Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל לובו, תודה על הטיפ. ניקיתי רק עם מים, מה שדביק אצלי זה רק החלק התחתון של הדש, וגם הוא דביק ברמה של אבק ושערות, לא משהו קטסטרופלי.

ד"א, הדגם המקורי אמור להיות קצת פחות אמין לפי השמועות, עם כל מיני בעיות קטנות, אבל כרוניות ומעצבנות. לא נתקלתם בשום דבר כזה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוגע למכירה אם תרצה למכור, תמיד תמצה איזה פרנקופיל משוגע שמחפש דווקא C5. הק"מ שאתה מתאר נמוך יחסית למכוניות ביד2.

מה לדעתך מחיר שיגרום לך להחליף את הרכב? נסה לפרסם כבר עכשיו, כי למכור את הרכב זה לא 5 דקות, בלשון המעטה.

אלעד

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
ואם אגיד לך שהפוקוס של אבי 2007 ( גם עלתה לכביש ב06 ) הייתה אמינה בהרבה ? אז נכון הc5 טובה ממנה בכמעט כל דבר אבל האם לא שווה להתפשר?

בדיוק כמו הפוקוס של אביך שיכולה להעיד על עצמה בלבד, כך הסיטרואן הזו, כך הפולקסוואגן שלי שהוצאתי חדשה מהחנות לפני למעלה משש עשרה שנה ועדיין חונה כאן ממול, כך כולן. לכל מכונית חיים משלה ומחלות משלה, על השאלה אם אפשר להסיק מהפוקוס של אביך על כלל הפוקוסים, נדמה לי שתוכל לענות די בקלות, היא כמעט רטורית.

פורסם
אל לובו, תודה על הטיפ. ניקיתי רק עם מים, מה שדביק אצלי זה רק החלק התחתון של הדש, וגם הוא דביק ברמה של אבק ושערות, לא משהו קטסטרופלי.

ד"א, הדגם המקורי אמור להיות קצת פחות אמין לפי השמועות, עם כל מיני בעיות קטנות, אבל כרוניות ומעצבנות. לא נתקלתם בשום דבר כזה?

אין לי פרטים מדויקים - יודע שניתקע פעם אחת בגלל מצבר ששבק , האיתורן בשילוב של נסועה נמוכה גרם להרס מואץ של המצברים והאגזוז .אני יודע על נזילה הידראולית שניפתרה בקלות וטסט אחרון לא עבר על צמיגים וגומית ציריה קרועה

חיב לציין שהאוטו שלך נראה חדש - ממש שמור - ברכב של ההורים שלי בנוסך לנזק בדשבורד ידית הדלתות הקידמיות שבורה והריפודים ניתקו מהספוג של הכיסא ...

באופן מפתיע גם הגיר מתפקד ללא בעיות לאורך השנים - פה ושם יש דפיקות אבל בנהיגה רגועה העברות חלקות

לדעתי הרבה מהאמינות תלוי סיגנון נהיגה - הרכב נינהג באופן רגוע לכל אורך חייו

סיגנון הנהיגה המזויע בארץ גורם להרבה בלאי - דוגמה - נהגים שועטים לעבר צומת עם אור אדום ובולמים בעוצמה במקום לתת לאוטו לגלוש

פורסם

האמת מבדיקה שערכתי עם כמה חברים שמחזיקים C5 הרכב בסה"כ אמין ואין לו בעיות מיוחדות , כמובן שאי אפשר להשוות אותו לקורולה מכיוון שלקורולה ושאר היפניות כי אין להם חצי מהאיבזור שיש ב C5 .

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מצד שני פחות דברים שיכולים להתקלקל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי אתה מסתדר עם הרכב הזה רק בגלל שילוב של מוסך הוגן + אי איבוד ימי עבודה.

אני מתאר לעצמי את ההתעסקות של האיש הממוצע, שקם בבוקר לנסוע לעבודה ובמקום זה מוצא את עצמו נוסע על גרר למוסך.

