Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שציינתי מקודם בשירשור, איסור גורף לחנות בשטח המעטפה קיים. פקח שיעבור שם, לא יתחיל לבדוק של מי הרכב. גם את זה ציינתי.

אם לא יחנו בשטח המעטפה, הציבור מרוויח רק בתנאי שהרכב השני של בעל החניה הפרטית יחנה באיזה חניון לא עמוס מרוחק ולא יתפוס מקום ברחוב בכלל, עם זה אני מסכים לגמרי.

אם נניח שהרכב השני של בעל החניה הפרטית יחנה באותו רחוב, אז הציבור מפסיד שכן הרכב יתפוס 5 מטר של חניה ציבורית ולא רק 2 שהוא יתפוס עם יחנה (באופן לא חוקי) על המעטפה.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התשובה הכי טובה לשאלה המקורית של השרשור היא: "קפיטליזם". הוא שילם כסף, וקיבל חתיכת מדרכה.

הוא לא שילם כסף וקיבל חתיכת מדרכה. המדינה לקחה לו חנייה מהשטח שלו, הוא משלם על מה שלקחו לו ארנונה (וישלם כל עוד הוא מחזיק בנכס) ובתמורה נותנים לו להיכנס לנכס שלקחו לו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה מסובב את זה קצת יותר מידי, "לקחו לו" לא מתאים כאן, הרי הוא ורק הוא משתמש בחניה הזו.

אם היו "לוקחים", כל אחד יכול היה להשתמש.

פשוט מחייבים לעשות חניה בתוך השטח. לא לוקחים.

פורסם

זה לוקחים. אם אני לא מחזיק רכב למה אני צריך לוותר על חלק מהמגרש שלי ועוד לשלם ארונונה?

למה השכן שבנה 5 שנים לפניי לא צריך חנייה בחצר ואני כן למרות שאין מצוקת חנייה ושנינו חונים ברחוב בנוחות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תאוריה, תב"עות, היתרים, כולם עושים שכל, בפועל העסק עובד אחרת. גודל המעטפה נועד ובצדק לאפשר כניסה לחניה ותו לא, בשל כך הרוחב הצנוע. בחיים האמיתיים המעטפה משמשת חניה לרכב באורך מלא, בתנאי כמובן שהוא של בעל החניה שלכניסה לה היא משמשת, או לבר רשות שלו. הרי בשל כך נולד בכלל הדיון הזה ו"צרות העין" לפתע עושה שכל שהרי לפי הדוגמה שאתה מנסה להפריך כאן, אם כל בית ברחוב משמש דייר אחד ולכל בית כאמור חניה פרטית עם כניסה בה הוא יכול לחנות ואני לא, הצטמצם מאוד שטח החניה הציבורי במקרה הטוב, זה בו המגרשים גדולים יחסית, נעלם במקרה של דו משפחתיים או טוריים סטנדרטיים שהם נפוצים הרבה יותר.

נתחיל מההתחלה

העיריה לא נותנת היתר בניה אם אתה לא דואג לחניה בתחומי המגרש שלך. ואתה משלם על החניה ארנונה. ואם בנית מוסך סגור אתה משלם ארנונ ה כאילו מדובר בשטח של המגורים.

כדי להיכנס לחניה אתה נזקק למעטפה

אורך המעטפה קטן מאורך תא חניה, רווח שמצטבר לתוספת חניות לציבור.

לכן אם לא היה חניה בשטח המגרש הרכב שלי של זוגתי ושל הילדים היו ברחוב. ונלחמים איתך על מרחב החניה הציבורי.

מה עדיף?

3 מכוניות ברחוב או מעטפה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שוב ישה,

זהו כמובן ויכוח תיאורטי מאוד ואני לא חושב שבעל חנייה לא זכאי למעטפת.

אבל - הבעיה, לדעתי, היא "חינוכית". אנשים לא מחנים בתוך החנייה כי זה טרטור (נניח והשער לחנייה לא חשמלי) - או שאם מחנים בפנים - אז משתמשים בחנייה אחת מתוך 2. לכן זה לא 1 תמורת 3. אלא 1 תמורת 1 בדרך כלל.

ספיראל - בעיה. יש לך חנייה, לא נוח לך להשתמש בה, אתה מחנה ברחוב. השכן גם עושה ככה - והופה. אין חניות ברחוב יותר. אני כמובן לא מאשים אותך אישית, אבל זה מה שקורה בהרבה מקרים.

מורזליקה - לגבי החנייה בבתים פרטיים - אולי את נתקלת במקרים אחרים, אני עומד על שלי שברוב הבתים הרכבים לא חנו בפנים. מדובר כמובן בשעות הערב שכולם בבית ולא ב-2 בצהריים.

לגבי החנייה בבניין - יש פה בעיה רצינית - למה? כי שקבלן בונה בניין - הוא מחוייב לספק X חניות. על מנת לאפשר המשך חיים ברחוב לכל הדיירים. הבעיה שבאיזורים בעלי מעמד סוציואקונומי בינוני ומעלה (ואיזורים של דירות חדשות הם בדרך כלל כאלה) - יש לכל משק בית יותר מרכב אחד. לכן, אם לרוב הדיירים יש 2 רכבים, אבל רוב הדיירים לא מחנים את שניהם בפנים - כי זה לא נוח, נוצרת מצוקת חנייה ברחוב.

