Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת מבדיקה שערכתי עם כמה חברים שמחזיקים C5 הרכב בסה"כ אמין ואין לו בעיות מיוחדות , כמובן שאי אפשר להשוות אותו לקורולה מכיוון שלקורולה ושאר היפניות כי אין להם חצי מהאיבזור שיש ב C5 .

וזה מה שקצת מפתיע - כמעט כל מה שהתקלקל לא קשור לא לאבזור העודף ולא למערכת ההידרו-פניאומטית. סטרטר, מדחס ומשאבת דלק יש בכל רכב. כל השאר מתפקד מצוין בינתיים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצל הצרפתיות בשנים האלה זה שחור או לבן- אני מכיר כמה רכבים שביצעו רק טיפולי שגרה וכמה רכבים שהאכילו את הבעלים שלהם מרורים. בממוצע, הן עדיין פחות אמינות ביחס ליפניות בנות גילן, אבל איכות הנסיעה טובה משמעותית.

פורסם
מצד שני פחות דברים שיכולים להתקלקל.

נתקן לך- פחות דברים שיתקלקלו. האם זה שווה את כאב הראש? זו כבר שאלה מאוד מאוד אישית וכל אחד צריך לענות עליה עם עצמו...

פורסם
אצל הצרפתיות בשנים האלה זה שחור או לבן- אני מכיר כמה רכבים שביצעו רק טיפולי שגרה וכמה רכבים שהאכילו את הבעלים שלהם מרורים. בממוצע, הן עדיין פחות אמינות ביחס ליפניות בנות גילן, אבל איכות הנסיעה טובה משמעותית.

קצת העיק לי.

בעברי בתור נוסע ובתור בעל רכבים היו לנו הרבה דורות של רכבים צרפתיים. BX, ZX , קסרה ו 307.

עם חלק מהתקלות שהיו ברכבים הנ"ל, לפחות הנוחות באמת הייתה במקומה. ב 307 זה לא המצב. זה אותה צרפתייה עם אותם מחלות, אבל הנוחות נעלמה לה. באמת שלא ראיתי בה שום יתרון לעומת רכבים מקבילים.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שבתי לעדכון קל.

ק"מ עדכני - 151,000. עוד מעט 11 שנים על הכביש!

בערך חודש אחרי הדיווח הראשון, היתה שורה של דברים קטנים (חלקם ממש קטנים) אבל מעצבנים, שכללה:

1. המסגרת של ידית פתיחת דלת הנוסע נשברה ונותרה תלויה בין הידית לדלת (כן, יש מסגרת פלסטיק, נפרדת, שנמכרת כחלק מהידית). לאחר בירור קצר של עלויות (~300 ש"ח לחתיכת פלסטיק, לפני צביעה), וחוסר הצלחה למצוא חלק סביר באיביי, החלטתי על הגישה החורנית והדבקתי את המסגרת השבורה לדלת עצמה עם סופר 7. יצא נקי ויפה ומחזיק מעמד מצוין עד היום.
  2. איזו גומיה שיושבת על איזה חלק פלסטיק שאין לי מושג מה תפקידו בקצה התחתון של החלון הקדמי החליטה שלא בא לה להישאר דבוקה לחלק הפלסטיק האמור. כבר היה סופר 7 זמין, תוקן באתו נוהל, גם במקרה זה בהצלחה רבה.
  3. איזו חתיכת ספוג קטנה נשרה לה מכיסא הנהג. בקושי אפשר לשים לב, לא מפריע לכלום. התעלמתי.
  4. הקפיץ שאחראי להוציא את המפתח מהשלט התייאש מהחיים ופרש. אחרי כמה נסיונות נואלים לפרק את השלט וויתרתי, בעיקר מתוך רצון לא לשבור כלום.

