Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה RS245 - מיני מבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לא זכיתי לנהוג ב308 עדיין, אבל מבחינתי גיר ידני לא אופציה. ישבתי בה באולם ולא התרשמתי במיוחד מהאיכות.

הג׳וליה לא תחרותית מבחינת אבזור וכוח בגירסה הבסיסית שרלוונטית להשוואה, והיא גם לא רכישה טובה כנראה מבחינת אחזקה וירידת ערך.

אסתכן בכך שיאשימו אותי שאני משוחד לטובת האלפא, אבל הרי גם את הסקודה שקלתי בעבר ועדיין שוקל אז:

ראשית, שמירת הערך של הסקודה ממש רחוקה מטובה ומחירי הסגירה למיטב זיכרוני נמוכים ממחירון, כך שאני לא יודע מאיפה ה״כנראה״ בהקשר זה. למעשה זה אחד הדברים שהפריעו לי ברכישה פוטנציאלית כזו. בנוסף, אינני מבין מדוע החלטת שהאחזקה של האלפא גם ״כנראה״ הופכת אותה לרכישה לא טובה, עלות אחזקת האלפות שלי לא היתה יקרה משל הגולפים שלי. נשמע שהגעת למסקנות האלה קצת ביאסד.

לגבי כח - זה נכון על הנייר. אבל האם נהגת על הגוליה? היא לא חלשה משמעותית בביצועים וגם מבצעת לא נורא... מעניין לשמוע.

אגב, גם באבזור אשמח לשמוע היכן החסר המהותי מבחינתך בגרסת הבסיס, למעט גג נניח (שמבחינתי אם הוא לא לגמרי אטום כמו שוואג היו עושים פעם, הוא ממילא מיותר ומנמיך את הרכב). נכון שלאוקטביה יש מתלים אדפטיביים ודיפרנציאל, אבל האם הפתרון הזה עדיף על הביצועים של הגוליה? (אני שואל באמת משום שנהגתי רק באוקטביה הקודמת)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ביקורת ממצה ומשקפת נאמנה את המציאות.

אני קניתי דרך אגב

[ATTACH=CONFIG]501538[/ATTACH]

צבע מאוד מוצלח. תהנה!

פורסם

קודם כל לא אמרתי שום דבר על שמירת ערך של סקודה. אמרתי שבג'וליה היא כנראה לא משהו לאור העובדה שהשוק מלא ברכבי 0 ק"מ ב-200K, כשהמחירון הוא 245K. הקופרה תשמור ערך קצת יותר טוב מזה, ואני עוקב אחרי השוק שלה בחודשים האחרונים.

נהגתי בג'וליה, היא אכן חזקה יותר ממה שציפיתי מהנתונים. לשם השוואה הוולוו שלי עם 190 כ"ס מרגישה הרבה יותר חלשה מה-200 כ"ס בג'וליה. אהבתי את הנהיגה בה, למעט כמה בעיות כמו גיר בועט לפעמים, איתותי חירום שנדלקים בהיסטריה כמעט בכל בלימה בנהיגה ספורטיבית, בקרת יציבות לא מתנתקת.

בהשוואה לקופרה - יש לה הרבה חסרונות. נגיד שאני משווה חדש לחדש מהסוכנות, בג'וליה אני נניח מצליח לקבל את הגירסה הבסיסית (מילאנו) ב-220K (סתם הימור שלי, לא בדקתי), שזה אותו מחיר של הקופרה בתכלס, אז נשווה ביניהן, תפוחים לתפוחים.

הבדלים לטובת הקופרה:

עוד 90 כ"ס (5.6 ל-100 לעומת 6.6 באלפא)

מתלים אדפטיביים

אחריות 3 שנים (שנתיים באלפא)

פלאפים בהגה

פנסי לד מלאים (הלוגן באלפא)

מערכות בטיחות מתקדמות מלאות (כשיגיעו)

FULL KEYLESS

מולטימדיה עם צג 8" ותמיכה בAA וCAR PLAY, באלפא 6.5" ומערכת מיושנת יחסית.

קיפול מראות חשמלי

מושבים חשמליים

ריפוד אלקנטרה (בד באלפא)

תצורת מרכב שימושית יותר מבחינתי

גג שמש פנורמי

חיישני חניה קדמיים

איכות תא נוסעים עדיפה לטעמי (גם לא מבריקה)

תפוקת קירור של המזגן (יש ספק לגבי הג'וליה, אין ספק לגבי הקופרה)

שמירת ערך עדיפה

אמינות מוכחת (לעומת מוניטין מפוקפק לאלפא ובלי מספיק ניסיון מוכח בשטח לג'וליה)

לא רואה איך כל זה יכול להוביל אותי להעדיף את האלפא, כשהקופרה גם מבחינת ניהוג מעולה.

היתרון העיקרי שכביכול יש לג'וליה זה הנעה אחורית, אבל גם הוא לא מאד משמעותי כשהבקרות לא מאפשרות ניתוק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא צריך לנתק את הבקרות כדי להנות מהנעה אחורית, אבל מסכים שזה מבאס שאי אפשר לעשות את זה באלפא.

לגבי האיבזור שציינת, פלאפים, כמו גם קיפול מראות חשמלי נוספו לאחרונה גם לגרסת הכניסה מילנו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לגבי כח - זה נכון על הנייר. אבל האם נהגת על הגוליה? היא לא חלשה משמעותית בביצועים וגם מבצעת לא נורא... מעניין לשמוע.

