Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור, אני מעריץ אותך על הסבלנות וההשקעה. אם הייתי פחות עסוק והזמן שלי לא היה יקר ללא ספק הייתי קונה שוב רכב מאתגר כמו שלך . הבעיה שכל גיחה שאני עושה למוסך גם אם לצורך טיפול בלאי שוטף כמו גומי שהתייבש ודורש החלפה אני נתקל בפרצוף זועם מזוגתי שתחיה. גם לקנות רכב חדש מהקונצרן כבר אי אפשר כי מאז c5 דור 2 הרכבים שלהם נהיו משעממים והפכו להיות חלק מהעדר . אם היו מכניסים את הטכנולוגיה של היום ל body של קסנטיה או bx gti כמו המחווה שעשו לפיאט 500 , יש סיכוי גדול שהייתי בין הראשונים שמשחרר רכב כזה מהסוכנות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה! אבל האמת שההערכה העיקרית מגיעה לאנשים הטובים בגבע (וגם אורן!), אני רק מביא את הרכב לשם ובחזרה...

אני דוקא חושב שיש מספיק רכבים מעניינים, למשל קקטוס ו-308gti, אבל זה נכון שהמיינסטרים די משעמם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אתה מתכוון ועוד איך. ל"זכותך" יש לאמר שאת אחרון הפורומים הישראליים שעוד נהניתי להיות בו, הצלחת להרוס. הטקסט שלך בין ה"התנצלויות" הוא דוגמא נפלאה להתנהגות הזו שלך.

הנה דני השובבני,

אם אתה חושב שתמצא פורום שמראה תגובות מדוגמות למחשבות שלך בלבד ואין בו שום דעה אחרת, אז אתה כנראה בן אדם ממורמר שעוד יתאכזב קשות.

פורסם

להגיד שיש רכב ישן שלא סובל מתקלות? אני לא שמעתי. השאלה אם התקלות הגיוניות או לא.

להחליף בית פיוזים נשמע לי תמוהה. הבנתי שגם C4 חולקת את "המחלה" הזו. כנראה הסטיגמה על מהנדסים צרפתים הוא נכונה.

אם בעל הרכב ישן קורא על מחלות (כאן או במקומות אחרים), וידע לזהות לבד את הצפי, אפשר להניח שיחסוך לעצמו הרבה כאב ראש והפתעות בכיס.

פורסם

גם לי זה נשמע תמוה, אבל מכיון שמדובר היה באורן, הנחתי שהוא יודע על מה הוא מדבר. באופן לא מפתיע, הוא אכן ידע.

לדעתי רכיב חשמלי שמתקלקל אחרי 11 שנה ומעל 150,000 ק"מ, בטח בתנאי חום וויברציות שיש בתא המנוע, זה סביר. קצת פרופורציות אנשים, גם מכשירי חשמל אחרים שעובדים בתנאים פחות קשים לא מחזיקים לנצח. אם מכונת הכביסה שלנו מתקלקלת אחרי 10 שנים, אנחנו לא מיד מלכלכים על המהנדסים שתכננו אותה. ובואו לא נדבר על סמארטפונים...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש הבדל בין מכונת כביסה שלא מתחזקים אותה במשך עשר שנים, לבין סמארטפון שהיצור שלו בעיתי (אתה יודע כמה טרנזיסטורים יש בטלפון הקטן שלך), לבין מערכת פיוזים ברכב.

אז קצת פרופורציות חבר, גם לך לא יזיק.

פורסם

בהמשך להגדרה "תקלות תמוהות" י כול להיות שהמוניטין לו זכו הצרפתיות לא נובע במישרין מהאמינות, אלא מהקושי באיתור שלהן, לא משנה מה הסיבה - שיגעון של מהנדסים צרפתיים או חוסר מקצועיות של מוסכים מקומיים.

נניח שהתקלקל חלק x שעולה 300₪.

אם הזיהוי הוא מיידי, משלמים ויוצאים מהמוסך ואפילו שוכחים לדווח על זה.

מספיק עוד ביקור/סיבוב חזרה במוסך כדי לגרום להרגשה רעה, אפילו שמדובר באותו סכום פעוט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי זה בגלל שדחפו מערכות מורכבות באוטו המוני שאמור להיות זול, ולכן חוסכים על כל דבר אפשרי כדי לשמור על מחיר אטרקטיבי.

אותו דבר רכבים גרמניים עממיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וואדים, קראתי בכמה מקומות שפשוט לא עשו QA כמו שצריך והוציאו את הרכב מהר מדי לשוק.

פו בר, שמח שאתה נהנה מהנבלה.