התקלה המשמעותית היחידה התרחשה בסוף דצמבר, כשהרכב הניע, אבל סירב לנסוע מעבר ל-10 קמ"ש וחתך את המנוע ב-1500 סל"ד בלי סיבה נראית לעין (פרט לזה שהוא טרח גם להדליק את נורת ה-service). אחרי כמה נסיונות כיבוי והנעה מחדש התייאשתי והזמנתי גרר. כשהגרר הגיע הבעיה כמובן נעלמה, אבל הנורה נשארה דלוקה. העדפתי לא לבאס את הגרריסט ולא להסתכן, וגררתי את הרכב לגבע. התקלה התבררה כמצערת אלקטרונית מלוכלכת. היא נוקתה בעלות של שעת עבודה ובא לציון גואל.

היום נעשה טיפול שנתי (שמן ופילטרים). בנוסף אחד החלונות האחוריים שמדי פעם היה עולה טיפה הצידה (החלק האחורי היה נמוך יותר) מתייאש ויורד בחזרה, חוזק, נקווה שיחזיק מעמד. כל השאר נבדק ונמצא תקין.

מעבר לזה הדיבורית (מוטורולה TK-30) גם כן החליטה להחזיר ציוד, והיא רוב הזמן נמצאת בלופ אכזרי של ריסטים. בזה יהיה קשה להאשים את הרכב עצמו, או את ההתקנה (יוסי אלפיין, שרדה 3.5 שנים בצורה מופתית). כרגע בחיפושים אחרי מחליפה סבירה (כבר כמעט לא עושים כאלו היום). אם למישהו יש רעיון, אשמח לשמוע.

בנוסף, השטיחים כבר במצב פחות מזהיר, כאשר בשטיח של הנהג יש חור. מצאתי מישהו באיביי שמוכר שטיחים שנראים ככה-ככה, ואתר צרפתי שמוכר שטיחים מדהימים, אבל רוצה 60-70 אירו למשלוח לישראל. גם במקרה זה, אם מישהו מכיר איזו אלטרנטיבה מוצלחת, אשמח לשמוע.

זה הכל לבינתיים.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

היה לי את הרכב הזה 5 שנים.

חוץ מבלאי סביר(משאבת דלק,מנגנוני חלונות ותושבות מנוע)לא היו תקלות רציניות.

במחיר שלו זה רכב מפנק מבחינת נוחות הנסיעה ואבזור שהקדים את זמנו(היה ברכב אבזור שלא היה ברכבים אחרים מאותה קטגוריה).

סה"כ מאוד נהניתי מהרכב הזה.

החסרונות שלו היו צריכת הדלק וטיפולים וחלקים קצת יקרים.

ולבעל הרכב הנ"ל, אם אני לא טועה נשארו לי שטיחים ישנים מקוריים במצב סביר. אם תרצה אני יכול לחפש אותם, במידה ואמצא אותם, מוזמן לבוא ולקחת.

עריכה אחרונה על ידי Sergey83

Hyundai IONIQ

פורסם

הרכב נכנס למוסך בין פעמיים לארבע בשנה (כולל פעם אחת יזומה) בממוצע, והעלות השנתית הממוצעת של התחזוקה היא בערך 5000₪, כולל כל הטיפולים היזומים, מצבר וצמיגים. אם זה ממש משנה אני יכול לנסות לחשב מחר בבוקר את העלות בנפרד לטיפולים יזומים ולטיפולים פחות מתוכננים.

יש לציין שכל הטיפולים בוצעו במוסך מסודר, אבל לא מורשה, ולא הבאתי חלקים שהזמנתי באיביי / קניתי בג'אן. אפשר היה להוזיל עלויות משמעותית אם היה לי יותר ידע, זמן וכח. מעבר לזה, נעשה מאמץ לתחזק את הרכב במצב טוב, כלומר כל תקלה מקבלת התייחסות מיידית. כמובן שאני מוותר על מעט דברים קטנים שיקר / מסובך לתקן ואין להם משמעות אמיתית (למשל, תאורה במגני השמש).

סרגיי, אני אשמח מאוד להענות להצעתך. תודה! פונה אליך בפרטי.

