Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נמאס מדוחות מהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק, מחקתי

התגובה שלי לא לאיזה ילד שרק הוציא רישיון אלא תגובה כללית כי היא נכונה עובדתית.

ולא, אני לא מתכוון לנסיעה על 180 קמ"ש בתוך העיר. בואו לא ניתמם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא הבנתי למה קופצים על הבחור כאילו אנחנו בפורום של אור ירוק. "איך להימנע ממלכודות מהירות?" זו שאלה לגיטימית שיש לה תשובות במסגרת החוק.

אני אישית נוסע מחוץ לעיר כמעט תמיד מעל המהירות המותרת, אבל בטוב טעם, ומעולם לא קיבלתי דו"ח מבלי להשתמש אפילו בוייז (ובטח לא באלקטרוניקה יעודית).

חוקי הגבלת המהירות בישראל לא בהכרח נכתבו בדם כמו שציינו מעלי, הגבלה ל-90 קמ"ש בכביש החוף כשאין תנועה מרגיש כמו עונש מיותר לנהג, אבל מצד שני אני לא הולך להיות זה שיעודד פה אנשים לנסוע מהר יותר ממה שהם מרגישים בנוח איתו.

בכל מקרה, ישנם אמצעים טובים למניעת דוחות, אבל האמצעי הטוב ביותר הוא ככל הנראה הגיון בריא ועירנות.

1. אל תגזים במהירות מעל המותר, אם תיסע למשל 110 בכביש של 90 סביר להניח שאף אחד לא יקנוס אותך

2. תכיר את החוק כדאי לדעת איך ומתי אפשר להפר אותו ומה העלות של תפיסה?

3. בכל פעם שאתה נוסע מעל המהירות, תחשוב טוב טוב אם אתה מוכן להתמודד עם התוצאות של היתפסות (קנס, נקודות או אפילו שלילה, תלוי בחריגה)

4. פקח עיניים קדימה ואחורה (זה תמיד טוב, בלי קשר למשטרה) וחפש חריגות בצד הדרך או טויטה אוונסיס מאחורייך.

5. אם אתה יודע שאתה נהג ממהר, תשקיע במקום בתשלום דוחות בהדרכת נהיגה כדי שתדע באמת להעריך מהי מהירות סבירה שמתאימה לתנאי הדרך, מרחקי בלימה ובניה של צפי קדימה.

שוב, אני לא קורא לאף אחד לעבור על החוק, אבל צריך לזכור שהחוק לא תמיד נכתב לטובת האזרח, מתוך הגיון בריא או מספרים שתומכים בו. כזה הוא חוק המהירות המותרת בישראל (לעניות דעתי) ולכן במדינה מתקונת מותר לנו לשאול שאלות ולהעלות ספקות בנוגע לחוקים קיימים.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם (נערך)

חוקי הגבלת המהירות בישראל לא בהכרח נכתבו בדם כמו שציינו מעלי, הגבלה ל-90 קמ"ש בכביש החוף כשאין תנועה מרגיש כמו עונש מיותר לנהג.

ההרגשה שלך לא בהכרח מצייגת את המצב בפועל.

מגבלת המהירות בכל העולם בכביש שאינו מהיר (כמו כביש החוף) היא של 90-100 קילומטרים לשעה, וזה דבר שנכון לשמור עליו, לעודד לשמור עליו, ולאכוף את אי-השמירה עליו. בחריגה גסה מן המהירות הזו יש נתירה בסיכון להתנגשות.

אין לי בעיה עם נהיגה במהירויות גבוהות, אבל בדרכים מהירות. ההבדל בין כביש מהיר לבין כביש שאינו מהיר, גם אם יש בו מספר נתיבים בכל כיוון, הוא הבדל מהותי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ההרגשה שלך לא בהכרח מצייגת את המצב בפועל.

מגבלת המהירות בכל העולם בכביש שאינו מהיר (כמו כביש החוף) היא של 90-100 קילומטרים לשעה, וזה דבר שנכון לשמור עליו, לעודד לשמור עליו, ולאכוף את אי-השמירה עליו. בחריגה גסה מן המהירות הזו יש נתירה בסיכון להתנגשות.

אין לי בעיה עם נהיגה במהירויות גבוהות, אבל בדרכים מהירות. ההבדל בין כביש מהיר לבין כביש שאינו מהיר, גם אם יש בו מספר נתיבים בכל כיוון, הוא הבדל מהותי.

קודם כל, דיברתי אך ורק על דרך מהירה ובשום פנים ואופן לא על נסיעה עירונית והייתי צריך לציין את זה בתגובה המקורית.

בעיר אין שום סיבה לעבור את המהירות המותרת והסכנה הגדולה שם היא לא הקנס אלא הולכי רגל, חיות מחמד, דלת רכב שנפתחת בפתאומיות וכד'.

לגבי הגבלה ל-90 קמ"ש, אני מאמין שעם העליה באיכות הסלילה, הצמיגים, כלי הרכב וכד', המהירות בכבישים מהירים צריכה לעלות אף היא. הסייג היחיד בישראל הוא תרבות הנהיגה המזעזעת שגורמת לנהיגה מהירה להיות יותר מסוכנת ממה שהיא צריכה להיות. באוטובאן אין בעיה לנסוע 250 קמ"ש כי הנתיב השמאלי שם אכן משמש לאכיפה בלבד ולא להירהורים או להכנה לפניה שמאלה שתגיע בעוד 5 ק"מ.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם (נערך)

אבל נתת כדוגמה את כביש החוף ולמעט קטע קצר אחד (שבו גם מגבלת המהירות שונה ממה שציינת), כביש החוף אינו דרך מהירה, ולא בכדי.

אולי אפשר להעלות בו את מגבלת המהירות בעוד 10 קילומטרים לשעה ואולי לדלל אכיפה (בכל זאת, יש דברים חשובים יותר), אבל בסך הכל נכון לשמור על מגבלת המהירות בכביש שכזה.

ויודע מה, גם בדרך מהירה יש גבול לכל תעלול, כך שלא הייתי מביא את האוטובאהן הגרמני כדוגמה לכלום. יש סיבה שהקונספט הזה קיים רק בגרמניה; וגם שם יש לו מתנגדים רבים.

גם עם ריבוי מגבלות זמניות, יש הרבה יותר התנגשויות בקטעים חסרי המגבלות של האוטובאהן מאשר בקטעים שיש בהם הגבלה קבועה. ובכלל, גרמניה היא לא בדיוק דוגמה מופתית לבטיחות בדרכים, וגם אם היא היתה זה היה למרות האוטובאהן ולא בגללו.

חוץ מהאוטובאהן, מה מגבלת המהירות הלאומית הגבוהה ביותר בעולם? מה, כולו 140 קילומטרים לשעה, ועוד 10 בטולרנס אכיפה? וגם זה בקומץ מדינות? זה לא ככה סתם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...