Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא רואה כאלה.

רק מדצמבר.

אלו שעוברים נתיב בלי להתסכל במראה, כן משחקים מכוניות מתנגשות?

אלו שעוקפים על קו לבן (להביא לך את הסרטונים הרלוונטים או שתמצא לבד?) כן משחקים מכוניות מתנגשות?

אלו שלא עוצרים בעצור, כן משחקים מכוניות מתנגשות?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

נכחתי בתאונה שנבעה ממעבר באדום. הנה גסירב להאמין שעבר באדום והאשים את הנהג הנפגע, רק כשהגיע העד החמישי הוא התחיל להבין שהוא זה שטעה.

ונכחתי במקרים נוספים, כולם נבעו מטעות כמו שמש מסנוורת, לוח פרסומות ש"בלע" את הרמזור. וגם הכרתי נהג שעמד באדום וחוסר ריכוז גרם לכך שהמוח פתאום שידר לו שירוק והוא החל לנסוע ונכנס ברכב.

בפעם היחידה שראיתי נהג עובר באדום בכוונה, אחרי שכבר עצר והמתין הוא דאג לוודא שהצומת פנוי, ממש ראו שהוא מפנה את הראש לצדדים ונוסע (הוא רק שכח להתסכל לאחור ופספס את הניידת :-))

אף אחד לא מתאבד ויוצא לכביש במטרה למות, ולכן אף אחד לא נכנס לצומת באדום או בלי לתת ז"ק כשהוא יודע שיפגע. וכן, גם מעבר נתיבים לא זהיר נעשה בהסח דעת. חוסר תשומת לב הוא הבעיה הגדולה של נהגי ישראל, ונגד זה אכיפה לא תעזור לעולם.

אכיפה יעילה כנגד עבירה מודעת ומכוונת (דיבור בסלולרי בלי דיבורית, סימוס, חניה לא חוקית "רק לרגע" וכו').

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

רק מדצמבר.

אלו שעוברים נתיב בלי להתסכל במראה, כן משחקים מכוניות מתנגשות?

אלו שעוקפים על קו לבן (להביא לך את הסרטונים הרלוונטים או שתמצא לבד?) כן משחקים מכוניות מתנגשות?

אלו שלא עוצרים בעצור, כן משחקים מכוניות מתנגשות?

1. טעה כשאלו שנסעו ישר התחילו לסוע.

2. טעה בכיוון הנסיעה

3. לא ראה בכלל שיש רמזור. הוא עצר כי הצומת היה לא פנוי. אם הוא היה חוליגן, הוא היה נכנס לצומת הלא פנוי...

4. לא שם לב _(אפילו לא האיץ כדי לגנוב)

וכו'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
חוסר תשומת לב הוא הבעיה הגדולה של נהגי העולם, ונגד זה אכיפה לא תעזור לעולם.

תוקן.:wink:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המקרה של גלילות לא כזה מסובך. רוב האנשים נוסעים שם כל יום, יום אחר יום, ויודעים או אמורים להבין אחרי כמעט תאונות שזה מסוכן לעבור בשניה האחרונה. כמובן, אי אפשר להציב שם ניידת אין איפה. יש מקומות אחרים שבהם אפשר לשים ניידות ולמנוע התנהגות בריונית בכבישים. רמזור אדום זו סתם דוגמא. אני גם כמעט אף פעם לא רואה נהגים עוצרים ב״עצור״. באף מקום. באף עיר. וגם זה לא ממודעות מרושעת, אלא מאדישות וסטנדרטים חברתיים.

אני לא יודע אם אכיפה באופן גורף עוזרת או לא. ואתה יודע מה? מבחינתי, יש בה גם ערך של צדק. אבל כן, הבעיה היא יותר עמוקה. אני לא חושב שמתנ״א מסוגלת להתמודד עם חוסר כבוד הבסיסי של הנהג הישראלי לחוקים. אני לא חושב שהמשטרה בכלל רוצה לעשות את זה או מכוונת לשם. ועל הרקע הזה, פרויקט מסחטת הכספים על עברות מהירות נראה עוד יותר ציני וחסר תכלית, חוץ מהכנסה של עוד כסף למדינה.

