Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אזורי קריסה

medriving
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אשמח לשמוע על רכבי סופר מיני בהקשר זה. למשל איך מזדה 2 פגו 208 הונדה גאז מתמודדות במצב של תאונה בהגנה על היושבים.

במזדה 2 והונדה יש איזו מערכת..לא מבינה בחלק הטכני של אחך פועלת וכמה אפקטיבית לכן שואלת

גם למי פחות סיכויי התהפכות.

איפה הכי בטוח לנוסעים בקיצור.

אשמח הנגשה מידע אם יש גם לינקים.

פורסם

המקום ללמוד על בטיחות הוא euroncap.

שם ניתן לקרוא ולראות סירטוני ריסוק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן תודה ראיתי קצת סרטוני מבחני ריסוק

האם יש שם באתר גם התייחסות לקריסה פנימה וכו של המבנה. סליחה אם לא משתמשת במונחים הטכניים הנכונים כדי להסביר את עצמי.

לא מכירה את הנושא בהקשר ספציפי לרכב פגו שהתחלתי לברר עליו. על אחרים ידוע לי. ורוצה מידע על זה.

אנסה לחפש ברשת.

תודה רבה

פורסם

בשביל לבדוק איזה רכב הוא הבטוח ביותר במבחן התוצאה - צריך לבדוק ב-Euro NCAP.

מבחינה עקרונית, חלקים מסוימים ברכב תוכננו לקרוס פנימה ולשכך את עוצמת ההתנגשות. במקום רכב העשוי מקשה אחת, אשר יתנגש בקיר (לדוגמה) וייעצר באחת ולכן יעביר לנוסעים את כל עוצמת ההתנגשות, רכב אמתי תוכנן כך שתא המנוע יימעך בין הקיר לבין תא הנוסעים וישמש מעיין "כרית" לתא הנוסעים, כך שהפגיעה תגיע לנוסעים מאוחר יותר ובעוצמה נמוכה יותר.

שטחי קריסה קטנים יותר קיימים גם בהתנגשויות מכיוונים אחרים: אפילו בדפנות הרכב, הדקות למראה, ישנם שטחי קריסה אשר משככים את עוצמת הפגיעה ומתעלים אותה לקורות הגג ומהן אל הגג והרצפה מסביב לתא הנוסעים, כדי להקטין את עוצמת הפגיעה בהם.

לכן שואלת גם למי פחות סיכויי התהפכות.

רכב פרטי, סיכוייו להתהפכות כתוצאה מתמרון - אפסיים. במידה והתנגשת במשהו נמוך שגורם לרכב "למעוד" (אבן שפה, בור) כל רכב יתהפך יחסית בקלות.

מבחינת הבטיחות במצב של התהפכות, זה תלוי בסיטואציה. יש התהפכויות שכל נוסע שחגור כראוי ייצא מהן כמעט בלי שריטה, כי הרכב פשוט התגלגל על צירו והחליק על הגג עד לעצירה, בלי שום זעזוע חזק. יש התהפכויות שבהן הרכב ניטח על הגג בחבטה או מבצע שורה של גלגולים, ובמצב כזה יש גם חשיבות לעמידות הגג וגם לתפקודן של כריות האוויר הצינוריות (כריות "וילון"). בטיחות הרכב בשעת התהפכות נבדקת במבחני IIHS ושווה לבדוק גם אותם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתיאור של המבחן רשום גם פירוט של נזקי הבובות, המרכב של פיגו לא קורס, היום כבר אין רכבים מודרנים שקורסים כמו בהתחלה של המבחנים הללו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בשביל לבדוק איזה רכב הוא הבטוח ביותר במבחן התוצאה - צריך לבדוק ב-Euro NCAP.

