Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רבות דובר על נושא המיאטה.

כדי להבין אולי כמה היבואן מרוויח על כל חתיכה חשוב לזכור שהרכב הזה נמכר פעם (אמצע העשור הראשון שנות האלפיים) בפחות מ150K שקלים. הוא נמכר היום בכמעט 250K שקלים.

המחיר שלו בדולרים כמעט לא השתנה. השקל דווקא התחזק מול היין ממה שבדקתי (שער שקל/יין ב2005 מול עכשיו).

כלומר יש פה כמעט 100K שהתווספו למחיר שגם עליו היבואן עשה רווח פר חתיכה אחרת לא היה מוכר ב150K בכלל, כאשר מחיר הרכב בעולם כמעט ולא השתנה ושער המטבע השתנה לטובת היבואן...

הלוואי והייתה לי מיאטה

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים שהBRZ היא המתחרה הקרובה, אבל היא לא רודסטר, שזה חשוב לחלק מהקונים. בחוג הרודסטרים המחירים גבוהים מאוד. אם אופל קסקדה עולה 200000, אז מחיר המיאטה נראה פחות נורע.

אם מישהו נכנס לסוכנות וקונה אופל קסקדה, חוקית הוא לא במצב שמותר לו לחתום על מסמכים מחייבים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כדי להבין אולי כמה היבואן מרוויח על כל חתיכה חשוב לזכור שהרכב הזה נמכר פעם (אמצע העשור הראשון שנות האלפיים) בפחות מ150K שקלים. הוא נמכר היום בכמעט 250K שקלים.

המחיר שלו בדולרים כמעט לא השתנה. השקל דווקא התחזק מול היין ממה שבדקתי (שער שקל/יין ב2005 מול עכשיו).

כלומר יש פה כמעט 100K שהתווספו למחיר שגם עליו היבואן עשה רווח פר חתיכה אחרת לא היה מוכר ב150K בכלל, כאשר מחיר הרכב בעולם כמעט ולא השתנה ושער המטבע השתנה לטובת היבואן...

הלוואי והייתה לי מיאטה

בנוסף הנתונים הטכניים של הרכב לא השתנו הרבה. דוגמאות הפוכות למשל אלו ההונדה טייפ ערס והלאון קופרה, המחיר קפץ (לדעתי עדיין גבוה מאוד) אבל אין קשר בין הדגמים הישנים לחדשים.

Finger's gonna kill me.

פורסם

בכוונה אני לא מכניס למשוואה במה הדגם החדש שונה מהישן.

אני מסתכל נטו על המספרים. כמה הרכב עלה פה ובחול אז והיום. מה היו שערי המטבע אז והיום. מזה אני מקבל אולי קנה מידה לרווח של היבואן על כל חתיכה.

דרך אגב לא יודע אם זה נכון גם לרכבים מיפן אבל המיסוי על רכבים ירד גם מתישהו במהלך התקופה.

כמובן שהנתון הכי חשוב חסר לי, בכמה היבואן קונה את המיאטה. אני מנחש וזה ניחוש בלבד שההבדל לא גדול בין אז להיום אם בכלל ורוב השינוי הוא נטו רווח עצום בכיס על כל חתיכה. גם אם יש שינוי הוא צריך לנצח את השינוי בשער המטבע והמיסוי כדי להצדיק עליה.

פורסם

הלוואי והייתה לי מיאטה

אם כל זה נכון, אני אמור להיות היום מסוגל לקנות מיאטה חדשה בארה״ב ולהביא אותה לארץ - בייבוא אישי - ב-150,000 ש״ח, לא כולל עלויות שילוח (גי אם היבואן היה מסוגל למכור אותה ברווח באותו מחיר, והמחיר בדולרים לא השתנה..).

פורסם (נערך)

אתה מוזמן לבדוק את הנתונים. ההבדלים במחיר בין הדור הנוכחי לקודם זניחים.

NC - מחיר של 22595 פאונד לגירסת 2.0 ספורטטק.

ND - מחיר של 24295 פאונד לגירסת 2.0 לא ברור איזה.

ההבדלים במחיר לא משמעותיים גם אם נשקלל הבדלים באבזור בין שני הרכבים לטובת הישן למרות שיותר סביר להניח שרכב חדש משנת 2018 הוא מאובזר יותר.

