Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

זה שרשור קצת פסיכולוגי אבל הייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם ואת חוות הדעת של מי שעשה זאת בעבר.

חבר הוציא רישיון בגיל מאוחר (35) לעולם לא היה לו רכבים לפני זה וניסיון הנהיגה והאחזקה שלו הוא אפסי.

יש בביתי רכב אחד שככל שאר רכבי מלוקק בטירוף, שמור ומטופל אבל כמעט ולא נמצא בשימוש כי קצת אחרי קנייתו קיבלתי רכב מהעבודה ולכן שקלתי כבר ממזמן למכור אותו אבל כל הזמן דחיתי את זה.

כחלק מההתלהבות של רישיון ומעבר מתל אביב החבר הזה ביקש ממני לרכוש את הרכב שלי. חשוב לציין שלא יזמתי את זה ולא הצאתי לו את הרכב אלה הוא ביקש בעצמו לרכוש אותו.

כשניסיתי להוריד אותו מהעניין הוא המשיך לשכנע אותי שהוא רוצה את הרכב הזה כי הוא שמור ומלוקק ועדיף שהוא יקנה ממני מאשר שהרכב הזה ילך למישהו זר או שהוא יקנה רכב ממישהו זר ויעשה טעות קנייה.

אני לא חובב של לערבב כסף וחברים אבל מצד שני כל מה שהוא אומר מתחיל להשמע הגיוני ואני מתחיל להשתכנע למכור לו אותו. במחיר שוק הגיוני כמובן והוגן, למרות שהוא כ"כ חסר ניסיון שהוא ישלם כל סכום שאני אגיד בערך.

מדובר ברכב שיש לו עוד 8 חודשים אחריות יצרן עם ספר טיפולים מסודר ממוסך מורשה יבואן שנסע בקושי 15,000 עד עכשיו ככה שרוב הסיכויים שיהיה לו שקט ממנו לתקופה הקרובה.

מצד שני אני חושש מהעניין כי זה בן אדם חסר ניסיון ובשונה מלמכור את הרכב למישהו זר את הבן אדם הזה אני רואה על בסיס שבועי ועם חוקי מרפי שבוע אחרי שהוא יסע עם הרכב תדלק לו מנורת מנוע או משהו בסגנון. :roll:

מישהו עשה את זה פעם? מכר רכב לחבר/ קרוב משפחה ויכול לתת לי קצת חוות דעת על העניין? איך זה נמשך בצמוד לתהליך ההזדקנות של הרכב?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבין שגם לחבר יש פחד מלקנות רכב מאדם זר.

תסביר לו הכל. כולל תקלות אפשריות. תיקחו יחד את הרכב לבדיקה. תתעקש על זה.

ותמכור לו.

פורסם

תראה, אתה דובר אמת בזה שאתה טוען שאתה שומר על הרכבים. זה שלא שמכרת לחבר שלך רכב גרוטאה. מצד שני, כל תקלה שתהיה, תיצור מצב לא נעים. מצד שני, הרכב באחריות לעוד 8 חודשים, מספיק זמן כדי שהרכב יהפוך להיות "שלו" מבחינת תקלות.

פורסם (נערך)

התייעצות אמיתית תוכל לעשות רק עם עצמך, או אולי אשתך לצורך העניין. אנחנו לא מכירים אותו ואת האופי שלו (נתון משמעותי בעשיית עסקים עם אדם).

לטעמי תיארת את חבר שלך כאחד שמכירת הרכב עבורו יכולה ליצור בעיה, כמו שאמרת נסיון אין לו, ידע אין לו, וברגע שיקרה משהו יכול מאוד להיות שיאשים אותך בכך שמכרת לו רכב לא תקין או לא אמין, לחשיבתו, למרות שלא כך הדבר, אך הוא חסר נסיון ובתור "חבר" היית צריך להגיד לו מה לא אמין ברכב ואילו תקלות צפויות. בנוסף, ההתעקשות שלך שלא יקנה את הרכב שלך יכול להפוך לבעיה פסיכולוגית, כי אם תהיה תקלה אחרי שיקנה את הרכב ממך, הוא יזכר בכך שהתווכחת איתו שלא לקנות ממך, והוא יכול לפענח את זה כמצב שהרגשת לא נעים שאתה נותן לו לקנות ממך רכב עם תקלה שאתה יודע עליה (שלא הייתה מעולם, כן?).