ממליץ להחליף גם את שאר צינורות ה"חזור" וכן לוודא שבעת תנועת המתלים הם לא מתקפלים יותר מדי מה שמביא לשחיקה וקריעה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בנקודה הזו יוסי היה בחו"ל, ככה שניגשתי לאורן לאבחון התקלה (שכבר נראתה אחרת והתחילה להראות סימנים אמיתיים ולא רק נורות שנדלקות באופן ספונטני). הכיבוי בסרק השתחזר בנסיעת מבחן, ואורן הציע להחליף את בית הפיוזים החיצוני. הפעם זו היתה פגיעה בול, והתקלה נעלמה לחלוטין ולא חזרה עד היום.

כל הסיפור הזה כלל יומיים שהרכב היה במוסך, ועוד פעמיים שהגעתי למוסך לאפס תקלה. לא נעים, בטח לא להיגרר באוטובוסים באמצע יולי. מצד שני, יצא לי סוף סוף להכיר את אורן, וללא ספק כל ההמלצות עליו נכונות.

הבית פיוזים הסורר הוא תופעה דיי נרחבת במודל הזה, ולא רק.

רוב המוסכים שיש להם ניסיון רחב עם הרכבים האלו, יודעים לכוון בשלב ראשון לתיבה.

למעשה, התיבות *עד* 2005 היו מאוד אמינות. מ 2006 שעברו לתקשורת CAN וגם השתנתה התיבה, החלו בעיות אספקת מתח שקשורות ככל הנראה לממסרים בפנים.

תכל'ס לא ברור אם מדובר בממסרים כושלים או הלחמות כושלות, אבל התופעה הזו מכסה שנתונים שלמים עם בעיות דומות.

התיבת נתיכים ב C4 שלי החליטה להחזיר ציוד גם כן לפני 3-4 חודשים, והוחלפה בחדשה. רכב מודל 2007 עם מנוע 2 ליטר כמו אצלך ב C5.

הק"מ של שנינו דיי דומה (שלי כרגע על איזור ה 157-158K ק"מ).

להערכתי מדובר בתיבה המקורית של הרכב שמעולם לא הוחלפה, אבל אם הייתי יודע זאת לפני כן הייתי מחליף אותה יום אחרי שקניתי את האוטו. לא שיערתי לעצמי שרכב שהגיע לגיל הזה הצליח לשרוד עם התיבה המקורית...

המחיר לתיבה חדשה מקורית (מקט 6500CK) מחו"ל עומד על 850 שח כולל משלוח

http://www.ebay.com/itm/6500CK-ENGINE-FUSE-BOX-PEUGEOT-307-607-807-CITROEN-C5-C4-C8-/282236218835?hash=item41b696edd3:g:RoUAAOSwcUBYE24s

זה מחיר נמוך באופן משמעותי ממה שמוכרים בארץ (באיזור ה 1500 שח) וזה חלק שעם ידע טכני בסיסי ביותר אפשר להחליף לבד (צריך סה"כ מברג שטוח ובוקסה 13 מ"מ עם מאריך קטן. לא נדרש קידוד ולא נדרש מחשב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד סיבה לסטיגמה, היא שהרבה דברים יותר מורכבים ויקרים לתיקון, הרבה פעמים ללא צורך. בסיטרואן פיקאסו יש חיישנים על החלקים המתקלים של הברקסים, במקום על חלק קבוע - כך שהם יקרים פי 2 מברכבים אחרים.

לאחי יש מאזדה ורנו ושתיהן מטופלות באותו מוסך של חבר שלו. המוסכניק טוען שתקלה שהיתה לוקחת לו חצי שעה במאזדה לוקחת 3 שעות ברנו "כי הצרפתים מסבכים כל מה שאפשר לסבך"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה סתם שטות שאנשים התרגלו לומר. נראה אותם מחליפים את המנגנון החשמלי של נעילת פתח התדלוק באאודי A6 וממשיכים לומר שרק הצרפתים מסבכים סתם דברים פשוטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אז כנראה המכונאי לא משהו.

תיקח לדוגמא בחלק ממנועי בוקסר של סובארו להחליף פלגים זה לא תענוג גדול לעומת במנוע של פיאט.

הכל יחסי בחיים.

פורסם (נערך)
עוד סיבה לסטיגמה, היא שהרבה דברים יותר מורכבים ויקרים לתיקון, הרבה פעמים ללא צורך. בסיטרואן פיקאסו יש חיישנים על החלקים המתקלים של הברקסים, במקום על חלק קבוע - כך שהם יקרים פי 2 מברכבים אחרים.

... "כי הצרפתים מסבכים כל מה שאפשר לסבך"

אולי היה נכון פעם. קניתי רפידות וצלחות לפיקאסו לפני חודש של trw . אין חיישנים ברפידות. המחיר ממוצע. כ ₪300 רפידות קדמיות . קצת יותר לצלחות. אין חיישן פשוט רואים בעין רמת שחיקה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

בדקתי שוב. ב trw יש הכנה לחיישנים אז יתכן שיש פה כבל חיישן ברכב עצמו. המחיר בבריטניה ממש נמוך . רפידות קידמית ב ₪100

• תוכן חדש...