מה ההבדל? 10%? לאן נעלמו 100K שקלים. אל תשכח את שערי המטבע, השקל התחזק מאוד מאז בטח גם ביחס לין היפני. אל תשכח את המיסוי שמתישהו ירד בוודאות. כך שגם אם יש הבדל של 10% הוא נעלם כלא היה.

אין שום קשר בין עלות היבוא האישי שלך למחיר של היבואן. שום קשר. בתור התחלה המחיר שבו אתה קונה רכב בארה"ב הוא אחרי שלפחות יד אחד הרוויחה עליך פרמיה יפה.

היבואן קונה את הרכב מהיצרן. הוא מקבל מחיר אחר, בטוח טוב יותר ממחיר הMSRP בארה"ב.

פורסם
אתה מוזמן לבדוק את הנתונים. ההבדלים במחיר בין הדור הנוכחי לקודם זניחים.

NC - מחיר של 22595 פאונד לגירסת 2.0 ספורטטק.

ND - מחיר של 24295 פאונד לגירסת 2.0 לא ברור איזה.

ההבדלים במחיר לא משמעותיים גם אם נשקלל הבדלים באבזור בין שני הרכבים לטובת הישן למרות שיותר סביר להניח שרכב חדש משנת 2018 הוא מאובזר יותר.

מה ההבדל? 10%? לאן נעלמו 100K שקלים. אל תשכח את שערי המטבע, השקל התחזק מאוד מאז בטח גם ביחס לין היפני. אל תשכח את המיסוי שמתישהו ירד בוודאות. כך שגם אם יש הבדל של 10% הוא נעלם כלא היה.

אין שום קשר בין עלות היבוא האישי שלך למחיר של היבואן. שום קשר.

אני קורא את ההודעות שלך ותוהה כל הזמן מאיפה אתה מביא את הנתונים, הלינק האחרון שלך הוא למחיר של מזדה NC חדשה יחסית שלא יובאה לארץ - אבל ניחא.

חיפוש קצר בגוגל לפרמטר המחיר הישראלי של מזדה NC הביא תוצאה ״מעט״ שונה מאותם 150K להם אתה טוען.

אתה יכול להביא סימוכין לכך שמזדה NC נמכרה ב150K, בזמן שהמקבילה שלה בחו״ל עלתה 22K..?

אני מנחש שהזכרון שלך בנוגע לתג המחיר הנ״ל קשור גם למיאטה מדורות קודמים שנמכרה במחיר הרבה יותר נמוך בחו״ל, ומכאן כל הבלבול. אין דינו של רכב העולה 15K כדינו של רכב העולה 22K...

נחזור למספרים:

המחיר של הרודסטרית הקטנה בארה״ב, בגרסא המקבילה לישראל - אזור ה30K

תוסיף לזה 114% מס, שער דולר לשקל, תקבל משהו באזור ה 225K

(לצורך השוואה מתודולוגית, אותה הבדיקה עבור קורולה מנפיקה מחיר בטווח ה140K, סביר כשמשקללים פנימה את רמת הגימור הרלוונטית)

המחיר של המיאטה מנופח, אני מסכים. אבל הוא לא מנופח בגלל ״חזירות חסרת מעצורים״ וגם הפער לא כ-ז-ה גדול מהמחיר הסביר, על כל פנים המחיר שהיבואן דורש הרבה יותר קרוב למחיר הסביר מהמחיר עליו אתה מדבר...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אגב, בתור בעלים של מיאטה, אני יכול להעיד שגם בארה״ב (ובכל העולם) המחיר שלה מנופח יחסית לתמורה ה״יבשה״ - לדעתי.

ואני אומר את זה בתור מי שהיה מוכן לשלם את אותו מחיר, כן..?

למיאטה יש ערך מוסף שיקסם לחלק מהאנשים, ויהיה זניח לחלוטין עבור אחרים. אתה לא קונה מיאטה בשביל VFM, אתה קונה אותה מסיבות אחרות לגמרי.

(וכאן אולי יש מקום לסייג - בארץ הקודש הVFM של מיאטה NC משומשת בשנים האחרונות, זה חד קרן 4גלגלי. אחד הרכבים היחידים שאשכרה חטף אינפלציה במחיר! מי שרכש מיאטה לפני 4 שנים עשה את אחת העסקאות הכי מוצלחות שיש ברמה הפיננסית נטו, וזה עוד לפני שמעלים את הערך המוסף מחוויות הנהיגה והבעלות)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

נילך עוד דור אחורה כדי להוכיח את הנקודה שלי ואת המספרים שרשמתי.

