Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחילים לשווק מכוניות עכשיו עם פיצ'ר בטיחות של ניטור שטח מת.

יש הבדל אם אני פשוט אשים מראה פנורמית??

פורסם

הכי טוב לכוון את המראות בפתיחה רחבה, כך שהשטח המת יהיה הקטן ביותר האפשרי. מעבר לכך, כדאי לבדוק מראות באופן תכוף, להעיף מבט זריז הצדה (לא אחורה) לפני מעבר נתיב, ולבצע את המעבר בזווית קהה ככל הניתן תוך בדיקה חוזרת של המראות. צעדים אלו יספקו לך מענה ששקול לזה של מערכת לגילוי שטחים מתים, שייעודה לסייע לנהגים שלא מקפידים על הכללים הללו.

מראה פנורמית, לפחות כזו הנתלית על הראי הפנימי ברכב, אינה נחוצה לך. בשל היותה מראה פנימית, היא כמעט שלא תורמת לשדה הראיה אל מחוץ לרכב (רוב הנראה בה הם חלקי פנים של הרכב כמו קורות הגג) ולמעשה רק פוגעת בשדה הראיה קדימה (תמרורים) ובתפעול סוככי השמש, אינה מאפשרת להתמודד עם סנוור מאחור, ושגודלה ונפיצותה מהווים סכנה לפציעות בהתנגשות.

לכל היותר, אפשר אולי להרכיב מראת עזר מעל אחת ממראות הצד, אבל לרוב גם זה לא נחוץ אם כיוון המראות רחב דיו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מצחיק אותי שבעידן בו הרכב כמעט ומכין לך קפה בבוקר בלי שתקבל דוח, אנשים עוד מזלזלים במהנדסי הרכב ומשתמשים במראה פנורמית, כאילו האחרונים אינם התאימו את מידות המראה לכסות את השטחים מסביב לרכב בצורה המקסימלית.

פורסם
הכי טוב לכוון את המראות בפתיחה רחבה, כך שהשטח המת יהיה הקטן ביותר האפשרי. מעבר לכך, כדאי לבדוק מראות באופן תכוף, להעיף מבט זריז הצדה (לא אחורה) לפני מעבר נתיב, ולבצע את המעבר בזווית קהה ככל הניתן תוך בדיקה חוזרת של המראות. צעדים אלו יספקו לך מענה ששקול לזה של מערכת לגילוי שטחים מתים, שייעודה לסייע לנהגים שלא מקפידים על הכללים הללו.

מראה פנורמית, לפחות כזו הנתלית על הראי הפנימי ברכב, אינה נחוצה לך. בשל היותה מראה פנימית, היא כמעט שלא תורמת לשדה הראיה אל מחוץ לרכב (רוב הנראה בה הם חלקי פנים של הרכב כמו קורות הגג) ולמעשה רק פוגעת בשדה הראיה קדימה (תמרורים) ובתפעול סוככי השמש, אינה מאפשרת להתמודד עם סנוור מאחור, ושגודלה ונפיצותה מהווים סכנה לפציעות בהתנגשות.

לכל היותר, אפשר אולי להרכיב מראת עזר מעל אחת ממראות הצד, אבל לרוב גם זה לא נחוץ אם כיוון המראות רחב דיו.

בקיצור אתה אומר שפיצ'ר הבטיחות הזה מיותר ומספיק רק כיוון נכון של מראות?

** הרכב הנוכחי שלי מאוד צר. עם מראה פנורמית היה לי תענוג. עשיתי נסיעת מבחן על ספורטאג' - הרגשתי שאני מזיזה הרבה את הצוואר כדי לראות מי בא מימיני ומשמאלי...ממש עייף לי את הצוואר

פורסם

אל תקשיב למנטרות הרגילות של באי הפורום. אם נוח לך אם מראה פנורמית, שים פנורמית. יש כאלו בגודל של המראה המקורית, ואין כל רע בשימוש בהן.

אישית בדקתי עם ובלי, וגם לי פשוט לא נוח עם רגילה. רק מזווית מאוד מסויימת היא מראה את כל החלון האחורי, ובכל זווית אחרת לא רואים מספיק. הרכב הוא זה שצריך לשרת את הנהג ולא להפך.

פורסם

ניטור שטח מת זה מעולה בלי קשר למראה פנורמית או לא, ולו בשביל המקרים של חוסר תשומת לב רגעי בניסיון לעקיפה/מעבר נתיב. מה גם שברגע של סכנה יש התראה קולית בנוסף לחיווי על המראה, מה שאין לך כשאתה משתמש במראה רגילה/פנורמית.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

מראה פנורמית אינה פיצ'ר בטיחות. היא פוגעת בבטיחות.

אילו היה מדובר בפיצ'ר בטיחות היא היתה הופכת לתקן של כל כלי הרכב.

