Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית קצת סטטיסטיקה:

22 רכבים. 16 מהם כמעט בני שנתיים, 6 התווספו במהלך השנתיים, אחד מדי כמה חודשים.

14 פלואנס טורבו דיזל אוטומט.

1 קפצ׳ור טורבו דיזל אוטומט.

1 מגאן אסטייט טורבו דיזל אוטומט.

1 דאסטר 4X4 טורבו דיזל ידני.

4 דאסטר 2X4 טורבו דיזל אוטומטיים.

1 סאנדרו סטפווי בנזין רובוטי חד מצמדי.

קילומטרז׳ מצטבר - 2,000,000~ ק״מ. כמעט כולם בתנאי נסיעה לא פשוטים שכוללים המון ירידות ועליות.

הטוב:

מנוע: K9K בשילוב עם ה-EDC בגרסת 6 ההילוכים שלו. באמת שאני לא יכול למצוא שום דבר רע לומר על שילוב המנוע-גיר של רנו. 1.5 טורבו דיזל אמין, חסכוני להפליא ובעל כח זמין לסחוב בכל רגע נתון.

נוחות: הרכבים האלו נוסעים לא מעט, ואין אחד שלא מודה על הבחירה ברכבים האלו.

הבינוני:

אמינות כללית: המנוע ידוע כאמין ולא היו פה הפתעות, הגיר מפתיע לטובה ללא שום תקלה. כן היו בעיות במספר מכוניות עם תא מטען שסרב פתאום להפתח, ודרש ביקור במוסך, וכמו-כן נדרשו כבר כמה החלפות פנסים. הבלמים (רפידות בעיקר) נשחקים יחסית מהר, אבל אני מניח שזה יותר עניין של אופי הנסיעה מאשר בעיה מובנית.

בסה״כ - אני שם בבינוני כי זה לא יפנית ואפילו לא קוראנית ויש בעיות מינוריות, אבל מפתיע מאוד לטובה.

הגרוע:

הגיר הרובוטי של הסטפווי: לא מבין איך אפשר לנהוג על הדבר הזה, הנהג של הרכב מסתדר איתו, אני לא מבין איך. הגיר הכי גרוע שניסתי לנהוג עליו מעולם.

בטיחות: זה יותר נקודה לעתיד, כי לא רחוק היום שאצטרך להחליף את הרכבים האלו, ובקרסו ממשיכים להביא דגמי גרנד קופה (המחליף של הפלואנס) ללא מערכות בטיחות אקטיביות. מילא הדאציה, מי שבוחר את הרכב הזה יודע שהוא מתפשר בהרבה דברים, גם בבטיחות. כרכב משפחתי מודרני, קשה לי לרכוש רכבים עם מובילאיי במקום מערכות שכן מגיעות עם הרכבים האלה במדינות מתוקנות. יש לי בעיה עקרונית אמיתית לרכוש מיבואן שחוסך על הלקוחות שלו בתחום הבטיחות דווקא. מקווה מאוד שמישהו שם יתעשת ולקראת ההחלפה הצפויה עוד כשנה, כבר יביא רכבים ראויים לזמננו.

סיכום:

מעבר של כחצי מצי הרכבים בחברה מליסינג / השכרה לרכישה עצמית הוכח כמשתלם להפליא בזכות הרכבים האלו. מאמין שעוד כשנה נחליף לפחות חלק מהמכוניות, ועם הזמן נוסיף עוד. אני מתקשה למצוא בינתיים אופציה טובה יותר בשקלול כל הפרמטרים הכלכליים, אך כאמור מקווה שנושא הבטיחות יפתר ויאפשר לי להמשיך עם רכבי הקונצרן גם בעתיד.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי הגיר של בטופרי מתנהג כמו כוח גיר רובוט חד מצמדי שיצא לי לנהוג, בעיר העברות הילוכים מורגשות יותר עם ההשהיה המעצבנת של גיר חד מצמדי.

אבל מחוץ לעיר הוא ממש בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לדעתי הגיר של בטופרי מתנהג כמו כוח גיר רובוט חד מצמדי שיצא לי לנהוג, בעיר העברות הילוכים מורגשות יותר עם ההשהיה המעצבנת של גיר חד מצמדי.

אבל מחוץ לעיר הוא ממש בסדר.

לא יודע. הזיכרון האחרון שלי מרכב סטנדרטי עם גיר חד מצמדי זה קורולה 2008 שנהגתי עליה לפני כמה שנים. לא זוכר שזה היה כל כך גרוע.

לפני שלושה חודשים נהגתי על אוונטאדור חד מצמדית, והיא היתה משמעותית יותר טובה (אני לא משווה ברצינות - כן?)

פורסם

הגיר בקורולה לא יותר טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הגיר הרובוטי של הסטפווי: לא מבין איך אפשר לנהוג על הדבר הזה, הנהג של הרכב מסתדר איתו, אני לא מבין איך. הגיר הכי גרוע שניסתי לנהוג עליו מעולם.

+1

אכן גיר מחורבן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה מחיר הטיפולים למנוע K9K ?

מה מחליפים בטיפולים של דיזל עם מנוע K9K ומה סוג של שמן ? כל פעם שאלתי לגבי שמן הבנתי שמוסכים מורשים לא מחליפים שמן מקורי של ELF ולא ברור למה.

פורסם (נערך)

זה מתוך ספר הטיפולים שלי (פלואנס):

לוח טיפולים (לפי ספר רכב) – תנאים רגילים

• שמן + פילטר – 20K או שנה (שמן לפי מיטב זכרוני 4.5 ליטר)
  • פילטר אוויר – 40K או שנתיים
  • פילטר מזגן – 20K או שנה
  • טיימינג + רצועות – 160K או חמש שנים
  • פילטר סולר – 60K או ארבע שנים
  • נוזל בלמים + קירור – 120K או ארבע שנים (לא זוכר כמות נוזל קירור).