יכול גם להיות שהבן אדם עם ראש על הכתפיים, גם כשהוא לא מבין.

לכן זה תלוי.

אני נתקל כל יום באנשים הזויים ברמות, מכאן קו המחשבה שלי.

לכן תחליט עם עצמך מה אתה מוכן לעשות. ברגע שהחלטת - לך עם זה עד הסוף. אתה מוכר? אז בלי התחננויות או הסברים של "אני לא חייב", או "אם אחרי זה תהיה תקלה אל תבוא עלי" וכד'. תלך יותר בכיוון של: "זה האוטו, אם אתה קונה אז זכית ברכב מלוקק שלא תמצא במקום אחר".

אתה לא רוצה למכור לו? לא בטוח שאתה לא עושה טעות :-D

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם

לפי איך שתיארת לא תהיה בעיה למכור לו, הבעיה היחיה תהיה כשתצוץ תקלה ואיך הרוכש יתנהל מולה.

במידה ומדובר על הפיג'ו שלך - תמכור לו בלי לחשוב פעמיים.

השוק הפרטי מאוד קשה. תראה אפילו כאן בפורום.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אני לא רואה בעיה במקרה הזה - הרכב מלוקק, תקין, עם אחריות לא קצרה, ללא תאונות, עם נתונים טובים.

אם בכוונתך למכור, עדיף לחבר שלך שהרכב הזה יגיע אליו במקום שיקנה חתול בשק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא מכיר אותך, לא מכיר את החבר ולא את הרכב.

דעתי בנושא היא לא, מבין את העניין שקשה למכור, מבין את העניין שקשה למצוא אבל עדיף שתישארו חברים.

מספיק דבר קטן שייקרה לו, סביר להניח שאתה תדע מזה ומאותו רגע לשניכם יהיה לא נעים לדבר האחד עם השני כי זה ירחף מעלייכם שאולי זה קרה בגלל שימוש קלוקל, אולי התקנה שלא באמת היה צריך לעשות, בגלל שמן לא נכון בגלל מליון ואחד דברים שאף אחד לא באמת אשם בתכלס.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מכרת לו את הרכב, מחיר הוגן, הוא מבסוט אתה מבסוט.

אחרי שבועיים נדלקת לו מנורת מנוע.

הוא לא מבין בזה, לא רוצה להאשים אותך בשום דבר, לא נעים לו.

מפה לשם מגיע למוסך, מתקן, עולה כמה שעולה.

הבחור מדבר עם חבר/דוד/אבא, ההוא ואומר לו "שמע דפקו אותך קנית אוטו אחרי שבועיים הלך מנוע" הבחור מתבאס עליך. ומתאכזב ממך.

ואתה אתה בכלל לא יודע שהייתה לו תקלה.

פורסם

איזה סרט תיארת ...

רק שהרכב עדיין באחריות ל 8 חודשים הקרובים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
איזה סרט תיארת ...

רק שהרכב עדיין באחריות ל 8 חודשים הקרובים.

נכון, אולי הוא לא ישלם על תיקון במוסך, אבל מי אמר שהוא לא יתבאס על זה שהחליפו מנוע ברכב חדש שקנה בזה הרגע עם נסועה נמוכה?

ובוא נעזוב את הכסף, תאמין לי שיותר יעניין אותו מה גרם להחלפת המנוע. ואז, אותו חבר טוב יפלוט במוסך בטעות שהרכב לא אמין, ואחד העובדים או המנהלים יתגונן בשם החברה ויזרוק לחבר של אלקש שטות כמו: "לא בוצעה הרצה מהרגע שהרכב המלוקק יצא מהחברה, וננהג בפראות עד מנתק ההצתה על הקילומטרים הראשונים שלו".

ואז אותו חבר טוב יזכר באלקש שביקש ממנו יפה שהוא לא מעוניין למכור לו את הרכב ויבין מתוך זה שהרכב נמסר לו מקולקל.

