריו, שנקרא ״ספורט מוטורי בישראל״ פרסם את הליגה ואירוע הפתיחה שלה. גם מי שמארגן אותה פרסמו הודעות דומות. ממש קליקה סגורה. בטח אם נקח בחשבון שיש לעמודים האלו אלפי עד עשרות אלפי עוקבים.

עמוד הפייסבוק הזה, לפי מה שנראה הוא עמוד פרטי ואין לו אחריות על פרסום הנושא. אבל בדקתי - אחרי הרבה מאוד פוסטים של סיכומים ותמונות ו"איך היה" ו"מי ניצח", יש פוסט אחד של Event עם תאריך, בלי דרך ליצור קשר, בלי פרטים, Time Attack - ערד. יום שבת, 9:30 בבוקר. וגם זה פורסם בדף המדובר יומיים לפני האירוע. אז הלכתי עוד אחורה - שעה וחצי(!) לפני אירוע ההרשמה פורסמה תמונה בדף. זה נראה לך רציני? מזמין? מפתח את הספורט המוטורי או שזה יותר מרגיש כמו יציאת ידי חובה כדי שיוכלו אחרי זה להגיד "מה, הנה, פרסמנו".

כאמור, פשוט לא נכון. והכתיבה התוקפנית שלך (״לא התאמצת להבין עד הסוף״) לא מוסיפה לך קרדיט ולא מחזקת את הטעונים הלא נכונים שלך. אפילו האנלוגיה שלך לא נכונה. מכיוון שהחבר׳ה שאני מכיר, שמשחקים כדורגל או כדרוסל באופן קבוע, לרוב משחקים עם אותם האנשים - כלומר מתארגנים כסוג של מועדון, ולרוב - אם הם עברו את גיל 20 - גם שוכרים מגרש - כלומר עושים בדיוק מה שעושים מועדני הרכב והמדריכים בארץ.

אז כנראה שאתה מכיר חברה אחרים, כי אלה שאני מכיר מעולם לא שמעו על האופציה בכלל לשכור מגרש כדורסל. יש כזה בשכונה, ובאים. ההבדל הוא שבשער לא עומד אף אחד וחוסם את הכניסה כי הם באו בלי מאמן או לא שייכים למועדון מסוים.

ומצטער, אבל אני לא מבין את תגובות ה״איך לא ידעתי שזה קורה?!!!״ לא כשהן מגיעות כטוקבק בטמקא ולא כאן. כנראה שליגת זמן מטרה לא בעלת תקציב פרסום גדול במיוחד, ולא תשמע בגלגלצ שיש מרוץ עוד שבוע. בין זה לבין טענות לא מבוססות על ״קליקה סגורה עם אירועים רק לחברים״ המרחק רב. מאוד.

אתה טועה. "ליגת זמן מטרה" מנוהלת ע"י גופים עם מספיק תקציב לפרסם איפה שהם רוצים. אני אומר לך יותר מזה - את תוצאות המירוצים וסיכום האירועים הם שולחים כל שבוע. אז זה לא שאין להם כסף לפרסם, הם בוחרים מה כן ומה לא לפרסם.

פורסם

גם המסלולים בשוודיה "אינם נגישים" לציבור כמו מסלולי קארטינג.

מה שכן יש, בדומה לארץ, מועדוני רכב או מארגני-אירועים ששוכרים את המסלול ליום ומאפשרים גישה למי שחפצה נפשם. אכן יש "ימים פתוחים", אבל ההרשמה מתבצעת מול הגוף המארגן לאותו יום ולא מול המסלול. יחד עם זאת, ישנם גם אירועים פרטיים למועדונים מסוימים.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
ואם גברת כהן מחדרה תחשוק במשחק כדור יד? האם נציגי אליפות ישראל בכדור יד יאלצו לפנות אלייה? או שהיא תצטרך לפנות אליהם, דרך עמוד פייסבוק שלהם? דרך גיגול "אליפות ישראל בכדור יד", דרך הגעה לאחד מהמגרשים שבהם משחקים כדור יד ולשאול איך נכנסים לתחום הכדור יד?

למה זה שונה כשמדובר ברכבים?

מי שמתעניין להתחרות\להתאמן, מוטלת עליו החובה לברר איפה כמה ולמה, ולא הפוך.

אני באמת לא מבין את הטענה שלך על היעדר פרסום לאנשים "רגילים"...

"בנימה אופטימית יותר, בעקבות פרסום הכתבה פנו אלי כמה גורמים בבקשה ורצון לקדם את הנושא. אז אני שם על זה את הכתפיים שלי ומקווה מאוד שנצליח להוציא מזה משהו שיהיה ראוי להיקרא "ספורט מוטורי עממי"."

ספורט מוטורי עממי, זה אולי גרוטראלי. לא להתחרות באליפות ישראל בליגת טיים אטאק.

בוא נתחיל מלפתוח לגברת כהן את המגרש שתוכל לשחק עם חברה שלה סטנגדת-יד בלי להיות חברה בפורום חובבי רכב, לעקוב באדיקות אחרי עמודי פייסבוק ולהיות חברה בקבוצות וואטסאפ. ו-300-200 שקל לשעה על המסלול בלי מדריך זה מספיק עממי. אני לא מצפה שזה יהיה בחינם.

