Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אחת מהמעלות ברכב עם 7 מקומות היא שאפשר לקפל את 2 שורות המושבים מאחורה ולקבל מיטה זוגית.

כבר ניצלתי זאת פעמים רבות בטיולים או בנסיעות ארוכות כשרציתי לנוח לפני הנסיעה חזור.

רציתי לשאול את חכמי הפורום האם יש סיכון לשינת צהריים של בערך שעה ברכב כשהוא נמצא בחניון סגור גדול (של קניון וכדו') עם חלונות סגורים והמזגן פועל במצב סירקולציה פנימית מבחינת איבוד חמצן \ שאיפת אדים רעילים וכדו'.

פורסם (נערך)

איך יכנסו אדים מבחוץ בסרקולציה פנימית? הגוף שלך פולט CO2, אבל בשעה אחת לא כמות משמעותית יחסית לנפח האוויר ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

לא מומלץ - גם בגלל זיהום האוויר שהרכב שלך פולט לתוך החניון. בנוסף סינון האוויר ע"י המזגן והאטימה היא לא אופטימלית - ורוב הסיכויים שתצא מהשינה עם כאב ראש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה גם שבמרבית הרכבים המודרניים (לפחות אלו עם בקרת אקלים), לאחר פרק זמן מסויים במצב של סחרור אוויר פנימי, המזגן עובר ליניקת אוויר חיצוני באופן אוטומטי, כך שלשהיה ממושכת בחניון זה לבטח שלא דבר בריא.

פורסם

הרכב פולט הרבה מזהמים לתוך סביבה סגורה (אוורור בחניונים גם בקניונים לא מיטבי), בנוסף רכב הוא לא אוביקט אטום, וחלק מהפחמן הדו חמצני ועוד מזהמים יכנסו כפי הנראה לרכב.

פורסם

בצבא הייתי יושב שעות ככה עם הרכב מונע ומזגן.

שם שמיכה וכרית מאחורה והולך לישון.

הייתי פותח קצת את החלון שייכנס קצת אוויר מבחוץ.

בתוך חניון אתה לא תמות אבל כנראה שזה לא הכי בריא.

פורסם

מעשה חסר התחשבות בסביבה.

כלי רכב הם גורם מזהם. אמנם אני לא צדיק ומשתמש בהם אבל לא עולה על דעתי להשאיר רכב פועל מעבר לנדרש. גם בהמתנה ארוכה בקיץ אני מדומם מנוע ופותח חלון.

מייד יהיה מי שיגיד "כן, אבל מה זה כבר משנה, עוד רכב מונע פחות רכב מונע" ואני אומר שאם כל אחד יעשה בסביבה שלו את מה שהוא יכול למניעת זיהום הסביבה. התוצאה הכוללת תהיה טובה יותר מחוסר האיכפתיות הרווחת עכשיו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בשביל זה צריך לקנות היברידית עם מדחס מזגן חשמלי (ואם לא להכחד מזיהום אוויר, אז מלוקימיה).

אצלי מנוע הבנזין נכנס לפעולה למשך 30-40 שניות שמספיקות ל 11-12 דקות מדחס עם מנוע בנזין כבוי. הבעסה היא שבחלק מהפעמים בהן מנוע הבנזין נכנס לפעולה, הדבר מלווה בזעזוע רגעי של כל המרכב. מי שמנסה לישון סביר להניח שיימצא את זה מעצבן. מי שמחפש להריץ את ענייני העבודה שלו מתוך הרכב במשך רוב שעות היום מבלי לבזבז יותר מדי דלק, זה עשוי להיות פתרון לא רע.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

אולי תמצא לך מקום מאוורר שיש בו צל, במקום החניון הזה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

יש פה הרבה אמירות חזקות: "זה לא בריא", "תצא עם כאב ראש", אחרי שעה אחת בלבד ברכב בחניון?

רק כמה נקודות למחשבה:

1. כמה סובל שומר החניון מכאבי ראש אחרי משמרת של 3-8 שעות?

2. אם הפיח של הרכבים כל כך משמעותי, איך זה שאנשים לא מתפגרים יותר בזמן פקק? על אחת כמה וכמה רוכבי אופנוע שחייבים לנשום את "האוויר המזוהם"?

3. אם אוויר החניון כל כך מזוהם, איך אנחנו מצליחים לשרוד אותו כשאנחנו יוצאים וחוזרים לרכבינו כל פעם בלי מסכה שתגן עלינו?

לסיכום,

נשמע לי (כי לא הוצגה אף עובדה מבוססת בטענות הנ"ל) שאלו הרבה השערות והנחות שמבוססות על חשיבה אינטואטיבית.

לפות"ש, תעשה את הניסוי שלך ותדווח לנו איך הרגשת ומה מצאת, כולנו נחכים מכך.