בתכלס כנראה שהדרך היחידה לשפר את המצב בכבישים כאן היא שלילת רישיון נהיגה לאיזה 70-80% מהנהגים וחינוך מחדש רציני לחידוש. וכמובן רצוי גם צמצום בכלל של כמות המכוניות הפרטיות בכבישים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
איך אתה רוצה שמהמשטרה תאכוף מעבר באור אדום?

אתה באמת חושב שמי שעובר באור אדום עושה זאת בכוונה?

לא ברור לי אם אתה ציני, אבל אם לא - חבל שתגובה כזו יוצאת ממישהו שמוגדר כאחראי ראשי פה.

אתה באמת חושב שצריך לאכוף חוק ולהקצות משאבי אכיפה לפי רמת תשומת הלב בשעת העבירה על החוק? הזוי, ביחוד כשזה נאמר בהקשר של מעבר באור אדום.

מה זאת אומרת לא שמים לב? צריך לייצר הרתעה כזו שנהגים יחפשו בחיל ורעדה את אור הרמזור ויוודאו שהוא לא אדום לפני שהם נכנסים לצומת. רק הרתעה כזו תמנע עבירות קטלניות מסוג זה. לא רק קנסות, אלא שלילה מידית לכל החיים ומעצר במקרים חריגים.

מי שלא שם לב בכביש, לא ינהג בכביש.

פורסם (נערך)
כי מי שנכנס לצומת אדום בכוונה, מוודא שהיא פנויה קודם. הוא הרי לא בא לשחק "מכוניות מתנגשות", נכון?!

רגע, אז מה אתה אומר פה ?

כל התאונות אשר נגרמות בגלל שאחד הנהגים עבר באור אדום הינן בגלל הסחת דעת של הפלוני ולא בגלל פלוני שעשה זאת בכוונה תחילה ?

"מי שנכנס לצומת אדום בכוונה, מוודא שהיא פנויה קודם" - נשמע שאתה מדבר מניסיון, כנראה כל ההרוגים בתאונות שהסיבה להן היא מעבר באור אדום נגרמו עקב עבריין שלא שם לב ולא ע"י שורפי אדומים בזדון הניחנו בכושר נהיגה של שומאכר, ראיית נץ, ואינטואיציה ותחושת בטן של ספיידרמן שגורמת להם לעבור את הצומת ללא פגע.

לפני שבוע שעבר נהג הנסע במקביל אליי גלש לתוך צומת עם אור אדום (אני בדיוק עצרתי) כי הוא לא שם לב.

אתה יודע למה ? הוא התעסק במשהו באזור תא הכפפות תוך כדי הנהיגה - היסח דעת.

כמו שהינך מציין - טעות.

הוא עצר כי אני צפרתי לו.

עצר באמצע הצומת.

עשה טעות, באמת לא בכוונה. פשוט התעסק במשהו אחר תוך כדי נהיגה.

יכול לקרות לכל אחד.

קח 2 תרחישים:

1.) נהג עובר באור אדום

2.) נהג עובר באור אדום

שניהם צולמו.

שניהם קיבלו דו"ח.

האם אתה יכול להוכיח מי מהם "שרף אדום" בכוונה תחילה ומי מהם היה שקוע במחשבות ועקב היסח הדעת עבר באדום?

התשובה היא לא.

העובדה שישנה אפשרות שאחד הנהגים עשה "טעות" ולא עבר באדום "בזדון" לא אומרת שאני צריך להקבל בחומרת האכיפה, כי את הכוונה (בטעות\זדון) לא ניתן להוכיח.

גם לפעמים לא שמים לב לתמרור עצור - אז מה, לא נאכוף ?

מה הטיעון שלך ? שזה יכול לקרות לכל אחד לכן לא צריך להחמיר באכיפה ? אני באמת מנסה להבין.

זה מה שמשתמע מדבריך.

לסיום, קצת נתונים:

"

על פי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, 15% מהתאונות הקטלניות הן כתוצאה ממעבר באור אדום. עד כה בשנת 2016 התרחשו 902 תאונות כתוצאה מאי ציות לרמזור, מהן 10 קטלניות. מדובר בעלייה של 25% לעומת הנתון המקביל בשנה שעברה. "

http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2016/Article-d53b2f443566651004.htm

כנראה מדובר ב902 נהגים ש"עשו טעות" ולא התכוונו לעבור באדום.

כי הרי "מי שנכנס לצומת אדום בכוונה, מוודא שהיא פנויה קודם" - לא ?

