Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אבל לא כולם יודעים להכין. אני למשל לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.

כבל של רתכת אין בעיה לקנות, כל חנות תשמח למכור.

תנינים מאמין שגם באותה חנות של הכבלים לרתכת.

ומה עושים הלאה? איך מוודאים שזה מהודק ככה שבטיחותית, שלא יקרה כלום בשימוש?

מי שיודע לבד, מרוויח. מי שלא, ראיתי שהמליצו פה להזמין מאמזון, רק צריך לראות על איזה ממליצים.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הלינק האחרון שפרסמתי, ישמש אותך עשורים.

זה כולל משלוח ומיסים.

פורסם

ממליץ בחום על קניה אצל ל.כ.

קניתי מהם כבלי הנעה, הניעו כמה וכמה רכבים מסחריים וטנדרים בפעם הראשונה.

המחיר באיזור ה 200 שקלים.

יש את הכבל שם בתצוגה - רואים כמה הוא עבה.

פורסם

אני עם קבלים פשוטים שאצלמ כמה שנים, עזרו לי כמה פעמים שהיו לי רכבים אחרים (גולף דור ראשון), לטעמי לא צריך יותר מזה לשימוש ביתי!

כשלו רק פעם אחת שניסינו בעבודה להניע פורד f350 (או גרסתו המסויימת sandcat) שלא הניע, לא יודע אם בגלל הכבלים או בגלל הרכב, הרכב אח''כ עלה על גרר.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הסיבה היא פשוטה, במידה ומדובר על מנוע דיזל (סביר להניח) נדרשים כ 700-950 אמפר בהתנעה (תלוי במנוע) ומצברים של רכבים רגילים ברוב המקרים לא חוצים את ה 450-500 אמפר התנעה, במיוחד עם המנועים הקטנים מאוד של היום.

לי יש מצבר במונדאו 74 אמפר עם 680CCA וזה לא מצבר זול או קטן, כך שגם זה סביר להניח שלא היה מספיק ובדרך כלל, עלול "לשרוף" כבלים "דקים" ופשוטים בקלות, הם אשכרה יעלו עשן (מנסיון).

פורסם

כשלו רק פעם אחת שניסינו בעבודה להניע פורד f350 (או גרסתו המסויימת sandcat) שלא הניע, לא יודע אם בגלל הכבלים או בגלל הרכב, הרכב אח''כ עלה על גרר.

יש לכם בעבודה סנד קט ?:shock:

פורסם

עכשיו ברור למה לא הצלחתם להניע... 6.7 ליטר V8 דיזל? או אף יותר אולי, אם אני זוכר נכון.

מנועים כאלו דורשים יכולת התנעה גבוהה מאוד, מצבר של רכב משפחתי עם ~500CCA בלחץ (שיש לאנשים רגילים שלא מעניין אותם יותר מדי), לא יספיק.

פורסם
עכשיו ברור למה לא הצלחתם להניע... 6.7 ליטר V8 דיזל? או אף יותר אולי, אם אני זוכר נכון.

מנועים כאלו דורשים יכולת התנעה גבוהה מאוד, מצבר של רכב משפחתי עם ~500CCA בלחץ (שיש לאנשים רגילים שלא מעניין אותם יותר מדי), לא יספיק.

6.5 טורבו דיזל, 350 כ''ס עד כמה שאני זוכר, משקל 5 וחצי טון + כולל ציוד.

הנסיון להניע היה מקרקל לקרקל אחר בעזרת הכבלים.