מחיר מיאטה NB חדשה היה החל מ$21660.

מחיר מיאטה ND הוא החל מ$25295.

מחיר מיאטה NB בארץ 153K שקלים לדגם אוטומטי (עלה יותר אני מניח).

שער יין/שקל ב2002, כ3.6 שקלים ל100 יין.

שער יין/שקל היום כ3.3 שקלים ל100 יין.

שיעור המס על רכב בישראל ב2002 95%.

שיעור המס על רכב בישראל היום 83% לכל היותר.

ההבדלים הם 20% כביכול - 10% מההבדל במחיר מתבטלים עקב שערי מטבע. אז אם נשקלל גם את הגיר האוטומטי אנחנו כמעט בשוויון. עכשיו תכניס גם את ההבדל במיסוי...

מספיק טוב לך כדי להוכיח את הנקודה שלי? מדובר ברווח חזירי ורחוק מאוד מהמחיר הסביר.

כן אני יודע שזה לא עושה את היבואן עשיר. כן אני יודע שהוא גוף עסקי. עדיין רווח פסיכי/מוגזם/חזירי/בחר איך לקרוא לזה

לגבי העניין של "עסקת חייו". ביצה ותרנגולת. אותו דבר קרה בדיוק אצל הסוזוקי ג'ימיני. כאשר היבואן מפסיק את היבוא באופן פתאומי לרכב עם ביקוש נוצר שוק פרוע.

אם היבוא ימשיך להיות סדיר זה ירגע. אם המחיר מהתחלה היה קצת מוגזם זה היה כבר נרגע. המחיר מופרך, לכן עדיין קיים פער. עדיין עם עוד כמה שנים של ייבוא סדיר המחירים של הNC התיישרו לטווח הגיוני. בלי קשר לזה המאטה שומרת ערך מעולה, גם עם ייבוא סדיר. פן הזה היא באמת לא רכב יקר לאחזקה היא פשוט רכב מאוד יקר לקניה וזה מה שעצוב.

המיאטה במהות שלה היא רודסטר לא יקרה לקניה ולא יקרה לאחזקה.

בארה"ב יש פשוט המון אופציות ברמת המחירים של עד 30K, אבל כשאתה מחפש רודסטר טהורה אתה נשאר פחות או יותר עם המיאטה. עדיין גם בארה"ב מיאטה עולה פחות או יותר כמו מאזדה 6, אז קשה לי מפה לקרוא למחיר שלה מנופח. מה גם שהייתי מוכן לשלם את הניפוח הזה ולו בלבד שמאזדה ימשיכו לייצר את הדגם הזה.פה המצב מעט שונה...

פורסם (נערך)

עוד קצת חפירה - הנה המחיר של מזדה NB, גם רחוק מאותם 150K אבל עולה השאלה מה היה המחיר של אותו הרכב בחו״ל דאז, ובעיקר מעניין לראות את ההפרש ביחס המחירים.

אותה מזדה NB נמכרה בארה״ב באזור ה22,000$, מה שמציג גידול של 36% במחיר.

בישראל, היית נדרש ל190,000 ש״ח, קרי שבשקלול 245000 המחיר כיום מציג גידול של 29% במחיר.

יש כאן הזנחה רצינית מאוד (אינפלציה, יחס דולר לשקל) - ועדיין, אני מקווה שזה שם גולל על טיעון ה״היבואן איבד את זה לגמרי״.

עריכה: לול מה נסגר, למה וואינט מדברים על 150 אש״ח בזמן שכבישים מדברים על 190?!

עריכה2: נו באמת, יש לך טעות (/הזנחה) ממש לא עניינית - אתה מדבר על מחיר של ND Sport עירומה כנגד מחיר של האבזור הישראלי (העשיר, יש לציין!).

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם (נערך)

קיצר - יש כאן יותר מדי משתנים מוזרים שאני לא יודע איך לשקלל, בוא נתקוף את זה אחרת (הערת צד: ברגע כתיבת השורות אין לי מושג מה יצא בסוף, לא עשיתי את הבדיקה בעבר - אולי זה יוכיח שאתה כן צודק!):

MSRP היום לגולף GTI - מחיר 26,500$ בארה״ב, 215,000 ש״ח בישראל, היחס: 8.11

MSRP היום למיאטה ND GT* - מחיר 30,200$ בארה״ב, 243,000 ש״ח בישראל, היחס (איזה מתח....): 8.04

אוקיי.... אז האם זה שם את הגולל על הארגומנט?

