Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה FR - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אכן המחירים שאתה מתאר נשמרו מאז ההשקה אז ב 100 היא דיל מעולה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
במחיר של האיביזה fr אשר לפי מה שראיתי עולה כ 107 אלף, איזו סופר מיני מציעה משהו משתלם יותר?

מה זה משתלם?

אני הדיוט ולא מכיר את הרכב ומנסה להבין את מה שבוחן (פבל) הרכב מספר, הרכב;

1. יחידת הנעה "הלכה צעד אחורה".

2. איכות חומרים "קיבלו הוראה מלמעלה, להוריד".

3. איכות נסיעה "כאילו מישהו שכח לסגור איזה בורג".

לסיכום; "אופי הפעולה הלא מלוטש של המנוע ותיבת ההילוכים, וכיול המתלים המוזר, והפלסטיקה הנחותה,".

תוסיף לכך dsg ושנתיים אחריות.

איך כל זה הופך להיות חבילה משתלמת תמורת 107,000 ש"ח?

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

הגזמתם עם תא המטען. תא המטען בסדר גמור,לא הגדול ביותר ובטח שלא הקן ביותר בקטגוריה. לגבי איכות החומרים והליטוש, צריך להשאיר משהו למתיחת פנים בעוד כמה שנים.

פורסם (נערך)
מה זה משתלם?

לסיכום; "אופי הפעולה הלא מלוטש של המנוע ותיבת ההילוכים, וכיול המתלים המוזר, והפלסטיקה הנחותה,".

כל זה הופך לדיל משתלם כאשר פלוני אלמוני דורך באולם התצוגה של סיאט, מבצע נסיעת מבחן ואוהב את המכלול של המוצר.

עם כל הכבוד לדעת הכותב - בסופו של דבר היא דעתו שלו. אפשר לכבד אותה ועדיין אפשר לחלוק עליה.

אני אישית לא רואה דיל משתלם יותר בקטגוריה הנתונה, אבל אני לא משונאי וואג כמו רוב המגיבים כאן שיוצרים סוג של בועה שזאת דעת הרוב.

אני יכול להוסיף את השני סנט שלי:

הייתה ברשותי איביזה am5 ואחריה גם 6j.

מסכים שמבחינת איכות חומרים הייתה עלייה בין הדגם הקודם למתיחת הפנים וכרגע יש ירידה בנושא.

אבל עם זאת, חייב לציין שברשותי גרסת הסטייל עם ג׳אנטים קטנים יותר וכיול המתלים מצויין לטעמי, העברות ההילוכים הרבה יותר רכות, נעימות ובטיימינג הנכון מאשר בדגם הקודם, בידוד הרעשים לא נופל מאף רכב שעולה 50-80k יותר, ובכלל, הרכב מרגיש כאילו סיים את תקופת נעוריו והגיע לשלב הבגרות. אפשר להרגיש את זה בכל פרמטר (אפילו בעובדה שהוא קצת פחות זריז ביציאה מהמקום בהשוואה לדגמים הקודמים)

אז בסופו של דבר אני מבין את הציפיות מהרכב, אבל קצת שכחתם את הייעוד שלו. מי שרוצה יותר מזה שיוסיף עוד כמה שקלים ויקבל לאון משפחתית על שלל יתרונותיה.

עריכה אחרונה על ידי Moshep
פורסם

ראשית תתחדש.

אני לא מאלה שמסתכלים על רכב כחבילה או כמשתלם וכדומה ודווקא בגלל זה אני יכול לגמרי להבין את מי שרוכש את הרכב.

נגעת, נסעת ואהבת, מצויין. ולטעמי הוא נראה מצויין בגרסה המאובזרת.

מכל מבחני הרכב שקראתי וראיתי אני מתרשם שדווקא בדברים שחשובים לי יותר מכל, הם לכל הפחות לא התקדמו.

אני אישית מצפה מדגם חדש שיתעלה על קודמו.

פורסם (נערך)
מה זה משתלם?

הרכב כמו כול רכב לא מושלם, אבל אתה מקבל הרבה יתרונות שלדעתי עולים בהרבה על החיסרונות.

למעט אותה השהייה בגיר, במצב נסיעה רגיל כניראה זה לא יהיה מורגש אבל זה קיים, אבל אתה מקבל גיר חלק ונעים ברוב המצבים.

אתה מקבל רכב בין הזריזים שיש בקטגוריה.

הוא מאוד מאובזר.

המושבים נוחים מאוד.

מרווח מאחור.

תא מטען גדול ביחס לקטגוריה.

בטיחותי פסיבית ואקטיבית.

סלון נעים לשהיה.

די הרבה פלוסים לא?