אני מסכים איתך

פורסם

הייתי עושה טיפול כל 10,000.

בממוצע הייתי משלם בין 700 ל800 ש"ח על טיפול שנתי במוסך מורשה משרד התחבורה, במורשה היבואן המחירים יותר גבוהים.

Hyundai IONIQ

פורסם

האמת לא רע בכלל,סך הכול דברים קטנים ולא משמעותיים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עוד עדכון, לרגל חגיגת שנה לפתיחת השרשור! 159 אלף ק"מ וקצת.

אז הפעם, בהחלט הגיע הזמן לקצת אמינות צרפתית אמיתית פר אקסלנס, או כמו שכולם מכירים, בעיות חשמל.

קצת אחרי שעברתי טסט (במכה ראשונה!) לקראת סוף יוני נדלקה פתאום נורת check engine ונורת esp בלי שום תקלה מורגשת. לזכותו של הרכב יאמר שלפחות זה קרה אחרי הטסט.

הגעתי כמובן למוסך, ולאחר קריאת תקלות הוחלפו סליל הצתה (קויל) ו-4 פלאגים. כבר אז היה ברור שמדובר בתקלה העיקרית המדווחת, אבל שיש עוד תקלות שלא ברור מאיפה הגיעו.

אחרי כמה ימים שוב נדלקו המנורות, שוב לא היתה שום תקלה נראית לעין ושוב הגעתי למוסך, המחשב דיווח על אותן תקלות, הן אופסו שוב ובנוסף נוקו כל מיני קונקטורים. זה החזיק שבוע, ואותן מנורות נדלקו שוב. בפעם השלישית כבר קיבלתי קויל חליפי לבדיקה שהחדש שהורכב תקין, וצוידתי בהוראות החלפה ובמפתח המתאים כדי להחליף לחדש אם יתעוררו בעיות.

כמובן שהן התעוררו. הרכב התחיל להיכבות בסרק מדי פעם, ובנוסף המנוע התחיל "להיחתך" מדי פעם, כלומר היתה הרגשה שהוא מפסיק לעבוד לזמן ממש קצר ומיד חוזר. החלפתי את הקויל, אבל זה כבר לא ממש עזר.

בנקודה הזו יוסי היה בחו"ל, ככה שניגשתי לאורן לאבחון התקלה (שכבר נראתה אחרת והתחילה להראות סימנים אמיתיים ולא רק נורות שנדלקות באופן ספונטני). הכיבוי בסרק השתחזר בנסיעת מבחן, ואורן הציע להחליף את בית הפיוזים החיצוני. הפעם זו היתה פגיעה בול, והתקלה נעלמה לחלוטין ולא חזרה עד היום.

כל הסיפור הזה כלל יומיים שהרכב היה במוסך, ועוד פעמיים שהגעתי למוסך לאפס תקלה. לא נעים, בטח לא להיגרר באוטובוסים באמצע יולי. מצד שני, יצא לי סוף סוף להכיר את אורן, וללא ספק כל ההמלצות עליו נכונות.

תוך כדי, גם ביקרתי אצל יוסי אלפיין להתקנה של דיבורית חדשה (parrot 9100), מטען לטלפון (הקונקטור של הקודם נמעך) ובהזדמנות חגיגית זו, גם מצלמת דרך. עוד נסיעה מתישה (מאוד) באוטובוס.

שלא יהיה משעמם, כמה ימים אחרי החלפת בית הפיוזים נקרע צינור עודפים של הנוזל ההידראולי מאחורי הגלגל הימני הקדמי. עוד ביקור במוסך, עוד אוטובוסים. על הדרך גם הוחלף פילטר מזגן.

אחרי כל זה, הכל עובד ממש לא רע, כולל המזגן. אבל היה קצת מתיש.

אני מסכים איתך

פורסם

בעלי צרפתיות מתיישנות הם גיבורים בעיני.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בעלי צרפתיות מתיישנות הם גיבורים בעיני.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

+1

סיכום מעניין לאוטו מעניין.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...