Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
רוכב איטי : רעיון לא מצחיק . יש פה את כל המוחות והיכולת לייצר מכונית חשמלית קטנה ומקומית שלא תדרוש מיסי ייבוא. זה לא מסובך כמו פרוייקט הלביא. סוסיתא פלאג אין. אם עידו כהן הצליח לייצר zibar בסדנה בבית ...

אני בטוח שישראל כץ ישמח להצטלם בטקס ההשקה

התוצאות עם מיזם פרטי כמו של עידו כהן לעומת פרוייקט שמנוהל וממומן ע"י המדינה לא יראו אותו דבר.

אני חושב שאם ייצרו מכונית בארץ לשיווק פנימי בלבד היא תהיה במתכונת משפחתית קטנה כמו אטראז' (תהיה גם גירסת "ספורט" עם 2 דלתות) אבל עם מנוע 0.8 טורבו שמפיק בערך 60 כ"ס כדי שזה יוכל לזוז בטווח המהירות המותרת (ישווק כפיצ'ר בטיחותי) אבל לא מעבר. העיצוב יהיה מחורבן וחסר פרופורציה אבל יכיל המון סממני שופוני כמו כונסים, לדים וחיפויי כרום. הרכב יהיה מפוצץ באבזור ויהיו בו מליארד מסכי מגע ותצוגות צבעוניות היישר מעלי-אקספרס.

על הנאה מנהיגה ותקשורת עם הנהג אין בכלל על מה לדבר. מה שבטוח שבמחיר של 35k ש"ח לחדשה היא תהיה בכל חור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם שטייניץ באמת רוצה : במקום לדבר שפשוט יוריד את המס על מכוניות ללא מנוע בעירה ל 2% (רווח סימלי לאוצר). בלי לצאת בהצהרות לתקשורת.
זה כבר קיים, בגלל זה plug in hybrid שכל כך יקרות בחו"ל, כאן נמכרות במחיר של דגם בסיס. אבל זה עוזר רק לעשירים ביותר.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

אם נרצה ואם לא רכבי הבנזין/דיזל עומדים להיעלם משוק הרכב החדש תוך 15 שנה. אומרים שהכורח הוא אבי ההמצאה, אז כבר תבוא החברה שתמציא את הסוללה המחזיקה מספיק ק"מ (כבר יש) ונטענת די מהר. בכל הקשור לפרה החולבת של האוצר, הסירו דאגה מלבכם. אתם תמשיכו לשלם אותו דבר עבור כל ק"מ נסיעה. יש מספיק דרכים לגרום לזה (החל מחשמל יקר למכוניות וכלה במיסוי עפ"י קילומטר נסיעה).

פורסם
מפעל הסוללות של טסלה בנבדה החל לעבוד בתפוקה מלאה בינואר 2017 ועכשיו בונים אחד נוסף בניו יורק, אבל אני בטוח שאתה יודע להסביר להם למה זה לא עובד.

https://www.cnbc.com/2018/01/25/tesla-employees-say-gigafactory-problems-worse-than-known.html

תקרא את הכתבה שהיא פורסמה ב25 בינואר 2018.

אבל אני בטוח שאתה רק יודע להעיר לאנשים על דברים שאתה לא מבין בהם במקום באמת להתעניין.

פורסם

לא כתוב בכתבה שום דבר על זה שהמפעל לא עובד, אלא על בעיות כאלה ואחרות בתהליך הייצור. הקמה של מפעלים בסדר גודל כזה תמיד תהיה מלווה בבעיות לוגיסטיות, בעיות איכות ובעיות טכנולוגיות.

יש כאלה שעושים ויש כאלה שיושבים על הכורסה בבית ויודעים להסביר שזה לא עובד. אני מהמר על אלה שעושים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אנחנו נתחרט בגדול על השגעון הזה של רכבים חשמליים. מעבר לכך שהטכנולוגיה יקרה ועדיין "לא שם" במונח של רכב עממי, מה יקרה כשנרצה להיפטר מהרכבים האלו? זה לא משהו שסתם אפשר לזרוק במגרש גריטה. אנחנו נמצא את עצמו עוד 10-20 שנה שוב רודפים אחרי הזנב של עצמנו בגלל זיהום ברמה גרועה יותר ממה שרכבי בנזין פולטים היום.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

אאל"ט אז למשל טסלה הולכת להישתמש בסוללות שהורדו מהמכוניות ויכניסו אותה לPOWER WALL וכו' ששם למרות שהתאים ירדו מהקיבולת שלהם ולא מתאימים יותר למכוניות הן עדיין בעלות אורך חיים ארוך ויכולים לשמש לאחסון אנרגייה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

^

זה מה שתכננו לעשות גם בBP.