יום חופש שנשרף + בוס זועם + נסיון לרישוש במוסך = כל בר דעת אחר היה מוכר את הרכב לראשון שהיה מגיע עם הכסף.

סה"כ במקרה שלך הנזק הכספי לא כל כך גדול.

פורסם

כמה שנהנתי מהרכב הזה, בדיוק כמו שלך אותה שנה אותה רמת גימור צבע אחר. אני עד היום רוצה להשתגע ולקנות את הצורה הזאת ספציפית.

בכל מקרה עם מעל 200,000 ק"מ, אצלי לא קרה רבע ממה שקרה לך, גם לא עם הרדיו. רק מצבר ונורה אחת, מילוי גז, והזרועות של התא מטען, שהחלופיות החזיקו יפה עד שנמכר. עד היום נוסע. עבר שיפוץ גיר ותושבת מנוע אני יודע. מראות צד בנסיעה אחת התקפלו וחזרו באמצע יום בהיר :shock:, שנה וחצי אחר כך זה לא קרה מאז. נסעתי איתה המון ולא חששתי. החזקתי אותה 4 שנים בערך, נסעתי עליה כמו 8 - הייתי מדלג על טיפולים (בגלל כסף).

ממנה עברתי ל-2009, שהוחלפו משולשים וזהו, אבל עם 100,000 ק"מ.

כיום מכיר C5 2010,

200,000 ק"מ גם כן, הבעלים הקודם החליף תושבת מנוע והותקן קולר גיר. בומבות הוחלפו.

הוספת מעט שמן מנוע בין טיפול לטיפול פעם אחת. נוסע המון.

הייתה לי 2002, פשוטה 1.8, אצלי החזיקה יפה חוץ מההנדברקס, לפני עברה שיפוץ גיר ואחרי גם, ואז החלפת גיר.

ההבנה שלי שאין משהו מיוחד עם הרכב הזה, או עם צרפתיות שעברו אצלי ואצל אבי, לפחות בשנים האחרונות, היו יפניות וגרמניות, לא שמתי לב לתקלות שונות ביניהם ולא שמעתי על תלונות. אולי אנשים מפחדים ומאמינים מידי, אולי המוסכים חובבנים ואנשים לא מטפלים וזה מזיק.

אגב, דווקא ב-2007 לא התקלף לי כלום בפנים, אבל גיליתי שמגבונים עם אקונומיקה (הזולים של 400 ב-15) מורידים את הדבק שנוצר בחלק מהמקומות :-D, בעדינות רבה הם לא פגעו לי בחומר, אבל זהר לא להוריד כיתוב.

ט.ל.ח

פורסם
לדעתי אתה מסתדר עם הרכב הזה רק בגלל שילוב של מוסך הוגן + אי איבוד ימי עבודה.

אני מתאר לעצמי את ההתעסקות של האיש הממוצע, שקם בבוקר לנסוע לעבודה ובמקום זה מוצא את עצמו נוסע על גרר למוסך.

יום חופש שנשרף + בוס זועם + נסיון לרישוש במוסך = כל בר דעת אחר היה מוכר את הרכב לראשון שהיה מגיע עם הכסף.

סה"כ במקרה שלך הנזק הכספי לא כל כך גדול.

אתה צודק לגמרי (וגם כתבתי קודם): אם הייתי תלוי בזה שהרכב יעבוד 100٪ מהזמן, לא הייתי מסתכל על ה-c5 בחיים. זה באמת שילוב של מוסך מצוין ונגיש, שעות עבודה גמישות, עקשנות ומעט מזוכיזם.

אבל אתה יודע מה? לא הייתי בוחר ברכב אחר בן 10, הייתי קונה משהו חדש ופשוט יותר.

מצד שני, רק פעם אחת בשלוש שנים מצאתי את עצמי על הגרר, בכל שאר המקרים הגעתי מתי שהיה לי נח. אז אולי זה לא נורא כל כך.

