Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת הדרכים בשומרון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתך (פות''ש) עבדתי כמה שנים בכביש הזה, אכן נהיגה של פלסטינים יותר פרועה בד''ק ופחות מקפידים על חוקי תעבורה אבל וזה אבל גדול מזה להסיק מסכנה ולהאשים את הרכב הפלסטיני? לטעמי פסול לגמרי! יש בוחן שיקבע על פי עובדות בשטח מי האשם וזה למרות אלפי הפלסטינים שנוהגים בפרעות, כל מקרה לגופו!

לי היה מוזר ששני הילדים נהרגו, לא רוצה לקבוע דברים אבל מוזר לי איך בתאונה חזיתית שעיקר הפגיעה היה בחזית דווקא היושבים מאחור נהרגו? הייתי רוצה להאמין שכולם היו חגורים ושכולם היו מאובטחים בכסאות יעודיים להם אך משום מה קשה לי להאמין בזה!

אישית תמיד חוגר ילדים ומשתדל לאבטח אותם כמה שאפשר לנורא מכל (שלא יגיע) כולל כסאות שמורכבים כנדרש, ביטול כרית אויר וכסאות שלפני הבחירה שלהם חרשתי על מבחני ריסוק באינטרנט והוראות רתימה נכונה!

לא יודע איך אפשר לחיות עם עצמך עם ידיעה שלא חגרת את הילדים, זלזלת בבטיחותם וכו'.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
6 נפשות ברכב עם שמיועד להסיע 5 נפשות ובו מותקנות 5 חגורות.

לא צריך להיות גאון גדול כדי להסיק שלפחות אחד מהנוסעים לא היה חגור.

נו, תמשיך הלאה...

היו 2 הרוגים, נכון?

לפי ההיגיון שחגורה הייתה מצילת חיים - מחייב ששני ההרוגים לא היו חגורים, וזאת הנחה בלבד.

מעבר לזה, שגם ברכב של 5 אפשרי לחגור 6 - כשחוגרים 2 בחגורת הנוסע האמצעי.

דבר נוסף,

בתאונה הקטלנית של משפחת אטיאס בכביש מפוריה לטבריה (מיצובישי גרנדיס) -

היחידה ששרדה זאת הבת שלא הייתה חגורה

אז בואו, להפנות אצבע מאשימה לפני שבכלל יודעים מה בדיוק היה שם?

פורסם

לפני רגע שאלת מאיפה אנחנו יודעים אם היו חגורים או לא. מתמטיקה פשוטה.

בחגורים מן הסתם הכוונה חגורים כראוי, אחרת זה חסר תועלת. שניים בחגורה אחת זה לא חגורים כראוי.

נוסע לא חגור יכול ובהרבה מקרים גורם לנזק לא רק לעצמו אלא גם לנוסעים אחרים שהם חגורים.

זה שבתאונה ספציפית הנוסע היחיד שנשאר בחיים היה לא חגור - לא אומר כלום. חגורת בטיחות מצילה חיים וזו עובדה.

אתה גם יכול לחצות את איילון ב-12 בלילה במקום הכי חשוך בעיניים קשורות - ואולי אפילו לא יקרה לך כלום, זה עדיין לא אומר שזה טוב או מומלץ בצורה כלשהי.

פורסם

נוסע לא חגור מאחור לא נשאר במקומו בזמן הפגיעה, והוא מוטח כלפי הנוסעים האחרים בעצמה שעלולה להיות קטלנית גם עבורם.

לא אומר שזה מה שקרה, אבל הלוגיקה שלך של נוסע אחד לא חגור = הרוג אחד ממש לא נכונה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
לפני רגע שאלת מאיפה אנחנו יודעים אם היו חגורים או לא. מתמטיקה פשוטה.

בחגורים מן הסתם הכוונה חגורים כראוי, אחרת זה חסר תועלת. שניים בחגורה אחת זה לא חגורים כראוי.

נוסע לא חגור יכול ובהרבה מקרים גורם לנזק לא רק לעצמו אלא גם לנוסעים אחרים שהם חגורים

שאלתי אם כולם לא היו חגורים.

דבר נוסף, שני ילדים קטנים שחגורים יחד בחגורת נוסע אמצעי ויושבים ישיבה מלאה על המושב - לא מסתכנים יותר מאדם מבוגר החגור במושב זה.

ברור שחגורה מצילה חיים, לרגע לא טענתי שהיא חסרת ערך. כן טענתי שאני נגד לחוות דעה ולבקר את התאונה כשאף אחד מהמגיבים פה לא יודע מה היה שם.

יש הרוגים בתאונות גם במקרים שכולם חגורים.