פורסם

לא אחזור על דבריו של פבל, שאני מסכים איתם כמעט לחלוטין.

רק אוסיף שכשרציתי לצפות (עזבו לנהוג) במירוצים בחו"ל, פתחתי מה שקוראים לו "אינטרנט" ושם היה אתר מסודר של כל מסלול שהתעניינתי בו, עם לוח זמנים פרוס לשנה שלמה עם קישורים למארגני כל סופ"ש מירוצים, בין אם מדובר בליגות כלשהן או ימי מסלול. אפילו יצא לי כרטיס חינמי מפנייה למארגנים של אירוע כזה.

אבל כאן בישראל, זה נראה (מכל הסיבות הלגיטימיות או שלא) כאילו מישהו מנסה להחביא את הספורט המוטורי. לא רוצה להיות חבר בפייסבוק, וואצאפ או באיזו קומונה של פה לאוזן. ואין שום סיבה שאהיה, במקום מסודר. אני כבר לא מדבר על כך שלפי ההגיון, זה צריך להיות האינטרס של כל מי שמארגן משהו בספורט המוטורי להנגיש את המידע לקהל פוטנציאלי - כמה שיותר.

פורסם

אם המארגנים וחובבי הספורט המוטורי רוצים שהענף ימריא צריך להנגיש אותו גם לבעלי הרכבים הפשוטים.

אני לא אומר לתת לכל אחד לעלות על המסלול אלה לעשות פרסום ולהזמין כמה שיותר אנשים שיביאו את הרכב העממי שלהם למסלול ותמורת תשלום לא גבוהה במיוחד יוצמד אליהם מדריך שיסביר להם במשך מספר הקפות.

אם הציבור הרחב יתחבר ויתמוך בענף זה אומר יותר כסף שיגיע אל הספורט המוטורי יותר חסויות יותר בעלי עניין ואולי גם אירועים בקנה מידה גדול יותר, קהל שיבוע לצפות במירוצים זכויות שידור וכדומה.

זה האינטרסט של חובבי הספורט המוטורי שהענף הזה יצמח ואף יתמסחר בצורה שתאפשר להנגיש אותו גם לקהל הרחב, אחרת זה יישאר עוד ספרט אזוטרי.

פורסם (נערך)

אם איני טועה, לפי חוק הספורט המוטורי, יש חובה לנוכחות מדריך בעת אימוני הנהיגה במסלול.

א. איך אתה רוצה שגבת ריקי כהן מחדרה תעלה על מסלול ללא מדריך?

ב. 200-300 ש"ח לשעה ללא הדרכה זה המון. אני לא יודעת אילו שמועות הגיעו אליך, אבל כבר כמה חודשים טובים לא שמעתי על מחיר שגבוה מ300-400 ש"ח ליום מסלול (משתנה בהתאם ליום בשבוע וכמות המדריכים, פחות תלוי בכמות משתתפים) כאשר הסכום הזה נותן גישה למסלול של 4-5 שעות. נכון שהזמן מתחלק למקצים, אך גם הנהגים היותר מיומנים שאני מכירה מסתפקים לרוב בכ-5 מקצים מבחינה פיזית (שהם כ-45 דקות מסלול נטו, אבל עם הפסקות בין לבין).

ג. במקום לגנות את הפרסום של האירועים "אורגיית החשיבות העצמית של המארגנים", אפשר ורצוי להפיק מהם תועלת. כמו שקרה עם הימי מסלול של פיליפ, בעקבות הפרסום שלו כאן בפורום עוד אנשים נחשפו לנושא, במקום להתלונן שאף אחד לא הזמין אותם ליום הקודם, יצרו קשר על מנת להגיע ליום הבא. גם סיכום מירוץ הTime Attack הראשון שהיה בערד עלה לפני ההרשמה לאירוע האחרון שהתקיים. משמע פתח אפשר לנהגים נוספים להירשם ולהשתתף (ובאמת ראו עלייה מ30 משתתפים בערד לכ-50 בפצאל).

ד. אם נחזור רגע שוב לחובת נוכחות מדריך רשמי ביום מסלול. מה האינטרס של מדריך כלשהו לפרסם מודעה ברדיו או בעיתון על מנת לפתוח את ההרשמה לקהל שאינו מכיר, שהרי אם תגיע כמות של מתפרעים ללא ממושמעים, מעבר לאחריות האישית שלו על ארגון היום, אירוע שכזה עלול לפגוע בשמו הטוב ולהרחיק את המשתתפים ה"איכותיים" (מבחינת משמעת, לא סוג הרכב) מהארגונים הבאים שלו.

ה. אני כמובן אשמח שהמחירים יהיו נגישים יותר והכל יעבוד בצורה קלה יותר, אך כרגע החוק לא מאפשר ארגון ללא הדרכה וגם המציאות מחייבת מישהו שישלוט במתרחש.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כמו שהעגל רוצה לינוק כך הפרה רוצה להניק.

מעריך שאם הזמן הדברים יהיו יותר נגישים ויותר ברורים

זה האינטרס של שני הצדדים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...