(*)בארה״ב הרכב מגיע ללא דיפ׳, בשקלול עלות התקנת דיפ׳ המכפיל יצטמצם.

עריכה: למען הסר ספק, אין לי חיבה יתרה (או בכלל) ליבואן של מזדה, ואני לא מנסה להגן על ״השם הטוב״ של מזדה כי יש לי אחת (למי אכפת בכלל). פשוט עלה כאן טיעון מספרי שנראה לי תמוה, ושהיה לי ברור שאפשר להוכיח/להפריך בניגוד לכל מיני טיעוני טעם וריח אז זרמתי עם הבדיקה מטעמי סקרנות נטו. טל״ח וכו׳.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם (נערך)

Ynet מדברים על מחיר אחר כי המבחן שלי הוא מ2002 שלך מ2006... מישהו נהיה חזיר.

עזוב רגע מפרטים. מסכים איתך שלארץ מגיע דגם מאובזר. אין ספק שזה משפיע על המחיר, ובכל זאת הבאתי לך הוכחה שמיאטה NB נמכרה כאן בעבר ב150K. הבאתי לך עוד שלל נתונים אחרים שמראים לך שמבחית מיסוי ושערי מטבע המצב השתפר משמעותית.

אז היבואן נהיה חזיר בהמשכים. בכל פעם הגזים עוד קצת ועוד קצת עד שהגענו למצב הזה. אם הניסוח הזה יותר מוצא חן בעיניך בבקשה. השורה התחתונה נותרה זהה.

*עריכה: גם אם אני מסכים עם הטיעון שלך לגבי המכפילים נשאלת השאלה מדוע היבואן לא מביא לארץ גם גירסה פשוטה יותר. עכשיו נניח שהיה מביא גירסה פשוטה יותר אתה מסכים שע"פ המספרים שהצגתי הוא צריך לתמחר אותה באזור ה180K שקלים לכל היותר וגם זה אחרי שלקח עוד פרמיה ביחס לעבר? אתה רואה תסריט כזה קורה?

פורסם
Ynet מדברים על מחיר אחר כי המבחן שלי הוא מ2002 שלך מ2006... מישהו נהיה חזיר.

עזוב רגע מפרטים. מסכים איתך שלארץ מגיע דגם מאובזר. אין ספק שזה משפיע על המחיר, ובכל זאת(1) הבאתי לך הוכחה שמיאטה NB נמכרה כאן בעבר ב150K. הבאתי לך עוד שלל נתונים אחרים שמראים לך שמבחית מיסוי ושערי מטבע המצב השתפר משמעותית.

אז היבואן נהיה חזיר בהמשכים. בכל פעם הגזים עוד קצת ועוד קצת עד שהגענו למצב הזה. (2) אם הניסוח הזה יותר מוצא חן בעיניך בבקשה. השורה התחתונה נותרה זהה.

*עריכה: (3) גם אם אני מסכים עם הטיעון שלך לגבי המכפילים (4) נשאלת השאלה מדוע היבואן לא מביא לארץ גם גירסה פשוטה יותר. עכשיו נניח שהיה מביא גירסה פשוטה יותר אתה מסכים שע"פ המספרים שהצגתי הוא צריך לתמחר אותה באזור ה180K שקלים לכל היותר וגם זה אחרי שלקח עוד פרמיה ביחס לעבר? אתה רואה תסריט כזה קורה?

1. אכן, תודה! מרתק בעיני איך *אותו* הרכב (NB) נמכר שנים ספורות לאחר מכן ב40K יותר. אם רמת האבזור לא השתנתה מן הקצה אל הקצה, ואם לא היה איזה סופר דובר משבר במטבע או שינויים במיסוי, אז כאן נראה שהיה מקרה של חזירות, או של ׳התאבדות׳ שתיקנה עצמה

2. לא קשור לניסוח, אני חושב שכל המבחנים האלו של ׳תראה מה היה כאן פעם׳ בטלים בשישים לעומת מבחן השוואתי (״מכפילים״) בגלל שיש המון פרמטרים שממש קל להזניח או לפספס

3. למה רק אם? (: , בינינו, זה ארגומנט חזק בהרבה מההוא מסעיף (2)... בעצם זה מחסל את הטענה שהיבואן של מזדה ״מיוחד״ ברמת החזירות שלו, והטענה הנותרת (והלגיטימית) היא שכל היבואנים חזירים במ״ש. אני לא יבואן ולא מכיר את הנתונים אז אין לי מושג לגבי זה, ובשוק הישראלי שנשלט בד״כ על ידי מס׳ גורמים מצומצם שלפעמים פועל כקרטל, זה ייתכן.