אתה רוצה לומר שאם רכב יכנס חזיתית ברכב ממול במהירות 180 קמ"ש חגורה תציל חיים?

אתה יודע באיזו מהירות קרתה ההתנגשות ובאיזו זווית?

חלאס עם הגישה של הישראלי שיודע הכל וחכם מספיק כדי להעביר ביקורת על מקרה שאין לו מושג מה היה שם גם אם ההנחה שלו נראית סבירה (ובמקרה הזה היא אכן סבירה).

פורסם

דבר נוסף, שני ילדים קטנים שחגורים יחד בחגורת נוסע אמצעי ויושבים ישיבה מלאה על המושב - לא מסתכנים יותר מאדם מבוגר החגור במושב זה.

שמע, זו הצהרה מדהימה. יש לך איזשהו גיבוי לטענה מדהימה זו, כך שיהיה אפשר להגיש בקשה לכל או רוב המדינות המתוקנות בהן החוקים מאפשרים חגירה של אדם אחד בלבד במושב? כמה כסף אנשים יוכלו לחסוך, יסתפקו ברכב קטן.

כאמור, הטענה שלך שאנשים נהרגים גם עם חגורות בטיחות היא חסרת רלוונטיות לעניין. חגורות בטיחות מפחיתות את כמות ההרוגים והפציעות בעשרות אחוזים. גם לנוסע החגור וגם לחבריו לנסיעה.

הטענה שלך שבתאונה ב-180 קמ"ש החגורה לא תציל אף אחד, שקולה לזה שאומר לך שאנשים נדרסים גם על מעבר חציה, אז אתה מוזמן לחצות את איילון בעיניים עצומות באמצע הלילה - זה לא משנה.

מי אשם בתאונה? אין לי מושג. אבל יש לי מושג מצויין מה היה שם. רכב בעל 5 מושבים, ו-4 ילדים שלפחות אחד מהם חייב סל-קל / מושב בטיחות, על ספסל של שלושה מושבים בקושי.

פורסם
מעבר לזה, שגם ברכב של 5 אפשרי לחגור 6 - כשחוגרים 2 בחגורת הנוסע האמצעי.

היחידה ששרדה זאת הבת שלא הייתה חגורה

חבר, בזהירות עם ההצהרות שאתה כותב פה, שאנשים לא יעשו בטעות את הדברים הלא נכונים שאתה כותב כאן.

ברכב נוסע יושבים חגורים. כמספר החגורות- כך מספר האנשים.

כל דבר אחר מעלה את הסיכון לפגיעה בנפש.

על כל ילדה שעפה מהאוטו כי לא הייתה חגורה וחייה ניצלו, יש כמה ילדות אחרות שעפו מהרכב ומתו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני גר בשומרון ונוסע כל יום על כביש 55.

מה שהולך שם זה כאוס מוחלט. לנהגים היהודים לא חסר, אבל מה שהפלסטינים עושים זה ניסיון לרצח.

בקטע שאני נוסע בו יש שוליים אז למזלי אני עדיין בחיים, במקומות שאין שוליים אתה צריך להתפלל שלא תתקל באף משוגע בדרך.

המשטרה לא עושה דבר בנידון והתשתיות נשארו כמו שהן מלפני עשרות שנים.

לצערי, לא נראה לי שגם התאונה הזאת תשנה משהו והפלסטינים ימשיכו לחגוג בכביש.

פורסם
והפלסטינים ימשיכו לחגוג בכביש.

ברכב הפלסטיני ה"חוגג" (לדבריך) נהרגו שניים ו 3 נפצעו בינוני.

ממש חגיגה...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
גם ברכב של 5 אפשרי לחגור 6 - כשחוגרים 2 בחגורת הנוסע האמצעי.[...]בתאונה הקטלנית של משפחת אטיאס בכביש מפוריה לטבריה[...]היחידה ששרדה זאת הבת שלא הייתה חגורה.

אפשר? נו, בטוח שאפשר. אבל השאלה היא לא מה אפשר, אלא מה נכון וצריך לעשות, וזה ברור: לחגור כל אחד מיושבי הרכב כראוי. זה אומר כל אדם חגור, בנפרד, ובהתאם: ילדים בהתקני ריסון מתאימים, מבוגרים בחגורות בטיחות הלבושות כראוי.

כל דבר אחר - לא רלוונטי לדיון, גם אם הוא "אפשרי" וגם אם יש מקרים סופר-דופר-אולטרה-יוצאי-דופן שבהם הוא אף עזר.

שני ילדים קטנים שחגורים יחד בחגורת נוסע אמצעי ויושבים ישיבה מלאה על המושב - לא מסתכנים יותר מאדם מבוגר החגור במושב זה.