מבחינה עקרונית, חלקים מסוימים ברכב תוכננו לקרוס פנימה ולשכך את עוצמת ההתנגשות. במקום רכב העשוי מקשה אחת, אשר יתנגש בקיר (לדוגמה) וייעצר באחת ולכן יעביר לנוסעים את כל עוצמת ההתנגשות, רכב אמתי תוכנן כך שתא המנוע יימעך בין הקיר לבין תא הנוסעים וישמש מעיין "כרית" לתא הנוסעים, כך שהפגיעה תגיע לנוסעים מאוחר יותר ובעוצמה נמוכה יותר.

שטחי קריסה קטנים יותר קיימים גם בהתנגשויות מכיוונים אחרים: אפילו בדפנות הרכב, הדקות למראה, ישנם שטחי קריסה אשר משככים את עוצמת הפגיעה ומתעלים אותה לקורות הגג ומהן אל הגג והרצפה מסביב לתא הנוסעים, כדי להקטין את עוצמת הפגיעה בהם.

רכב פרטי, סיכוייו להתהפכות כתוצאה מתמרון - אפסיים. במידה והתנגשת במשהו נמוך שגורם לרכב "למעוד" (אבן שפה, בור) כל רכב יתהפך יחסית בקלות.

מבחינת הבטיחות במצב של התהפכות, זה תלוי בסיטואציה. יש התהפכויות שכל נוסע שחגור כראוי ייצא מהן כמעט בלי שריטה, כי הרכב פשוט התגלגל על צירו והחליק על הגג עד לעצירה, בלי שום זעזוע חזק. יש התהפכויות שבהן הרכב ניטח על הגג בחבטה או מבצע שורה של גלגולים, ובמצב כזה יש גם חשיבות לעמידות הגג וגם לתפקודן של כריות האוויר הצינוריות (כריות "וילון"). בטיחות הרכב בשעת התהפכות נבדקת במבחני IIHS ושווה לבדוק גם אותם.

או... סוף סוף מישהו שעונה לעניין בפורום הזה ולא עם רגשי נחיתות סביב שאלות על צרפתיות..

תודה

כן אני כבר מכירה את הרעיון של אזור קריסה. תודה על הפירוט. נראה שיש לך הרבה ידע.

אני חושבת שמשהו שמעסיק אותי בקנייה לעומת הקנייה של לפני 9 שנים של רכב זה גם אבזור אקטיבי וכוכבי ריסוק מעבר לנוחות נסיעה ואמינות. הכביש נהיה גן חיות ואני עדה להמון תאונות. וגם חוויתי אחת בחודשים האחרונים.

אם כי אני תוהה כמה באמת יש לקחת בחשבון את המערכות האקטיביות לעומת המתריעות ודברים כמו אזורי קריסה וכריות שנראה לי יותר חשוב.

כשאני מסתכלת מהפאן של בטיחות-בפגו 208 כיום אין שום דבר אקטיבי וגם פאסיבי רק מובילאי בעקרון. הבנתי שהשנה יצא איזו שדרוג בעניין לא ברור מתי ואני לא רוצה לחכות מדי. שואלת את עצמי כמה זה חשוב לי בתור קריטריון.

מבחני IIHS - לא ראיתי את זה במבחני ריסוק. אולי אני לא יודעת למצוא שם. אגב יש מבחן ריסוק רק משנת 2012 של פגו 208 שם קיבל 5 כוכבי בטיחות. מאז בטח יש החמרה בדרישות שם.

אני יודעת שטויוטה יאריס והונדה גאז מאד מאובזרות ו 5 כוכבי בטיחות ונאמר לי גם שהונדה אחת הבולטות בהשרדות מתאונה של התהפכויות.

פורסם (נערך)

אל תסתכלי רק על הכוכבים: תסתכלי על הציונים שהרכב מקבל ספציפית בכל אחד מהמבחנים (מבחן התנגשות חזיתית, מבחן התנגשות צדית, וכך הלאה), גם ב-Euro NCAP (המבחנים האירופיים) וגם ב-IIHS (המבחנים האמריקניים), אם יש.