עריכה אחרונה על ידי mp_phonix
פורסם

המשטרה מעניין אותה רק פרסום ויח"צ במקום להתמקד באכיפה מוגברת של נהגים שיכורים וכאלה שעוברים באדום ועוקפים מימין, נכנסים דווקא למהירות יש נהג שנוסע בדיוק במהירות המותרת בכל נסיעה, קיים אחד כזה בכלל?

פורסם

אני לא יודע אם אכיפה באופן גורף עוזרת או לא. ואתה יודע מה? מבחינתי, יש בה גם ערך של צדק. אבל כן, הבעיה היא יותר עמוקה. אני לא חושב שמתנ״א מסוגלת להתמודד עם חוסר כבוד הבסיסי של הנהג הישראלי לחוקים.

חוסר כבוד לכללים זה חלק מהתרבות שלנו, ומכאן שאני לא רואה איך דווקא בכביש המשטרה תגרום לזה להיות אחרת.

אבל כן, יש אפס ניידות ואפס אכיפה, וזה מאוד מורגש בשנים האחרונות.

לא ברור לי אם אתה ציני, אבל אם לא - חבל שתגובה כזו יוצאת ממישהו שמוגדר כאחראי ראשי פה.

מה שחבל שכל פעם קופץ החוכמולוג התורן, שחושב שהוא יכול להתייחס לזה שאני אדמין בפורום, כאילו אני חייב לו או למישהו משהו בהבעת הדעות שלי.

אתה לא תתייחס אלי אישית בגלל שאני מנהל, אתה תגיב לעניין ואתה לא תנסה לנגח אותי אישית, או שאני ארחיק אותך מהדיון,

ברור?!

אם לא, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

אסור לך לפנות אלי בענייני ניהול על גבי הפורום.

אתה באמת חושב שצריך לאכוף חוק ולהקצות משאבי אכיפה לפי רמת תשומת הלב בשעת העבירה על החוק?

פחות או יותר.

אכיפה מרתיעה מי שיודע שהוא הולך לעשות עבירה. מי שלא יודע, אכיפה לא מרתיעה אותו.

הזוי שאתה חושב שאכיפה מרתיעה אנשים מלהמנע מהסח הדעת, כי זו המהות של הסך הדעת, הם לא חושבים על מה שהם עושים, הם מתפקדים אוטומטית (שזה מה שאנחנו עושים רב הזמן) ולא שמים לב לפרט בדרך שצריך התייחסות מודעת.

רב הציבור מפחד לעבור באור אדום, כי הוא יודע שיש סיכוי גדול שהוא ייפגע. הוא לא נמנע מזה בגלל שהוא מפחד להתפס.

אלא אם יש לך רציונאל אחר, ואז אני אשמח לשמוע.

מה זאת אומרת לא שמים לב? צריך לייצר הרתעה כזו שנהגים יחפשו בחיל ורעדה את אור הרמזור ויוודאו שהוא לא אדום לפני שהם נכנסים לצומת. רק הרתעה כזו תמנע עבירות קטלניות מסוג זה. לא רק קנסות, אלא שלילה מידית לכל החיים ומעצר במקרים חריגים.

מי שלא שם לב בכביש, לא ינהג בכביש.

אם זה מה שאתה חושב, אתה לא מבין שומכלום על איך המוח שלנו עובד בזמן נהיגה, מה זו הרתעה ומתי היא עובדת. אף אחד לא שם לב לכל פרט כל הזמן, רב התפקוד שלנו הוא אוטומטי. ככה המוח עובד.

זו צורת חשיבה פרימיטיבית, לחשוב שכל התנהגות אפשר לבער ע"י ענישה ואכיפה.

פורסם
רגע, אז מה אתה אומר פה ?

כל התאונות אשר נגרמות בגלל שאחד הנהגים עבר באור אדום הינן בגלל הסחת דעת של הפלוני ולא בגלל פלוני שעשה זאת בכוונה תחילה ?

לא יודע.

אולי.

בדקת בכלל כמה תאונות יש, בגלל מעבר באור אדום?

לפני שבוע שעבר נהג הנסע במקביל אליי גלש לתוך צומת עם אור אדום (אני בדיוק עצרתי) כי הוא לא שם לב.

אתה יודע למה ? הוא התעסק במשהו באזור תא הכפפות תוך כדי הנהיגה - היסח דעת.