פעם הבאה שאתה באנגליה תשאל מה זה המשחק "Conkers." זה מה שקורה לשני ילדים שחגורים ביחד באותה חגורה.

בקיצור, מה שכתבת בשתי ההודעות הוא שטויות. אני מבין את המניע שלך: אתה לא מרגיש בנוח עם זה שאנשים מפנים אצבע מאשימה כלפי מי שנפגעו בהתנגשות (לא חגרו את ילדיהם, וכדומה), אבל לטעמי גם אם ביקורת מהסוג הזה היא פוגענית או אפילו לא בדוקה - אם יש בה כדי לעזור לזולת להפיק לקחים כדי להימנע ממצב דומה - מוטב לה שתיאמר ולא שתושתק. גם אם בסוף יתברר שטעינו והשמצנו לחינם - לפחות למדנו משהו, וזה הדבר הכי חשוב כאן.

נוסע לא חגור מאחור לא נשאר במקומו בזמן הפגיעה, והוא מוטח כלפי הנוסעים האחרים בעצמה שעלולה להיות קטלנית גם עבורם.

אכן. על פי המחקרים, הסיכון של היושב לפני הנוסע הלא חגור עולה בשיעור של פי שניים או שלושה במצב כזה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ברכב הפלסטיני ה"חוגג" (לדבריך) נהרגו שניים ו 3 נפצעו בינוני.

ממש חגיגה...

תגובתי הייתה כללית לנעשה בכבישי השומרון ולא ספציפית לתאונה הזאת.

ואני בטוח שאתה יודע שבחירת המילה "חגיגה" היא צורת דיבור בלבד.

אז כן, אין אכיפה, המשטרה מפחדת להתקרב אליהם והם ימשיכו לעשות מה שהם רוצים בכביש.

פורסם (נערך)
בהקשר של אחיזת נשק, השקע ידוע יותר כשקע הכתף.

פות"ש- איפה דובר על כך שהיו נוסעים לא חגורים? זה ודאי?

לא ודאי אבל הסקתי מהעובדות בשטח - היו 6 נוסעים ברכב הישראלי. הרכבים המעורבים (לפי צילומים) היו גולף ופאביה דור 1 סדאן. מניח שהגולף היתה ישראלית והפאביה פלסטינית אבל זה לא משנה. מכאן שלפחות אחד הילדים לא היה חגור, וסביר שכולם - התינוק היה בטח בכסא בטיחות (נפצע קל, אין סיכוי שהיה שורד ללא כסא) ושאר 3 הילדים (שניים נהרגו והשלישי נפצע קשה) בטח היו לא חגורים מאחורה. לא רואה הסבר אחר.

גם אם הילדים היו חגורים יחד בחגורה אחת (לא ידעתי שעושים דברים כאלה) זה *ממש* לא כמו לחגור לבד כי כל הקטע שהחגורה מחזיקה אותך ב-3 נק' ולא ב-2 כמו שהיה בשנות ה-60 כשחגורות עברו רק על האגן.

בפאביה, רכב קטן יותר ומיושן בהרבה רק הרוג אחד - הנהג. גם מחזק את תחושתי שאם היו חגורים היו נפצעים קל-בינוני. זו היתה תאונה חזיתית מלאה.

לגבי התאונה עם הגרנדיס בפוריה - הרכב עלה באש ובמקרה הילדה שעפה החוצה ניצלה. להסיק מזה שאי-חגירה מעלה את הסיכוי שלך לשרוד זה *קצת* בולשיט.

עריכה אחרונה על ידי TroisCentsSix
פורסם

הבוקר, במבזק החדשות בגלצ, אמרו שהמשטרה חוקרת אם כולם היו חגורים כראוי וציינו שהיו 6 נוסעים ברכב.

מעבר לזה לא מצאתי שום התייחסות לכך. יש לי תחושה שכלי התקשורת פוחדים ו\או לא רוצים להסתבך עם הציבור.

הרבה יותר קל להגיד שהנהג הפלסטיני אשם. בשביל זה לא צריך חקירה ולא צריך להיות פוליטקלי קורקט.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפני כמה שנים כשהייתי במילואים באיזור חברון, אחת המשימות של הפלוגה הייתה לתרום חייל לניידת סיור עם שוטרים ממשטרת חברון.

כמות העבודה שהיתה להם, מרחקים גדולים בין ארועים שצריך לעבור ברכב ממוגן ואיטי - גרם לי להבין למה כמעט ואין אכיפה של חוקי התנועה בכבישים האלו (לכל המגזרים!)

לדעתי אכיפה משמעותית יש שם רק במבצעים ממוקדים.

זה גם בהחלט גרם לי לשנות את נקודת המבט שלי על עבודת המשטרה, בעיקר בשטחים.

• תוכן חדש...