אלעד, כרגע אין לי ממש רצון למכור. אין לי כח להתעסק עם קניה ומכירה, ומעבר למונדיאו חדשה יותר אני לא רואה שדרוג משמעותי שיהיה שווה את הכסף וההתעסקות. את הרכב הקודם שלי (קסארה 1.4 ידנית) מכרתי בלי לפרסם, פשוט מישהו שהכרתי חיפש רכב בזול. אם בטעות יגיע מישהו כזה, סבבה. אם לא, לא איכפת לי להמשיך עוד שנה שנתיים. לשאלת המחיר, 15K נראה לי מאוד אופטימי, בכזה מחיר אני מוכן להוסיף טנק דלק מלא[emoji2] והעברת בעלות עלי. אין לי באמת מושג מה המחיר הריאלי. בשאיפה עוד שנתיים זה לא יהיה מענין בכלל - בכל מחיר זו תהיה עסקה משתלמת.

אני מסכים איתך

פורסם

אלעד, כרגע אין לי ממש רצון למכור. אין לי כח להתעסק עם קניה ומכירה, ומעבר למונדיאו חדשה יותר אני לא רואה שדרוג משמעותי שיהיה שווה את הכסף וההתעסקות. .

הייתה לי גם סיטרואן וגם מונדאו. האמת? יותר שקט ראיתי מסיטרואן (שגם היא מיררה לי את החיים לא מעט).

זו נבלה וזו טרפה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה לא רק הנוחות. גם המרווח, האבזור ובידוד הרעשים שעושים את ההבדל. לגבי הכאב ראש - מדובר בנניח 2 כניסות אקסטרה למוסך בשנה בממוצע. מכיון שאני גר בת"א ויכול להגיע לגבע בקלות, ומשם יש לי אוטובוס ישיר לעבודה זה לא כזה נורא. כמובן שאם הייתי גר בקצרין זה היה נראה אחרת.

זה כמובן ענין אישי לגמרי. לי, בתנאים האלה, זה שווה. וד"א, הכאב ראש מעבר ללהחזיק 407 נניח מסתכם ב~500 שקל, ואפילו לא כניסה נוספת למוסך. לא יודע אם מזדה 6 / אקורד בת 10 תהיה אמינה בהרבה. יכול להיות שכן, אבל גם שם יהיו כנראה תקלות כאלו ואחרות. קשה לי להאמין שדגם כלשהו, יפני ככל שיהיה, נוסע בלי תקלות בכלל גם אחרי 10 שנים על הכביש.

לא רציתי "להשחיר" לך את השרשור אבל הצהרה כזו דורשת הוכחות.

לא פרסמת עלויות אז אם זה לא סוד מדיני אתה מוזמן לפרסם או לחלופין להשוות לעלויות בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4526650

מאזדה 6 שהוחזקה מגיל 3-8 במשפחה. בשביל שתהיה השוואה הוגנת אתה מוזמן להשוות עלויות אחזקה בשנתיים האחרונות (גיל זהה לרכב שלך) ולא לעלות אחזקה הממוצעת. אני אפילו אתן לך פור ואתן לך לקחת ירידת ערך ממוצעת לכל התקופה במקום רק של השנתיים האחרונות (ברור שירידת ערך של רכב בגיל 6-9 נמוכה מ-3 עד 6).

הרכב נמכר לטריידאין ב-27 אלף ש"ח כאשר המחירון היבש היה 33 אלף ש"ח. כלומר הירידת ערך בפועל בשנתיים האחרונות הייתה 6.5 אלף ש"ח בשנה (במחירון 3.5 אלף ש"ח).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הייתה לי גם סיטרואן וגם מונדאו. האמת? יותר שקט ראיתי מסיטרואן (שגם היא מיררה לי את החיים לא מעט).

זו נבלה וזו טרפה.

