Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דלת נהג, היו על זה הרבה שרשורים בפורומים בחו"ל ויצא גם TSB. אני לא הרגשתי בשינוי לפני ואחרי קריאת השירות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מאזדות עם נתונים טובים נחטפות.

נחטפות במחירון וחלקן אפילו מעליו.

ובקשר לנושא השרשור: לטעמי ה-6 סטיישן הרבה יותר יפה ו"נכונה" מהסדאן, והסיבה היחידה שיש לי סדאן ולא סטיישן בחניה היא כי היבואן החליט לייעד את התצורה הזו לציי הרכב בלבד - כמה חבל שהיא הגיעה רק במנוע החלש ובגרסת האבזור הבסיסית ביותר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם (נערך)
זאת קריאת שרות, לא ריקול. ריקול, היצרן מחויב להחליף לכל המכוניות מסדרה בעייתית. בקריאת שרות רק למי שמתלוננים.
מקבל את התיקון במינוח הטכני אבל אני חייב לתקן את ההסבר שלך.

קמפיין (קריאת שירות בעברית) מבוצע לפי מספר שלדה למי שנכנס למוסך מורשה לאחר תום תקופת האחריות. אצל רוב היבואנים הקמפיין קופץ באופן אוטומטי בעת פתיחת כרטיס עבודה. חשוב לציין שקמפיין מיועד עבור פגמים לא בטיחותיים ולכן אין חובה חוקית לבצע דיווח כמו במקרה של ריקול (קריאת תיקון בעברית).

לדעתי מה שאתה מתכוון אליו הוא TSB, Technical Service Bulletins. במידה ויש בעיה לא בטיחותית שהיצרן מצא באחד מהדגמים שהוא שיווק. בחוזר הטכני רשום איזה תלונה תהיה ללקוח, מה הבדיקות שיש לבצע וכיצד לתקן את הבעיה (וכמובן להגיש את עלות התיקון ליצרן ולא ללקוח).

במקרה שלי אני לא התלוננתי על כלום, המוסך ביצע את "קריאות השירות" על דעת עצמו. לגבי רעשי הדרך, קראתי על הנושא בפורומים בחו"ל וידעתי שיש TSB בנידון. לא הרגשתי שיש רעש חריג ברכב ומאוד הופתעתי לגלות שהיצרן החליט לבצע אסקלציה ולבצע תיקון יזום.

אנצל את ההקפצה כי שכחתי לציין בסיכום שהרכב נרכש פחות או יותר במחיר מחירון (תלוי איך מסתכלים על זה כי בצעתי טריידאין על רכב ישן) ונמכר פחות או יותר במחירון (גם כאן זה תלוי, כי יש מחירון רגיל ומשוכלל, הרכב גם נמכר בסמוך להוצאות כבדות של טיפול ורישוי).

בסופו של יום ירידת הערך בשנתיים חודשיים הסתכמה ב-31 אלף ש"ח, שזה אומר בערך 15 אלף ש"ח בשנה. תיקונים בשנתיים 5500 ש"ח או 2750 ש"ח בשנה. מעמיד אותנו על עלות אחזקה ממוצעת של כ-18 אלף ש"ח בשנה.

מדובר בלא מעט כסף יחסית לשאר הרכבים במשפחה אבל אם אני משווה את זה לבעלים הראשון שירידת הערך אצלו עמדה על 60 אלף ש"ח וטיפולים 1650 ש"ח בשנתיים וארבעה חודשים, מצבי טוב מאוד.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם

אני כבר 8 שנים על המנוע הזה של מאזדה 2.0. פנינה הוא לא!

הוא אמין מאוד מאוד מאוד ובעל ביצועים סבירים בלבד. הוא לא מלהיב או מרגש והוא גם זללן דלק לא קטן.

מי שמחפש מנוע אפס תקלות, בהחלט מומלץ.

בכל שאר הפרמטרים אין בו יתרון אמיתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חמש שנת 2007

חמש שנת 2011

חמש שנת 2015

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לדעתי הכל תלוי במשקל וביחסי ההעברה. מנסיון של:

6 2007 5 הילוכים - הרכב היה מאוד דינמי וזריז יחסית. נמכר. (אני תוהה אם היה נכון למכור אותו).