לא בטוח שאלה המלצות עדכניות ו/או זהות להמלצות לדאסטר/סטפווי (אני מבין שלשם אתה מכוון?)

מחירים - אני לא יודע אם טיפולי דאצ'יה מתומחרים אחרת, לא רוצה לכתוב סתם אינפורמציה לא נכונה.

סוג שמן 5W-30 סינטטי מלא C4 בתקן רנו 720. מוסכי קרסו שמים שמן פז מצובר שאמור לעמוד בתקנים הנ"ל. בזמנו חפרתי קצת בנושא ושאלתי האם יש טעם לרכוש ELF עצמאית. קיימת דעה מקובלת שעדיף לשים מותגים מהשורה הראשונה (קסטרול, ELF, מוטול וכו'). מצד שני, רבים כאן, כולל אנשי מקצוע, טוענים שאין לכך שום בסיס, ואין שום בעיה לשים כל שמן כל עוד הוא עומד בתקנים הנדרשים. אני יכול רק להגיד שעובדתית המנועים האלה נוסעים כאן שנים בהמוניהם, ולא מוכרת לי שום בעיה גורפת שנובעת מהשימוש בשמן פז (אחרת לפי דעתי היינו אמורים לראות מנועים, טורבו, ממירים קטליטיים ו-DPF מתים על ימין ועל שמאל, ולמיטב ידיעתי זה לא המצב).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

תודה על הסקירה. מה שאתה מתאר בגזרת האמינות זה לא בינוני, אלא מושלם. פנסים ושטויות יש בכל מכונית. מושלם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כל אנשי מקצועים וביקר בחו"ל מאוד מומלצים להחליף שמן הרבה לפני ולא כמו שיצרן ממליץ.במיוחד רכבי דיזל איפה שמנוע עובד בטמפרטורה גבוה יותר מאשר בנזין ובלחץ ובנוסף שימון וקירור של טורבו נעשה בעזרת שמן וזה אומר ששמן חייב להיות טרי וסופר איכותי.

מה איכפת לייצרנים מה יקרה לרכב לאחר אחריות .להפך הם קובעים טיפולים כאילו רכב שלהם הכי אמין שבעולם לוקחים בחשבון שרכב יחזיק ללא תקלות שלוש שנים ואז רוצים שיהיו תקלות כי על חלקים מרוויחים המון.

מומלץ להחליף פילטר סולר כל פעם אבל כנירא שסעבה היא סולר לא נקי עבל בכל מקרה רצוי שפילטר יהיה איכותי אחרת כל סתימה במערכת הזרקה יגרום לתקלה ותיקון יהיה במחיר של חצי רכב.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם (נערך)
כל אנשי מקצועים וביקר בחו"ל מאוד מומלצים להחליף שמן הרבה לפני ולא כמו שיצרן ממליץ.במיוחד רכבי דיזל איפה שמנוע עובד בטמפרטורה גבוה יותר מאשר בנזין ובלחץ ובנוסף שימון וקירור של טורבו נעשה בעזרת שמן וזה אומר ששמן חייב להיות טרי וסופר איכותי.

מה איכפת לייצרנים מה יקרה לרכב לאחר אחריות .להפך הם קובעים טיפולים כאילו רכב שלהם הכי אמין שבעולם לוקחים בחשבון שרכב יחזיק ללא תקלות שלוש שנים ואז רוצים שיהיו תקלות כי על חלקים מרוויחים המון.

מומלץ להחליף פילטר סולר כל פעם אבל כנירא שסעבה היא סולר לא נקי עבל בכל מקרה רצוי שפילטר יהיה איכותי אחרת כל סתימה במערכת הזרקה יגרום לתקלה ותיקון יהיה במחיר של חצי רכב.

אני נוטה להסכים איתך, ולראיה בטיפולים האחרונים צמצמתי מרווחי החלפה לכיוון 12K. בטיפול הבא אני מתכוון גם לשם שינוי לשים ELF/קסטרול/מוטול. אצלי, אגב, המוטיבציה הראשונית לצמצום מרווחי החלפה הייתה אחרת - גיליתי שהמנוע עובד משמעותית יותר שקט על שמן טרי.

(התקטננות קטנה - המנוע לא עובד בטמפרטורה גבוה יותר מבנזין - ההפך, הוא עובד קר יותר [פחות חום ליחידת הספק]. כל השאר נכון.)

בספר הטיפולים, אחת ההגדרות ל"תנאי קשים" היא נסיעה של מעל 5000 ק"מ בשנה בטמפ' מעל 30 מעלות. לא ראיתי או שמעתי על מישהו שמתייחס להוראה זו בהקשר של לקוחות פרטיים או ליסינג. היחידים שמחוייבים לעמוד במפרט "תנאים קשים" הם מוניות.

לא מכיר שום המלצה בשום רכב להחליף פילטר סולר מדי טיפול. הסולר בארץ די איכותי והיו כבר למיטב זכרוני שרשורים של בוקי בנושא. פילטר מקורי בחברה עולה למיטב זכרוני כ-600 ש"ח לפני עבודה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

הגראנד קופה משווקת ללא מערכות בטיחות כי היא לא מיוצרת עם כאלה במפעל בטורקיה.

היבואן לא צד בעניין.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
הגראנד קופה משווקת ללא מערכות בטיחות כי היא לא מיוצרת עם כאלה במפעל בטורקיה.

היבואן לא צד בעניין.

עלה כאן כבר פעמים והטיעון הזה לא מחזיק מים, כניסה קצרה לאתר הטורקי ותראה שהיא מוצעת שם עם מערכות בטיחות.

• תוכן חדש...