Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרדיט ל-safari1 שממנו הכרתי את הכתוב מטה

בדיחה על ההוא שפגש שד:

השד אמר לו, אני אתן לך כל מה שתרצה, אבל רק תדע, שכל מה שאתה מקבל, השכן שלך מקבל כפול 2.

חשב האיש ולבסוף אמר -"טוב, תעקור לי עין אחת בבקשה".

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שים לב גם שאני מדבר על חניה פרטית של רכב יחיד. לא חניה שיכולה להכיל 2 רכבים ומעלה.

הרי מי לא היה רוצה חניה שתיהיה קבועה שלו, שלאף אחד אסור להחנות בה, ואם בא לי, אז כשיבואו לי אורחים גם להם תיהיה חניה ולא יצטרכו לחפש - וכל שאר הרחוב והאורחים שלהם, זבשלהם, שיחפשו חניה במקום אחר, גם אם אני יצאתי לחו"ל למשך שנה.

אז יש לך חניה פרטית, אני מבין, צורם לך שיש דיון בעצם החוקיות המוסרית של העניין אחרי ששברת את הראש מול הרשויות והבירוקרטיה כדי להכשיר את השרץ, גם את זה אני מבין, פחות מעניין אם תחנה או לא תחנה ויותר מעניין עצם העיקרון של לתת לאדם מקום חניה קבוע , על חשבון שטח ציבורי.

שים לב שאני בכוונה לא מתעסק ב"אז איך הוא יכנס לחניה שלו" כי לדעתי מבחינה מוסרית, לא היה צריך לאשר חניה כזאת מלכתחילה. בפרברים ומחוץ לעיר היכן שאין בעיות חניה, יכול להיות להיט.

בתוך העיר - ברחובות מרכזיים - בעייתי to say the least

להתחבא מאחורי המושג "צרות עין" כל פעם שלא נוח במקום דיון עינייני זה להוריד את רמת הדיון לדעתי ואני בכלל לא מתעסק בזה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

כלומר אתה מעדיף שבמקום שהוא והאורח שלו / הרכב השני שלו יתפסו מקום אחד ברחוב שמוגדר כמעבר, הם יתפסו שני מקומות.

מאוד הגיוני.

פורסם

למטבע יש 2 צדדים .. ואם הוא לא בבית ? מותר לי להחנות לו בחניה ?ואם יש לו רכב אחד ולא שתיים מותר לי לחסום לו את הרכב ?

מה שאתה אומר זה הפקענו חניה מהציבור כדי שאם יוצא שלבן אדם יהיה עוד רכב, הוא יתפוס רק חניה אחת. אז בוא ניקח את זה צעד אחד קדימה ונחייב בעלי חניה אחת פרטית להחזיק 2 רכבים. כי אחרת מה הפואנטה ? לא ?

יותר הגיוני זה לחייב חנייה פרטית להכיל מקום ל2 רכבים ומעלה - לדעתי.

פורסם

stum, אתה קומוניסט?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפעמים אתה קורא משהוא ואתה שואל את עצמך, מה המטרה?

שבעל החניה הפרטית (ששילם עליה מכספו) לא יוכל להיכנס או לצאת ממנה?

שבעל החניה הפרטית לא יכול להשתמש בשטח המעבר לרכב נוסף? (כלומר שיתפוס עוד מקומות חניה ברחוב שגם ככה חסר חניות שידפוק אותך יותר)

לא ברור מה מפריע לך, לי אין חניה פרטית אבל למי שיש אצלנו ברחוב שימקסם אותה כמה שיותר ושיפנה מקומות חניה ציבוריות.

המצחיק היה שאם הייתה מתלונן שיש לו שתי מכוניות ובמקום לחסום את עצמו הוא תופס חניות ברחוב עוד הייתי מבין.

טסלה 3 2022

פורסם

מפריע לו שיש אנשים עם חניה פרטית ועוד יכולים לחנות רכב נוסף במעבר (שנחוץ להם להיכנס לצאת) וכתוצאה מזה הוא לא יכול לנצל מקום אחד פנוי, שאם הוא היה יכול לנצל אותו, היו עוד שתי מכוניות שהיו מתחרות אתו.

