Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי שיחיה, נכה מספר שנים, בעל תג חנייה רגיל לצמיתות, הפך לצערנו לסיעודי והוא מרותק לכסא גלגלים.

ברצוני לשנות את התג לכזה עם כסא גלגלים בכדי שאוכל לנסוע עמו בנת"צ (גם ישנם חניונים אשר הקריטריונים בהם מקלים יותר לתג כזה).

האם ישנה אופציה לשלוח טפסים מסוימים למשרד הרישוי או שמא חייבים בוועדה חדשה של משרד הבריאות עם כל הטררם?

תודה מראש לעונים!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

טוב נוותר. יש לתג הזה עוד משמעויות? אני יודע שהחוק לא מבחין ביניהם, למעט נת"צ

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם יש לך לאביך החמרה בריאותית, סביר להניח שאחוזי הנכות שלו גדלו ולכן העזרה שתקבל מביטוח לאומי תגדל.

שווה לשקול לבקש לקבוע מחדש את אחוזי הנכות שלו.

פורסם

לפי החוק היבש ההבדל היחיד הוא האם מותר לנסוע בנת"צ. אבל במציאות יש הבדל גם בחניונים בתל אביב בכל אופן, שם מאפשרים חניה חינם לתו עם עגלה. וגם פקחים הרבה יותר סלחנים לתו כחול, גם אם חוקית הם יכולים לתת דו"ח, במקרים רבים הם יוותרו. לתו כחול ויקנסו תו ירוק.

פורסם

אאל"ט התג כיסא גלגלים נותן לך חנייה חינם בהמון חניונים, חנייה על מדרכה, וגם כמו שאמרו נסיעה בנת"צ.

אני גם לא כ"כ בטוח, אבל חניית נכים שמסומנת בכחול היא רק לבעלי תו נכא כיסא גלגלים.

בכל מקרה, תגיש טפסים לוועדה.

פורסם

גם תג חניה משולש מאפשר חנייה חינם בחניינים, בחלק מהחניינים (בת"א) המחסום אפילו נפתח אוטומטית ביציאה ללא כל תשלום כמובן.

בחניית נכים שמסומנת בכחול/כיסא גלגלים יכול גם בעל תו חניה משולש להחנות ללא כל בעיה.

כנ"ל גם לגבי חנייה על מדרכה כל עוד עומדים במרווח שמשאירים.

המדינה היא זאת שעשתה הפרדה לא הוגנת בתגים שהיא נותנת לבעלי מוגבליות שונות, למרות שלעיתים בעל תג משולש אף יותר מוגבל מבעל תג כיסא. הדבר תוקן בפועל בכך שהזכיות שלהם זהים למעט זכות נסיעה בנת"צ.

פורסם
גם תג חניה משולש מאפשר חנייה חינם בחניינים, בחלק מהחניינים (בת"א) המחסום אפילו נפתח אוטומטית ביציאה ללא כל תשלום כמובן.

בחניית נכים שמסומנת בכחול/כיסא גלגלים יכול גם בעל תו חניה משולש להחנות ללא כל בעיה.

המדינה היא זאת שעשתה הפרדה לא הוגנת בתגים שהיא נותנת לבעלי מוגבליות שונות, למרות שלעיתים בעל תג משולש אף יותר מוגבל מבעל תג כיסא. הדבר תוקן בפועל בכך שהזכיות שלהם זהים למעט זכות נסיעה בנת"צ.

אפשר את החוק שאומר כך? אני סתם מתעניין. כי לפי מה שאני יודע לתו משולש אסור להחנות על המדרכה, אבל פקחים לא נותנים דו"ח גם ככה.

פורסם
אם יש לך לאביך החמרה בריאותית, סביר להניח שאחוזי הנכות שלו גדלו ולכן העזרה שתקבל מביטוח לאומי תגדל.

שווה לשקול לבקש לקבוע מחדש את אחוזי הנכות שלו.

לא.

אחרי גיל 67 לא משנים אחוזי נכות. מה שהיה הוא שיהיה.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
אפשר את החוק שאומר כך? אני סתם מתעניין. כי לפי מה שאני יודע לתו משולש אסור להחנות על המדרכה, אבל פקחים לא נותנים דו"ח גם ככה.

להלן החוק

(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

משמעות: לבעל תג נכה מותר להחנות גם במקומות אסורים (כמו מדרכה) ובתנאי שמשאירים כמו שציינתי מרווח שיאפשר מעבר חופשי להולכי רגל ועגלות ילדים או נכים.

כמובן שאין החנייה במקומות אסורים מותרת באופן אוטומטי והיא רק לאחר שבעל התג מנסה למצות אפשריות חוקיות.

פורסם

בפועל, כל החניונים שהמחסום שלהם לא נפתח לי בזמן היציאה, שואלים איזה תו אני מציג (כסא גלגלים או ירוק) וגם בשילוט עם התעריפים בכניסה לחניון מצוין סימון עם התו כסא גלגלים לחניה חינם. כלומר ההפליה (המרושעת ומיותרת) בין התוים עדיין קיימת .

פורסם

זה שיש סימון רק עם סמל כיסא הגלגלים לא אומר מאומה, אני נכנס/יוצא מכל החניינים ללא כל בעיה (כמובן כאשר בעל הזכות לתג נמצא איתי ברכב).

בשילוט מופיע רק סמל כיסא מכיון שככה ציירו אותו בתקנות כדי להקל על ההבנה.

פורסם

התכוונתי לאסמכתא שהחוק אומר שתג משולש = נכה, ולא מוגבל.

פורסם

לרכב שלי יש תג נכה רגיל.

כדי לחנות בחינם בחלק מחניונים בת"א, צריך לגשת לשומר בחניון או בכניסה לבניין.

גם בערי הלא ת"א, הוא משמש בתור get out of jail free card אצל פקחים. גם אם יצא שחנית על מדרכה או באדום לבן, אתה מציג את התג לפקח, והוא מדלג לעבריין חניה הבא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...