Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרי המתחרות הן לא CX5 אלא פולו / גולף GTI.

המתחרות של המיאטה הן ממש לא הפולו והגולף GTI.

אחת משפחתית / סופר מיני עם מנוע חזק והשנייה היא רודסטארית קבריולט עם הנעה אחורית.

אין להן את אותם השימושים, את אותם הנתונים ואת אותו קהל היעד.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יצא לי לראות לאחרונה מס' מאזדות 3 חדשות ברמת גימור הגבוהה ללא השיקוץ המצפצף,אולי כדאי לבדוק שוב את הנושא.

עד לא מזמן נמכרו ה3 ללא הצפצפה, גם כשהתחילו לוחיות רישוי עם 8 ספרות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

חבל - מדובר ברכב נהדר... עם המחיר הזה אני מניח שאין בכלל מה לדבר על הRF (שמתאימה הרבה יותר לקהל ומז״א הישראלי, לדעתי).

במחיר הזה אפשר לייבא 2017 RF, ואפילו בפחות.

בחיי, כשהגעתי לפיסקה (פיסקונת) הזו זה היה כמו להמתין לסקס שהתברר כממש גרוע.

תגובה שהיא priceless :lol::lol::lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
עד לא מזמן נמכרו ה3 ללא הצפצפה, גם כשהתחילו לוחיות רישוי עם 8 ספרות.

כן אני יודע,הכוונה שלי הייתה שמדובר על רכבים שקיבלו רישוי בשבועות/ימים אחרונים,לכן אני אומר,אולי משהו השתנה ?

אגב מה הסיבה לצפצפה במאזדות,יש איזו מערכת חסרה (זיהוי תמרורים) ?

פורסם
כן אני יודע,הכוונה שלי הייתה שמדובר על רכבים שקיבלו רישוי בשבועות/ימים אחרונים,לכן אני אומר,אולי משהו השתנה ?

אגב מה הסיבה לצפצפה במאזדות,יש איזו מערכת חסרה (זיהוי תמרורים) ?

חסר זיהוי תמרורים והתראה על התקרבות לעצמים לפנים.

מקס

<-- זה היעד :evil:

פורסם
חסר זיהוי תמרורים והתראה על התקרבות לעצמים לפנים.

מקס

בלימה אוטונומית יש,זה לכשעצמו לא אמור לייתר את המערכת?

למשל ב-ASX יש התראה על סטייה מנתיב (במאזדה יש) ובלימה אוטונומית (במאזדה יש),לכן חוץ מלדחוף את הצפצפה בשביל זיהוי תמרורים ולקבל הטבת מס כלשהי,לא רואה שום סיבה להתקנה ההזויה הזאת.

כרגע אנחנו בתהליכי בחירת רכב לאבי וכל רכב עם מובילאיי נשלל על הסף,גם אם הוא מותקן סתם כמו במאזדה.

פורסם

זיהוי תמרורים לא חובה.

חובה רק התרעה על סטייה מנתיב והתרעת קרבה, ולמאזדה 3 יש את שניהם.

דלק דוחפים את זה כנראה לטובת הטבת מס מוגדלת יותר.

פורסם
המתחרות של המיאטה הן ממש לא הפולו והגולף GTI.

אחת משפחתית / סופר מיני עם מנוע חזק והשנייה היא רודסטארית קבריולט עם הנעה אחורית.

אין להן את אותם השימושים, את אותם הנתונים ואת אותו קהל היעד.

הכוונה שלי שהמיאטה לא מתחרה על פלח שוק של מאזדה. אין סכנה לקאניבליזציה במכירות - ולכן זה תמוה מעיני.

אני מניח שהרבה מרוכשי הGTI למיניהם היו מתלבטים בינם לבין המיאטה אם היא הייתה במחיר שפוי, לא כולם אנשי משפחה שחשוב להם 4 דלתות ותא מטען.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני לא חושב שהמחיר מוצדק, אבל באמת רוצה להגיד לכם שאם יהיה לי כסף להעמיד 2 רכבים בבית, אני באמת אלך לסוכנות ואזמין אחת כזאת. יצא לי לנהוג עליה וזה אחד הרכבים הכי כיפים שנהגתי עליהם בחיים.

עומר :-)

פורסם
במחיר הזה אפשר לייבא 2017 RF, ואפילו בפחות.