כל רבדי הבטיחות חשובים מאוד. היום הם כה רבים שקשה לדבר על בטיחות "פסיבית ו"אקטיבית" בלבד. המינוח הנכון הוא בטיחותית ראשונית, שניונית ושלישונית. הבטיחות הראשונית כוללת מערכות כגון מניעת סטיה מנתיב, בלימה אוטונומית וכיוצא בהן, ומערכות התרעה פסיביות כמו אלו של מוביל-איי; השניונית כוללת מערכות שמסייעות לנהג כגון ABS, בקרת יציבות, EBD, סייען בלימה (BA) וכיוצא באלו, וגם מקיפה את מכלול ההיבטים שמשפיעים על יכולת הנהג לשלוט ברכב במצבי קצה: התנהגות הכביש, גודל מעטפת הביצועים, נוחות התפעול, וכך הלאה. הבטיחות השלישונית היא זו שאחראית על ריכוך עוצמת הפגיעה, במידה וזו קרתה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

קרוב ולדאי שתתקשי למצוא מבחנים של רכבי מיני וסופרמיני אירופיים במבחני IIHS, הם אינם נמכרים בשוק האמריקאי, או שמכירותיהם בו זעומות.

לגבי מבחני EuroNCAP צריך להיות ערני לכמה דברים:

1. תאימות מאפייני הדגם שנבחן למאפייני הדגם שנמכר באארץ - זה כולל סוג מרכב (באירופה בדרך כלל נבחנות גרסאות האצ'בק בם בדגמים שבארץ יותר נפוצים הסדאן), ופירוט אבזור הבטיחות (בדגמים שעד לפני שנה-שנתיים בד"כ הדגמים בארץ יותר מאובזרים. בשנה האחרונה פחות).

2. כפי שציין חן, יש לקרוא בעיון את כל ההערות - אם, למשל, אין לך ילדים הרי שהפרק על בטיחות ילדים לא רלוונטי לך (או שאת רוצה להסיק ממנו על בטיחות מבוגרים מאחור, עניין בעייתי ביותר).

3. ציוני הבטיחות עודכנו במהלך השנים. העדכון האחרון, ב-2016, רדיקלי מאד, כיון שהאבזור שחן מגדיר כראשוני ושניוני קיבל 40% מהציון, ורכב חסר ציוד כזה שעומד היטב במבחני הריסוק ועד 2015 היה מקבל 5 כוכבים, יקבל כעת רק שלושה כוכבים. שני הכוכבים הנוספים ניתנים על האבזור הנוסף יש דגמים שנבחנו בלי ועם האבזור, ובהתאם לכך מופיעים עם שני ציונים (בדרך כלל ההבדל הוא רק לנהג ולנוסע שלצידו, אלא אם יש גם רכיבים אקטיביים שנועדו להגנה על הולכי רגל. לכן אין דין 5 כוכבים במבחני 2016 כדין 5 כוכבים במבחני 2015, וכמובן כך גם לגבי איטרציות קודמות.

4. במחקר של IIHS שפורסם לפני כשנתיים מערכות התראה בפני התנגשות קדמית נמצאו הרבה פחות יעילות מבלימה אוטונוטמית במניעת או צמצום חומרת תאונות. למררות זאת ה-IIHS ממליץ על אמצעי התראה כאלה, כמו גם על התראה מסטיה לנתיב (צמצום תאונות על ידי מערכת תיקון סטיה נמצא יעיל במידה מתונה, אם כי מובהקת סטטיסטית, וגם מערכות התראה נמצאו יעילות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
האבזור שחן מגדיר כראשוני ושניוני.

רק הערה: ההגדרה לא שלי.

זו פרפרזה על המינוח שבו נוקט דון פלמר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

פז'ו אכן לא נבחנה ע"י IIHS מאחר וכלל אינה משווקת בארה"ב.