אני זוכר שקראתי את השרשור שלך לגבי המונדיאו, ועדיין מאוד מקווה להשתדרג לאיזו 5 דלתות טיטניום, אחרי משאבת הדלק הנוכחית לפחות האוטו יזוז קצת. חוץ מזה, אחרי כמה שנים עם C5, אתה כבר לא מפחד מכלום. סתם, אחרי הקסנטיה שהיתה לי פעם אתה לא מפחד מכלום, ה-C5 קורולה מהנילונים לעומתה.

אני מסכים איתך

פורסם
לא רציתי "להשחיר" לך את השרשור אבל הצהרה כזו דורשת הוכחות.

לא פרסמת עלויות אז אם זה לא סוד מדיני אתה מוזמן לפרסם או לחלופין להשוות לעלויות בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4526650

מאזדה 6 שהוחזקה מגיל 3-8 במשפחה. בשביל שתהיה השוואה הוגנת אתה מוזמן להשוות עלויות אחזקה בשנתיים האחרונות (גיל זהה לרכב שלך) ולא לעלות אחזקה הממוצעת. אני אפילו אתן לך פור ואתן לך לקחת ירידת ערך ממוצעת לכל התקופה במקום רק של השנתיים האחרונות (ברור שירידת ערך של רכב בגיל 6-9 נמוכה מ-3 עד 6).

הרכב נמכר לטריידאין ב-27 אלף ש"ח כאשר המחירון היבש היה 33 אלף ש"ח. כלומר הירידת ערך בפועל בשנתיים האחרונות הייתה 6.5 אלף ש"ח בשנה (במחירון 3.5 אלף ש"ח).

למה להשחיר? לא ניסיתי לפתוח (ובטח לא לנצח) בתחרות "המשפחתית הגדולה הזולה ביותר לתחזוקה".

לגבי העלויות, כתבתי כבר בהתחלה שסה"כ ההוצאות למוסך (בלי צמיגים ומצבר) היו כ-15K לאורך כל התקופה. ירידת הערך הצפויה תהיה 6K לשנה, אם הרכב יחזיק עוד שנתיים בצורה סבירה ויזרק לפח (כלומר, לא ימצא לו קונה). זו התוכנית לבינתיים (פרט לעניין הפח, אבל זה לא לגמרי תלוי בי).

ההשוואה למזדה שלך לא לגמרי הוגנת, מכיוון שהיא נמכרה בגיל 8 והגרוטאה שלי נקנתה בגיל 7 וקצת, ככה שהתקופות לא ממש חופפות. הגרוטאה שלי גם היתה די סבירה בשנה וחצי הראשונות (שום דבר מיוחד פרט ליישור קו שכלל תושבות מנוע, מוטות מייצבים ובוכנות לדלת תא המטען). אח"כ המצב התחיל להדרדר.

having said that, המזדה שלך מרשימה (מאוד) באמינותה. מודה. אפשר להתחיל לתרץ ולהזכיר את המזדה 3 המוצעת פה למכירה שכבר נפתח עליה שרשור אמינות "יפני מול צרפתי", אבל זה לא ממש יוביל לשום מקום. אני חושב שיש פה עניין של סטטיסטיקה - כשאתה מסתכל על מקרה בודד הוא לא ממש מייצג את הממוצע. לך היה מזל ושום רכיב לא החזיר את נשמתו לבורא לפני שמכרת, לי (ולבעלים של המזדה 3 האמורה) פחות.

אני לא מנסה להגיד שצרפתיות אמינות יותר, בייחוד כי אני באמת לא יודע. מה שניסיתי בעצם להגיד היה שאפילו רכב מושמץ כמו C5 הוא לא בלתי ניתן לאחזקה, בהינתן מוסך מקצועי ואמין ושעות עבודה מעט גמישות. בסיכוי סביר התחזוקה שלו תעלה קצת יותר מיפנית מקבילה, והוא יבקר מעט יותר במוסך. יש מי שזה מתאים לו, ויש מי שלא. אף אחד מהם לא טועה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...