אחרי התהליך הזה של שימוש שני בסוללות, עדיין לבסוף יצטרכו להיפטר באופן כלשהו מהסולללות, משום שמספר מחזורי טעינה/פריקה הוא מוגבל (הקיבולת תלך ותפחת).

פורסם (נערך)

נכון, אבל לפחות זה יאט את התהליך ועם הזמן עם העליה בצורך למיחזור ימצאו גם פיתרונות מתאימים.

נ.ב- לא ראיתי היתייחסות בפורום לחשמלית החדשה של יגואר שמציבה אותה ראש בראש מול מודל X של טסלה, I-PACE , מעניין אותי לדעת מה דעתם על תאי הליתיום שהם בחרו בהם לעומת ה18650 ושות' של טסלה, הם בחרו בתאים השטוחים בפלסטיק, אני לא מומחה אבל לדעתי הפיתרון של טסלה ניראה טוב יותר מבחינת המיגון/קירור/חוזק מיבנה לא?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
שטייניץ: משנת 2030 ייאסר יבוא מכוניות בנזין ודיזל

https://www.calcalist.co.il/conference/articles/0,7340,L-3732826,00.html

הוא חושב שזה יקרה? ממש לא ניראה לי שבמדינתנו יתאפשר דבר כזה כלל בזמן שהוא חושב.

אולי ב 2060

מישהו אצלכם לא קולט מה קורה בעולם?

בשנת 2030 לא יהיו נהגים

פשוט כיוון שכל הרכבים יהיו מקושרים ומנווטים בענן או פתרון אחר דומה.

תכנון ערים יהיה שונה יבנו בניינים ללא מרתפי חניה, כל התפישה של חיים אורבניים ואפשרויות תנועה והסעה יהיו ציבוריים. תרצה להגיע מ A ל B אתה תזמין הסעה שתיקח אותך. לא יהיה צורך בבעלות על אמצעי הסעה=רכב.

באיזה דור אתם חיים???עתיקים? :-)

פורסם

הקשבתי לנאום של שטייניץ. אני ו"אני" כמה נקודות שהאיש לא מתייחס אליהן : 1. מתווה הגז זה מתווה של שחיתות מטורפת שבה לקחו את הציבור כולו לסיבוב בלחץ של מקצוענים מול אנשי הממשלה . עלות הפקה של יחידת חום 0.5 $ ואנחנו קונים אותו במחיר מינימום של 5.7 $במקום ב 2.5 $ לכל היותר. ובמחירים הללו חיבור התעשייה והמשק לגז הוא בסימן שאלה. לו היו חותמים על הסכם הגיוני עלות ייצור החשמל למשק הייתה נחתכת ב 50% ואתם יכולים רק לדמיין מה זה היה עושה למשק. אותו העניין בהפגנה של אנשי עמק חפר, רוצים לחסוך בעלויות שוטפות והקמה ומסדרים אסדה במרחק של 8 ק"מ מהחוף ומזהמים את כל חופי המדינה. זה שר האנרגיה שנראה בחור חביב והגיוני, היה צריך לארגן לעצמו תואר דוקטור ל"פופוליזם" ולא פילוסופיה.

פורסם
מישהו אצלכם לא קולט מה קורה בעולם?

בשנת 2030 לא יהיו נהגים

פשוט כיוון שכל הרכבים יהיו מקושרים ומנווטים בענן או פתרון אחר דומה.

תכנון ערים יהיה שונה יבנו בניינים ללא מרתפי חניה, כל התפישה של חיים אורבניים ואפשרויות תנועה והסעה יהיו ציבוריים. תרצה להגיע מ A ל B אתה תזמין הסעה שתיקח אותך. לא יהיה צורך בבעלות על אמצעי הסעה=רכב.

באיזה דור אתם חיים???עתיקים? :-)

הבטיחו לנו בשנות ה90 שב2010 כבר לא יהיו פקקים, כי מכוניות יעופו לנו מעל הראש.

בינתיים, רק יונים מחרבנות עלינו מלמעלה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...