3 ספיריט דור שני 2009 - עדיין אצלי, מאיצה מצוין (אמנם לא כמו טורבו), תזזיתית, ספורטיבית ומהנה.

6 2011 דור שני - עצל יותר ומעודן יותר מה 2007. לא שש לסל"ד גבוה, ופחות דינמי ממנו.

מנסיון נהיגה בדור 3 - הבודי יותר גדול ויותר כבד, והתגובות בהתאמה (ככה זה, פיזיקה).

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם דגם 5 פרט למעט נסיעות בשנת 2010 כשהייתי נהג בחברת ליסינג ודווקא זכור לי כרכב יחסית נמרץ לגודל שלו.

כפי שרשמתי הייתה לי מאזדה 6 דור ראשון עם גיר 5 הילוכים ומיאטה nc עם גיר ידני.

נכון שהמנוע לא הכי חזק בסגמנט 2 ליטר אטמוספרי אבל יש לו מומנט בריא כבר מסל"ד נמוך וצריכת דלק מעולה.

למרות עליית הספק מ-147 ל-155 בין הדור הראשון לשלישי ועליית משקל של 72 ק"ג צריכת הדלק הממוצעת השתפרה מ-1:11 ל-1:16 על הנייר ומניסיוני בפועל השתפרה מ-1:11 ל-1:13.

פורסם

עקומת המומנט מהדור הראשון לשני השתנתה לטובת קבלת הספק גבוה יותר - בדור הראשון היה מושג יותר מומנט בסל"ד נמוך.

בדור השני ההספק עלה כאמור מ 147 כ"ס ל 155 כ"ס, כאשר הוא רובו מושג בסל"ד יותר גבוה. יחס הדחיסה עלה במעט מ 10:1 ל 11.2:1 (בערך, אני לא זוכר את הנתונים במדויק), הזרקת הדלק עברה להזרקה ישירה, וזה מסביר את הנצילות הטובה יותר והחסכון מה בדלק בדור השני.

בדור השלישי, מדובר על מנוע אחר מסדרת SKYACTIVE שמכויל בעיקר לחסכון, גם בעל 155 כ"ס. יחס הדחיסה עלה כבר ל 13:1, כאשר במנועים הכי חדשים (ב 3 פרימיום) הוא עומד כבר על 14:1 וזה עוד יותר מסביר את הנצילות והחסכון בדלק. יש עוד אלמנטים נוספים ששונו כגון הסעפת יניקה שהיא הרבה יותר גדולה וכו'.

זאת אומרת - כולם מנועי מזדה 2.0 ליטר, אבל לא בדיוק אותו המנוע -> אלא אבולוציה שלו (וזה טבעי).

נקודה למחשבה - ההצלחה ביצירת מנוע עם יחס דחיסה גבוה שעובד ללא דטונציה, ככל הנראה (להערכתי) תרמה למזדה תובנות לגבי ישימות אפשרית של מנוע ה SKYACTIVE X, שעושה שימוש בדחיסת התערובת לטובת תהליך הבעירה בדומה למנועי דיזל, ולהעלאת הנצילות.

פורסם

החמש הראשונה שלי היתה כנראה 2006 ועם 4 הילוכים... לא הרגשתי שם הבדל במעבר לחמשת ההילוכים לא בביצועים ולא בתצרוכת הדלק שמקפידה להיות ישציבה על 1:9-1:10 עם רגל מאוד עדינה ו 100% מזגן.

בעברי היתה לי NA 1.8 ולמרות המנוע הצנום יחסית, על השלדה הקלילה הוא הרגיש כיפי (גם עם גיר ידני) מול החמש שהיא בסדר בביצועים אבל לא מעבר לך.

זה שוב מחזיר אותי למה שכתבתי, שהמנוע הוא סבבה לגמרי, אמין בטירוף אבל לא מעבר לזה.

• תוכן חדש...