בגלל זה המתכונת של המבחנים באתר השתנתה, יש מספר חברי פורום שמצטרפים למבחן וככה אתה מקבל מספר דעות.

מישהו יעדיף את הקשיחות של האיביזה כי היא דינמית יותר, אחר יעדיף רכב נוח יותר, לי המושב היה נוח מאוד לך אולי לא.

Ozb

במה הם לא השתפרו?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא נהגתי ברכב וכנראה שגם לא אנהג, אלא אם באופן מזדמן, כי אין לי סיבה לכך.

אני לא אוהב להביע יותר מדי דעה על מה שאין לי נסיון איתו, לאו דווקא רק על רכבים אלא ככלל, אז רק אומר שכמי שצריך להסיק מסקנות על סמך מבחני הרכב שיש ברשת, יש מוטיבים חוזרים, שילוב גיר מנוע מחוספס, נוחות נסיעה נוקשה ואיכות חומרים ירודה.

לטעמי זה לא שיפור.

עריכה אחרונה על ידי Ozb

פורסם

המושבים נוחים מאוד.

נורא ביעס אותי הנושא, אבל המושבים של האיביזה איכזבו אותי מחדש - וחבל כי אני מאוד אהבתי את הרכב מבחינת שאר הדברים האחרים לפי מה שראיתי באולם תצוגה(לצערי לא יצא לי לנהוג).

המושב של האיביזה לא מתוכנן לתחושתי לאנשים בעלי גוף רחב, התומכים שלו בצד פשוט נכנסים לי בשכמות ופשוט הופכים את הישיבה ללא נוחה בעליל - זה רק מחזק לי את הדעה שלקבוע את נוחות המושב זה נושא בעייתי שמשתנה מאדם לאדם לפי מבנה גוף ותנוחת נהיגה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הגזמתם עם תא המטען. תא המטען בסדר גמור,לא הגדול ביותר ובטח שלא הקן ביותר בקטגוריה.

אשמח לשמוע באיזו סופר מיני יש תא מטען שמתקרב ל350 ל' ואף עובר את המספר מלבד הונדה ג'אז שחולקת את אותו הנפח (354 ל') אך בברור פונה לקהל שונה לגמרי.

התמחור של צ'מפיון זה מה ששם את האיביזה במקום השני בקטגוריה במסירות (אחרי הקליאו. אם כישורי הסינון/מיון באקסל שלי נכונים)

אני לא יודעת מה המקור של האקסל שלך, אבל לפי קובץ המסירות שמתפרסם כאן באתר מידי חודש, האיביזה עוקפת את הקליאו ביותר מ20%. כל זה כשהאיביזה הייתה רגע לפני החלפה ומסירות של החדשה החלו רק בסוף השנה.

כמו כן, עושה רושם הקליאו הרבה הרבה יותר נפוצה בציי רכב, בין אם זה בליסינג, השכרה או 0 ק"מ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הייתי אחד הבוחנים שהשתתפו במבחן.

אתחיל ואומר שאני אוהב את העיצוב של לאון. משהו במימדים ובפרופורציות נראה טוב, האיביזה נראית דומה מאוד (במיוחד בצבע שקיבלנו. דומה עד זהה ללאון קופרה שבדקתי בעבר). לא החלטתי אם אני מתחבר או לא לקרבה העיצובית אבל בסדר.

2 מפלטים מאחור וגלגלים בגודל מוגזם (יותר מקליאו ו-208 בגרסאות הספורט) מקנים מראה כאילו ספורטיבי. בשילוב עם האיבזור וחיבה לדגם מצד פלחים גדולים באוכלוסייה אני מעריך שלא מעט ירכשו את דגם -FR הנבחן.

פנימית האיביזה החדשה נראית לא רע. אם כי אני מעדיף את סגנון העיצוב מהלאון.

המושבים נוחים ומספקים. בנוסף, כמו שכבר נאמר פה מרחב הפנים מכובד מאוד. לי אישית הפריע לפתוח את הדלת ולצאת מהמושבים האחוריים. הפתח פשוט לא נוח.

תלונה נוספת היא לפתחי ה-ISOFIX. במהלך המבחן רצינו (אני ופבל) לצורך המבחן להתקין את מושב התינוק מהרכב שלי אבל החורים פשוט מזעריים.

תא המטען בנפח בסדר בלבד. אפשר להכניס עגלת תינוק אבל מעבר אליה לא הרבה, פחות מקליאו, C3 ופאביה.

אני אוהב מכוניות קשיחות, האיביזה קשיחה במידה מספקת עבורי והנסיעה הייתה נוחה ונעימה לי מבחינת המתלים. דווקא לא התחברתי לשילוב המנוע-גיר. בד"כ מנוע TSI 1.0 עובד נהדר עם גיר DSG7 אבל הפעם הביצוע היה לא מספיק מלוטש. נהנתי יותר מאותו השילוב באחות הצ'כית (פאביה: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2965/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A4%D7%90%D7%91%D7%99%D7%94-1.0---%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A---%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA) ובגרסת ה-1.0 של הלאון. התגובות יותר מהירות ויש פחות רעד ממנוע משולש הצילינדרים.

