Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה כתבה מעניינית:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5075603,00.html

מסופר בה על נציג מוסך שלקח רכב להעביר טסט ללקוח, ובדרך ביצע עקיצה בכך שביקש מהבוחן לפסול את צמיגי רכב. זאת כדי שיוכלו למכור ללקוח צמיגים חדשים.

מה המסקנה? לא להתפתות לעסקאות בשטח. כי מי שמתפתה - אוכל אותה, אוכל אותה בחזק ואוכל אותה בגדול.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שכחת גם: ס-ל-מ-ו-נ-ל-ה-!-!-!

בסך הכל יש פה צדק פואטי - אתה נותן את הרכב שלך למישהו שאמור להיות מקומבן עם מכון הרישוי כדי שיעביר טסט עם ליקויים, והוא עושה קומבינה עם הבוחן כדי שתשלם יותר (כמובן שזה לאו דוקא המקרה פה, אני מתייחס לרעיון באופן כללי). או במילים אחרות, באתי לקמבן ויצאתי מקומבן.

אם תשאל אותי מה ישראלי בעיני, אז זה תמצית הישראליות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
איפה כתוב שלרכב היו ליקויים?

(כמובן שזה לאו דוקא המקרה פה, אני מתייחס לרעיון באופן כללי)

אם זה לא היה ברור - זה ממש לא בסדר לדעתי, ואני גם לא חושב שזה צריך לעבור בשתיקה. רק מצביע על האירוניה (הפוטנציאלית) בסיפור.

ואם יש מוסר השכל בסיפור, אז הוא חייב להיות שמס אשכנזים תשלם בסופו של דבר. או למוסך, או למכון. זו דרכו של העולם.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה זה "מס אשכנזים"?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מס קטן שהאשכנזים מחזירים על כל מה שהם מרויחים על האחרים כל העת

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

המס על זה שאינך ערס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מס קטן שהאשכנזים מחזירים על כל מה שהם מרויחים על האחרים כל העת

איך הסלמנו כלכך מהר ממוסך שעקץ לקוח להערות גזעניות/עדתיות?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בסך הכל יש פה צדק פואטי - אתה נותן את הרכב שלך למישהו שאמור להיות מקומבן עם מכון הרישוי כדי שיעביר טסט עם ליקויים, והוא עושה קומבינה עם הבוחן כדי שתשלם יותר (כמובן שזה לאו דוקא המקרה פה, אני מתייחס לרעיון באופן כללי). או במילים אחרות, באתי לקמבן ויצאתי מקומבן.

לא מבין מאיפה זה מגיע.

אתה נותן את הרכב למוסך שיגש לטסט כי אתה עסוק ויש לך דברים חשובים יותר לעשות מלחכות בתור ולראות אנשים מתווכחים עם הבוחנים, לא כדי שיעבירו את הרכב שלך עם הליקויים כי לא בא לך לתקן.

בנוגע למס אשכנזים, זה פשוט כתיבה מתוך רגשי נחיתות. אין הסבר אחר. נוכל שמזהה פרצה לעקיצה ינצל אותה גם אם מדובר במלך הערסים שבמקרה לא מבין כלום ברכב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איך הסלמנו כלכך מהר ממוסך שעקץ לקוח להערות גזעניות/עדתיות?

פולקלור ישראלי, לא יותר מזה.

כידוע בפולקולור הישראלי האשכנזי ההוא התמים, ומשלם על כך. זה הכל.

רוצה הערות על מרוקאי סכין? בבית שלי זה נושא קבוע לבדיחות (באגף המרוקאי. אוי ואבוי אם יבואו מהצד האשכנזי :lol:)

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

די, לא מתאים לך התמימות הזו. כל מעבירי הטסטים למיניהם יודעים טוב מאוד להחליק בעיות, לפעמים המחירון אפילו גלוי ללקוח. במקרי קיצון אפילו לא צריך את הרכב בכלל (מכיר לגבי דו-גלגלי, לא לגבי מכוניות).

ולגבי רגשי נחיתות, לא הבנתי רגשי נחיתות מאיזה צד, בתור אשכנזי סטריאוטיפי לגמרי. הכוונה היא לאו דוקא לגנטיקה, אלא לגישה הכללית של קלולסיות ופראייריות.

אני מסכים איתך

פורסם

זה שיש מעבירי טסטים עם קומבינות "שמחליקים" בעיות לא אומר שרוב מי שנותן את הרכב כדי שיעבירו לו טסט עושה את זה בשביל להעביר רכב עם ליקויים. המוסך שאני מטפל בו, לדוגמא, נותן את זה כשירות חינם ביחד עם הטיפולים השוטפים - ככה אני יכול לקבוע טיפול לבוקר להשאיר את הרכב במוסך ולחזור בסוף יום עבודה ולקבל רכב אחרי טיפול וטסט בלי לבזבז יותר מדי זמן וזה שיקול מכריע אצל הרבה אנשים. רוב מי שנכנס למכון (בטח אם הרכב לא נורא ישן ומתפקד באופן תקין בשיגרה) לא מפחד מאיזה ליקוי מג'ורי אלא מבזבוז זמן ומההשחלות הקטנות שייתקעו לו (פסים זוהרים, לוחיות וכו').

פורסם

זה רחוק מלהיות צדק פואטי.

המוסכים מאפשרים לאנשים לעשות בדיקה לרכב, לתקן את הליקויים אם יש, ולהעביר את הטסט. במה חטא הנהג? זה לא שהוא נסע למכון עם שטר של 100 ש"ח מוכן בשלוף לבוחן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

פו, לא יודע אצל איזה נוכלים אתה מסתובב אבל בחיים לא ראיתי "מחירון העברת טסט" לרכבים שבורים.

אם אתה טוען שבגלל חזות א-ערסית/אשכנזית מכשילים אותך בכוונה בטסט, זה הכי רגשי נחיתות שיש. מזלזלים בך מסיבה כלשהי במכון מסויים? אל תחזור לשם. אני לא נראה כמו ערסאוות מדופלם, בא לטסט עם רכב בן 26 ולא ממציאים לי שטויות. כשאין לי זמן או כשיש דברים שצריך לסדר לפני הטסט, אני נותן למוסכניק לקחת את הרכב כי חבל לי על הזמן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תשמע אתה מזכיר לי בדיחה משנות ה-60:

מגיע מר אבוטבול למשרד הפנים ומבקש לשנות את שמו לגולדשטיין. שואל אותו הפקיד: מדוע? עונה אבוטבול שבארץ יש עדיפות לאשכנזים.

הפקיד מבצע את השינוי, ואבוטבול-גולדשטיין יוצא שמח וטוב לבב.

כעבור חודש חוזר בחורנו למשרד הפנים, מבקש לשנות את שמו בחזרה לאבוטבול. שואל אותו הפקיד: מדוע? עונה - בכל מקום שואלים אותי מה שמי הקודם.

וברצינות - יש רושם שיש מקומות, התחושה שלי שבעיקר תיקונצ'יקים למיניהם, שמתמחרים לפי הפרצוף של הלקוח. עם פרצוף כמו שלי זה בהחלט בגדר "מס אשכנזים". חייב לומר שעד היום דווקא במכוני הרישוי לא נתקלתי בתופעות כאלה, עד היום לא הוכשלתי על תקלות מונפצות.

• תוכן חדש...