Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי כרמיאל:

רוב האנשים שנוסעים ברכבת. נוסעים באופן יום יומי ולהם כרטיס ל-30 יום הוא הפתרון. אם תקח 20 יום עבודה עלות הכרטיס חופשי חודשי יוצא 14.95 ליום. מאוד משתלם.

בנוסף, אתם מאוגדים שלושה אנשים ונוסעים לעבודה ביחד. אם כל האנשים היו נוסעים שלושה ומעלה לעבודה באותה המכונית - לא היו לנו פקקים בכבישים והמצב היה נהדר. הבעיה היא עם אלה שנוסעים לבד לעבודה ברכב הפרטי כל יום. הממוצע לרכב עומד על 1.1 נוסעים. אתם היוצא מהכלל, לא הכלל.

תחנת רכבת כרמיאל נבנתה במיקום מעולה, צמוד לתחנה המרכזית של העיר והמרכז שלה. לא ניתן לבנות חניונים ענקיים לרכבים ליד כל תחנה. הרכבת בונה שאנשים יגיעו גם בתחבורה ציבורית לרכבת. שילוב כלי תחבורה.

אם אתה רוצה חנייה - אני חושב שתחנת אחיהוד המיותרת יכולה להיות פתרון במקרה שלך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי כרמיאל:

רוב האנשים שנוסעים ברכבת. נוסעים באופן יום יומי ולהם כרטיס ל-30 יום הוא הפתרון. אם תקח 20 יום עבודה עלות הכרטיס חופשי חודשי יוצא 14.95 ליום. מאוד משתלם.

בנוסף, אתם מאוגדים שלושה אנשים ונוסעים לעבודה ביחד. אם כל האנשים היו נוסעים שלושה ומעלה לעבודה באותה המכונית - לא היו לנו פקקים בכבישים והמצב היה נהדר. הבעיה היא עם אלה שנוסעים לבד לעבודה ברכב הפרטי כל יום. הממוצע לרכב עומד על 1.1 נוסעים. אתם היוצא מהכלל, לא הכלל.

תחנת רכבת כרמיאל נבנתה במיקום מעולה, צמוד לתחנה המרכזית של העיר והמרכז שלה. לא ניתן לבנות חניונים ענקיים לרכבים ליד כל תחנה. הרכבת בונה שאנשים יגיעו גם בתחבורה ציבורית לרכבת. שילוב כלי תחבורה.

אם אתה רוצה חנייה - אני חושב שתחנת אחיהוד המיותרת יכולה להיות פתרון במקרה שלך.

אני מסכים שאם אני אסע כל יום לעבודה עם הרכבת זה כן יצא זול יותר בהנחה שאני נוסע לבדי, הבעיה של הרכבת היא עבור מי שלא רוצה לנסוע בקביעות כמוני וחברי לעבודה שלעיתים זקוקים לרכב במקום בעבודה ולמעשה אין שום כדאיות לנצל את הרכבת וכנל לגבי כל אחד שמעוניין לבצע מספר נסיעות מזדמנות פה ושם כחלופה לרכב הפרטי - הרכבת במקרים אלו הופכת לא משתלמת והישראלי הממוצע יעדיף כבר לקחת את הרכב איתו לנסיעה.

לגבי התחנה עצמה - אין לי מילה רעה להגיד לגבי המיקום שלה, הוא מעולה לדעתי הבעיה היא בכביש הגישה לתחנה ובחניה שנבנו בצורה לא נכונה כלל לדעתי.

למשל, יש את הכביש ה"ראשי" מהרמזור עד לכיכר בכניסה לחניה עצמה, כשממנו יש כניסה לכביש גישה צידי שמגיע ממש לכניסה אל התחנה כאשר בצידו הימיני יש חניה - הכביש הזה צר בצורה מחרידה בלי סיבה הגיונית כיוון שבינו לבין הכביש הראשי יש שטח עצום ולא ברור עם מספר עציצים ומדרכה שלא משמש הולכי רגל אפילו כי היא תקועה בין כביש לכביש שלא מוביל לשום מקום עבור הולכי הרגל.. זה שטח מבוזבז לחלוטין שהיה יכול לשמש להרחבת כביש הגישה ואפילו להוספת מקומות חניה נוספים בצידו השמאלי גם (כדוגמה תחנות העצירה בכביש 6).