כמו שהינך מציין - טעות.

הוא עצר כי אני צפרתי לו.

עצר באמצע הצומת.

עשה טעות, באמת לא בכוונה. פשוט התעסק במשהו אחר תוך כדי נהיגה.

יכול לקרות לכל אחד.

לא. יכול לקרות למי שמתעסק בתא הכפפות בזמן שהאוטו בתנועה.

מי שמוריד עיניים מהכביש, דמו בראשו.

קח 2 תרחישים:

1.) נהג עובר באור אדום

2.) נהג עובר באור אדום

שניהם צולמו.

שניהם קיבלו דו"ח.

האם אתה יכול להוכיח מי מהם "שרף אדום" בכוונה תחילה ומי מהם היה שקוע במחשבות ועקב היסח הדעת עבר באדום?

הנחת הבסיס של המשפט והחברה המערבית בכלל היא - אתה אחראי למעשיך.

לכן הסיבות לא מעניינות, אלא בשלב הטיעונים לעונש. יש חוק, החוק מניח אחריות, והחוק מעניש על עבירות.

אבל אנחנו לא עוסקים בענישה, אנחנו עוסקים במניעת תאונות.

אז אכיפה של אור אדום עוזרת, אולי, רק להרתיע מי שעובר באדום בכוונה, באדום מלא (גניבת אדום לא מצולמת).

שזה מיעוט שבמיעוט.

אז אם אתה שואל אותי, מצלמות רמזור לא מונעות תאונות, אלא במקומות שרב הציבור עברייני.

על פי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, 15% מהתאונות הקטלניות הן כתוצאה ממעבר באור אדום. עד כה בשנת 2016 התרחשו 902 תאונות כתוצאה מאי ציות לרמזור, מהן 10 קטלניות. מדובר בעלייה של 25% לעומת הנתון המקביל בשנה שעברה. "

http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2016/Article-d53b2f443566651004.htm

כנראה מדובר ב902 נהגים ש"עשו טעות" ולא התכוונו לעבור באדום.

כי הרי "מי שנכנס לצומת אדום בכוונה, מוודא שהיא פנויה קודם" - לא ?

כנראה שכן.

עובדה, הוסיפו מס' לא מבוטל של מצלמות רמזור, וכלום לא נשתנה. להפך, יש החמרה.

שזה גם תואם את מה שקורה בארה"ב, והנטייה היא לייחס את זה להתעסקות בטלפון הנייד בנהיגה.

ותגיד, מהתאונות הקטלניות הללו, כמה זה הולכי רגל שלא צייתו לרמזור?

ועדיין השאלה המרכזית היא: למה מישהו חושב שאכיפה מונעת תאונות?

פורסם

במבי - חולק עליך חלקית. יתכן שאכיפת היסח הדעת תעשה דברים טובים.

הרעיון שמאחורי הודעת המשטרה לפני מספר שבועות - הגם שהוא נשמע הזוי - מצביע על בעיה אמיתית. דוגמא מובהקת - נסעתי היום בדרך ההגנה בחיפה - כביש עירוני ראשי בכניסה לעיר מדרום - מאחורי נהג מבוגר מאד שהיה עסוק בטיפול בתא הכפפות שלו (כך אני מעריך לפי תנוחת גופו). כמובן שהוא נסע לאט משאר התנועה ולא היה יציב בנתיבו. אם מאחוריו או לצידו היה נוסע נהג מסמס סבירות משמעותית שזה היה נגמר בתאונה. אני די משוכנע שקנס של 250 ש"ח היה מחזיר את האיש לתלם (או משכנע אותו לותר על הנהיגה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במבי - חולק עליך חלקית. יתכן שאכיפת היסח הדעת תעשה דברים טובים.

הרעיון שמאחורי הודעת המשטרה לפני מספר שבועות - הגם שהוא נשמע הזוי - מצביע על בעיה אמיתית. דוגמא מובהקת - נסעתי היום בדרך ההגנה בחיפה - כביש עירוני ראשי בכניסה לעיר מדרום - מאחורי נהג מבוגר מאד שהיה עסוק בטיפול בתא הכפפות שלו (כך אני מעריך לפי תנוחת גופו). כמובן שהוא נסע לאט משאר התנועה ולא היה יציב בנתיבו. אם מאחוריו או לצידו היה נוסע נהג מסמס סבירות משמעותית שזה היה נגמר בתאונה. אני די משוכנע שקנס של 250 ש"ח היה מחזיר את האיש לתלם (או משכנע אותו לותר על הנהיגה).