מה הפתרון? לא יודע. לבנות בניין נמוך יותר עם פחות דירות? להעמיק חניון תת קרקעי? אין לי מושג.

אני רק יודע שמצב החנייה בחלק מהמקומות נהיה בלתי נסבל לחלוטין, למצב שאתה שוקל פעמיים אם לצאת מהבית, כי יש סיכוי שלא תמצא חנייה שתחזור.

פורסם

טיעונים לא משכנעים

רוב האנשים שאני מכיר משתמשים בחניות שלהם, כי אם יש מצוקת חניה , למה לאותו אחד להסתובב שעה לחפש חניה בטיז אל נאבי כשיש אחת מתחת לבית.

וחניות הבתים מורידים מהעומס על החניות ברחוב. נקודה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה כנראה פשוט לא הבנת מה כתבתי, אנסה שוב.

לגבי השימוש בחנייה - רוב האנשים יעדיפו להשתמש בחנייה שלהם ככה:

קודם כל להחנות על המעטפת.

אחר כך להחנות רכב אחד בפנים.

אחר כך להחנות שני רכבים בטור.

ככל שיש יותר מצוקה, הם יבחרו בשיטה שפחות נוחה להם.

חניות בבית מורידות מהעומס, אך לא מנוצלות ברוב המקרים ב100% מהיכולת שלהם.

עובדה.

פורסם

הבנתי את הפספוס עכשיו.

את הרכבים האחרים הם יחנו ברחוב מול הבית, כשהם פנויים ואז מעטפת, בפנים, 2 בפנים.

זה מניסיון של שנים רבות.

אצל ישה לא מחנים ככה. איפה שאני גרתי כן.

תגורו ליד ישה.

פורסם
אתה כנראה פשוט לא הבנת מה כתבתי, אנסה שוב.

לגבי השימוש בחנייה - רוב האנשים יעדיפו להשתמש בחנייה שלהם ככה: נניח שמה שכתבת נכון.

קודם כל להחנות על המעטפת. מעולה תופס מקום חניה קצר יותר מאשר אילו חנה במקביל לרחוב

אחר כך להחנות רכב אחד בפנים. מעולה

אחר כך להחנות שני רכבים בטור. מעולה כפליים

ככל שיש יותר מצוקה, הם יבחרו בשיטה שפחות נוחה להם. ועדיין לא ישתמשו ברחוב ויתנו לך להילחם על מקום חניה ארוך יותר

חניות בבית מורידות מהעומס, אך לא מנוצלות ברוב המקרים ב100% מהיכולת שלהם.

עובדה.

אם יש לי רכב אחד אחנה בפנים או על המעטפה הציבור הרוויח.

שני רכבים ושניהם לא חונים ברחוב הרוויח הציבור .

אז מה בדיוק הבעיה שלך?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גם אם הם חונים אחד על המעטפה והשני ברחוב, אתה לא יכול להגיד לאנשים מה לעשות בחניה שלהם. לפעמים כשבאים אלי אורחים בערב אני מוציא בבוקר את הרכב מהחניה הפרטית ותופס מקום ברחוב כדי שלאורח יהיה מקום לחנות ולא יחפש חניה במשך שעות. למה זה לא בסדר?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם יש לי רכב אחד אחנה בפנים או על המעטפה הציבור הרוויח.

שני רכבים ושניהם לא חונים ברחוב הרוויח הציבור .

אז מה בדיוק הבעיה שלך?

אין לי בעיה.

לגבי הרווח הציבורי, עניתי מקודם לנהג לילה. תקרא.

פורסם
אך אם הוא לא מחנה בחוץ, אני יכול להחנות שם, סיכוי שווה לכלום.

אם יש שיריון מקום, לעולם לא יהיה לי סיכוי להחנות שם.

לא יהיה לך סיכוי להרבה דברים, עם צורת המחשבה שלך.

פורסם

וואו!

תמיד מצחיק לראות קנאים אבל על עניין המעטפה לא חשבתי בכלל.

לדעתי זה שיא חדש!

אצלנו בשכונה בדר"כ לכל בית פרטי, בתוך הבית, יש מקום ל-2 רכבים לחניה בטור.

הרוב עשו מהשטח הזה מחסן, בריכה גדולה, איזור סנוקר וכו'... שטח שלהם, למה להתעצבן?

והם גם מחנים מול הבית צמוד לקיר את הרכבים שלהם, איפה שאין כניסה לחניה, סתם ליד הבית.

אם תחנה שם יחסמו אותך (שטח ציבורי) במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב לפעמים זה נגרר למכות.

חוקי או לא ככה הם נוהגים ברחוב של עשרות וילות כבר המון שנים.

לא צריך לחפור בכל דבר ותאמין לי יש דברים שצריך להניח להם, איכות חייך תשתפר פלאים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...