עכברוני התייחס לזה נהדר בתחילת השרשור:

תמיד יהיו אנשים שיחשבו שלקחו להם וישמחו לאיד לא כשלהם ברפת יוולד העגל אלא כלשכן תמות הפרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סתם

חוקי הבניה קובעים שבעל המגרש הבונה בית ידאג לחניה בתוך המגרש שלו, ככה אם לא הבנת מתפנה שטח לאחרים.

אם זה בית בודד 1-2 חניות אם זה בית משותף חניה אחת לפחות לכל דירה.

ואויש ביש מזל שכזה

צריך גם להיכנס לחניה מהרחוב, לכן המציאו את המעטפה שדרכה נכנסים לחניה.

מה לא ברור לך?

ומה זה משנה אם הוא נסע לחו"ל או לא, החניה הפרטית זה רכושו , וכשם כשאתה נוסע לחו"ל אתה לא מוסר את דירתך לשימוש של הומלסים....

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
למטבע יש 2 צדדים .. ואם הוא לא בבית ? מותר לי להחנות לו בחניה ?ואם יש לו רכב אחד ולא שתיים מותר לי לחסום לו את הרכב ?

מה שאתה אומר זה הפקענו חניה מהציבור כדי שאם יוצא שלבן אדם יהיה עוד רכב, הוא יתפוס רק חניה אחת. אז בוא ניקח את זה צעד אחד קדימה ונחייב בעלי חניה אחת פרטית להחזיק 2 רכבים. כי אחרת מה הפואנטה ? לא ?

יותר הגיוני זה לחייב חנייה פרטית להכיל מקום ל2 רכבים ומעלה - לדעתי.

האא , עכשיו אתה רוצה לחייב אותו להתקין מגרש חניה ציבורי במגרש הפרטי שלו.

באותו (חוסר) הגיון אתה מוכן גם להכניס איזה דייר משנה אצלך בדירה?

אתה יודע יש מצוקת דיור לזוגות צעירים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מבין חניה פרטית לצורך הקלה על מצוקת חנייה. ואפילו מסכים.

אני מבין שלוקחים רחוב, תוקעים בו בניין חדש, מפקיעים חנייה אחת לצורך כניסה לחניון שמכיל מספר רב של חניות. מבורך.

אני מתקשה להצדיק חנייה פרטית שמכילה מקום לרכב אחד ובו זמנית מפקיעה מקום חניה אחד מהציבור על ידי זה שהציבור מחוייב לפנות את הכניסה אליה, שזו, בעצמה חנייה פוטנציאלית אחת.

כשאין מצוקת חניה - אין בעיה - כשיש מצוקת חניה, העניין תמוהה מאוד.

פורסם

תמוה, ה' אחת בסוף.

בפועל, מספר החניות הזמינות נותר בדיוק כפי שהיה, רק שאותו אחד שהחניה שלו פרטית לא נאלץ לכתת רגליו בחיפוש חניה, אלא חונה בחניה שלו, אשר על הקמתה שילם כסף, ועליה משלם מסים. הוא לא באמת מפריע לך, וגם אם הוא מחנה רכב נוסף בנתיב הכניסה הוא לא מפריע לך, כי זה לא שטח שזמין לך ממילא.

You mad bro?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא הבנתי מה ההתנפלות על פות"ש. אני מבין את התהיה שלו, ואולי צריך לחדד את השאלה ואז יהיה יותר ברור.

נתון: רחוב קטן במרכז ת"א, 20 חניות משני צידי הרחוב, 99% משעות היום כל החניות ברחוב תפוסות. ברחוב גרים 100 שכנים, בבתים משותפים שהגינה בהם פרטית ושייכת לדייר של דירת הגן.

עקב מצוקת החניה, אחד התושבים מחליט לסלול לעצמו חניה בתוך שטח הגינה שלו, והעיריה מציירת עבורו מעטפה בכניסה לחנייה החדשה שלו.