זו עבירה חמורה של נהיגה בקלות ראש, שדינה משפט.

אבל שוטר לא ייתעסק בתביעה שדורשת הוכחה ראייתית מסובכת

פורסם

אלא אם יש לו מצלמת וידיאו ראויה בניידת. היה קל מאד לראות דרך החלונות את הנהג רוכן לימין .

וזו בדיוק הבעיה בהצהרת המשטרה מלפני 3-4 שבועות - קושי בהוכחת העבירה, למרות שעד עידן המצלמות בשנים האחרונות זה פעל בדיוק כך: השוטר תאר את העבירה ודבריו התקבלו כתורה מסיני אלא אם היתה הוכחה ברורה אחרת, שבדרך כלל לא הייתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אלא אם יש לו מצלמת וידיאו ראויה בניידת. היה קל מאד לראות דרך החלונות את הנהג רוכן לימין .

וזו בדיוק הבעיה בהצהרת המשטרה מלפני 3-4 שבועות - קושי בהוכחת העבירה, למרות שעד עידן המצלמות בשנים האחרונות זה פעל בדיוק כך: השוטר תאר את העבירה ודבריו התקבלו כתורה מסיני אלא אם היתה הוכחה ברורה אחרת, שבדרך כלל לא הייתה.

כי בקרב עמינו אנחנו יושבים, ואנחנו גם מכירים מספיק סיפורים של איך תופרים דוחות לא מוצדקים לנהגים. לי אישית היו בחיי שלושה מקרים שניסו להדביק לי עבירות, אבל פה יש לי גם, ושהשוטר הבין שיש לו בעיה בגירסה, ויתר, בכל אחת מהפעמים.

מצלמה זה פתרון נהדר, אבל עדיין מטריח.

יותר קל לשבת בצומת ולהדביק דוחות על מי שבא.

בבחינת לחפש מתחת לפנס.

פורסם

פאלו, אכיפה לא תמנע תאונות ב-100% מסיבה כמותית. אם בכל צומת היה מוצב שוטר (שאיכפת לו), ומחלק דוחות על התעלמות מרמזור או עצור או כל דבר אחר, וכל אזרח היה יודע שכל עבירה כזו מתועד ונענשת ב-100% מהמקרים - תשומת הלב לפרטים הייתה עולה בהתאם.

ברור שזה לא ישים, אז גם ברור שפריסה של מצלמות קבועות + התראות בוייז על מיקום ניידות וכו' הופך את האכיפה לכמעט בלתי אפשרית. אבל להגיד שהיא לא עובדת כקונספט? לא יודע, אני מכיר גם אנשים שהורידו את הרגל מהגז, אחרי שלילה על מהירות.

אבל כן. הביעה הכי חמורה היא חוסר כבוד לכללים. אז מה עושים? לא יודע. כלום? כשמתנא הודיעו שהולכים לחלק דוחות על נסיעה בשמאלי, זה גם לא שינה את תרבות הנהיגה בכבישים מהסיבה שפרטתי קודם. אבל לפחות נתן קצת תחושה מינימאלית של צדק.

בעולם אידיאלי היינו יכולים לדבר על חינוך, שזה לטווח רחוק יותר. אבל מה לדעתך אמורים לעשות במדינה בה צריך להוציא תשדירי רדיו על זה שזה לא בסדר לעקוף ליד מעבר חציה, או פשוט מזה - שזה לא בסדר להניח רגליים על המושב מולך בתחבורה ציבורית. מה?

לפני שבועיים בנסיעה שגרתית בתל אביב, עצרתי לפני מעבר חצייה כדי לאפשר לסבתא עם הליכון לחצות. היא פחדה, עד שבאה עוד הולכת רגל וסימנה לה שתעזור לה לחצות. בזמן הזה צפרו לי כבר 10 נהגים. עד שהן עברו אותי, שני רכבים מאחורי יצאו לעקיפה מימין בפול גז וכמעט הורידו את שתיהן. השגתי אחרכך את שתי המכוניות. בשתיהן נשים ממוצעות לחלוטין. אז מה עושים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...