גם לגבי הכביש הראשי עצמו יש בעיה תכנונית לדעתי - היו צריכים ואפילו חייבים לעשות כביש או נתיב יעודי לתחבורה ציבורית, עוברים שם עשרות אוטובוסים בכל שעה שמורידים נוסעים ולאחר מכן חוזרים לתחנה המרכזית שנמצאת כמה מטרים לפני הרכבת, לא היה פעם שהייתי שם שלא נתקעו שם איזה 3 אוטובוסים אחד אחרי השני והובילו לפקק כיוון שגם נתיב הפניה ברמזור לתחנה המרכזית כלכך קטן שבקושי אוטובוס אחד נכנס בו אז הם תופסים גם את הנתיב לידו... זה לא שיש חוסר במקום בכדי לעשות את הכביש רחב יותר, אפילו את השטח עציצים של שבינו לבין הכביש הצידי היו יכולים לייעד להרחבת הכביש במקום בזבוז השטח.. לדעתי זה פשוט כשל תיכנוני הזוי לחלוטין.

בנוגע לחניות, בנו שם חניה עם 2 קומות מאוד צפופה והקומה התחתונה ב90% מהפעמים שהייתי שם בכלל סגורה.. אפילו החניה של התחנה המרכזית מכילה יותר מקומות חניה משל הרכבת, לא ברור לי למה מתכתחילה לא בנו חניה אחת משותפת למרכזית ולרכבת? זה אחד ליד השני היו יכולים לדאוג למקם את החניה בדיוק באמצע (הרי גם ככה הפכו שם את הכל) ומנגד למה לעזזאל לאחיהוד שהיא תחנה אטרקטיבית הרבה פחות מכרמיאל עשו חניות של אצטדיון שתמיד מחצית אם לא יותר ריקה לחלוטין??

ברור לי שיהיה עדיף לכולם אם נגיע לרכבת בתחבורה ציבורית, אבל פשוט אין כזו לתושבים סביב כרמיאל שהם חלק לא קטן מהמשתמשים ברכבת.. אם אני רוצה להגיע ממעלות לכרמיאל בשביל הרכבת זה אומר שתמיד אני אגיע כמה דקות אחרי יציאת הרכבת ואצטרך להמתין לרכבת הבאה לפחות כ30 דקות ושאלוהים יעזור עם אוטובוס מכרמיאל למעלות חזרה כיוון שבשעות הערב האוטובוסים למעלות מצומצמים יותר, בין 7 ל9:30 אין כלל אוטובוסים שנוסעים למעלות. אני באופן קבוע רואה ומכיר לפחות 12 רכבים שמגיעים ממעלות לרכבת בכרמיאל בשעות הבוקר ברכבים נטו כי אין חלופה, ברור לי שיש את הרכבת בנהריה שאליה כן יש אוטובוסים רבים יותר, אך שם המצב מעצבן לא פחות - האוטובוסים אמורים להגיע בשעות מתאימות לרכבות, הבעיה היא שהכניסה לעיר פקוקה באופן מתמיד בשעות הבוקר כך שלבסוף כמעט תמיד פספסתי את הרכבת שרציתי להגיע אליה, וכשיש את הרכבת בכרמיאל בחצי מחיר מן הסתם רוב הקהל המזדמן שלא מחזיק בחופשי חודשי מעדיף אותה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אני גר 5 קמ מהעבודה שלי. 15 דקות ברכב, 50 דקות באוטובוס וגם זה רק אם הוא יצא בזמן.

הרבה פעמים הוא לא מופיע בכלל ואז צריך לחכות עוד 20 דקות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הבעיה המרכזית ברכבת מאז פתיחת הקווים לבית שאן וכרמיאל, היא עומס מטורף של נוסעים. אין מספיק רכבות, יצא לי לעלות לרכבות שבקושי היה בהן מקום לעמוד, ולא רק ביום ראשון.

אוטובוסים עוד דווקא סבירים, במיוחד בגוש דן. הבעיה זה האוטובוסים הסינים שהגיעו לפה בזכות כץ שסיוט לסוע בהם.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
ברור שיעזור. לפני כמה חודשים השתתפנו בסקר המבקר על דואר ישראל, ותראו איזה שיפור מדהים!

+1

אבל מילאתי את הסקר, מה יש להפסיד?

אה, בעצם עכשיו יעלו לנו (בעלי הרכבים הפרטיים) את המחירים!

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
הבעיה המרכזית ברכבת מאז פתיחת הקווים לבית שאן וכרמיאל, היא עומס מטורף של נוסעים. אין מספיק רכבות, יצא לי לעלות לרכבות שבקושי היה בהן מקום לעמוד, ולא רק ביום ראשון.

