Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובתו של שמלוב היא הנוהל המצוי ברחוב השכונות של הבתים הפרטיים (שאני מכיר).

שגם החניות שנמצאות מול הבית הפרטי והן שטח ציבורי - מיוחסות לבית עצמו.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שהנושא לא הובהר.

קם.בן אדם יום אחד ומחליט שהוא לוקח חלק משטח הבית לצורך חניה. לפני כן הוא היה חונה בחוץ כמו כולם.

האם זה בסדר? כי החניה לא הייתה שם מלכתחילה, והוא ''הפקיע'' שטח של חניה ציבורית.

ולא חושב שיש פה צרות עין

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מז"א לוקח שטח מהבית לצרכי חניה?

אם הוא בונה חניה בחצר שלו הוא משלם יותר ארנונה וצריכה להיות לו גישה מהרחוב לחניה, לכן מציירים לו מעטפה.

אם לא היה בונה חניה, בכל אופן היה חונה ברחוב עם כולם והמצב היה נשאר דומה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקצאת החניות תלויה בתב"ע של האיזור בו נמצא הבית.

היום איפה שעדיין בונים בתים פרטיים בד"כ מחייבים את בעלי הבית להקצות שתי חניות בתוך במגרש, צמודות או בטור.

מה שקורה הרבה פעמים במיוחד בשכונות ותיקות שאחרי שיפוץ הבית - החניה נעלמת, אך המעטפת נשארת - וזה אכן לא תקין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
נתחיל מההתחלה

העיריה לא נותנת היתר בניה אם אתה לא דואג לחניה בתחומי המגרש שלך. ואתה משלם על החניה ארנונה. ואם בנית מוסך סגור אתה משלם ארנונ ה כאילו מדובר בשטח של המגורים.

כדי להיכנס לחניה אתה נזקק למעטפה

אורך המעטפה קטן מאורך תא חניה, רווח שמצטבר לתוספת חניות לציבור.

לכן אם לא היה חניה בשטח המגרש הרכב שלי של זוגתי ושל הילדים היו ברחוב. ונלחמים איתך על מרחב החניה הציבורי.

מה עדיף?

3 מכוניות ברחוב או מעטפה

ההסבר שלך לענין המצב המשפטי אינו שונה מזה שלי, הפרקטיקה שונה, מכאן שההסבר של שנינו פשוט אינו רלבנטי. הוא יהפוך לכזה ביום בו איסור החניה על ה"מעטפה", ולא משנה שלי מי, ייאכף.

פורסם

נקמיצ'י - אני משתמש בחניה - לרכב הקטן. אם צריך אני חונה יותר רחוק מהבית, או מחנה את אחד ה"גדולים" (סוזוקי קרוסאובר ו-SX4, לא איזה סילבראדו) בחניה ומסתכן בשפשופים, וגם מפריע להולכי הרגל, שכן לפי התקן הישן החניה גם קצרה מדי. למזלי מדובר בסוף רחוב ללא מוצא כך שמספר הולכי הרגל קטן מאד. מצוקת חניה אמיתית קיימת רק בליל הסדר, ואז גם שתי קומות לא מספיקות לכל הרכבים ברחוב, עם אוכלוסיה מבוגרת שמארחת את שני הדורות הבאים.

שמלוב - מה שסיפרתי כאן מתאר רחוב קטן וצדדי בחיפה, בניה מלפני 30 שנה פלוס מינוס. אני גר בצד של מדרון. אני גם בצד של מדרון יורד והחניות עומדות על עמודים, אין שטח המאפשר להגדיל אותן. בצידו השני של הרחוב חניות מקורות (חצובות בסלע - שם המדרון עולה) ומרווחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההסבר שלך לענין המצב המשפטי אינו שונה מזה שלי, הפרקטיקה שונה, מכאן שההסבר של שנינו פשוט אינו רלבנטי. הוא יהפוך לכזה ביום בו איסור החניה על ה"מעטפה", ולא משנה שלי מי, ייאכף.

כל שלוש ההודעות שלך היו זוכות אצלי בתחרות ההודעה המטופשת של 2018 ו 2018 עוד בקושי התחילה.

יש לי 3 מכוניות שתיים חונות בחניה הפנימית אחת על המעטפה , וגורמות לי לאי נוחות ביציאה ובכניסה.

מה בדיוק כואב לך שהרכב חונה על המעטפה במאונך לרחוב ולא במקביל לכן תופס פחות מקום ברחוב = לציבור יש יותר רחוב לחנות.

ואם לא יחנה על המעטפה הרי יחנה ברחוב במקביל ויתחרה איתך על מקום חניה.

עדיף לך?