נהיגה היא פעילות מורכבת, צריך לנטר הרבה מאד מידע ולהגיב נכון ובזריזות. נכון - העיניים עובדות קשה, וגם השרירים שמאפשרים להן לראות את השדה הדרוש. המראה הפנורמית אינה משפרת זאת, ולהפך: היא מעוותת את שדה הראיה לאחור, היא מצמצמת את שדה הראיה לפנים, היא אינה עומדת בתקנים הנדרשים בעת תאונה ועלולה להחמיר פציעות. וכל זה - כדי לקבל איזו הרחבה מזערית של שדה הראיה, הרחבה שקל מאד להשיג על ידי כיוון נכון של שלוש המראות. אולי היתה למראה הפנורמית הצדקה לפני 50 שנה, כאשר מראות חיצוניות עדיין לא היו תקן מחייב. כיום, כאשר מראות חיצוניות הינן חובה וקל מאד לכוון אותן מתוך הרכב אין כל הצדקה להתקין את השיקוץ הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

** הרכב הנוכחי שלי מאוד צר. עם מראה פנורמית היה לי תענוג. עשיתי נסיעת מבחן על ספורטאג' - הרגשתי שאני מזיזה הרבה את הצוואר כדי לראות מי בא מימיני ומשמאלי...ממש עייף לי את הצוואר.

הוא לא מיותר, אך ניתן להסתדר בלעדיו היטב. פשוט צריך לפתוח את מראות הצד יותר. את המראה השמאלית פותחים עד שלא רואים בה את דופן הרכב כלל. ברכבים רבים המראה הימנית אינה מספקת כיסוי שווה ערך לזו השמאלית ובמקרה כזה יש לפתוח אותה כך שאדם שנמצא מאחורי הרכב ונראה בקצה הימני הקיצוני של המראה הפנימית, ייראה רק בקצה הפנימי של המראה הימנית.

מעבר לכך, בדיקת מראות תכופה בזמן נסיעה מקטינה את הסבירות שתפספסי משהו. מבחינת תנועת צוואר, לא צריך להסתובב לאחור. רק מבט זריז הצדה. מעבר לכך, נסי למרוח כל מעבר נתיב על פני כמה שיותר שטח כביש כדי שהוא יתבצע בזווית הקהה ביותר האפשרית. ככה, גם כשאת בחצי הדרך לנתיב השני, את יכולה להציץ שוב במראות.

אל תקשיב למנטרות הרגילות של באי הפורום. אם נוח לך אם מראה פנורמית, שים פנורמית. יש כאלו בגודל של המראה המקורית, ואין כל רע בשימוש בהן.

יש ויש. המראה הפנורמית לא נותנת כמעט שום שדה ראיה נוסף שמראות הרכב, בכיוון רחב, לא מספקות. לכל היותר, אפשר להרכיב מראת עזר חיצונית על אחת ממראות הצד, וזהו.

פורסם

אני מרגיש שמראה פנורמית נותנת לי יותר מדי אינפורמציה.

עד לפני כמה חודשים חשבתי שמערכת ניטור שטחים מתים מיותרת לגמרי מהשיקולים שחן תיאר. אבל מרגע שהתחלתי לנסוע על רכב שכולל אותה, התרגלתי ואני מסתמך עליה יותר ויותר. לאחרונה שכרתי רכב בחו"ל בלי המערכת, וזה היה מוזר מאוד ואפילו מלחיץ. כרגע היא נראית לי אחת המערכות המועילות ביותר.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

יש למראה פנורמית חיסרון משמעותי והוא אי העמידות שלה בשעת תאונה, היא פשוט מתפרקת לגורמים ועלולה לפגוע במי שנמצא ברכב, אולי אפילו לפגוע בכריות האוויר. (?)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מראות שאיתן הרכב הגיע מהמפעל זה די והותר.

צריך לדעת לכוון אותן נכון (לא rocket science), ויהיה לך שדה ראייה של הכל כולל הכל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

** הרכב הנוכחי שלי מאוד צר. עם מראה פנורמית היה לי תענוג. עשיתי נסיעת מבחן על ספורטאג' - הרגשתי שאני מזיזה הרבה את הצוואר כדי לראות מי בא מימיני ומשמאלי...ממש עייף לי את הצוואר

תקחי את המושב טיפה יותר רחוק מההגה אם את יכולה והעיניים שלך יזוזו ולא הצוואר
פורסם

דווקא הדבר הכי חשוב במראה האמצעית ברכב, זה אפשרות המראה הכפולה למניעת סינוור, אני משתמש בזה על בסיס יומי.

התקנת מראה פנורמית על המראה המקורית, מבטלת את האפשרות של מניעת סינוור.

לא מצאתי תמונה של מראה, לא אוטומטית.

HTB11BLrHpXXXXXwaXXXq6xXFXXXa.jpg

פרנקופיל מושבע!

פורסם

צריך לדעת לכוון אותן נכון (לא rocket science), ויהיה לך שדה ראייה של הכל כולל הכל.

לא מדע טילים ואף על פי כן הכיוון המוצג בסרטון - שגוי.

פורסם

בן אדם ממוצא, שיושב נכון, מכוון את המראת נכון לא צריך שום מראה פנורמית.

אנשים שמשתמשים במראה פנורמית לא עושים משהו ממה שרשמתי למעלה נכון, או שפשוט לא גדלו על- fight club, ורק מחפשים על מה להוציא את כספם.

• תוכן חדש...