אגב, גם באבזור אשמח לשמוע היכן החסר המהותי מבחינתך בגרסת הבסיס, למעט גג נניח (שמבחינתי אם הוא לא לגמרי אטום כמו שוואג היו עושים פעם, הוא ממילא מיותר ומנמיך את הרכב). נכון שלאוקטביה יש מתלים אדפטיביים ודיפרנציאל, אבל האם הפתרון הזה עדיף על הביצועים של הגוליה? (אני שואל באמת משום שנהגתי רק באוקטביה הקודמת)

לג׳וליה למרות נחיתות הכח שלה זמני תאוצה זהים לחלוטין לאוקטביה.

לגבי איבזור, גם הגרסאות המאובזרות יותר של הג׳וליה לוקות בחסר בתחום זה. לפחות גרסת הבסיס כפי שציינתי, זכתה לפיקוד הילוכים מההגה הנהדר, ומראות מתקפלות חשמלית.

פורסם
לא צריך לנתק את הבקרות כדי להנות מהנעה אחורית, אבל מסכים שזה מבאס שאי אפשר לעשות את זה באלפא.

לגבי האיבזור שציינת, פלאפים, כמו גם קיפול מראות חשמלי נוספו לאחרונה גם לגרסת הכניסה מילנו.

תודה על העידכון. זה עדיין לא מביא אותה לשום מקום קרוב ללהיות אטרקטיבית בעיניי לעומת הקופרה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

לא רואה איך כל זה יכול להוביל אותי להעדיף את האלפא, כשהקופרה גם מבחינת ניהוג מעולה.

היתרון העיקרי שכביכול יש לג'וליה זה הנעה אחורית, אבל גם הוא לא מאד משמעותי כשהבקרות לא מאפשרות ניתוק.

או, אני מסכים לגמרי שהקופרה זה משחק אחר, אבל אתה השוות לאוקטביה, בגלל זה לא הבנתי.

אגב לא הבנתי איזו בעיית אמינות יש לאלפא כיום (ועוד ביחס ל- VAG... לפחות באלפא יש שירות ולא מאשימים את הקרם ידיים או הקפה :-) ), אבל ברור שברכב חדש עדיין אין לדעת.

עריכה אחרונה על ידי bar72

פורסם

וגם ריפוד משופר.

פורסם
או, אני מסכים לגמרי שהקופרה זה משחק אחר, אבל אתה השוות לאוקטביה, בגלל זה לא הבנתי.

אגב לא הבנתי איזו בעיית אמינות יש לאלפא כיום (ועוד ביחס ל- VAG... לפחות באלפא יש שירות ולא מאשימים את הקרם ידיים או הקפה :-) ), אבל ברור שברכב חדש עדיין אין לדעת.

אני לא השוויתי, רק עניתי לשאלה - למה הג'וליה לא נלקחת כאופציה מבחינתי. נקודת המוצא הייתה שכבר פסלתי את האוקטביה ונשארתי עם הקופרה, אז כל הצעה לחלופה צריכה לנצח את הקופרה.

לא נכנס לויכוחים על אמינות של אלפא כן או לא. אולי היא תהיה אמינה ואולי לא, שורה תחתונה אין הרבה מידע ויש רק שנתיים אחריות. מעבר לזה שתמחור חלפים שערורייתי של היבואן (דברים ששמעתי בהקשר של 159/ג'ולייטה) גם מורידים מהחשק להכנס איתו להרפתקה.

אבל בוא לא נסיט את הדיון פה לויכוחי אלפא לא אינסופיים, יש מספיק כאלה :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איך 245 מרגישה לעומת קופרה? אותה שלדה , אותו דיפ. ברור שכיול שונה למתלים. איך זה משפיע על התנהגות ביחס לקופרה?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

קצת קשה לי לעמוד על דקויות כאלה כשבין שתי הנהיגות שלי מפרידים כמה חודשים, אבל בכל זאת מה שכן אני יכול להגיד -

בקופרה תוספת הכוח מורגשת, והיא מרגישה פחות מסורבלת בכבישים טכניים עם יכולת שינוי כיוון מהירה יותר ופחות רגישות להעברות משקל. אבל זה מסוג הדברים שחייבים מבחן השוואתי כדי לרדת לעומקם, לעבור מייד מרכב לרכב באותו כביש כדי להרגיש את ההבדלים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
קצת קשה לי לעמוד על דקויות כאלה כשבין שתי הנהיגות שלי מפרידים כמה חודשים, אבל בכל זאת מה שכן אני יכול להגיד -

בקופרה תוספת הכוח מורגשת, והיא מרגישה פחות מסורבלת בכבישים טכניים עם יכולת שינוי כיוון מהירה יותר ופחות רגישות להעברות משקל. אבל זה מסוג הדברים שחייבים מבחן השוואתי כדי לרדת לעומקם, לעבור מייד מרכב לרכב באותו כביש כדי להרגיש את ההבדלים.

לשמחתי, יצא לי לנהוג בדגם הקודם (220 כ"ס) ומאוד נהנתי. האם גם לך ואתה יכול לעמוד עם וכמה התוספת של 25 כ"ס מורגשת ומשמעותית?

פורסם
לשמחתי, יצא לי לנהוג בדגם הקודם (220 כ"ס) ומאוד נהנתי. האם גם לך ואתה יכול לעמוד עם וכמה התוספת של 25 כ"ס מורגשת ומשמעותית?

לא יצא לי לנהוג בקודמת לצערי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...