כנראה שכן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כל שלוש ההודעות שלך היו זוכות אצלי בתחרות ההודעה המטופשת של 2018 ו 2018 עוד בקושי התחילה.

יש לי 3 מכוניות שתיים חונות בחניה הפנימית אחת על המעטפה , וגורמות לי לאי נוחות ביציאה ובכניסה.

מה בדיוק כואב לך שהרכב חונה על המעטפה במאונך לרחוב ולא במקביל לכן תופס פחות מקום ברחוב = לציבור יש יותר רחוב לחנות.

ואם לא יחנה על המעטפה הרי יחנה ברחוב במקביל ויתחרה איתך על מקום חניה.

עדיף לך?

כנראה שכן.

אני כותב על חניה על ה"מעטפה" במקביל למדרכה, אתה במאונך לה ( זו שבאופן בלתי נמנע חוסמת חלק מהמדרכה, אם אין לך ענין לחסום נתיב נסיעה ), יש הבדל בין השתיים, הראשונה נפוצה בהרבה, לפחות במקומות שאני מכיר ולאלו באופן טבעי התייחסתי. מוחל לך על העלבונות שאתה מטיח, מסתבר שכעס אצל אחרון האנאלפבתים ובעלי השכלה משפטית פורמלית, "עובד" בדיוק באותו אופן.

פורסם

בוא נלך איתך ועם נקמיצ'י ותראו ששוב אתם מפקששים

כאשר החניה היא במקביל. על המעטפה. תופס קצת יותר אורך מהמעטפה.

אם לא היה חונה על המעטפה אלא משתמש בחלק החופשי של הרחוב

אז המעטפה ריקה והנ"ל חונה ברחוב המצב הוא לרעת הציבור

הלא כך?

ויש כלי רכב עירוניים כמו סמרט שלא תופסים מהמדרכה כמעט כלום ועדיין חונה אנכי.

איך שלא תסובב את זה השימוש של בעל הבית במעטפה טוב מאשר אילו המעטפה הייתה ריקה.

ורק למען הסדר הטוב אין לי השכלה משפטית פורמאלית:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

1.אם אין הבדל בין שטח החניה כשמדובר בחניה במקביל (או רק קצת כלשונך ) על המעטפה לבין חניה במאונך, כמו ש״חנית״ קודם והספקת לשכוח, אכן אין טעם בכל הסיפור על ה״רווח״ שמרוויחים שאר באי הרחוב מהמעטפה הקטנה משמעותית ממקום חניה סטנדרטי. הבדל כזה אגב קיים והוא משמעותי. ייחוד הכניסה לחניה לזו של בעל החניה בחצר הוא הבעיה, הוא נשלל משאר באי הרחוב, גם כשהוא פנוי, בניגוד למקום חניה ציבורי.

2. הדוגמה של הסמארט מגוחכת, אין באמת טעם להתייחס אליה, יכולת באותה מידה לספר לנו על מקום החניה שדרוש לקטנוע.

3. מתנצל בפני בעלי ההשכלה המשפטית הפורמלית, סתם הטלתי בהם דופי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז בעצם אתה חושב שצריך לשלול מאנשים את האפשרות להקים חניה בחצר כי המעטפה בכניסה תגזול מקום חניה משאר באי הרחוב?

במידה ולא, המעטפה היא עובדה בשטח. מה אכפת למישהו שבעל הבית חונה שם? זה לא שהוא יכל לחנות שם במקומו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
אז בעצם אתה חושב שצריך לשלול מאנשים את האפשרות להקים חניה בחצר כי המעטפה בכניסה תגזול מקום חניה משאר באי הרחוב?

במידה ולא, המעטפה היא עובדה בשטח. מה אכפת למישהו שבעל הבית חונה שם? זה לא שהוא יכל לחנות שם במקומו.

קרא שוב את שכתבתי, אין לי ענין נגד קיומן של חניות פרטיות, ודאי לא על שמירת הכניסה אליהן פנויה שאחרת אין בהן טעם. יש לי ענין בשמירת ייעודה המקורי של הכניסה לחניה ולא בהפיכתה למקום חניה פרטי נוסף שכאמור מגדיל אותה מעבר לנדרש ובא על חשבון כלל שטח החניה הפתוח לכל ברחוב.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה לא בא על חשבון החניות ברחוב. מספר החניות הציבוריות לא משתנה אם אף אחד לא חונה על הכניסה או אם בעל הבית חונה עליה.

מה שמפריע לך בעצם זה שהוא כביכול עובר על החוק?

המטרה בסימון כניסה לחניה זה שאנשים לא יפריעו לו בזה שיחסמו את הכניסה שלו לחניה. זה לא רלוונטי לגביו.

• תוכן חדש...