ברכב 2 מצברים, אחד לכלל המערכות המקיפות ואחד לכל מה שקשור לרכב ללא התוספות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
יש לכם בעבודה סנד קט ?:shock:
עוד משהו שמצאתי אצלי ביצוע הכשרות לכלי, שנת 2012 אם אני לא טועה.FB_IMG_1513785934906.jpgFB_IMG_1513785918883.jpg

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

יפה מאוד, אגב, יש אפשרות להניע את הרכב בעזרת התחברות למצבר השירות? או שהם מחוברים במקביל ממילא?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
עוד משהו שמצאתי אצלי ביצוע הכשרות לכלי, שנת 2012 אם אני לא טועה.[ATTACH]498130[/ATTACH][ATTACH]498131[/ATTACH]

ראיתי את הראשונים בבית חורון כאשר הייתי בשירות וזה היה בערך בשנת 2010.

פורסם

בשומרון נדמה לי נכנסו בסוף 2011 +-

הראשונים של בית חורון בהמשך נצבעו ולדעתי היום בשומרון, היה רוטציה בכלים בגלל שחיקה מוגברת, אם אני לא טועה זכורים לי כלים עם 370 אלף ק''מ וגם יותר.

התחזוקה כנראה לא היטיבה איתם, טורבויים שהלכו, גירים, מנועים וכו'.

הרכב עצמו חיה רעה מבחינת נסיעה, תאוצה מדהימה למשקל כזה, הגבלה אלקטרונית ל 120 קמ''ש, יכולות שטח לא יצא לי לבחון לעומק מלבד דברים בסיסיים אבל במעט בוץ היה שוקע ומתקשה לצאת, שיפועי צד סכנת נפשות!

בזמנו הייתה מחלה גם של חוסר התאמה במכלולים ולקח זמן לתור אותה, ההגה היה מתחיל לרעוד ולהרעיד את הרכב בצורה חריגה עד בלתי אפשרית לנהיגה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)
כתבת הומו דיפו, ושמת תמונה של כבל ליד קליבר סגור.

בקרוב אבקר באוטו דיפו.

ביקרתי היום באייס והום סנטר שפיים (אחד ליד השני) וב"כוורת" (חנות טכנית) בנתניה.

על הכבלים ב-50 ש"ח דילגתי מייד.

בהום סנטר, סט כבלים שכתוב עליו אורך 3 מטר חתך 16 ממ"ר - מחיר 139 ש"ח.

סט כבלים שכתוב עליו אורך 3.5 מטר, חתך 25 ממ"ר - מחיר 189 ש"ח.

באייס - סט כבלים שכתוב עליו " עובי 35 מ"מ " (ככה כתוב, לא ממ"ר) ולפי כמה שהצלחתי למדוד עם קליבר, קוטר הנחושת קצת פחות מ-5 מ"מ (קשה למדוד בתוך ה"תנין" והכבל החשוף מעוך) כלומר חתך של כ-16 ממ"ר - 119 ש"ח. אגב, הכבל ב"תיק" שקוף עם רוכסן שנעול באזיקון למניעת פתיחה! בחוצפתי, קרעתי את האזיקון כדי למדוד.

ב"כוורת" - כבל בחתך 35 ממ"ר באורך 3.5 מטר - מחיר 350 ש"ח.

לסיכום - אם אתם רוצים כבלים שלא יאכזבו אתכם בעת צרה, תצטרכו לשלם יותר מ-120 ש"ח (ממליץ על לא פחות מ - 25 ממ"ר). לחילופין, עשו כמוני, קנו כבל רתכת (אצלי 35 ממ"ר) ויצרו לכם כבלים.

וטיפ: אם אתם תקועים בדרך ויש לכם רק כבלים דקים שלא מאפשרים התנעה:

1. בדקו אם יש לכם יותר מסט כבלים אחד (אחד מהמכונית התורמת ואחד מהתקועה?) - אם כן, חברו במקביל שני כבלים ל + ושניים ל -.

2. השאירו את המכונית התורמת מחוברת לכרבע שעה, עם מנוע דולק, על מנת להטעין חלקית את המצבר במכונית התקועה (הכבלים הזולים לא מספיקים לזרם התנעה אבל כן מאפשרים הטענה).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:

• תוכן חדש...