Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי שנסע פעם ברכבת תחתית, יודע שמי שנוסע בעמידה חייב לאחוז חזק בידיות/מעקות/רצועות כי רכבות אלו מאיצות ובולמות מאוד חזק. כל האצה שגרתית מתחנה ובלימה לקראת תחנה מעוררת את היציבות של מי שנוסע בעמידה.

את זה יודע גם כל מי שנוסע קבוע עם קו 68 של "קווים".

:-D

פורסם

אגב, אוטובוס עירוני נמוך רצפה זה יחסית דבר חדש, הם הפכו לנפוצים ב 10-15 השנים האחרונות.

אוטובוס נחשב "נמוך רצפה מלא" כשאין בכלל מדרגות ליד הדלתות, רצפת האוטובוס היא בגובה סף הדלת. אם יש מתלי אוויר אז האוטובוס יכול לרדת או לרכון הצידה כדי להקל על העליה/ירידה עוד יותר.

רצפה נמוכה מחייבת כמו שאמרתי בתי גלגלים גדולים שבולטים פנימה ועוד שינויים תכנוניים.

למעשה, אוטובוס קומותיים האנגלי המפורסם משנות ה 50-60 הוא אוטובס נמוך רצפה. כדי לשמור על גובה כללי סביר שמאפשר לו לעבור מתחת לגשרים הדרייבשאפט לא היה עובר במרכז האוטובוס אלא בצד. המנוע היה מקדימה ליד הנהג.

פורסם

באוטובוס תיור הרצפה מוגבהת, על מנת לאפשר מקום למטען "בביטנה" בין תחתית האוטובוס לבין רצפת פנים הקאבינה.

החסרון - מרכז כובד גבוה ובעייתי. הייתרון - נפח אחסון.

באוטובוס נוסעים עירוני (וגם בשאטלים בשדות תעופה), אין. הרצפה הפנימית מומכת ואין חלל. לכן יש "חופה" של הגלגלים. מושבים "גב לגב" מעל חופת הגלגל מנצלים שטח מת לישיבה.

באוטובוס שאטל בטרמינל - זה יהיה בד"כ מקום הישיבה היחידי למבוגרים, כל השאר בעמידה בגלל שהנסיעה קצרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האוטובוסים העירוניים הם נגישים, אני מניח שבגלל זה אין בהם הרבה מקום. אי אפשר להגיד את זה על אוטובוסים הגבוהים עם המדרגות הצרות, למרות שאני בבירור מעדיף אותם מאחר והם בהרבה יותר נוחים ושקטים (ומכילים יותר מושבים).

מעבר לכך, הסיכון הכי גבוה באוטובוס זה היגיינה, קרינה סלולארית וערסים.

פורסם

מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין נמוך-רצפה לנמוך-כניסה באוטובוסים העירוניים?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הוקטור של כוח ההתנגשות אינו רק קדימה ולכן יש סיכוי סביר שמשענת הגב של המושב לבדה לא תמנע ממך להתעופף בחלל הרכב.

כל מי שנסע בתחבורה ציבורית במשך כמה שנים בלי להבין כלום בווקטורים ראה מדי פעם איזו סבתא מתעופפת ונחבטת ברצפה בעודו יושב עם הגב נטוע עמוק בכיסא שבניגוד לכיוון הנסיעה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חוויתי זאת על בשרי כתלמיד באמצע שנות התשעים, נהגוס נתן ברקס רציני, עברתי למצב מאוזן בתוך התעלה שבמרכז האוטובוס וטסתי קדימה עד שהראש שלי נעצר בקדמת האוטובוס. ההמשך היה בבי"ח מאיר.

מאז אני מאוד אוהב לנצל את יכולתי לשבת נגד כיוון הנסיעה (מפתיע אותי שיש כ"כ הרבה אנשים שרגישים לכך).

חזיר דיזל

• תוכן חדש...