מה שבטוח שאי אפשר לטעון, בהינתן שלא פספסתי בענק את המספרים, זה שהיבואן של מזדה הוא חזיר באופן חריג.

4. או! זו שאלה מצוינת. אין לי שמץ של מושג מה התשובה. Sport Trim MSRP = 25K, או באחוזים - 83% מהמחיר של GT. אם שומרים על אותו היחס זה אומר שגרסא ישראלית מקבילה אמורה לעלות 203,000 ש״ח (ולא 180,000 ... אין סיבה לפברק מספרים). האם לא היה ניתן למצוא לקוחות לרודסטר עם פחות אבזור בהפרש של 40,000 ש״ח? וואלה לא יודע.

עם ההעדפות של הלקוח הישראלי, אני לגמרי יכול לדמיין שרשור קארספורומאי על היבואן החזיר בן לאדה שדורש 200,000 ש״ח לרכב עם חישוקי 16 ללא קילס ומושבי בד...

אני כן מקווה שאתה רואה שהפערים במחיר לא נובעים מהיבואן של מזדה בפרט, אלא מהפרשי העלויות בין דורות המיאטה, ובתמחור הכללי בשוק הרכב. אם לא שוכנעת אז קטונתי. בכ״א היה מעניין לבדוק את הנתונים, והשאלה שנותרה לי היא: למה Golf GTI מודל 18 עולה פתאום 15,000 יותר מהדור היוצא!?

o:

פורסם (נערך)

אני מסכים עם מה שכתבת על המכפילים, אבל לא עם הניסוח של המסקנה. להגיד שזה אומר שהמחיר של המיאטה הוא בסדר יחסית? לא יודע. אולי להגיד שלא רק במאזדה מגזימים זה ניסוח שיותר קל לי איתו, קשה לי לקרוא למחיר הזה "בסדר" גם אם זה באופן יחסי.

נגעת בנקודה נכונה. היבואנים מתחזרים באופן כללי איפה שהם יכולים מהסיבה הפשוטה, אין אלטרנטיבה. מהבחינה הזו אין פה יוצא דופן לטובה או לרעה.

לגבי ה-180K שציינתי. זה מתבסס על המחיר של NB בגירסא בסיסית כנראה פעם בארץ הקודש, לשינויים בתמחור הדגמים, לשינויים בשערי המטבע והמיסוי.

לא שמנו לב אבל 12 אחוז מיסוי שירד איכשהו נעלמו לאנשהו... לא שאני בא בביקורת ספציפית ליבואן של מאזדה בפן הזה כל היבואנים נקטו באותה טקטיקה. כנ"ל שערי מטבע שגם זזו בכמעט 10%.

אם נחשב: מחיר הבסיס של הNB ליבואן היה X שקלים לאחר המרה מיין לשקל. של החדשה היה צריך להיות 1.2X שקלים (לפי ההבדל בתמחור של הדגמים בארה"ב שאני מניח שדי מעיד על הכלל), אבל צריך לזכור את עניין שערי המטבע, אז באופן עקרוני יכל היבואן לרכוש את החדשה ב-1.08X שקלים בערך. עכשיו מיסוי... עם המס הישנה 1.95X והחדשה 1.97X. נוסיף מע"מ ישנה 2.28X חדשה 2.31X.

כלומר בארץ ההפרש היה צריך להיות כ-1% בין NB בסיסית לND בסיסית נגיד 3% כי עיגלתי פה ושם ואולי חישוב אחד לא עשיתי לפי הספר.

NB אטומטית בסיסית נמכרה פעם ב150K, אז 180K לND בסיסית נשמע לי בסדר לא? זה אפילו משאיר עוד כמעט 30K בכיס של היבואן, כי אני מאמין שגם אם הוא בסוף לא הרוויח מספיק מNB ב-150K הוא בטח גם לא הפסיד. קשה לי להאמין שגוף רציני כמו יבואן דלק מוטורס שכל המספרים נמצאים מול עיניו יתן לדגם מחיר הפסד.

• תוכן חדש...