הצצתי עכשיו, למרבה ההפתעה הונדה ג'אז (בארה"ב - הונדה פיט) ומאזדה 2 נמכרות (או נמכרו) בארה"ב, להונדה יש תוצאות מבחן עדכניות (מודל 2018 ) מהן עולה שהיא עברה את המבחן יפה מאוד, עם כרטיס אדום בנושא אחד - תאורה ראשית. למאזדה 2 יש תוצאות מבחן עדכני ל-2014, שם היא לא מככבת במיוחד.

חזיר דיזל

פורסם

תודה שוב

כאמור המבחן באירופאי של פגו 208 הוא רק מ 2012. כך שלא רלוונטי . כנראה יגיע דגם מאובזר בטיחותית יותר בהמשך השנה. בלימה אקטיבית עד 30 כנראה. אבל לא יודעת מה עוד מעבר. אןלי עוד איזה התראה או שתיים.

למזדה 2 יש התראות על שטח מת, אדפטיבית וכו. ובלימה אקטיבית אבל עד 30.

השאלה כמה ההפרש במערכות בין שתיהן הוא שיקול משמעותי בבחירה ביניהן.

פורסם

הונדה גאז ידועה כאחת המרווחות אמינות מאובזרות ובטוחות בסופר מיני.

מה גם שמיוצרת עדיין ביפן.

עכשיו יקפצו פה כל הרגישים של המכוניות הצרפתיות...

מה שמצער זה שהיא פחות נוחה לנהיגה עם המנוע שיש בארץ.

פורסם
תודה שוב

כאמור המבחן באירופאי של פגו 208 הוא רק מ 2012. כך שלא רלוונטי . כנראה יגיע דגם מאובזר בטיחותית יותר בהמשך השנה. בלימה אקטיבית עד 30 כנראה.

ה-208 מוצעת כיום בישראל עם בלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש בגרסת ה-gti בלבד. אין לי מושג על איזה דגם את מדברת שיגיע בהמשך השנה, דור חדש לחלוטין של ה-208 אמור להיחשף בקרוב מאוד, וסביר להניח שיכלול הרבה יותר מבלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש ועוד כמה התראות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

אם הצלחתי להבין אותך את מחפשת מיני בטוחה

פשוט, העמידי את הבחירות שלך אחת ליד השנייה ותעשי השוואה

קחי בחשבון, שרכב שנבדק בתנאים סטריליים (מבחני הריסוק שאת רואה ביוטיוב) לא בהכרח יתנהגו דומה על הכביש.

יתרה מכך, ייתכן שרכב מסוים שדורג נמוך יותר במבחן ריסוק דווקא יציל אותך מתאונה ולו בגלל תמרון עדיף יותר או יכולת בלימה עדיפה מה שיגרום שלא תגיעי בכלל לתאונה

מה שאני מנסה לומר זה שמבחני ריסוק הם לא המדד היחיד שצריך לקבל את התייחסותך בזמן רכישת רכב.

בכלל, הטכנולוגיה הזאת שבאה להחליף את הנהג מבחינתי תגרום לעלייה בתאונות הדרכים ולו בגלל הסיבה שהנהג סומך עליה ואילו המערכות רחוקות מאוד ממצב שניתן לסמוך עליהם.

ואני לא מדבר על abs או מערכות מניעת החלקה שונות (שגם הם מנוונות את הנהג)

אני מדבר על כל מערכות ההתראה השונות שגורמות לנהג לחשוב שהם יסתכלו על הכביש בשבילו ואילו הוא רק צריך לכוון את ההגה.

אפילו את כותבת שבלימה אוטונומית עד 30 קמ'' ש זה לא מספיק, אני יכול להבין למה צריך במהירות זחילה כמו פקק מערכת כזו, אני לא מבין למה צריך אותה במהירות גבוה יותר, האם יש מצב להוריד את העיניים מהכביש במהירות כביש מהיר?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי michaelcarmi
  • תוכן חדש...