MSRP בארה״ב 32,000$~, תוסיף לזה 118% מס ואתה על כמעט 70,000$, שער יציג גורס מחיר 246,000 ש״ח.

זה לפני הנחות מחד, אבל לפני שילוח / עמלות / מכס ושאר מרעין בישין.

וכמובן שמדובר בהערכה גסה בלבד, אבל בסה״כ אני בספק שייבוא אישי לישראל ייצא משתלם במיוחד, ומנגד ייתכן שאני ממש לא מבין איך מתבצע הליך ייבוא וטועה לגמרי בהערכות...

מישהו יכול להסביר את הרציונאל?

...

אני באמת לא מבין למה לא להוריד את המחיר למחיר תחרותי למכור הרבה יותר - הרי המתחרות הן לא CX5 אלא פולו / גולף GTI.

מן הסתם יבואניות הרכב עורכות חישובים כלכליים, אבל עדייין לא נראה הגיוני התהליך.

כאמור:

ביקוש / היצע - בהינתן שהם נפטרו מהמלאי הקודם במחיר הקודם, ובהינתן שההיצע קשיח (אני מניח שזה המצב, אחרת אין כאן שום הגיון כלכלי סביר), אז למה לא לתת איזה בוסט קטן למעלה..?

ובניסוח אחר: אם ההיצע קשיח (לדוגמא: מזדה העולמית מספקת רק X רכבים ליבואן הישראלי), ואם ההיצע נמכר (יש מספיק ביקוש) --> בפן הכלכלי נטו ולהוציא שיקולי מרקטינג וכו׳ יש הגיון מסוים בהעלאת המחיר.

האם ההיצע קשיח? לא יודע, אבל אם כן זה מסביר את האסטרטגיה שלהם מבחינת תמחור.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הכוונה שלי שהמיאטה לא מתחרה על פלח שוק של מאזדה. אין סכנה לקאניבליזציה במכירות - ולכן זה תמוה מעיני.

אני מניח שהרבה מרוכשי הGTI למיניהם היו מתלבטים בינם לבין המיאטה אם היא הייתה במחיר שפוי, לא כולם אנשי משפחה שחשוב להם 4 דלתות ותא מטען.

המתחרה הכי קרובה למיאטה זו BRZ, וגם היא יותר פרקטית וקצת יותר זולה.

מתחילת השנה: מיאטה עם 4 מסירות, BRZ עם 6.

גם אם היו משווים את המחיר של המאזדה לסובארו, היא לא באמת הייתה נוגסת בשוק ההוט האצ' הקלאסיות.

בנוסף, הצצה בקובץ המסירות מלמדת על העדפת הגיר האוטומטי.

ע"ע גולף GTI/קופרה/S3 מול 308GTI. הפג'ו מהותית זולה יותר, אבל האוטומטיות עדיין מוכרות מאות אחוזים יותר כל אחת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מסכים שהBRZ היא המתחרה הקרובה, אבל היא לא רודסטר, שזה חשוב לחלק מהקונים. בחוג הרודסטרים המחירים גבוהים מאוד. אם אופל קסקדה עולה 200000, אז מחיר המיאטה נראה פחות נורע.

פורסם

עדכון,הבוקר הייתי בסבב סוכנויות עם אבי (מחפשים לו רכב חדש) ונכנסו למאזדה.

לא היה דגם ספציפי אבל ההתעניינות הייתה ב-CX3 ו CX5,שאלתי את ה"יועץ" מכירות (שהיה נראה מחוסר כל חשק לעבוד ורק רצה להמשיך להתעסק בוואצאפ).

אני : ברכב יש מערכות בטיחות מקוריות,סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית,נכון ?

יועץ : נכון.

אני: " אז לשם מה אני צריך מובילאיי בהתקנה מקומית אם יש לי את המערכות שמחויבות בחוק מותקנות במפעל"

יועץ : "אמממ מזאת אומרת, זה כדי שיתריע פעמיים וזה מה שהחוק דורש,אבל אם אתה רוצה אתה יכול לכבות את המובילאיי"

כאן כבר הבנתי שאין עם מי לדבר,שאלתי אותו האם ניתן לקבל את הרכב ללא המובילאיי,בדק מול "יועץ" אחר ואמרו שיחזרו אלי אחרי החג..

עצוב.

• תוכן חדש...