אוטובוסים עוד דווקא סבירים, במיוחד בגוש דן. הבעיה זה האוטובוסים הסינים שהגיעו לפה בזכות כץ שסיוט לסוע בהם.

איפה העומס? ברכבות שנוסעות לתל אביב?

אם כן, אז כל עוד המסילה הרביעית באיילון לא תיהיה מוכנה זה לא ישתפר.

פורסם
התחבורה בישראל פשוט איומה.

אני גר במעלות וכל בוקר נוסע לחוף הכרמל לעבודה, לאחרונה נפתחה הרכבת בכרמיאל ואני מנסה לנצל אותה כדי לחסוך בעלויות הנסיעה מעט..

מסתבר שלשלושה אנשים פשוט עדיף לנסוע ברכב למרות שיש 50% הנחה על עלויות הנסיעה בכרמיאל שזה פשוט הזוי.

החישוב פשוט - 17 שקלים כרטיס הלוך ושוב מכרמיאל לחוף הכרמל כפול שלושה נוסעים = 51 שקלים, עלות הדלק נסיעה ממעלות לכרמיאל הלוך ושוב = 22 שקלים (מדוד) כלומר העלות לשלושה נוסעים סה"כ עומדת על 73 שקלים.

נסיעה ברכב לאותם שלושה נוסעים עם כל הפקקים עומדת על 62 שקלים (מדוד) והחסכון בזמן הנסיעה הוא בהפרש של חצי שעה לפחות ביום פקוק במיוחד.

אם זה המצב היום לנסיעה שכזו, מה יהיה המצב כאשר יהיה מדובר על מחיר מלא של 28 שקלים לכרטיס הלוך ושוב? אותה נסיעה ל3 נוסעים תעמוד על מעל 100 שקלים.

נכון יש חופשי חודשי בעלות 299 שקלים, אבל מי שלא רוצה לנסוע כל יום בתחבורה הציבורית ומתכוון לנסוע פחות מ10 נסיעות בחודש העלויות פשוט מורידות את החשק וברור שהישראלי הממוצע יעדיף לנסוע ברכב.

אגב, לא ברור לי איך ב2017 בונים תחנת רכבת בתיכנון כלכך לקוי.. אין מספיק מקומות חניה, כביש גישה שמתוכנן בצורה הזויה וצר בצורה מחרידה מה שמוביל לרכבים שעומדים באמצע הכביש להוריד ולהעלות נוסעים = פקקים איומים ביצירה מהתחנה כי באותו כביש גם כל אוטובוס כמעט עובר. פשוט הזיה מוחלטת.

מקווה שמשהו יתחיל לעבוד..

ככה זה כשבונים בשביל להגיד "הנה עשינו".

בירושלים וחיפה התחב"צ גם לא משהו, אם הקו טוב(נוסע בין נקודות מרכזיות וקצר יחסית) הוא יהיה מפוצץ

והאלטרנטיבה זה קו שנוסע דרך כל רחוב ושכונה אפשרית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בדיוק חשבתי על זה לא מזמן.

המרחק מהבית לעבודה שלי הוא 10 ק"מ לכיוון, משמע משהו כמו ליטר דלק שזה 6 ש"ח פחות או יותר. אוטובוס שעוצר 300 מטר מהבית ומביא אותי 200 מטר מהעבודה עולה 6.20. הנסיעה בבוקר ברכב בערך 20 דק' ואותה הנסיעה באוטובוס 25-30 דק' - לא הבדל קריטי. על פניו אני יכול כל בוקר לעלות לי בכיף לאוטובוס, לשים אוזניות ולהנות מנסיעה רגועה לעבודה.

הבעיה מתחילה בדרך חזרה. התדירות של האוטובוס יורדת לאוטובוס בחצי שעה, וגם זה לא מדויק. הצג בתחנה מראה שהאוטובוס נכנס לתחנה ברגע זה ממש, ובפועל עוברות עוד 5 דק' עד שהוא מגיע. ואם אני עובד עד 23:30-00:00 אז בכלל אין על מה לדבר. כל העניין הזה מחייב אותי למעשה להיות צמוד לרכב הפרטי.

התחבורה הציבורית לא באמת מעניינת אף אחד פשוט כי זה אומר שהפרה החולבת לא תחלוב יותר, לפחות לא כמו שהיו רוצים.

פורסם
איפה העומס? ברכבות שנוסעות לתל אביב?

אם כן, אז כל עוד המסילה הרביעית באיילון לא תיהיה מוכנה זה לא ישתפר.