אני בטוח שהאיביזה החדשה תמשיך להמכר במספרים יפים אולם עבורי, הייתי מתלבט בין גרסאת הבסיס של לאון או פאביה מקבילה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מורזילקה, מקבל את התיקון, היה נראה לי מוזר שהקליאו יותר נפוצה, אבל זה מה האקסלנס אמר, אז זרמתי...

בוא נתחיל מזה שתשמור את הבקשות שלך לעצמך דבר ראשון, במיוחד כשאתה כותב שטויות לא מבוססות על שום דבר ולא קשורות לקונטקסט של ההודעות.

שנית - גם אם נקח את מה שאמרת ונחבר למה שטענתי, אין שום קשר לעובדה שהמחיר של ה- EVO כפי שהוא מוצג ואליו התייחסתי, הוא מחיר לפראיירים. גם לאיביזה FR אין מחיר אטרקטיבי במיוחד. אתה רוצה להיות פראייר? לך תקנה רכב עם 150 כ"ס ידני ב- 134 אלף שקל כשיש אופציה טובה ואיכותית יותר במחיר דומה (הקופרה עצמה עלתה פחות).

אם אני אשמור את הבקשות 'לי לעצמי, הן יהפכו מבקשות לסתם קולות בראש שלי, אז זה לא ממש אפשרי...

אני אשמח אם תבסס את השטויות שלי, או תפריך את הטענות שלי. להגיד שזה שטויות שלא מבוססות על כלום, ואז לא להגיד מה זה לא שטויות זה לא רציני.

כתבת "התמחור של צ'מפיון". לא כתבת "המחיר של האיביזבו" או משהו בסגנון, אז קשה להתייחס למשהו ספציפי כשאתה מתייחס למשהו כללי.

אני רוצה להיות פראייר? לא, בגלל שה אני לא קונה מכוניות חדשות, בכלל. ואיזה אופציה טובה ואיכותית יותר יש למישהו שרוצה פנסי לד, בקרת שיוט אדפטיבית, ומנוע נורמלי בחבילה קטנה? ובבקשה, אל תגיד פיג'ו 208gti, כי למרות שאני מסכים שהיא מכונית מצוינת, היא לא "יותר טובה" אלא אחרת. היא צפופה יותר, פרקטית פחות, מאובזרת פחות, ו"ספורטיביות" זה לא הכל בחיים.

סלאמתק?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אשמח לשמוע באיזו סופר מיני יש תא מטען שמתקרב ל350 ל' ואף עובר את המספר מלבד הונדה ג'אז שחולקת את אותו הנפח (354 ל') אך בברור פונה לקהל שונה לגמרי.

אני לא יודעת מה המקור של האקסל שלך, אבל לפי קובץ המסירות שמתפרסם כאן באתר מידי חודש, האיביזה עוקפת את הקליאו ביותר מ20%. כל זה כשהאיביזה הייתה רגע לפני החלפה ומסירות של החדשה החלו רק בסוף השנה.

כמו כן, עושה רושם הקליאו הרבה הרבה יותר נפוצה בציי רכב, בין אם זה בליסינג, השכרה או 0 ק"מ.

אני אתך.זה בדיוק מה שאני טוען. תא המטען זה בוודאות לא הנקודה החלשה של האיביזה הקודמת,כפי שהוזכר במבחן.

פורסם (נערך)

אני הצלחתי להכניס לאיביזה הקודמת עגלה עם אמבטיה, אז לנוכחית אפילו זה יהיה קל יותר.

5amfqu.jpg

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

אני לי תמונה מהיום של המבחן אבל את העגלה של הילדה שלי הכנסתי לתא המטען ונראה שהוא עמוק יותר מהדור הקודם לפי התמונה של יוליאן מעליי.

הבעיה היא בתי הגלגלים שהופכים את התא לצפוף

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אני אתך.זה בדיוק מה שאני טוען. תא המטען זה בוודאות לא הנקודה החלשה של האיביזה הקודמת,כפי שהוזכר במבחן.

לא הבנתי אותך נכון ודיברתי על החדשה, כי שם הוא באמת הגדול ביותר בקטגוריה.

בקודמת הוא בנפח 290 ל', לא מצטיין לטובה כי בשנים האחרונות רוב הסופר מיני גדלו ל300, אבל יש מאחוריו את הסוויפט ומאזדה 2 בוודאות עם תאי מטען קטנים יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...