פורסם

חשיבה אינטואיטיבית? חבר, יש מחקרים ברשת ואתה יכול לכתוב מאוד פשוט: danger of sleeping in the car

יש מספר פרמטרים שבהם אתה עלול לגרום לבעיות וחלילה, גם למוות תלוי מאוד מאוד בסיטואציה כמובן, לא כל הסיטואציות יגרמו למוות.

כמו כן, לא יודע עד כמה אתה מודע למחקרים האחרונים המצביעים על עליה בתחלואה של מחלות רבות הקשורות לנהגים הנוהגים בסביבה עירונית פקוקה ועושים שימוש בפילטר מזגן מנייר לעומת פילטר פחם ולעומת פילטר בעל 3 שכבות סינון גם כן (חדשים שיצאו בשנים האחרונות).

אין לך ביד את המחקרים ואת המידע ולכן אתה גם מגיב בצורה שבה מצאת לנכון אבל אתה טועה לצערי.

עשה חיפוש, מצא את המחקרים הללו הזמינים לכל דורש ותראה עד כמה המחקרים מראים חד וחלק, ריבוי רכבים, פקקים גורמת להרבה דברים לא נעימים.

פורסם

למרות התשובה המנומקת, היא עדיין חסרת ראיות.

רוצה להוכיח את טענתך? תציג אתה את העובדות, לא אני צריך לעשות את זה במקומך.

שנית, יצרת טיעון שאינו רלוונטי כלל לשאלת פות"ש.

הוא שאל על שינה של שעה אחת בחניון.

אתה ענית:

"...

עליה בתחלואה של מחלות רבות הקשורות לנהגים הנוהגים בסביבה עירונית פקוקה ועושים שימוש בפילטר מזגן מנייר לעומת פילטר פחם ולעומת פילטר בעל 3 שכבות סינון גם כן (חדשים שיצאו בשנים האחרונות)..."

אחלה, מה הקשר למה ששאלת פות"ש?

אני מעריך את זה שענית לסעיף אחד שרשמתי, אבל התעלמת מ-2 הסעיפים הכי רלוונטים: שהייה בחניון.

אז אם יש לך מידע בנוגע ל-"גורמי סיכון ותחלואה צפויה כתוצאה משהייה בחניון", אשמח לעיין בהם.

פורסם

היתה לא מזמן כתבה שבחורה שנפטרה עקב זה (לא בארץ).

אומנם בכתבה היה מדובר בחניון פרטי קטן ללא אוורור, עדיין להשאיר את הרכב מונע בחניון - מסוכן ומסכן את אחרים.

פורסם
למרות התשובה המנומקת, היא עדיין חסרת ראיות.

רוצה להוכיח את טענתך? תציג אתה את העובדות, לא אני צריך לעשות את זה במקומך.

שנית, יצרת טיעון שאינו רלוונטי כלל לשאלת פות"ש.

הוא שאל על שינה של שעה אחת בחניון.

אתה ענית:

"...

עליה בתחלואה של מחלות רבות הקשורות לנהגים הנוהגים בסביבה עירונית פקוקה ועושים שימוש בפילטר מזגן מנייר לעומת פילטר פחם ולעומת פילטר בעל 3 שכבות סינון גם כן (חדשים שיצאו בשנים האחרונות)..."

אחלה, מה הקשר למה ששאלת פות"ש?

אני מעריך את זה שענית לסעיף אחד שרשמתי, אבל התעלמת מ-2 הסעיפים הכי רלוונטים: שהייה בחניון.

אז אם יש לך מידע בנוגע ל-"גורמי סיכון ותחלואה צפויה כתוצאה משהייה בחניון", אשמח לעיין בהם.

אנחנו לא בבית משפט.

לפני שאתה עונה לאחרים, תעשה אתה GOOGLE חבר.

אם אתה מתקשה בחיפוש בגוגל באנגלית, אשמח לעזור לך בפרטי.

יש עשרות מחקרים וכתבות ומאמרים על הנושא מבחינת התחלואה, שהייה בחניון ושניה ברכב.

יודע למה? כיוון שבאירופה וארה"ב זה מאוד נפוץ בגלל המרחקים והטיולים שמשפחות ואנשים עושים - הפלא פלא אם היית מחפש היית יודע.

יש אזהרות רבות בנושא מפי מומחים בתחום ושוב, עשה חיפוש.

פורסם

3. אם אוויר החניון כל כך מזוהם, איך אנחנו מצליחים לשרוד אותו כשאנחנו יוצאים וחוזרים לרכבינו כל פעם בלי מסכה שתגן עלינו?

אני מצטרף לדעה של רוב המיגיבים בשירשור. לא ממליץ להשאיר רכב מונע בחנינון סגור.

רק אציין שבחניונים סגורים יש מערכת איוורור על פי תקן. עם פתחי איוורור, מפוחים וגלאים. כך שלא אמור להצטבר בחניון ריכוז גבוה של גזים.

• תוכן חדש...