אכן ברכבות לתל אביב, וגם ברכבות מתל אביב צפונה.

והבעיה שלא מסיימים את המסילה הזו, כל פעם משביתים את הרכבת לשבוע ולא עושים כלום כנראה.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
והבעיה שלא מסיימים את המסילה הזו, כל פעם משביתים את הרכבת לשבוע ולא עושים כלום כנראה.

לא קשור אחד אחד לשני. העבודה שעושים כרגע ליד תחנת הרצליה זה הזזה של המסילות לתוואי הסופי החדש והרחבה של תחנת הרצליה ל-6 רציפים (כהכנה להיותה תחנת קצה לקו המהיר לירושלים וכן תחנת מעבר מרכזית ללולאת השרון). בנוסף, חייבים להזיז את התוואי כי הוא כרגע עובר בתוואי העתידי של איילון דרום (החלק החדש מרשפון ועד שבעת הכוכבים).

תיהיה עוד סגירה אחת של שבוע בפברואר - יעבירו גם את הרכבות צפונה למסילה החדשה.

לגבי המסילה הרביעית - לצערך (וגם לצערי) עוד אין אפילו תוכנית סופית לניקוז המים מתעלת האיילון והפרויקט לא מתוקצב. לפני שלא יסיימו את זה לא יתחילו לעבוד על המסילה הרביעית. כמו שזה נראה כרגע, לא תיהיה מסילה רביעית לפני 2030 (ואני אופטימי).

כרגע, מסילות האיילון נמצאות בשיא הקיבולת. יש מקום לעוד 3 רכבות בשעה - נשמר לרכבות לירושלים - וזהו. אולי עם שדרוג מערכת האיתות והמעבר לחשמל ברוב הקווים ניתן יהיה להוסיף עוד 1-2 רכבות.

פורסם

גאריכו - כחיפאי אני שואל: מה יקרה עם הרכבת מחיפה למודיעין (כמובן שאותי מעניינות תחנות נתב"ג ות"א) עם הפעלת הרכבת לירושלים? האם יהיה צורך להחליף רכבות, או שהרכבת מחיפה תוסיף לפעול בדומה למצב הקיים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הרכבת לירושלים, היא לא הולכת להחליף את רכבת חיפה מודיעין. הרכבות לירושלים לא יוכלו לעצור במודיעין כי הפיצול לקו לירושלים הוא במחלף ענבה לפני שתי תחנות מודיעין. מצרף את מפת הרשת העתידית ל-2020.

מפת תחנות רכבת עתידית - 2020.jpeg

כל צבע מסמל קו רכבת. קו בודד תדירות של רכבת בשעה. קו כפול תדירות של 2 רכבות בשעה. כמובן, יש חריגים בשעות השיא - אך זה המצב המרכזי.

פורסם

התרשים שלך מראה קו חיפה באר שבע (דומה לקיים, בשני מסלולים) וקו כרמיאל ירושלים. כיון שבאיזור חיפה החישמול רחוק מאד עם כל המלחמות סביב השיקוע משהו לא מסתדר לי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה המצב הצפוי במידה והקו השלם מכרמיאל לירושלים יחושמל עד סביבות 21-22. אין שום סיבה להתלות את החישמול במינהור\שיקוע. חשמל זה פעולה פשוטה מרגע שהיא כבר רצה באופן שוטף. הבעיה המרכזית בחישמול - שינוי גשרים\מנהרות פחות רלוונטי כי הנקודות הבעיתיות ביותר נבנו עם הכנה לחישמול\נבדקו והם בסדר.

בכל מקרה, לא יתבטלו כל הרכבות בין חיפה ונתב"ג.

פורסם (נערך)

תשאל את יונה יהב. הוא דורש את השיקוע כתנאי לחישמול, ומי שראה מסילות על חוף הים יכול להבין למה. אני לא בטוח שהחישמול באזור חיפה יגיע לפני המסילה הרביעית בגוש דן.

היסטורית בעיות התחבורה של חיפה הן תוצאה של מלחמת העולם השניה (או, יותר נכון, ההכנות שהבריטים עשו לקראתה, בין השאר בבנית הנמל ובתי הזיקוק). יש תוכנית עצומה לחידוש חזית הים של חיפה באזור המערבי של הנמל, והרעיון הוא פתיחת הנוף לצפון. מערכת חשמל של הרכבת שם, ובאזור חוף דדו, ללא שיקוע יקלקלו את כל התכנית. זו הסיבה שבגללה עירית חיפה עומדת על הרגליים האחרויות בעניין זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...