Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשנתיים רכשתי רכב חדש (יד ראשונה מהיבואן-שנתון 2016), מאז הרכישה הייתי מאוד מרוצה מהרכב עד שהגיעה עונת הגשמים הנוכחית.

במקרה, כאשר נכנסתי אל הרכב, גיליתי כי השטיחון של המושב האחורי של הרכב (בצד הנהג) ספוח במים. הייתי סבור תחילה כי יתכן כי אחד הנוסעים שהסעתי קודם לכן גרם עם נעליו הרטובות לרטיבות ולא יחסתי לדבר חשיבות. עברו כשבועיים-שוב הופיעה אותה רטיבות (הרטיבות הינה משמעותית יש לציין). הפעם הבנתי כי לא מדובר על נוסע שהרטיב עם רגליו את השטיחון אלא בדליפת מים אל תוך הרכב. פתחתי את הדלת האחורית בצד הנהג והבנתי כי המים חודרים מבעד לגומיית הדלת. מכיוון שהאחריות על הרכב תקפה ל-5 שנים ממועד הרכישה, פניתי אל שירות הלקוחות של היבואנית ודרשתי כי האחריות שלי תמומש ודליפת המים תטופל.

היבואנית שלחה אותי למוסך המורשה אשר קרוב למקום מגוריי על מנת שיבדקו במה מדובר. לזכותה של היבואנית יאמר כי בנוסף הם שלחו נציג בכיר שהגיע במיוחד ממרכז הארץ עד לעיר מגוריי באזור הצפון, וזאת על מנת שהיבואנית תוכל לעמוד מקרוב על נסיבות המקרה-בכל זאת, להזכירכם, מדובר על רכב יחסית חדש.

במוסך ניסו לאתר את מקור הדליפה וקבעו כי אכן קיימת בעיה בגומי האוטם את הדלת. לרוע המזל, חלק החילוף הנ"ל לא היה קיים במוסך באותו רגע ולכן התבקשתי להגיע למוסך כעבור מספר ימים. לאחר שהגיע חלק החילוף המדובר, הגעתי אל המוסך והגומי הוחלף. כעבור מספר ימים שוב החל לרדת גשם. יצאתי אל הרכב על מנת לבדוק האם הדליפה אכן נפסקה, וכפי שאתם יכולים לנחש-התשובה היא לא. התקשרתי שוב ליבואנית-הפעם הם החליטו לשלוח אותי למוסך "קצת יותר רציני" אשר מרוחק מעיר מגוריי מרחק של כ-שעה נסיעה לכיוון. כרגע הרכב נמצא במוסך הנ"ל ואני עם רכב חלופי (רכב שכור-על חשבון היבואנית). מצד אחד אני מוקיר את המאמץ של היבואנית לנסות ולמצוא את הפגם שככל הנראה נגרם בייצור (ואולי מדובר בפגם סדרתי? לא ברור.), אך לעת עתה לא הוצע לי שום פיצוי בגין אובדן שעות עבודה ובגין הדלק אותו נאלצתי לבזבז על הנסיעה למוסך המרוחק. האם יהיה הגיוני לדרוש מהיבואנית פיצוי מסויים? מישהו נתקל במקרים דומים בעבר? תודה מראש.

פורסם

בישראל מה שקיבלת זה המקסימום. אין הצדקה לבקש יותר אם הם באמת מטפלים בך ועוד מספקים חלופי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא פרטת, אבל מקור עיקרי לחדירת מים דרך מערכת מיזוג האוויר הוא המרזבים שמאחורי קיר האש. מוצע לבדוק שהם לא סתומים בעלים. הניקוי צריך שיתבצע כולל פירוק מגן העלים שבין המגבים לקיר האש ומעטפת פלסטיק של בית הגלגל בכל צד.

אם הנ"ל תקין, צריך לבדוק את כיסויי הניילון שבתוך הדלתות. אם הורכבו בדלתות רמקולים או מרימי חלונות, סביר מאד להניח שהמתקין קרע את יריעת הניילון המגנה מחדירת מים דרך אטמי החלונות. כמו כן לוודא שחרירי הניקוז שבדלתות פתוחים ונקיים.

אם גם הנ"ל תקין, צריך לבדוק את אטם היקפי של מכסה אחורי ובתי המנורות האחוריים. אם התקינו מאחור חיישני חניה, סביר להניח שלא אטמו את פתח הכניסה לתא המטען.

המפורט למעלה הם הגורמים העיקריים לחדירת מים לתא הנוסעים. אם אטמי הדלתות לא קרועים והדלתות מכוונות היטב, לא סביר שהחדירה נובעת משם.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

לא יודע אם מגיע פיצוי או לא. אבל גם לי ברכב יש חדירת מים מהחלק התחתון של הדלת האחורית, החלפתי איזו גומייה. טרם ברור אם זה עזר - אז אשמח אם תעדכן מה בסוף הייתה הבעיה.

פורסם

אם הנ"ל תקין, צריך לבדוק את כיסויי הניילון שבתוך הדלתות. אם הורכבו בדלתות רמקולים או מרימי חלונות, סביר מאד להניח שהמתקין קרע את יריעת הניילון המגנה מחדירת מים דרך אטמי החלונות. כמו כן לוודא שחרירי הניקוז שבדלתות פתוחים ונקיים.

....

המפורט למעלה הם הגורמים העיקריים לחדירת מים לתא הנוסעים. אם אטמי הדלתות לא קרועים והדלתות מכוונות היטב, לא סביר שהחדירה נובעת משם.

תוכל להסביר יותר על יריעת הניילון בדלתות?

אפשר להחליף אותה?

פורסם

כמה קשה כבר לקחת צינור גינה ולמצא את הנזילה? מסתבר שקשה מאוד.

אני מציע להתעקש שיבדקו במוסך את עבודתם ולא ישחררו אותך ללא בדיקה תקינה, וזה ממש לא משנה איזה טיפול עשו לאוטו.

אני אישית הייתי מנסה לבדוק לבד.

פורסם
כמה קשה כבר לקחת צינור גינה ולמצא את הנזילה? מסתבר שקשה מאוד.

אני מציע להתעקש שיבדקו במוסך את עבודתם ולא ישחררו אותך ללא בדיקה תקינה, וזה ממש לא משנה איזה טיפול עשו לאוטו.

אני אישית הייתי מנסה לבדוק לבד.

זה בדיוק מה שעשו במוסך הראשון אליו הגעתי, הם היו בטוחים שהם איתרו את מקור הנזילה והחליפו את גומי האטימה, אך כאמור-הדבר לא פתר את הבעיה.

פורסם

גם לי חודרים מים לרכב ועדיין לא גילו מאיפה עד שהתייאשתי ונשארתי ככה אצלי לא תמיד נכנס מים גם לא במכונות שטיפה.מעצבן אבל אין לי כוח וזמן לההתעסקות הזאת .

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

למען הדורות הבאים שיתקלו בבעיה דומה (מקווה שלא):

הרכב הגיע למוסך מרכזי יחסית של היבואנית.

במוסך איתרו את התקלה-המים חדרו לרכב משום שכאשר טכנאים של היבואנית התקינו מנגנון סגירה אוטומטית של חלונות הרכב, הם ביצעו אטימה לקויה סביב כבלי החשמל בתוך הדלת. בוצעה אטימה מלאה של הכבלים והבעיה נפתרה.

פורסם

תודה על העדכון.

שמחים שהבעיה נפתרה, ומקווים שלצמיתות.

וזה עוד שרשור לאוסף שמסביר למה התקנות יבואן גובלות בסכנה לרכב ולנוסעים בו.

• תוכן חדש...