עזוב אותך, יש הזויים.

פורסם (נערך)

רגע, ואם הרכב יימכר למישהו אחר (זר), ואותו חבר יקנה רכב אחר ויפול חזר על רכב "לימון", הוא לא יעלב מזה שהחבר אלקש (לא נשמע טוב ברוסית) לא הסכים למכור לו רכב טוב ועכשיו הוא אוכל קש? הרי יש הזויים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
רגע, ואם הרכב יימכר למישהו אחר (זר), ואותו חבר יקנה רכב אחר ויפול חזר על רכב "לימון", הוא לא יעלב מזה שהחבר אלקש (לא נשמע טוב ברוסית) לא הסכים למכור לו רכב טוב? הרי יש הזויים.

זו גם נקודה יפה למחשבה, אך הטענה שלי ברורה, כך גם שלך.

לכן רשמתי בתגובה הראשונה שזה תלוי באותו חבר, מה האופי שלו ומה הוא בשביל אלקש (מה זה אומר ברוסית? :-P)

אלקש יצטרך לקחת את התגובות, לפענח, לעבד, לעשות 1+1 ולהגיע לתשובה משלו. אף אחד פה לא יתן לו עצה הכי טובה אלא הוא לעצמו במקרה ספציפי זה.

פורסם

אם הרכב במצב טוב כמו שאתה מתאר ועדיין באחריות ולחבר יש ראש על הכתפיים ולא אחד שמחפש להתבכיין ויחשוב שדפקת אותו ברגע שתצוץ התקלה הראשונה, אני היית מוכר את הרכב.

דווקא בגלל שמדובר על חבר, הייתי מתעקש לבצע את כל הפרוצדורה, כולל הליכה למוסך (לבחירת החבר), כולל תיאור מלא (מצידך) של בעיות קטנות ברכב (גם אם החבר לא ממש יבין עד הסוף אותם) ועריכת חוזה שמגן על שני הצדדים.

מכיוון שהחבר גם טרי בעולם הרכב הייתי מתאר לו קצת מה העלויות הצפויות של אחזקת רכב, שידע ויהיה מוכן להוצאות שיכולות לבוא...

אם תפעל ככה קשה לי להאמין שהחבר שלך יבוא אליך בטענות כלשהן (אלא אם זה סוג האופי שלו ואז לא ממש הייתי רוצה להיות חבר שלו ובטח שלא מוכר לו את הרכב).

פורסם

אני אישית מוכר ומכרתי את רוב רכבי לחברים קרובים, אפילו קרובים מאוד.

כמות ההשקעה שאני משקיע ברכבים שלי, גם כספית וגם "טיפולית" היא

מאוד גבוהה ולכן מעדיף אני שמישהו ממכרי הקרובים יהנה אחרי מהרכב.

כמובן שישנה אחריות מצד המוכר, תלוי בחבר שרוכש ואופיו.

האחרון שהראה לי בדיקה אחרי מכירת רכבי, הציג בפני לפני מכירתו למגרש

מכוניות כל שהו,שטופס הבדיקה הראה צמיגים שחוקים שדורשים החלפה.

החלפתי אותם לפני מועד המסירה לחבר, מכוון שרציתי להיות בטוח ב100

אחוז שהוא מקבל את הטוב ביותר, הרכב אצלו היה שנה ואת הקבלה על

הצמיגים שנפסלו השארתי לקונה בתא כפפות. הבוחן היה נבוך מאוד שהוצגה

לו הקבלה על הצמיגים החדשים שנסעו 12000 קמ.

בנוסף,גם הורדתי תוכנה במנוע שהפכה את הרכב

לברוטאלי ועצבני בנהיגה (וגם מפחיד לפרקים), הנעה אחורית במוו X1.

פורסם

לא למכור לחבר, לא חסר סיפורים על רכבים שמתנהגים מכנית בצורה בלתי צפויה.

אתה כאילו תמכור אותו אבל תמשיך להיות לגמרי מעורב באחזקה שלו כי החבר לא יפסיק להציק לך בלי סוף.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...