עכשיו נוצר מצב שלאותו שכן תמיד יש חניה, אבל מבחינת שאר דיירי הרחוב ומבקרים יש באופן קבוע פחות 3/4 מקום חניה. יתרה מזו, גם הניצולת של החניה היא פחותה כי הוא חונה בחניה שלו רק בלילה, ביום הוא בעבודה ועדיין אסור לחנות על המעטפה.

כלומר כלל הציבור הפסיד, ואותו אחד הרוויח.

עכשיו תכפילו את זה בעשרה דיירים ברחוב שעושים את זה, ופתאום יש רק 12 חניות ל90 שכנים ולמבקרים, ורוב שעות היום חונים ברחוב רק 12 כלי רכב (כי בעלי החניות נמצאים בעבודה) במקום 20.

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם (נערך)
תמוה, ה' אחת בסוף.

בפועל, מספר החניות הזמינות נותר בדיוק כפי שהיה, רק שאותו אחד שהחניה שלו פרטית לא נאלץ לכתת רגליו בחיפוש חניה, אלא חונה בחניה שלו, אשר על הקמתה שילם כסף, ועליה משלם מסים. הוא לא באמת מפריע לך, וגם אם הוא מחנה רכב נוסף בנתיב הכניסה הוא לא מפריע לך, כי זה לא שטח שזמין לך ממילא.

You mad bro?

אבל זה לא נכון.

כי אם אני ייקח את הרחוב שלך, יש בו 10 בתי אב, ו 10 חניות לאורך הרחוב.

לציבור יש עכשיו 10 מקומות חנייה.

עכשיו, אני ייקח ויבנה 10 חניות פרטיות, אחת עבור כל בית אב ברחוב.

לציבור יש עכשיו 0 מקומות חנייה.

עכשיו קח גן ציבורי, ושים אותו בסוף הרחוב הזה, סיפריה, בית ספר, בית קפה, לא משנה מה.

דה פקטו אין חניה עבור אף אחד מבאי אותו עסק, לא כי אין מקום, אלא כי בעלי הדירה החליטו שהחנייה צריכה להיות שמורה להם והעירייה זרמה איתם.

אני בא ואומר, רגע זה שהם רוצים שתמיד תיהיה להם חניה פנויה ברחוב - לגיטימי גם אני רוצה.

זה שהרשות המקומית מאשרת דבר כזה - תמוה

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

snad - זה לא פועל כך. בבית משותף בדרך כלל הגינה תהיה משותפת, ואם מישהו ירצה להקים לעצמו חניה פרטית הוא לא יהיה רשאי לעשות זאת.

stum - אנסה להסביר לך בפעם המי יודע כמה: נניח שברחוב יש 10 בתי אב ו-10 חניות (יהיו יותר, אבל לא חשוב). עכשיו יפקיעו כניסה ל-10 חניות, מבחינת תיבות חניה זה יהיה שוה ערך למשהו כמו 5-6 חניות (המעטפה תהיה בערךתך 0.5-0.6 אורך של תיבת חניה מלאה), כלומר יופיעו "יש מאין" 4-5 חניות נוספות לרווחת הציבור. אם הכניסות לחניות יהיו צמודות זה יהיה עוד יותר יעיל, כיון שיהיה צורך בפחות שוליים מעבר לכניסה עצמה.

נראה לי שמה שאתה מתקשה להבין הוא שתיבת חניה לאורך המדרכה מצריכה לא פחות מ-6 מ'. ה"מעטפה" בכניסה לחניה רק בסביבות 2.5-3 מ', כלומר כל צמד חניות פרטיות יתפסו רק תיבת חניה אחת לאורך המדרכה, ותיבה שניה תשאר פנויה. אם מדובר בחניות ניצבות למדרכה זה יהיה בערך 1:1, אבל ברחובות צרים בדרך כלל מדובר בחניות מקבילות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

stum:

למה לא הגשת התנגדות לתכנית הבניין? עתירה מנהלית? כל הכלים הרי בידיך.

ואם אתה רוצה - תבנה גם אתה. תגיש בקשה, תבנה - אולי יאשרו גם לך.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...